80993 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cartierul La Defense

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.08.2017
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.33
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

La Defence - Manhattanul Parisului


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Capăt de linie La Defence-asta am auzit în limba franceză în difuzoarele metroului galben nr. 1 cu ocazia vizitei cartierului de afaceri La Defence aflat în districtul Hauts de Seine.

Cine a zis că nu sînt zgârie nori în Paris? Eu sigur nu, din multe puncte al capitalei franceze dar mai ales din locuri de belvedere cum ar fi Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Turnul Montparnasse se vede acest grup de clădiri înalte primul cartier european de afaceri.

Vechi și nou

Pe același ax istoric compus din bulevardele Champs-Elysees, Avenue de la Grande Armee, Avenue Charles de Gaulle, care încep de la Piața Concorde, Grădinile Tuilleries, Micul Arc de Triumf și Palatul Regal se termină pe esplanada de Defence și Grande Arche, adică Marele Arc de Triumf sub care nu mai mărșăluiesc soldații lui Napoleon ci oamenii de afaceri după câte o victorie... bancară. Am trecut și eu pe sub Grande Arche, poate poate se mai adaugă niște zerouri la conturile mele bancare, nici un efect, au rămas chiar mai puține sume după excursie. Așa m-am îmbogățit cu experiența excursiei și am colectat amintiri frumoase.

Istoric de cartier

Chiar și acest cartier are istorie, numele este inspirat din cuvăntul defendre (apărare) în memoria soldaților francezi care au apărat orașul cu ocazia războiului germano-farncez din 1870. Sculptorul Louis Ernest Barrias a realizat un grup statuar-memorial din bronz în memoria soldaților eroi care cu ocazia reamenajării cartierului a fost îndepărtat și reamplasat în același loc unde a fost înainte așa am avut și eu ocazia să admir și să fotografiez acesta.

Dealul pe care se află Grande Arche se numește Chantecoq (căntec de cocoș-eu zic destul de potrivit dacă în trecut cântau cocoși aici în prezent cântă cocoșii de afaceriști. În trecut a existat o moară de vânt pe deal, în prezent se observă diferența de nivel plecând pe jos de la Grande Arche pe jos pe Esplanade de la Defence și până la capăt aproape de Sena tot coborăm, specialiștii folosind arhitectura modernă au integrat multe terase, scări, grădini suspendate, fântâni arteziene, jocuri de apă, iar stânga și dreapta se află clădirile mai mult sau mai puțin înalte majoritate între 30-50 etaje, bineînțeles că o să integrez și în acest articol un fel de top zgârie nori a la Paris.

Stând pe scările Marelui Arc de Triumf Grande Arche putem vedea foarte departe, după priveliștea care oferă zona pietonală de la Defence se vâd foarte bine bulevardele urmând o linie perfect dreaptă iar la capăt Arcul de Triumf cel istoric. Cu puțină imaginație și o vreme favorabilă vedem chiar și Micul Arc de Triumf.

Amenajarea și construcția cartierului s-a hotărât în 1958, construcția în sine 1963, rezultatul din prezent 160 hectare construiți în care locuiește o populație de 25000 de persoane, numărul acestora se amplifică datorită celor care lucrează aici 150000, și de ce nu... turiștilor. Pentru că da, Defence este și o zonă turistică. Infrastructura este foarte bine pusă la punct foarte multe artere principale se află sub pământ, rutieră, trenuri, metro, parcări, sînt multe locuri de coborăt sub pământ în piața marcate corespunzător.

Acces La Defence Paris

Cel mai convenabil mijloc de transport este metroul, linia 1 galben ne duce până acolo. Se poate lua de exemplu din multe puncte de interes turistic cum ar fi palatul regal, piața Concorde, Arcul de Triumf, etc. Pe urmă se poate lua trenul suburban RER linia A. Autobuzele care circulă până acolo sînt 73 și 157. Din punct de vedere rutier cel mai simplu dar și cel mai aglomerat bulevardele enumerate mai sus adică Champs Elysees, Grande Arme, Charles du Gaulle pe urmă după podul de peste Sena se va intra sub cartier și se va căuta loc într-unul din parcările subterane. În ultimă instanță merge și un taxi dar este o distracție scumpă în Paris.

