ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.07.2018
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 19 MIN

Descriere Hotel Laguna Garden Albena

TIPĂREȘTE

Pe vremea comunismului un bulgar se hotărește să își facă vacanța în România.

La întoarcere rudele, colegii de servici și prietenii îl întreabă cum a fost.

-A fost groaznic, toată ziua am stat la hotel de frică, n-am îndrăznit să ies pe afară.

-Păi cum așa, ce ai pățit?

-Păi... la prima ieșire în oraș am observat peste tot oameni umblând cu țevi metalice, antene și cabluri în mână foarte agitați îi întrebau unii pe alții: Ai prins bulgarii?!?! Ai prins bulgarii?!?!

Era cât pe ce să nu mai scriu nici un banc la începutul articolului, nu prea se găsesc glume cu bulgarii, adevărul este că dacă pe vremea comunismului încercam să-i prindem (chiar și în Sibiu cu niște antene cu tije de 10m, da chiar am trăit-o și pe asta) acum ne-au prins ei pe noi, adevărat neobligat și nesilit de nimeni nu mai vrem să plecăm de pe litoralul lor... (Ca și off topic referitor la banc cine nu știe: în perioada respectivă la noi în România existau 2 ore program tv politică și propagandă, iar postul național bulgăresc mai transmitea și altceva, câte un meci, etc)

Alegerea vacanței la mare anul acesta

Se întâmpla prin ianuarie, adică tot ardeleanul vara își construiește sania iar iarna carul, așa și noi cu vacanța, să mai iasă ceva reduceri, contează și ăia pentru noi cât de mici or fi. Cu oarecare buget redus anul acesta am ales bălăceala în marea a noastră aia Neagră dar pe alt țărm cel bulgăresc. Mă consolează oarecum gândul că fosta graniță cu România a fost undeva în zona Albena/Kranevo deci am făcut oarecum vacanța în 2018 anul Unirii pe fost pământ românesc.

Stațiunea Albena a fost construită începând cu anii 1960 pe un teren nelocuit aflându-se în imediata apropiere de rezervația naturală Baltata. Multe obiective turistice se pot vizita cu punct de plecare de aici, iar Varna numită și capitala maritimă al Bulgariei se află la doar 30 de km.

Hotelul ales a fost Laguna Mare din complexul Lagune alcătuit din Hotel Laguna Beach, Laguna Mare și Laguna Garden amplasate în această ordine de la plajă spre centrul stațiunii. Cunosc complexul având 3 experiențe pozitive la Laguna Beach așa am ales un hotel cu costuri mai apropiate bugetului meu, Laguna Mare, următorul amplasat de la plajă. În ultima săptămână înaintea vacanței am fost anunțați de către hotel și agenția turistică că vom fi relocați dacă dorim la Laguna Garden 4 stele acum al treilea corp din complex. Cunoscând acest corp ca și superior față de cel ales chiar m-am bucurat că am fost relocați.

Costurile sejurului au fost 2680 lei 7 nopți cu AI, cameră triplă, 2 adulți+ 1 copil, până la 12 ani nu se plătește pentru copil nimic. Asta incluzând și taxele că da există și taxă de stațiune de când știu eu că merg pe acolo în vacanțe. Perioada aleasă de noi a fost 17-24 iunie, imediat la începerea vacanței.

Pregătirea vacanței

Chiar dacă nu este vorba despre o călătorie în celălalt capăt al lumii, este bine dacă se fac unele pregătiri. Cel mai important lucru este alegerea unei cazări intermediare noi fiind din Sibiu și neavând drumuri/autostrăzi în țara noastră iar ardeleni fiind nu ne place să ne grăbim. Așa am ales câte o noapte de cazare pe litoralul românesc, asta și din motive economice, să nu pierd prima și ultima zi în Albena, mai exact în loc de 7 nopți și 6 zile am stat 7 nopți și 8 zile. Nu trebuie să faci check-in ca să poți face baie în mare, iar după check-out nu trebuie obligatoriu să și pleci, continui cu băi în mare, niște cumpărături eventual, așa că noi am plecat târziu de acolo cândva după masă spre seară. Dar atunci în loc de 7 zile plătești 8 zile de parcare, biletul iasă din automat la secundă. În rest pregătirea este de rutină, s-au scris destule despre bagajul de călătorie așa în general. Nu trebuie uitate în nici un caz esențialul: acte personale, mașinii, voucher de cazare, telefoane, carduri bancare. dacă uiți ceva banal acasă le poți cumpăra pe drum dar cu actele este mai greu.

