90872 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Lovech și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.11.2018
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Muzeul Etnografic - Loveci


Urmare de aici

Loveci este unul dintre cele mai vechi orașe din Bulgaria, de aceea, cei care ajung în această parte a țării, nu se poate să nu fie impresionați de aspectul său. Cunoscut de-a lungul timpului ca important centru comercial, orașul s-a dezvoltat și din punct de vedere educațional și cultural. Astăzi - pe lângă faptul că este un oraș frumos, modern - este păstrătorul unei atmosfere de secol trecut pe care vizitatorul o va descoperi cu mare încântare. În partea veche a orașului - în Varoșa - sunt case construite în perioada 1850-1870, toate foarte bine păstrate, alcătuind un adevărat muzeu în aer liber.

Activitatea muzeală în orașul Loveci are și ea o îndelungată tradiție. Am fost surprinsă aflând că începutul trebuie căutat prin 1895, că a existat un club numit "Наука" (se citește "Nauca" și înseamnă "Știință") și o colecție muzeală cuprinzând aprox. 570 de exponate, toate donații ale localnicilor.

În zilele noastre, între altele, vizitatorii orașului n-ar trebui să rateze complexul etnografic și expozițiile sale.

Unde se află și cum îl găsim

În Varoșa, partea veche a orașului Loveci, pe malul drept al râului Osam, din Strada Marin Poplukanov care urcă spre Muzeul Vasil Levski și spre Cetatea Hisarya, o străduță pietruită, îngustă și ușor în pantă - ul. Hristo Ivanov-Golemia - se desprinde perpendicular, spre stânga. La numărul 16, pe partea dreaptă, o poartă deschisă și un program de funcționare ne avertizează că am ajuns la Muzeul Etnografic.

În perioada Noiembrie - Martie muzeul este deschis în fiecare zi, între orele 9.00-12.00 și 13.00-17.00, iar în perioada Aprilie - Octombrie este deschis în fiecare zi, între orele 9.00-13.00 și 14.30-18.00. Taxa de vizitare este de 2 leva/persoană - adulții și 1 leva/persoană - copiii, studenții, seniorii și persoanele cu dizabilități. Cei care vin în grup de 15 sau mai multe persoane achită tariful redus.

Vizita la Muzeul Etnografic - Loveci

Muzeul Etnografic din Loveci este constituit din două case vecine - Casa Drasov și Casa Rashov - situate în vechiul cartier Varoșa. Declarată rezervație arhitecturală și culturală în 1969, Varoșa își întâmpină vizitatorii cu multe alte construcții cu arhitectură deosebită, din perioada Renașterii Naționale, care stau aliniate pe străzile înguste, abrupte și pietruite. Exponatele din interiorul ambelor case-muzeu reflectă viața de familie a locuitorilor din Loveci la sfârșitul sec. XIX și începutul sec. XX.

Am trecut dincolo de poartă și ne-am oprit în curtea pietruită privind căsuțele albe cocoțate pe fundații solide, din piatră brută. Pe unul sau chiar pe două etaje, stâlpii de lemn susțin verande tot din lemn, prevăzute cu scări pentru accesul la nivelul superior. La parter sunt anexe, ceva în genul șoproanelor din vechile gospodării românești, atâta doar că nu sunt construite separat de clădirea de locuit.

O scară exterioară, din piatră, ne facilitează accesul în curtea din fața intrării în casele-muzeu. În curte, nimeni, dar prin ușa deschisă a unei construcții mici, ne zărește o femeie care cheamă în câteva cuvinte bulgărești pe cel care trebuia să ne fie ghid în timpul vizitei la Muzeul Etnografic. Custodele muzeului, un om simplu în aparență, este o comoară de informații pe care ți le oferă cu aceeași vervă, în bulgară sau în engleză. Ne-a invitat în interior, dar nu a făcut-o așa cum ar face-o oricine. Cred că este stilul lui să-l pregătească pe vizitator într-un fel anume. Ne-a arătat intrarea și ne-a spus: "Pregătiți-vă să treceți prin această ușă veche de lemn! Dincolo de ea vom fi într-o lume trecută, în vremuri mai vechi de 100 de ani."