Vizita

Așa cum am scris la începutul articolului în difuzoarele vagonului de metrou suna capăt de linie. După părăsirea tuturor călătorilor m-am luat după ei și am ieșit direct în fața Grand Arche

Grande Arche

Marele Arc de triumf al fraternității așa cum se mai spune a fost construit între 1983-1989 dimensiunile sale fiind înălțime 110m, lățime 106m, adâncime 112 m. Johann Otto von Spreckelsen aproiectat această minune inginerească care pe lângă importanța simbolică are diferite destinații turistice și non turistice. Partea de sus este observator, restaurant, muzeu, expoziție și sală de conferinșe. Părțile laterale le folosesc diferite organizații și servicii ale ministerului (ecologie, drepturile omului, energie, etc). Pe partea cealaltă a marelui arc se vede partea de vest al Parisului, șantiere de la Defence, un cimitir. După ce am coborăt pe scările marelui arc am luat-o pe jos să parcurg toată zona pietonală pănă la cealaltă stașie de metrou tot linia 1 Esplanade de la Defence. Așa cum am povestit pe drum am observat statuia istorică la Defence creat de Barrias. Pe lângă asta mai găsim nenumărate opere de arta mai moderne, de fapt toată atmosfera este futuristică. La. stânga și la dreapta observ clădirile înalte pentru care recunosc mă atrag din punct de vedere arhitectural și ingineresc. Urmează și lista imediat. După ce am ajuns la capăt am luat-o din nou sus spre marele arc.

Quatre Temps

Aproape de Grande Arche am intrat în mallul Quatre Temps (patru anotimpuri) cu o suprafață comercială de 140000 mp. Visavis de Quatre Temps se afla alt Mall CNIT.Exteriorul seamănă cu un hangar dublu de avioane, interiorul strălucește, 230 comercianți în 230 magazine își oferă marfa aici. Numărul vizitatorilor este unul de record 45 mil/an în spașiul comercial construit în 1981. Și nici aici nu am luat nimic am căscat doar ochii și gura acesta din urmă pentru a lua masa în interior.

Top clădiri înalte La Defence

1. Tour First (Turnul First) 50 etaje/231 m/1974/birouri

2. Tour Majunga 45 etaje/194 m/2014/birouri

3. Tour Total 48 etaje/187m/1985/birouri

4. Tour GDF SUEZ 38 etaje/185m/2008/birouri

5. Tour Areva 44 etaje/184m/1974/birouri

6. Tour Granite (Societe Generale) 37 etaje/183m/2008/birouri

7. Tour CB21 44 etaje/179m/1974/birouri

8. Tour D2 37 etaje/171m/2014/birouri

9. Tour Alicante 37 etaje/167m/1995/birouri

10. Tour Chassagne 37 etaje/167m/1995/birouri

În afară de clădiri de birouri mai sînt câteva turnuri cu destinație locuință de ex. Tour Defence 2000 cu 46 etaje dar numai 136m probabil din cauza înălțimii etajelor, Tour France 40 etaje cu 126m, și Tour Prelude 39 etaje. Un video aici

 

Finalizând aceste rânduri recomand să vizitați acest cartier, nu-i chiar Manhattan dar o să vă placă (vizitați și fotografiile atașate sînt interesante). Sper sa-i placă și lui web următorul video deoarece îl rog sa-l atașeze, mulțumesc.

https://www.youtube.com/watch?v=Ilb2XH-p1PY

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 20.08.2017 21:31:31

Validat / Publicat: 20.08.17 23:35:03


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2578


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  60400 PMA (din 46 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de AZE? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [20.08.17 23:34:23]
  » mesaj pers

     Excelenta ilustrație muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - cristina47
  [21.08.17 00:41:13]
  » mesaj pers

     Am fost si eu in La Défense! Nu era asa de senin, si nu se vedea atat de bine Arcul de Triumf din Place de l'Etoile.

     Felicitari pentru excursie si pentru fotografii.

     Multumim pentru explicatiile referitoare la turnuri.

     P10: :) Eu nu am dat cu mana! :):)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Cdia
  [21.08.17 01:20:06]
  » mesaj pers

     Am văzut postarea și am dat fuga la poze. Am fost în 2008, 2012 și 2014 și voiau să restructureze cartierul... de fapt sunt într-o continuă schimbare...

