#I#D
90814 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Lovech și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.11.2018
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci


Urmare de aici

După două zile petrecute în Plevna și în împrejurimile ei, părăseam Studio Pleven Center cu intenția de a ajunge la Veliko Târnovo unde ne aștepta următoarea cazare rezervată - Guest House Anelim.

Timpul scurt pe care l-am avut la dispoziție înainte de plecarea din România nu ne permisese o pregătire în amănunt a traseului bulgar. În chiar dimineața plecării din Plevna, o privire rapidă pe hartă m-a făcut să întreb: "De ce să mergem spre Veliko Târnovo prin Obnova - Maslarevo și să nu o luăm spre sud, prin Loveci, pentru ca până în seară să ajungem la Veliko Târnovo?". Faptul că tot din motivul nepregătirii temeinice a traseului luaserăm cu noi Ghidul Complet Bulgaria a fost benefic în cazul de față. Ghidul ne-a spus câteva lucruri sumare despre orășelul Loveci, doar atât cât să ne incinte la a-l vizita. N-am regretat. Un obiectiv reprezentativ pentru Loveci, unul dintre cele mai vechi orașe din Bulgaria, este Cetatea Hisarya - străjerul de veacuri al așezării.

Cum am ajuns la Loveci, cum am străbătut cei 37 km și mai ales cum ne-am descurcat cu sensurile unice din vechiul oraș Loveci - Varoșa - poate că voi povesti altădată. Pentru moment, important este să spun că am ajuns cu bine și că ne-am parcat mașina la poalele dealului din înălțimile căruia cetatea veghează de sute de ani. Hotărâți să ajungem sus, am luat-o pieptiș pe străduța îngustă, pietruită, care duce la scara de acces pe deal. Scara de piatră este bine amenajată, are câteva coturi cu spații mai largi în care poți poposi pentru a-ți mai trage sufletul, dar și pentru a admira orașul din alte și alte unghiuri, fiecare mai sus decât cel anterior. Începutul lunii octombrie încă împodobea ramurile arborilor cu frunziș bogat ceea ce a făcut ca peisajele surprinse de aparatele noastre foto să fie înveșmântate cu o paletă mai largă de culori, dar și să ne mai ascundă o casă, o turlă...

La capătul urcușului, pe platforma înconjurată de bănci, ne aștepta monumentul supradimensionat - de 14 m înălțime - al eroului național al Bulgariei, Vasil Levski. Impozanta statuie ridicată la 27 mai 1965 lângă intrarea în cetate, este un simbol al orașului Loveci. După ce i-am dat ocol de vreo două ori încercând să surprind un unghi în care lumina soarelui să-mi permită o fotografie mai bună, ne-am îndreptat spre intrarea în cetate.

La ora la care am ajuns noi acolo, eram singurii vizitatori. Aproape de intrarea în cetate, există un panou cu o hartă a zonei în care sunt marcate toate atracțiile turistice - istorice și naturale. Cei care au mai mult timp la dispoziție, dar și o bună condiție fizică, se pot deplasa la peșterile care sunt relativ aproape una față de cealaltă.

Despre Cetatea Hisarya

Pitorescul deal Hisarya la poalele căruia se întinde vechiul oraș Loveci, este încununat de unul dintre cele mai vizitate obiective ale zonei - cetatea. Programul de vizitare este: în perioada aprilie - octombrie între orele 9.00-12.00 și 14.00-19.00, iar în perioada noiembrie - martie între orele 8.00-12.00 și 13.00-17.00, taxa de vizitare fiind de 4 leva/persoană - adulții și 2 leva/persoană - elevii, studenții și pensionarii.

Am aflat, dar asta mult mai târziu, când am ajuns la Centrul de Informare Turistică de pe Podul acoperit, că se pot face tururi ale cetății cu ghizi locali de la Muzeul Regional de Istorie din Loveci. Noi am vizitat cetatea singuri, descifrând cu răbdare toate panourile informative care oferă câteva date istorice în bulgară și engleză. Mai mult decât orice, ne-a bucurat plimbarea nerestricționată de timp sau de ritmul impus de ghid. Vremea era frumoasă, aerul curat, deci ce ne puteam dori mai mult? Cetatea este foarte ușor de străbătut, are amenajate alei, pantele sunt puțin înclinate, de aceea o consider atractivă și posibil de obordat de persoane de orice vârstă. Chiar și copiii pot beneficia de o frumoasă lecție de istorie dacă sunt însoțiți de profesori sau de părinți care să le mai explice câte ceva.