Drumul

Așa cum am mai povestit am făcut-o din două așa că am plecat de pe litoralul românesc imediat după micul dejun, am plătit taxa lunară de drum echivalent 15 euro (aproximativ 70 lei), dezavantajul la sejururile de 7 nopți plătești automat taxa pe 2 săptămâni neexistând taxă de zi. Cea lunară costă cu 2 euro mai puțin decât cea pe 2 săptămâni. Drumul din vamă este bun, permit o mică glumă din nou: Membrul nostru de familie pe nume Logan știa drumul singur așa că nu mai trebuia să învârt de covrigul numit volan, îi știa și pe ăia polițiști bulgari care erau cu 2 echipaje pe drum, știa că nu prea am bani de șpagă așa că și-a frânat dorința de a ajunge prea repede pe țărmurile descrise de Iordan Yovkov scriitor bulgar.

Parcarea

Învățând lecția chiar din articolul postat de AFA în legătură cu modificarea zonelor și tarifelor din Albena, m-am îndreptat direct spre o zonă albastră cea mai apropiată de hotelul nostru, cea din fața hotelului Dobrudja. Articolul povestea că există o zonă gratuită și foarte mică (Lazur) foarte departe de toate hotelurile, o zonă aproape de intrare în stațiune lângă autogară 5 leva/zi, zona albastră (cea mai mare zonă și cuprinde oarecum toată Albena) cu 10 leva/zi, și zona verde care acoperă hotelurile cele mai apropiate de plajă cu 20 leva/zi. Ulterior am mutat mașina în zona verde nefiind încă activă am plătit același tarif. Costul la un sejur standard de 7 nopți sînt 70 leva, noi cu vacanța noastră de 8 zile 80 leva.

După parcare a urmat binemeritata baie în mare cu mult timp înainte de checkin, nici nu am dorit să încerc să cer cameră mai repede noi fiind odihniți și având în cap doar marea cu plaja extraordinară.

Cum a decurs cazarea

Având doar o distanță de 100 m până la hotel, pe la ora 13.00 ne-am descărcat puținele bagaje pe roți și ne-am prezentat la recepție, persoanele amabile de la recepție a făcut formalitățile de cazare pe loc, am ales o limbă străină pe care ele știau cel mai bine (după rusă bineînțeles) era germana, au început povestea lungă cu toate informațiile, posibilitățile de vizitare în scop turistic, până m-am plictisit și am întrerupt oarecum politicos discuția. Un nene s-a prezentat pentru transportul bagajelor, nu am dorit deloc să-l refuz, l-am întrebat ce este cu parcarea în zona verde toate barierele stând ridicate. Mi-a zis că se poate parca cu prețul din zona albastră, zona verde nefiind încă activă. Aflând același lucru și la recepție am mutat Loganul aproape de parcarea de la recepție cândva a doua sau a treia zi. La momentul vizitei erau multe locuri libere de parcare.

Hotelul în general

Cele trei hoteluri din complexul Laguna sînt identice ca și formă. Fiecare hotel este construit în stil scară cu majoritatea camerelor cu vedere la mare și multă lumină. Hotelul nostru lucea de curățenie aflându-se și după o renovare găsind peste tot pereți vopsiți proaspăt.

Recepția

Recepția largă arată cam la fel la toate trei, la Laguna Garden intrarea este dinspre centrul stațiunii la capătul aleii comerciale binecunoscute de turiștii români. Centrul de interes din recepție prezenta probabil pentru unii televizorul imens la care urmăreau campionatul de fotbal, dar pentru mine este decorul de mozaic de pe peretele opus recepției. Locuri de odihnă fotolii și canapele sînt pentru toti pe aici, nu lipsește un bancomat de la intrare dar nici un birou de schimb valutar. Nu lipsesc birourile unor agenții partenere, vitrina de icoane cu vânzare, și un cabinet de masaj.

Zona piscinelor

Un plus al hotelului Laguna Garden față de Laguna Mare este zona de piscine. De fapt este o singură piscină foarte largă existând diferite zone cu adâncimi diferite inscripționate pe margine. 1,3 m este adâncimea maximă, pentru o bălăceală este suficient, săriturile oricum nu prea sînt permise. Să zicem un loc decorativ de la piscină este podul curbat care trece pe deasupra, în rest este așa cum știți placate cu mozaic mic pătrat albastru, apa curată, caldă (avea ca apa mării 27 grade puțin mai cald poate 28. Șezlonguri libere se găseau tot timpul erau de fapt mai mult libere decât ocupate. Era și un duș pe acolo, este bine dacă se face un duș înainte și după bălăceală, o toaletă, un snack bar, și un fel de tribună unde se putea urca și sta, probabil pentru evenimente petrecute în apă, un voley de apă de ex. Da și mai este piscina de copii cu loc de joacă amenajat în mjlocul bazinului, topogan, tun de apă, robinete, etc.