     Mie mi-a fost tare dragă de la început, deși era în renovare, scoica (așa i-am zis eu, nu știu dacă am auzit de la cineva numele ăsta) - CNIT - prima clădire din La Defence, cu un alt scop decât cel de locuințe... Mi-a plăcut pentru ce a reprezentat ea din 1958, când a fost finalizată, încoace, peste timp...

     Ultima dată când am fost se povestea că vor să o demoleze, să construiască cine știe ce minunăție...

     Și am fost tare supărată... (că Les Hallles, alte favorite ale mele, le-au dărâmat...) Bine că m-ai înveselit, scoica e la locul ei... Încă!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - webmaster
  [21.08.17 05:46:03]
  » mesaj pers

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

      — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

     ---

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Alex_Macedo
  [21.08.17 11:17:29]
  » mesaj pers

     Da', ești umblareț rău!

     Fă-o!... eu sigur, te citesc.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [21.08.17 21:34:05]
  » mesaj pers

     @webmasterX: multumesc

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [21.08.17 21:38:59]
  » mesaj pers

     @cristina47: Multumesc

     Ma bucur ca ai fost si tu acolo si ai vazut cartierul. Referitor la P10 nu stiu exact ce este banuiesc ca un turn simbolic frumos colorat. Si ca sa vad din ce este am cu mana în tevi si suna a metal.

     Daca aveam mai mult timp parcurgeam toata distanta pe jos adica tot axul istoric de la micul arc de triumf de la palatul regal pana la Grande Arche asta chiar daca imi lua o jumatate de zi.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - AZE
  [21.08.17 21:43:31]
  » mesaj pers

     @Cdia: Ai umblat ceva in Paris.

     Sa stii ca si acum e plin cu santiere, macarale, banuiesc ca vor construi si ceva mai inalt, designul de acum nu arata rau asa ca nu prea vad ce sa mai demoleze.

     CNIT adica scoica cum zici tu (eu am zis hangar de avioane) sa vezi cum straluceste pe interior, terase (de interior), restaurante, magazine de lux sau mai putin, sport (un Dekathlon imens), modă bijuterii, etc, etc. Deci sati linistita scoica va ramane acolo.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - AZE
  [21.08.17 21:46:51]
  » mesaj pers

     @Alex_Macedo: multumesc, sper să tină cu umblatura asta prin lume sau țara si la anu... (chiar daca mai strâng cureaua puțin, doar am de unde, din ăia 100kg)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [21.08.17 21:53:18]
  » mesaj pers

     @webmaster: multumesc

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Alex_Macedo
  [21.08.17 22:23:52]
  » mesaj pers

     @AZE:

     ... ehm... crezi că ești singur la 100-de-siluetă? Sigur, sunt pe site Brad Pitt(ici)... Din nefericire... nu fac parte dintre ei...

     Să ne fie sută-la-sută!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mishu
  [23.08.17 13:32:28]
  » mesaj pers

     @AZE: Majoritatea suntem obisnuiti cand spunem Paris sa ne referim la Parisul vechi de sute de ani, dar Parisul este si un loc modern si acest cartier o dovedeste din plin. Am tot vazut poze facute in acest cartier si mi s-a parut un loc foarte interesant pe care insa nu pot sa il asociez cu Parisul.

     Foarte frumoase pozele atasate si intr-adevar foarte interesanta bordurile din P28.

     Felicitari, votat cu mare drag.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - Michi
  [23.08.17 15:06:30]
  » mesaj pers

     Am dormit într-un hotel IBIS din Defense şase nopţi într-o iarnă când am făcut revelionul pe Champs Elysees. Trebuie să ştii că seara când ne întorceam din plimbări, cartierul era lugubru, absolut gol - vorbesc despre blocurile offices, nu de partea în care sunt locuinţe.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [23.08.17 20:25:48]
  » mesaj pers

     @mishu: Multumesc

     Sa stii ca nici eu nu m-am simtit in Paris cat timp m-am plimbat pe acolo. Este o atmosfera total diferita fata de tot ceea ce stim despre Paris. Si este diferit si de Manhattan chiar daca am dat titlul respectiv la articol.