Declarată în 1967 monument de cultură și de arhitectură de importanță națională, Cetatea Hisarya a fost construită în perioada romană, pe dealul populat încă din anii 4000 - 3000 î. H. Săpăturile arheologice au adus la lumină fragmente de vase din ceramică și părți ale locuințelor unei așezări tracice. Protecția naturală - pantele abrupte ale celor două dealuri, râul din vale - dar și zidul de piatră cu care a fost înconjurată, a făcut din vechea cetate romană un loc de interes și pentru populațiile care au urmat. Descoperirile datate ca aparținând secolelor următoare din istoria fortăreței includ șapte biserici cu stiluri diferite de construcție. Cea mai mare biserică se afla pe cea mai înaltă parte a dealului Hisarya și a fost ridicată, conform specialiștilor, în sec. V-VI. Din ea se mai păstrează astăzi doar fundația.

Pe lângă alte artefacte descoperite în perimetrul cetatii - sculpturi, obiecte de uz casnic, unelte și ceramică - două descoperiri de monede de argint prezintă un deosebit interes. Este vorba despre 16 monede pe care este reprezentat țarul Ivan Alexander al Bulgariei (1301-1371) și o altă serie de monede pe care este reprezentat Michael Asen al IV-lea - fiul său.

Cetatea din dealul Hisarya care a apărat orașul împotriva Bizanțului rămâne în istoria Bulgariei ca locul nașterii celui de-al Doilea Țarat Bulgar. Aici, în 1187, împăratul bizantin Isaak II Angelos, a semnat Acordul de pace cu frații Asen și Peter și a acceptat independența Bulgariei. Mai tărziu, în 1446, turcii au reușit să ocupe fortăreața, Cetatea Loveci fiind printre ultimele fortificații căzute în mâinile otomanilor. În anii care au urmat, turcii au fost nevoiți să facă față numeroaselor revolte populare care au dus în cele din urmă (în 1784) la distrugerea aproape în totalitate a orașului. Un secol mai târziu, în 1872, Loveci a devenit sediul central al Organizației Naționale Revoluționare condusă de Vasil Levski, liderul revoluției armate declanșate împotriva dominației otomane. În urma câtorva atacuri sângeroase, aici, la Loveci, el a fost capturat și apoi spânzurat la Sofia. Multe amănunte legate de personalitatea lui Vasil Levski, dar și despre evenimentele care au avut loc la Loveci în acea perioadă puteți afla dacă veți vizita Muzeul Vasil Levski din Loveci. Se află pe drumul îngust, pietruit, care urcă spre cetate.

"Lovech - History and modernity", mica broșură pe care am obținut-o de la Centrul de Informare Turistică de pe Podul acoperit menționează faptul că vizitatorii pot asista la spectacole de sunet și lumină, la concerte și la alte evenimente care se organizează în cetate. În cadrul Proiectului de dezvoltare a turismului în Loveci, în perioada 2007-2013 în cetate s-a amenajat o zonă acoperită destinată ceremoniilor. În perioada de vară, din mai și până în octombrie, un film numit "Despre fortăreața Loveci" este proiectat pe zidurile înalte. De asemenea, în biserica medievală, într-un cadru deosebit, se oficiază cununii și se fac fotografii de nuntă. Nu am avut norocul să asistăm la nici unul dintre aceste evenimente, dar am văzut în partea de vest a cetății, fundațiile vechilor biserici și crucea înaltă, din metal, care poate fi observată din orice colț al orașului din vale. De asemenea, am văzut rândurile de bănci de lemn pregătite pentru spectatori.

Am remarcat și dotările pentru iluminatul de noapte al cetății. Nici zidurile luminate n-am avut norocul să le vedem, dar mi-am închipuit că sunt asemănătoare celor de la Cetatea din Veliko Târnovo pe care le văzuserăm luminate cu altă ocazie.

La final, încă o remarcă. Încăperea dintre cele două porți de la intrare - o sală largă, înaltă, cu ziduri sobre, din piatră - este decorată cu două tablouri. Primul amintește de mișcarea de eliberare din anul 1187, iar cel de-al doilea marchează 830 de ani de la eveniment.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 03.11.2018 15:16:45

Validat / Publicat: 03.11.18 16:36:11


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
VIZUALIZĂRI: 847


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28550 PMA (din 30 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de iulianic? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dan&Ema
[03.11.18 16:56:45]
» mesaj pers

   @iulianic:

   Start vot!

   O cetate bine pastrata cum arata in poze si bine prezentata cu panouri explicative carevstrajuieste la linistea orasului Lovech.