Zona restaurantului

La fel ca la toate Lagunele se urcă pe scări la dreapta de recepție. Două din trei Lagune au restaurant (Beach și Garden) așa că cei de la Laguna Mare vin aici să mănânce. În plin sezon o parte din turiști sînt relocați la restaurantul hotelului vecin, Malibu cred. Cu toate astea a fost încăpător, nu am stat la coadă la mâncare am stat în schimb că nu știam ce să aleg din multele sortimente de alimente. Din zona centrală interioară se poate ieși pe terasă aici te confrunți cu pescărușii care fac concurență cu personalul care debarasează mesele (trebuie să ai grijă la amândoi ori personalul îți ridică mâncarea neservită încă ori pescărușul). În restaurant există și un bar la stânga de la intrare, de acolo le procuri pe ălea a lui Bachus.

Mai era o zonă unde cântau doi artiști în fiecare seară o femeie și un bărbat, sincer nu vedeam nici un fel de entuziasm pe fața lor lipsea acel ceva care place publicului, altfel cântau bine și plăcut auzului melodii bulgărești și din repertoriu internațional. Mă rog erau acolo să cânte și să își ia banii, atât, punct. Am văzut în schimb doi romi bulgari artiști care cântau la terasa grill făcând parte din corpul nordic al hotelului Balkan Grill (și care serveau masa la restaurant) sincer făceau toți banii, serveau masa acolo turiștii doar să-i asculte.

Barul și scena din zona recepției

Din zona recepției se coboară 2 scări aici vom găsi alte scaune, mese și barul din lobby. De aici există ieșirea spre terasa de la parter unde se poate servi și sta la povești până târziu. La dreapta de la bar se intră la așa zisă scenă pentru tot felul de evenimente organizate în hotel. Este destul de încăpătoare și asta și identică cu cele de la Lagunele vecine.

Camera noastră

Lifturi am văzut două dar nu le-am folosit. Am primit cameră a parter ceea ce a fost foarte comod pentru noi. Mai exact a doua cameră la dreapta. Camera noastră a fost așa cum o știam, încăpătoare, confortabilă, m-am simțit ca acasă, sincer. Ca și mărime am estimat undeva la 20-24 mp, are o formă asimetrică ca și hotelul asemenea. Am găsit aici un pat matrimonial, un pat single, noptierele aferente, o canapea extensibilă care a rămas cam nefolosită, un birou, un frigider tip răcitor dar care și îngheța, țineam apă plată acolo, vin, gheață. Era de fapt fostul minibar, de această dată n-am avut așa ceva, și vinul de bun-venit lipsea de pe birou cu care eram obișnuit la Lagune. Dar așa ca protest mi-am plasat pe birou sticla de pălincă cu 52 de grade și un set pentru făcut cafea nes, de fapt asta era ritualul meu dimineața pe acolo făcut o cafea nes, plus un rachiu, citit pe AFA pe urmă, fără țigări că nu sînt fumător. Televizorul montat pe perete a fost în schimb cu un ecran generos mai exact de 94 cm cu progame HD, intrări suficiente așa am mai pus un stick cu videoclipuri cu muzică ușoară românească și lăsam să cânte. În rest lăsam pe programe bulgărești să nu uit că sînt acolo și din când în când pe ProTV ca să mai aud câte o știre din țara noastră. Spațiile de depozitare sînt foarte generoase la Lagune, dulapurile încastrate în pereți conțin rafturi, umerașe, perii de încălțăminte, saci de rufe în cazul în care folosești servicii de spălătorie, călcătorie, lenjerie de pat suplimentară pentru cei friguroși sau al treilea adult, al doilea copil, că sînt camere mari în care încap părinți, copii cu bunici cu tot (am văzut destule cazuri în trecut) Tot pe hol mai găsim o oglindă mare în care vedem cât a crescut burta în ăia 8 zile, așa că mai bine lipsă, chestia cutiuța aia în care bagi cheia și faci curent în cameră (exclus frigiderul, este alt circuit electric) Am mai găsit un aparat de aer condiționat nou care dacă lăsai în funcționare înghețai la propriu așa că am folosit mai puțin, face și căldură, cu clima asta extremă nu știi niciodată când vei face căldură în camere la mare chiar și în iulie. Două telefoane fixe mai erau pe acolo, unul în cameră și unul în baie.

Finisajele camerei erau impecabile, pe lângă faptul că a fost vopsit curând, în loc de gresie ce era în trecut la Lagune acum este o mochetă confortabilă, curată. Nu lipseau corpurile de lumină cu becuri led din toate zonele începând de la noptiere, plafonieră, hol, birou, canapea, balcon, baie.