     O senzatie ciudata iti da cladirile din jur, decorul futuristic inclusiv tot felul de statuete pe care nu avem cum sa le intelegem, miile de angajati imbracati office iesiti la o pauza de tigara sau de masa, turistii sint clar minoritari (numarul lor raportandu-se la numarul de angajati ai Defence)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - AZE
  [23.08.17 20:32:16]
  » mesaj pers

     @Michi: Am citit cu mare interes articolul tau despre Defence (chiar inainte sa ajung acolo).

     Este si normal ca in perioada sarbatorilor de iarna (avand in vedere ca ai intimpinat anul nou acolo) sa nu fie nici tipenie de angajat in afara de paznici. Si bineinteles nici turisti.

     Dar (eventual) daca s-ar organiza un eveniment de revelion la Defence (de ex in piata din fata Grande Arche un concert de ex) s-ar anima instant si zona office de revelion.

     Cum a fost revelionul in Champs Ellysees?

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - diacrys
  [29.08.17 10:31:57]
  » mesaj pers

     Cu întârziere, felicitări pentru articol! Urmăresc tot serialul cu interes. Mi-a făcut mare plăcere să revăd zona în care am locuit în cele două călătorii de acum doi ani, și mai ales cu atâtea fotografii deosebite!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [50] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2017] Așa am văzut La Defence de pe Turnul Eiffel -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892185">Şterge vot</a></div><span id="v9892185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2017] Așa am văzut La Defence de pe Turnul Eiffel
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2017] Le Grande Arche-un arc de triumf modern -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892187">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892187"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892187">Şterge vot</a></div><span id="v9892187" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892187)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892187Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892187MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2017] Le Grande Arche-un arc de triumf modern
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [APR-2017] Sub arcul de triumf al afaceriștilor-în fundal Arcul de Triumf cel istoric -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892189">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892189"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892189">Şterge vot</a></div><span id="v9892189" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892189)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892189Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892189MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2017] Sub arcul de triumf al afaceriștilor-în fundal Arcul de Triumf cel istoric
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [APR-2017] Vedere de pe Marele arc de triumf -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892192">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892192"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892192">Şterge vot</a></div><span id="v9892192" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892192)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892192Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892192MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2017] Vedere de pe Marele arc de triumf
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [APR-2017] Zonă pietonală Defence stânga turnul Majunga, dreapta D2. -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892193">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892193"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892193">Şterge vot</a></div><span id="v9892193" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892193)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892193Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892193MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2017] Zonă pietonală Defence stânga turnul Majunga, dreapta D2.
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [APR-2017] Turnul Coeur Defence -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892196">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892196"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892196">Şterge vot</a></div><span id="v9892196" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892196)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892196Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892196MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [APR-2017] Turnul Coeur Defence
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [APR-2017] Turnul CB 21(în fundal turnul First) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892198">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892198"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892198">Şterge vot</a></div><span id="v9892198" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892198)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892198Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892198MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [APR-2017] Turnul CB 21(în fundal turnul First)
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [APR-2017] Vedere spre vârful turnurilor EDF la dreapta -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892200">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892200"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892200">Şterge vot</a></div><span id="v9892200" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892200)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892200Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892200MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [APR-2017] Vedere spre vârful turnurilor EDF la dreapta
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [APR-2017] Vedere de pe esplanadă, în fundal Arcul de triumf istoric (la mulți km îndepărtare) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892201">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892201"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892201">Şterge vot</a></div><span id="v9892201" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892201)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892201Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892201MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [APR-2017] Vedere de pe esplanadă, în fundal Arcul de triumf istoric (la mulți km îndepărtare)
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [APR-2017] Un turn interesant mai mult simbolic și de decor (din țevi de metal am dat cu mâna) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892203">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892203"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892203">Şterge vot</a></div><span id="v9892203" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892203)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892203Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892203MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [APR-2017] Un turn interesant mai mult simbolic și de decor (din țevi de metal am dat cu mâna)
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [APR-2017] Vedere spre Grande Arche -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892205">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892205"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892205">Şterge vot</a></div><span id="v9892205" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892205)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892205Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892205MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [APR-2017] Vedere spre Grande Arche
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [APR-2017] Opera lui Berrier (nu visa în 1870 ce va fi în jurul grupului statuar) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892206">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892206"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892206">Şterge vot</a></div><span id="v9892206" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892206)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892206Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892206MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [APR-2017] Opera lui Berrier (nu visa în 1870 ce va fi în jurul grupului statuar)
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [APR-2017] Capătul celălalt pietonala Defence aproape de Sena -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892208">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892208"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892208">Şterge vot</a></div><span id="v9892208" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892208)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892208Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892208MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [APR-2017] Capătul celălalt pietonala Defence aproape de Sena