   Imi plac cetatile in general si fortificatiile si vizitam si noi destul de multe “ziduri”.

   Citind diferite articole mai vechi pe AFA, am recitit astazi Fortul 13 si articolul pe care l-ati scris pe la inceputul anului despre “zidurile” care apara (u) Bucurestiul.

   Ma bucur sa fi citit acest articol.

   Felicitari!

   Numai de bine! 😃

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- georgel
[05.11.18 11:38:08]
» mesaj pers

   @iulianic: Sa mergeti seara, in lunile calduroase, prin parcul Kaya Bunar. Sunt o sumedenie de licurici care te inconjoara si creaza un spectacol frumos.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- georgel
[06.11.18 23:46:31]
» mesaj pers

   @iulianic: Imi cer scuze, parcul se numeste Bash Bunar! Kaya Bunar este cascada de langa Veliko

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[39] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027476">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027476"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027476">Şterge vot</a></div><span id="v91027476" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027476)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027476Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027476MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. De la casa de bilete spre intrare în cetate. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027477">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027477"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027477">Şterge vot</a></div><span id="v91027477" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027477)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027477Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027477MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. De la casa de bilete spre intrare în cetate.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027478">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027478"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027478">Şterge vot</a></div><span id="v91027478" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027478)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027478Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027478MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Monumentul Vasil Levski. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027479">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027479"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027479">Şterge vot</a></div><span id="v91027479" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027479)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027479Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027479MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Monumentul Vasil Levski.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Monumentul Vasil Levski. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027480">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027480"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027480">Şterge vot</a></div><span id="v91027480" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027480)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027480Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027480MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Monumentul Vasil Levski.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Orașul văzut de sus. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027481">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027481"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027481">Şterge vot</a></div><span id="v91027481" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027481)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027481Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027481MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Orașul văzut de sus.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Orașul văzut de sus. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027482">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027482"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027482">Şterge vot</a></div><span id="v91027482" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027482)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027482Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027482MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Orașul văzut de sus.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Rămășițele turnului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027483">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027483"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027483">Şterge vot</a></div><span id="v91027483" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027483)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027483Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027483MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Rămășițele turnului.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Zidul renovat și intrarea în cetate. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027484">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027484"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027484">Şterge vot</a></div><span id="v91027484" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027484)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027484Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027484MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Zidul renovat și intrarea în cetate.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Sistem de iluminat și panou informativ în cetate. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027485">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027485"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027485">Şterge vot</a></div><span id="v91027485" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027485)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027485Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027485MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Sistem de iluminat și panou informativ în cetate.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Amenajări pentru spectacole. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027486">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027486"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027486">Şterge vot</a></div><span id="v91027486" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027486)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027486Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027486MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Amenajări pentru spectacole.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. În cetate. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027487">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027487"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027487">Şterge vot</a></div><span id="v91027487" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027487)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027487Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027487MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. În cetate.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. În cetate. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027488">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027488"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027488">Şterge vot</a></div><span id="v91027488" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027488)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027488Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027488MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. În cetate.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Intrări în cetate. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027489">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027489"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027489">Şterge vot</a></div><span id="v91027489" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027489)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027489Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027489MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Intrări în cetate.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Partea renovată a cetății. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027490">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027490"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027490">Şterge vot</a></div><span id="v91027490" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027490)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027490Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027490MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Partea renovată a cetății.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. În cetate. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027491">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027491"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027491">Şterge vot</a></div><span id="v91027491" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027491)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027491Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027491MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. În cetate.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Panou informativ în cetate. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027492">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027492"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027492">Şterge vot</a></div><span id="v91027492" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027492)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027492Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027492MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Panou informativ în cetate.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Rămășițele fundațiilor unei biserici. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027493">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027493"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027493">Şterge vot</a></div><span id="v91027493" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027493)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027493Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027493MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Rămășițele fundațiilor unei biserici.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Zona acoperită. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027494">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027494"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027494">Şterge vot</a></div><span id="v91027494" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027494)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027494Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027494MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Zona acoperită.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Rămășițele zidurilor unei biserici. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027495">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027495"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027495">Şterge vot</a></div><span id="v91027495" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027495)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027495Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027495MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Rămășițele zidurilor unei biserici.
foto iulianic [03.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Harta de lângă casa de bilete. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027496">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027496"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027496">Şterge vot</a></div><span id="v91027496" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027496)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027496Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027496MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2018] Cetatea Hisarya - străjerul orașului Loveci. Harta de lângă casa de bilete.
foto iulianic [03.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[39] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.114462137222 sec