Baia am găsit-o exact așa cum mă așteptam adică mare, aproximativ 9-10 mp. Dar nu mă așteptam ca lângă duș să am și o cadă, ce-i drept fără diuze de hidromasaj. De fapt o combinație cadă-duș, o treime din cadă avea paravan de sticlă pentru apa care stropește. Mi-au plăcut micile detalii din baie care ajută la confort, mânere peste tot mai ales în zona căzii, oglindă de cosmetică rabatabilă, uscător de păr cu reglaj temperatură cu afișaj pe ecran, priză pentru alte dispozitive, telefon (probabil pentru urgențe) Lumina era suficientă în baie de fapt strălucea totul. Apă mai ajungea și pe jos dar existând o scurgere scăpam repede de ea. De și se ștergea zilnic cu mopul nu puteai să ții uscată baia tot timpul (băiatul este omul apelor așa că umple tot și în baie), așa că am scos din Logan un mop și niște lavete (ce nu ai într-un Logan) și mai spoream confortul personal. Toate instalațiile sanitare aveau sigla Albena inscripționată.

La capitolul consumabile recunosc că s-au zgârcit, ne-au lăsat cele două săpunuri mici și cele 4 șampoane, geluri de duș cu sigla Albena doar o dată pe sejur. Întrecut erau înlocuite, probabil și acum la cerere se putea mai ales că am lăsat și bacșiș, dar nu am insistat, nu era nevoie. Hârtia igienică și dozatoarele de săpun și șampon se alimentau în schimb regulat.

Balconul cred că am uitat căt a fost de mare, a fost o surpriză plăcută, de două ori mai mare decât la hotelurile din anii trecuți (Orhidea, Elitsa) Pe lângă cele două scaune, masa de plastic, uscător a mai rămas suficient loc pentru barca gonflabilă care nu am mai dezumflat-o până la plecare. Iluminat și balconul cu o plafonieră aici am petecut orele de după 23.00 (este considerat începutul orei de liniște în Albena) și tot aici am scris 3 articole AFA.

WIFI ul în cameră există dar nu cu viteză suficientă. Este vorba de hotspot Albena pe care nu mai folosesc de când resursele noastre de la abonamente le putem folosi și pe alt pământ decât cel românesc. Dar pentru cine nu are aceste resurse este ok și util.

Mesele

Programul meselor s-a schimbat oarecum în bine mai primind câte o jumătate de oră în plus, așa că cei care dorm mult nu va trebui să se scoale la 7.00, vor putea să mănânce la 10.00 deoarece programul este 7.00-10.30. De câteva ori am ajuns și noi la 10.00 acolo dar nu lipsea nimic. Masa de prânz începe la 12.00 dar poți mânca până la 14.30 n-am văzut să dea pe cineva afară care venea la 14.20 să mănânce. Și pe noi ne-a prins de multe ori ora 14.45 dar nu ne-a ridicat nimeni de la masă, atunci veneau și angajații să mănânce. Programul cinei era oricum generos (18.30-21.00) așa că a rămas la fel, luam cina și noi destul de târziu și stăteam până după 21.00.

Programul snack-barului de la piscină este 11.00-17.00 dar dimineața primești doar băuturi, dulciuri, pizza, înghețată doar de la ora 15.00. Programul lobby barului este 10.00-23.00

Micul dejun

Începând cu cafeaua știți foarte bine că este de la dozator, orice cafea mai bună, expresso se plătește la lobby bar. Învățat cu cafeaua de la automatele de la servici nu era o problemă cafeaua de la dozator. Doamna a mai luat cappucino, ceai, copilul lapte, ciocolată. Oricum sînt prafuri și chimicale toate. Sucurile mi s-au părut chiar ok, am servit destule și la micul dejun. Zona de preparate principale conțineau ouă fierte, ochiuri, papară, cremvurșt, cârnați, clătite. Zona de bufet rece avea vreo 3-4 feluri de mezeluri, șuncă, mușchi, parizer, salamuri, cașcaval, pește, unt, margarină, salate de mai multe feluri. Zona de fructe legume era destul de bogată (roșii, castraveți, varză, ceapă, măsline, mere, pere, prune, caise, portocale, banane, pepeni, fructe uscate, smochine, curmale), puteai să mănânci numai fructe de dimineața. Mai erau zona de cereale, pâine (aveau niște sortimente de pâine excelente, inclusiv integrală sau neagră, nu prea am servit doar am gustat) cu prăjitoarele aferente. Tot aici erau fursecuri, cozonaci și alte dulciuri, dar nu prea m-am atins nici de acest colț. Mai era zona de unde puteai servi iaurt, lapte, gem, marmeladă, miere (aveau semințe și nuci în miere).