Casa Drasov este prima casă a expoziției etnografice. Transformată în muzeu în 1973, Casa Drasov prezintă stilul de viață al familiei unui comerciant înstărit de la sfârșitul sec. XIX și începutul sec. XX. Ni se atrage în mod deosebit atenția asupra înfluențelor vest-europeane asupra stilului bulgar, autentic. Poate datorită faptului că a fost prima casă vizitată, Casa Drasov mi s-a părut cea mai interesantă. Trecând din cameră în cameră (de fapt vezi interioarele doar din hol, din pragurile ușilor deschise) observi evoluția în timp a mobilierului și a aranjamentelor interioare. Construită în prima jumătate a sec. XIX, foarte bine conservată, Casa Drasov se numără printre cele mai tipice din zona Loveci. Interiorul este recreat pentru a ilustra stilul de viață al unei familii cu stare materială bună. Trecerea de la viața simplă, tradițională, din perioada Renașterii Naționale la viața urbană, din ce în ce mai influențată de Europa de Vest este evidentă. Începând cu o cameră modestă, cu mobilă joasă, cu un singur pat mare în care dormeau toți ai casei, de la noul născut până la străbunici, treptat observăm - cu trecerea timpului - interioare din ce în ce mai sofisticate, cu paturi englezești, cu oglinzi franțuzești și cu scaune vieneze. Farfuriile din porțelan de pe pereți și din bucătării provin din România, China și Germania.

Toate exponatele din Casa Drasov sunt originale și au aparținut unor familii din Loveci.

Casa Rashov

Casa Rashov a fost amenajată ca muzeu ceva mai târziu, în 1983 și prezintă locuința unui intelectual din Loveci, din prima jumătate a sec. XX. Vecină cu Casa Drasov, cu aproape același stil arhitectural, Casa Rashov a fost construită în jurul anului 1835.

Ultimul proprietar, Nencho Rashev, un activist social și cultural, a donat casa Muzeului de Istorie. Interiorul amenajat ca muzeu este mobilat în stilul anilor 1930. Una dintre încăperile Casei Rashov este dedicată fostului proprietar. Pot fi văzute acolo obiecte personale, biblioteca și biroul său, instrumente muzicale și chiar un portret al lui Nencho Rashev. Casa găzduiește, între altele, o încăpere specială care ilustrează viața de zi cu zi a fetelor unei familii de intelectuali. În stilul său original, însoțitorul nostru ne spune: "Aici veți vedea cum își treceau timpul fetele acum 100 de ani când nu exista internet, nici televizor, nici radio!". Într-un cadru cu perdele dantelate și cu mobilier de epocă, patru manechine înveșmântate în haine specifice perioadei, simulează diverse activități: lucrul de mână, lectura unei cărți, exersatul la pian.

Vizitarea bucătăriilor a fost o altă poveste. Ghidul de la Muzeul Etnografic nu descrie obiecte, el crează scene sau situații determinându-te să-ți imaginezi obiceiurile vechi, să te simți cu adevărat oaspete al unei case locuite și nu al unui muzeu. De exemplu, spunea: "Aici stăpâna casei se pregătește să pună masa. Ce să pună în vasul de lut? O mâncare caldă, cu fasole sau poate niște brânză proaspătă cu pătrunjel și ierburi?"… și tot așa până când aproape că percepi aromele plutind prin aer. Ni s-a semnalat o cutie de metal pe care scria "Milka Suchard" explicând că a fost prima cutie cu cacao pentru băut, care a fost importată în Bulgaria. Evenimentul s-a petrecut - conform spuselor lui - în anul 1901. Lângă masa pe care se servea micul dejun, o cusătură care nu-și avea locul decât acolo, are și acum brodată urarea "Добро утро" - Bună dimineața! Când a prezentat dulapul din bucătărie și etajera pe care stau aliniate cutiile din porțelan păstrătoare de alimente de primă necesitate într-o bucătărie (vi le mai amințiți, desigur. Așa ceva a existat și cred că mai există pe la noi), citind ceea ce scrie pe ele, ghidul nostru a insistat foarte mult asupra asemănărilor lingvistice dintre popoarele noastre: zahăr - захар (zahar), sare - сол (sol), orez - ориз (oriz), griș - грис (gris), cafea - кафе (cafe).

Pentru mine, vizita la Muzeul Etnografic din Loveci n-a fost o simplă vizită la un muzeu. A fost o întoarcere în trecut, o lecție de istorie și de cunoaștere a obiceiurilor locului. La terminarea vizitei (abia atunci ni s-a încasat taxa de vizitare), arătând dealul, ghidul a amintit de vremurile romane când a fost construită cetatea și de anul 1187 - începutul celui de-al Doilea Țarat Bulgar. N-a uitat nici să ne arate o casă albă, mai sus de muzeu, spunând câteva cuvinte despre marele om care a văzut lumina zilei colo. Este vorba despre cosmonautul bulgar Georgi Ivanov, care - alături de cosmonautul sovietic Nikolai Rukavishnikov - a călătorit în spațiu la bordul navetei spațiale Soyuz 33, în aprilie 1979. Misiunea a fost un eșec, cu deteriorări grave ale aparatului de zbor, dar autocontrolul, curajul și abilitățile celor doi piloți - și norocul, aș zice eu - i-a adus teferi, pe Pământ.