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [APR-2017] Grup de clădiri înalte în prim plan EDF -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892210">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892210"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892210">Şterge vot</a></div><span id="v9892210" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892210)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892210Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892210MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [APR-2017] Grup de clădiri înalte în prim plan EDF
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [APR-2017] Mallul CNIT în formă de hangar de avion -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892211">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892211"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892211">Şterge vot</a></div><span id="v9892211" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892211)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892211Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892211MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [APR-2017] Mallul CNIT în formă de hangar de avion
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [APR-2017] Grup de zgârie nori a doua din dreapta (cu forma sa atipică) GDF Suez -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892212">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892212"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892212">Şterge vot</a></div><span id="v9892212" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892212)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892212Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892212MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [APR-2017] Grup de zgârie nori a doua din dreapta (cu forma sa atipică) GDF Suez
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [APR-2017] Majunga și D2 -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892214">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892214"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892214">Şterge vot</a></div><span id="v9892214" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892214)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892214Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892214MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [APR-2017] Majunga și D2
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P18 [APR-2017] Vedere de la Grande Arche, la stânga turnul Areva -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892215">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892215"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892215">Şterge vot</a></div><span id="v9892215" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892215)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892215Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892215MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [APR-2017] Vedere de la Grande Arche, la stânga turnul Areva
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [APR-2017] Zgârie nori din Defence -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892217">Şterge vot</a></div><span id="v9892217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [APR-2017] Zgârie nori din Defence
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [APR-2017] Turnul EDF -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892218">Şterge vot</a></div><span id="v9892218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [APR-2017] Turnul EDF
  foto AZE [20.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P21 [APR-2017] EDF -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892219">Şterge vot</a></div><span id="v9892219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [APR-2017] EDF
  foto AZE [20.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P22 [APR-2017] CNIT -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892220">Şterge vot</a></div><span id="v9892220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [APR-2017] CNIT
  foto AZE [20.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P23 [APR-2017] coeur Defence -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892222">Şterge vot</a></div><span id="v9892222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [APR-2017] coeur Defence
  foto AZE [20.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P24 [APR-2017] Vedere zona pietonala -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892223">Şterge vot</a></div><span id="v9892223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [APR-2017] Vedere zona pietonala
  foto AZE [20.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [APR-2017] Cladiri inalte Defence -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892224">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892224"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892224">Şterge vot</a></div><span id="v9892224" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892224)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892224Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892224MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [APR-2017] Cladiri inalte Defence
  foto AZE [20.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P26 [APR-2017] Grande Arche -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892226">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892226"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892226">Şterge vot</a></div><span id="v9892226" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892226)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892226Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892226MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [APR-2017] Grande Arche
  foto AZE [20.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P27 [APR-2017] In fundal arcul de triumf -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892227">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892227"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892227">Şterge vot</a></div><span id="v9892227" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892227)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892227Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892227MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P27 [APR-2017] In fundal arcul de triumf
  foto AZE [20.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P28 [APR-2017] Mi-a atrsa atentia bordura din zona verde -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892228">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892228"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892228">Şterge vot</a></div><span id="v9892228" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892228)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892228Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892228MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P28 [APR-2017] Mi-a atrsa atentia bordura din zona verde
  foto AZE [20.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P29 [APR-2017] Majunga si Ariana -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892229">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892229"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892229">Şterge vot</a></div><span id="v9892229" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892229)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892229Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892229MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P29 [APR-2017] Majunga si Ariana
  foto AZE [20.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P30 [APR-2017] Se vede si turnul Eifel de aici -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892230">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892230"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892230">Şterge vot</a></div><span id="v9892230" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892230)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892230Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892230MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P30 [APR-2017] Se vede si turnul Eifel de aici
  foto AZE [20.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P31 [APR-2017] Un parc interesant cu alei suspendate -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av892231">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv892231"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=892231">Şterge vot</a></div><span id="v9892231" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(892231)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f892231Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e892231MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P31 [APR-2017] Un parc interesant cu alei suspendate
  foto AZE [20.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [50] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.196793079376 sec