Prânzul

Cele două cazane de ciorbă erau prezente atât seara cât și la prânz. De regulă era un fel de ciorbă pentru vegetarieni și un fel în care era și carne. Pe lângă cazane se găseau ingrediente, condimente, smântână, pâine prăjită. Pe lângă bufetul rece care l-am prezentat la micul dejun se mai găseau salate fel principal cu carne, sosuri și de toate. Aceleași fructe și legume le găseai atât la prânz cât și seara. Dar la capitolul dulciuri mai erau prăjiturile, tortul și înghețata.

Ca și fel principal se putea opta între mai multe feluri de carne. Nu lipsea peștele la nici o masă, dar nici porcul, puiul și carnea de vită. Carne de vânat am văzut doar de două ori era iepure, și nici fructe de mare nu erau tot timpul. Toate acestea au fost preparate sub diferite forme, de la grătar, șnițăle până la piftele, tocană, fiert, etc. Garniturile aferente erau bogate având în vedere că în Bulgaria se produc multe legume. Nu lipseau nici sosurile dar nici specialitățile bulgărești.

Cina

La cină se repetau toate cele descrise la prânz, doar că am avut două seri tematice prima a fost seara bulgărească iar a doua a fost cea pescărească. Seara bulgărească a început cu servirea cozonacului și rachiei bulgărești amplasate la intrare, așa a fost și anul trecut și de când mă duc pe acolo. Decorul însă a fost ușor schimbat, fețele de masă, etc, iar artiștii cântau numai melodii bulgărești. Personalul a fost îmbrăcat în porturi populare. Preparatele au fost predominant bulgărești. Bucătarul șef tăia friptura, era o oarecare coadă mică, prima dată am făcut poze abia pe urmă am servit, a fost pentru toată lumea. Seara pescărească a fost și ea reușită trebuia să te transformi în pelican, ca să mănânci tot. Dacă peștele oricum nu lipsea la nici o masă, la seara pescărească preparatele din pește au fost mult mai bogate în sortimente. Dar nu lipseau nici restul de alimente pentru cei care nu le plăcea peștele. Atracția principală a fost din nou bucătarul șef în timp de prepara păstrăvii pe grătarul de la terasă. Aici nu era nici măcar coadă de și a fost foarte delicios. Grătarul respectiv de pe terasă a fost folosit și în alte zile, pentru alte sortimente de carne de exemplu porc, pui sau vită.

Mâncarea în general a fost bună dar nu pot să zic nici că a fost oau. Adevărul în schimb este că acasă nu mâncăm așa și niciodată nu avem de ales între zeci de sortimente. Părerea mea este încă bună despre acest tip AI de masă din Bulgaria, și pretențioșii ar trebui să găsească ceva.

Snack barul- o glumă?

Acesta a fost mai mult o glumă, în zona piscinelor la orele descrise mai sus se ridicau jaluzelele de la o încăpere amenajat ca bar dinspre corpul hotelului. Acolo mergeam să ne luăm băuturile pentru piscină și tot acolo erau expuse după masă, sandvișuri, pizza, fursecuri, prăjituri și fructe. O dată am gustat pizza de acolo, copilul ceva mai des, am constatat că este bună și comestibilă.

Băuturile, așa cum le știți

În general nu am cea mai bună părere despre băuturile servite. Rachia este pe primul loc dar nu ajunge la 40 grade, se oprește undeva la 38. Avea de prună, piersică și încă un sortiment ceva mai tare dar nu știu din ce. Vodca are tot undeva la 37 și este băubilă, brandy la fel se poate consuma, de lichioruri și ouzo nu m-am atins, dna AZE a servit puțin din cele colorate (colorante...) mentă sau trandafir. Berea așa cum știți are undeva la 3 grade, se poate bea în loc de apă. Vinul la vrac din care se alimentează automatele (alb, roșu, roze) mi-a plăcut oarecum dar mai mult de un pahar două nu prea am servit. La bar situația este la fel vinul este la butelie și nu este nici cea mai ieftină dar se apropie de pragul de jos (am văzut sortimentele în supermarket) Am mai servit unele coctailuri cu alcool, au fost ok. În trei locuri se poate servi băutură barul din restaurant, lobby și piscină. Seara în timpul meciurilor se cam umplea zona recepției și la bar se cam stătea la coadă.

Am avut o părere bună despre sucuri în acest an, de și de la dozator aveau gust bun și unele sortimente cu pulpă. Lipsea sucul de mere care era prezent în anii trecuți.