Recomandându-ne să urcăm la Monumentul lui Vasil Levski și la Cetatea Hisarya, să vizităm Muzeul Vasil Levski, Biserica "Sfânta Fecioară Maria", Parcul Stratesh cu grădina zoologică și, bineînțeles, Podul acoperit, gazda noastră a încheiat cu un amabil "Good Luck!"

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 06.11.2018 13:16:04

Validat / Publicat: 06.11.18 18:48:26


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
VIZUALIZĂRI: 474


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  25400 PMA (din 27 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de iulianic? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- crismis
[07.11.18 22:48:08]
» mesaj pers

   @iulianic: E genul de muzeu pe care-l vizitez mereu cu mare plăcere și curiozitate - e foarte interesant să afli cum trăiau oamenii într-un anumit timp și într-un anumit spațiu. Și când mai ai noroc și de un asemenea ghid...

   Felicitări pentru vizită și pentru expunere! Lovech e și pe lista noastră scurtă; poate îi va veni rândul chiar în primăvara/vara viitoare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[30] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Spre muzeu, pe ul. Hristo Ivanov-Golemia. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028668">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028668"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028668">Şterge vot</a></div><span id="v91028668" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028668)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028668Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028668MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Spre muzeu, pe ul. Hristo Ivanov-Golemia.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Intrarea în curte. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028669">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028669"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028669">Şterge vot</a></div><span id="v91028669" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028669)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028669Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028669MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Intrarea în curte.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Partea din vale a celor două case-muzeu. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028670">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028670"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028670">Şterge vot</a></div><span id="v91028670" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028670)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028670Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028670MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Partea din vale a celor două case-muzeu.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Fundații de piatră, stâlpi și verande din lemn. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028671">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028671"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028671">Şterge vot</a></div><span id="v91028671" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028671)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028671Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028671MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Fundații de piatră, stâlpi și verande din lemn.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Cele două case-muzeu. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028672">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028672"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028672">Şterge vot</a></div><span id="v91028672" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028672)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028672Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028672MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Cele două case-muzeu.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Cele două case-muzeu. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028673">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028673"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028673">Şterge vot</a></div><span id="v91028673" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028673)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028673Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028673MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Cele două case-muzeu.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Casa Drasov și ghidul. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028674">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028674"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028674">Şterge vot</a></div><span id="v91028674" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028674)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028674Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028674MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Casa Drasov și ghidul.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Poarta văzută din curte. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028675">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028675"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028675">Şterge vot</a></div><span id="v91028675" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028675)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028675Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028675MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Poarta văzută din curte.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Piatra și lemnul, materialele de bază. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028676">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028676"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028676">Şterge vot</a></div><span id="v91028676" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028676)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028676Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028676MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Piatra și lemnul, materialele de bază.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Străduța către muzeu. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028677">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028677"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028677">Şterge vot</a></div><span id="v91028677" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028677)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028677Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028677MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Străduța către muzeu.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Curtea pavată cu piatră brută. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028678">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028678"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028678">Şterge vot</a></div><span id="v91028678" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028678)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028678Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028678MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Curtea pavată cu piatră brută.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Interior, cameră de dormit. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028679">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028679"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028679">Şterge vot</a></div><span id="v91028679" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028679)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028679Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028679MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Interior, cameră de dormit.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Influențe vest-europene. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028680">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028680"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028680">Şterge vot</a></div><span id="v91028680" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028680)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028680Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028680MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Influențe vest-europene.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Influențe vest-europene. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028681">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028681"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028681">Şterge vot</a></div><span id="v91028681" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028681)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028681Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028681MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Influențe vest-europene.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Obiecte casnice tradiționale. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028682">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028682"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028682">Şterge vot</a></div><span id="v91028682" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028682)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028682Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028682MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Obiecte casnice tradiționale.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Obiecte casnice tradiționale. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028683">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028683"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028683">Şterge vot</a></div><span id="v91028683" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028683)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028683Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028683MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Obiecte casnice tradiționale.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Un pat pentru trei generații. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028684">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028684"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028684">Şterge vot</a></div><span id="v91028684" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028684)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028684Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028684MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Un pat pentru trei generații.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Camera de dormit pentru întreaga familie. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028685">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028685"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028685">Şterge vot</a></div><span id="v91028685" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028685)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028685Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028685MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Camera de dormit pentru întreaga familie.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Obiecte de bucătărie. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028686">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028686"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028686">Şterge vot</a></div><span id="v91028686" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028686)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028686Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028686MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Obiecte de bucătărie.
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Poftiți la masă! -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028687">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028687"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028687">Şterge vot</a></div><span id="v91028687" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028687)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028687Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028687MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Poftiți la masă!
foto iulianic [06.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Ce a devenit un pom uscat. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 06.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1028688">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1028688"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1028688">Şterge vot</a></div><span id="v91028688" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1028688)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1028688Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1028688MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic. Ce a devenit un pom uscat.
foto iulianic [06.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[30] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.10978102684 sec