Dine Around-„țeapă” de această dată

Pentru cine nu știe în lunile considerate mai puțin aglomerate iunie și septembrie, se poate opta la o masă (prânz sau cină) fără costuri de bază la un alt restaurant din stațiune. (dar în seara respectivă nu mai mergi la restaurantul Laguna) Asta înseamnă că la recepția hotelului se face o rezervare la una din restaurantele înscrise în program. Ciel Bleu, TexMex, Ti Amo, Kaliopa sînt numele a câteva restaurante pentru care se poate opta. Se va primi un voucher cu care turistul merge la restaurantul ales. I se prezintă un meniu în care sînt specificate preparatele care le poate consuma (nu toate sînt marcate cu semnul dinearound) Pe urmă consumă, plătește doar băuturile, și eventualele preparate care nu sînt incluse în program. Având 2 experiențe faine atât din punct de vedere peisagistic (restaurantul se află al etajul 17) cât și culinar la Ciel Bleu cu specific franțuzesc am zis în acest an încercăm alt restaurant. Prost am ales, Kaliopa restaurantul grecesc de la aleea plajei. Restaurantul în sine este ok dar sînt” țepari „în toată regula cu clienții DineAround, voi povesti pe larg, până atunci nu mergeți acolo.

Plaja hotelului

După cum se observă pe hartă și în poze din complexul Lagune acesta este cel mai departe de plajă. Durează 5 minute traversarea parcului cu trandafiri. Zona destinată hotelului este marcată. Ajungeam zilnic destul de târziu chiar și după 10.00, și poate nu găseam loc în rândul 1, sau 2 dar găseam în rândul 3 sau 4. După masă găseam și în primul rând. Plaja o știți nisip foarte fin, nivelat noaptea cu utilaje, 2 șezlonguri+umbrelă+măsuță de cameră. Mi-a plăcut că nu era înghesuială, și dacă erau mulți turiști distanța între șezlongurile grupate câte 2 și cele vecine oferă o oarecare discreție, distanța între rânduri este și mai mare acolo încape utilajul care nivelează. Cum știți intrarea în mare este lină, nu sînt alge, apa mării avea 27 grade în timpul sejurului. Distanța față de hotel nu ne-a împiedicat să mai cărăm câte o bere sau suc până la plajă.

WIFI

Rețeaua publică există, dar doar atât: există, merge și nu prea, depinde în ce măsură descoperim un router pe vreun stâlp iar acesta să fie undeva în zona unde butonezi. Din fericire de anul trecut ne putem folosi resursele de acasă, deci cine are abonament cu date mobile incluse, mai bine folosește acesta. Și totuși chiar și semnalul 3G (4G nu este) este mai slab decât la noi. Mi-a fost suficient totuși să încarc trei articole AFA în perioada sejurului, doar în vacanță este mai mult timp nu-i așa?

Servicii suplimentare din hotel

Am luat lista de prețuri cu mine ca să pot scrie aici. Un leva costă 2,38 lei:

Serviciile de deșteptare, apel medic, taxi, fax, 1 pagină, și închiriere fier de călcat: 0 leva

Închiriere seif zi/săptămână/2 săptămâni: 8/42/56 leva

Fax/copiator mai multe pagini 0,3-1 leva

Închiriere frigider o zi/o săptămână/2 săptămâni 5/32/52 leva

Închiriere pătuț bebe o zi/tarif zi la mai multe zile 12/10 leva

Tarif cazare animale de companie pe zi 20 leva

Închiriere ventilator (pentru cine nu ajunge AC) zi/săptămână 5/28 leva

Biliard/fotbal de masă 3 leva/joc

Închiriere biciclete 5 leva pe oră

Prosoape pentru plajă 3 leva/zi

Saltea de plajă 2 leva/zi

Cădiță baie pentru bebe 5 leva/zi 11 leva/săptămână

Babysitting 1 oră 10 leva

Dart 1 jeton 6 leva

Spălătorie și călcătorie 7 leva/piesă de îmbrăcăminte 5 leva haine de copii

Animația

Slabă cum sîntem obișnuiți lipsea acel entuziasm care se poate vedea la unele persoane. Echipa bănuiesc că este compus din elevi, eleve aflate în vacanță, studenți. Cam pe la piscină se organiza câte ceva, gimnastică de apă (am participat), joc darts (am participat), voley de apa (nu ma participat) și de altceva nu știu. Mi-a plăcut în schimb că lângă piscină este un loc pentru copii mici cu loc de joacă plus nisip, încăpere de grădiniță, aici chiar s-au ocupat de cei mai mici.

Într-o seară era show în sala destinată acestor evenimente. Mi-au plăcut tinerii care cântau și dansau de această dată se observa la ei că o fac din plăcere, era o altă echipă din afara hotelului.

Personalul

Sincer vă spun că mi-a făcut impresie bună. La recepție au fost la fel de amabile ca și cu nemții care erau în număr mare la hotel. Managerul un tânăr zâmbea și saluta politicos pe orice turist indiferent unde se afla, iar la checkout întâmplător era acolo la recepție, ne-a dat mâna și ne-a mulțumit că am petrecut sejurul acolo.

În cameră se schimbau prosoapele, consumabilele simple (hârtie, săpun lichid) și se aspira zilnic. Lenjeria de pat s-a schimbat o dată pe sejur. Nu a dispărut nimic din cameră dar nici nu am lăsat bani și acte acolo, vorbesc de restul doar n-o să-mi car laptopul în spinare peste tot.

La restaurant angajații care debarasau erau cred elevi, studenți în timpul vacanței cu experiență poate de câteva zile, nu au fost probleme. Lipsa de personal își face simțită prezența și aici, într-o seară au apărut angajați noi o femeie și un bărbat de origine romă, încă în seara respectivă au început să se certe pe terasă și aproape să se bată, se împingeau în prezența turiștilor. A venit managerul de sală și a avut o discuție cu ei, au plecat și nu i-am mai văzut deloc.

Barmanii își făceau treaba nu am nimic de reproșat nici măcar celor din lobby bar deoarece erau cei mai ocupați fiind și meciurile, au făcut tot ce au putut. Și totuși cel de la lobby de și ocupat era cam și pe post de animator, glumea cu majoritatea clienților.

Salvamarii de la piscină erau cel mai relaxați, stăteau la masă, butonau, puneau muzică și cam atât. O dată pe zi curățau fundul piscinei unde se adună nisip, asta mai mult din cauza turiștilor care vin de la mare plini de nisip și nu fac duș înainte.

Salvamarii de pe plajă aveau ceva mai multă treabă că lumea mai iasă în larg dincolo de zona permisă.

Siguranța bunurilor

Cât despre sustrageri din cameră sau din mașină dacă mie nu mi s-a întâmplat nu înseamnă că nu se poate întâmpla. Statistic Bulgaria este totuși o țară săracă din Europa iar angajații nu au salarii mari, tentații există. Este de recomandat totuși o atenție sporită asupra bunurilor strict necesare cum ar fi bani, acte, carduri bancare, telefoane, mai ales la plajă. Hotelul nu răspunde (nicăieri în lume nu răspunde) pentru eventualele sustrageri din cameră. În cazul bunurilor depozitate în seif se schimbă situația. Iar de mașini nu se ating dacă nu există nimic de valoare în ele și nu au o informație despre acesta. Dar există asigurări de călătorie care include și acest risc, furtul din cameră.

Tema bacșișului

Am vorbit o dată cu un conațional și l-am întrebat dacă dă sau nu bacșiș că era tare mulțumit de servicii (era la Laguna Beach) Mi-a răspuns în glumă că le lasă la bulgari steagul românesc adică nu dă nimic. Era genul de client care venea la checkin dimineața și cerea cameră și brățară, iar ultima zi a uitat să facă check out, credea cumva că o să-i meargă dar l-au scos angajații din piscină.

Eu zic că nu-i chiar așa, dacă chiar ești mulțumit de servicii merită să dai ceva. Așa am dat 5 leva la bagajist, 2-5 leva la cameriste, 5 leva pușculiță restaurant, 5 leva pușculiță bar, bar de la piscină nimic pentru că nu merita, la recepție de regulă nu dau.

Petrecerea timpului liber

În afara programului obișnuit constând în somn/mese/plajă timpul liber rămas se poate petrece destul de plăcut stațiunea având multe posibilități. Ca să n-o mai lungesc acum ieșind din tema articolului promit că voi povesti despre aceste posibilități de petrecere.

Acum după cele descrise mai sus exact cum a fost puteți să mă judecați din nou, să mă faceți bulgar cu acte în regulă la sud de Dunăre, dar ce să fac dacă am avut și de această dată o vacanță faină. Va trebui să recomand hotelul, vacanțe faine vă doresc.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 14.07.18 00:33:37
Validat / Publicat: 14.07.18 07:59:18
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2331 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P29 Plaja hotelului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43850 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    10 ecouri scrise, până acum

    Pușcașu Marin
    [14.07.18 09:57:31]
    »

    @AZE: Mai bulgar cu acte-n regula ... e foarte bine ca ti-a placut si ca te-ai simtit foate bine. Pana la urma asta conteaza cel mai mult la o vacanta. Sa te-ntorci acasa cu bateriile incarcate, sa nu regreti banii cheltuiti.

    Ma uitam la pretul sejurului si mi se pare ca ai primit mai mult decat ai fi primit pe litoralul romanesc la aceiasi bani. Asta inseamna ca inca mai avem de invatat de la vecinii nostri.

    Dar raman totusi la ideea ca mai important este cum te-ai simtit. Iar daca tie si familiei v-a placut, atunci nici nu mai are rost sa facem comparartii intre noi si ei.

    Vacante placute in continuare.

    nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
    [14.07.18 10:04:48]
    »

    @ghisor:

    Ma uitam la pretul sejurului si mi se pare ca ai primit mai mult decat ai fi primit pe litoralul romanesc la aceiasi bani. Asta inseamna ca inca mai avem de invatat de la vecinii nostri.

    De mulţi ani la vecinii bulgari raportul calitate preţ este mult mai bun decât pe litoralul românesc. Chiar dacă şi bulgarii au mai scăzut nivelul serviciilor concomitent cu o creştere constantă a preţurilor practicate , noi tot mai avem destul de mult până să-i ajungem din urmă.

    De învăţat mai avem, unii paşi timizi deja s-au făcut, dar îmi pare că lipseşte dorinţa reală de a oferi servicii de calitate la un preţ decent.

    Carmen Ion
    [14.07.18 11:01:03]
    »

    @AZE: Felicitări pentru alegerea hotelului și pentru review.

    Apropo de bancul de la începutul articolului: în anii 1980, la un moment dat am fost nevoită să fac o deplasare mai lungă în interes de serviciu la Târnăveni. Pentru că în oraș nu exista un hotel cât de cât bun, m-am cazat în Mediaș, de unde am făcut zilnic naveta cu autobuzul la Târnăveni.

    Plin de țigani unguri, mirosuri... În fine, o nenorocire, dar nu aveam de ales.

    Intrr-o zi, lângă mine se așază un tip și intrăm în vorbă. Îmi arată un deal pe langa care treceam si imi zice că e poreclit "dealul lui Jivkov"!

    De ce? Pentru că la nu știu ce campionat mondial de fotbal, de acolo, fiind o zonă mai înaltă, se prindeau bulgarii cu nu știu ce antenă mai șmecheră.

    Cum la televiziunea română nu se mai transmitea în epoca aceea nimic altceva decât tovarășul..., un localnic cu spirit antreprenorial a instalat un cort mare, a adus un televizor, scaune pliante etc. și uite așa microbiștii au putut urmări meciurile transmise de bulgari.

    Contra cost, desigur!

    webmaster
    [14.07.18 14:11:33]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    AZEAUTOR REVIEW
    [14.07.18 14:53:57]
    »

    @webmaster: Mulțumesc

    elviramvio
    [14.07.18 20:22:08]
    »

    @AZE:

    Chestia cu antenele de prindeau bulgarii, pot să-ţi povestesc câte ceva prin viu grai dacă ne vom întâlni cândva, au fost români care au beneficiat serios de pe urma acestui fapt. Şi statul român a beneficiat financiar, pe bune! Mai ales când a fost nu ştiu ce campionat de fotbal înainte de 1989.

    La bulgari îmi place şi drept să spun nu m-am simţit nicicând în pericol.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    AZEAUTOR REVIEW
    [14.07.18 22:21:22]
    »

    @ghisor: Mulțumesc

    Ne-am simțit foarte bine și datorită faptului că am avut vreme bună tot timpul.

    Contează foarte mult și interesant faptul cum descrie un turist un sejur în care a avut doar vreme bună și un turist care a avut parte de condiții meteo nefavorabile.

    Poate dacă aveam o perioadă ploioasă de exemplu(nu este exclus nici la bulgari)la articolul meu aveam un subtitlu cu denumirea : cum îți petreci timpul în caz de meteo nefavorabil.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Zoazore
    [15.07.18 13:03:02]
    »

    @AZE: Cândva, prin 2010, am stat și noi la Laguna Mare. Din motive bine întemeiate, n-am mai scris despre el. Pe-atunci știu că mi-a plăcut mult, dar văd că s-au făcut modificări în bine pe-acolo. Arata mai bine și mai frumos.

    Mă bate gândul să revin. Cine știe, poate chiar anul viitor!

    Mulțumesc mult, @AZE! Foarte util!

    AZEAUTOR REVIEW
    [15.07.18 14:09:45]
    »

    @Carmen Ion: Mulțumesc

    Știam de locul de la Târnăveni. Noi fiind în centrul țării aveam cele mai puține șanse de a prinde programele altor țări.

    De și comuniste transmiteau mai multe ore de program și diversificat nu cele 2 ore de la 20.00-22.00 doar politică și propagandă gen Coreea de Nord.

    Așa că și Sibienii s-au apucat de antene, am văzut și cu tije foarte lungi de peste 10m.

    Tot prin anii 1988-89 am văzut antenele parabolice care au rezolvat problema asta, renunțând la recepția programelor terestre.

    tumisfabu
    [15.07.18 17:59:53]
    »

    @AZE: Felicitari pentru sejurul reusit si bravo tie pentru rabdarea cu care ai povestit totul atat de amanuntit! Vacante placute in continuare!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    AZE, elviramvio, Pușcașu Marin, tumisfabu, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂLaguna Garden Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.083298921585083 sec
    ecranul dvs: 1 x 1