81125 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Vacanța / city-break la Paris

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.08.2017
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 6 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

De la Champs de Mars până la Pont Alexandre III


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

După ce am coborât de pe Turnul Eiffel (vezi impresii) am vizitat Champs de Mars, Ecole Militaire din capătul acestuia, Les Invalides și încă câteva obiective turistice biserici, muzee importante până am ajuns înapoi la Sena la podul Pont Alexandre III. Traseul propus de mine durează de la 2-3 până la 5-7 ore (în funcție de căt timp stăm la o vizită, dacă vedem și interiorul, dacă luăm pe drum masa sau nu și multe alte criterii.

Champs de Mars

Champs de Mars este un parc de 24 hectare la situat între Turnul Eiffel și Ecole Militaire. A fost amenajat ca și loc de exerciții militare după construirea școlii militare (1751) în 1765. După 1780 s-a început folosirea parcului și în alte scopuri decât cele militare, așa au avut loc expoziții, teatru în aer liber, jocurile olimpice de vară din 1900. S-a încercat desființarea parcului în favoarea construirii clădirilor rezidențiale dar în urma protestelor s-a renunțat la această idee rămânând parc până în prezent, panorama văzută cu parcul de pe vârful turnului este deosebită dar și imaginea Turnului Eiffel împreună cu Champs de Mars nu este de neglijat.

În prezent este parc public atât de public încât lumea iasă la picnic pe iarbă verde de fapt gazonul tuns și îngrijit, la marginea parcului vegetația înaltă adică copacii sînt tunși ca un gard viu. Bineînțeles că și eu m-am pus pe iarbă alături de parizieni și parizience și am gustat din vinul Bordeaux luat din Carrefour căscând ochii spre Tour Eiffel.

Accesul la Champs de Mars e poate face cu metroul linia verde 6 dinspre turn stația Bir Hakeim sau linia mov 8 dinspre școala militară stația Ecole Miitaire

Ecole militaire

Școala militară s-a înființat în 1751 dar clădirile istorice principale s-au construit între 1769-1772. Inițiativa se datorează Jeannei Antoinette Poisson (Madame de Pompadour) metresa regelui Ludovic XV care a sprijinit-o în această acțiune. Pe vremea respectivă zona era un fel de periferie al orașului numai bună de a amenaja pe lângă școală un teren pentru exerciții militare (așa s-a amenajat Champ de Mars).

Arhitectul complexului de clădiri a fost Ange- Jacques Gabriel. Pentru că este un complex de clădiri destinațiile părților sînt diferite. Așa că partea centrală cu fațada binecunoscută de către turiști ascunde biserica St Louis de L, Ecole militaire. În partea centrală se află o bibliotecă și locuințe pentru demintari înalți din cadrul armatei franceze.

Partea din stânga este sediul aeronauticii militare, se mai găsește o capelă iar în trecut caii se țineau aici. Cu ocazia vizitei am observat o intrare foarte bine păzită aici pe partea stângă. În partea dreaptă se află Ecole superieure de guerre navale (universitatea marinei franceze) plus încă două unități școlare Institut des hautes etudes de defense national și Cours superieur interarmee.

O vizită din punct de vedere tursitic este posibilă doar din exterior plus participare la slujba de duminică din St Louis de L, Ecole militaire unde se accepta și alte persoane decăt membrii ai acestei instituții. Nefiind duminică pe acolo a trebuit să mă mulțumesc cu ce este afară. Dacă vizităm Parisul în septembrie există posibilitatea contra cost al unei vizite ghidate cu ocazia European Heritage Days, mai exact a treia săptămână din septembrie.

Invalides

Ca să ajung la complexul format din Hotel des Invalides și muzeul armelor (Muzee de l, armee) de la piața Joffre acolo unde se află școala militară am parcurs un bulevard cu numele de Avenue de Tourville și am ajuns la Piața Vauban acolo unde se află un monument Marshal Gallieni.

Complexul Invalides este înconjurat de bulevardele Avenue de Tourville (fațada bisericii), bulevard Tour Maubourg la stânga, Boulevard des Invalides la dreapta, Rue de Grenelle partea dinspre Sena. Tot pe partea dinspre Sena se aflăPlace des Invalides și Esplanade des Invalides. Hotelul invalizilor deoarece așa se numește a fost ideea lui Ludovic IV. El a dorit să construiască soldaților răniți, infirmi sau pur și simplu la vârsta de pensionare un loc în care îsi pot trăi restul vieții. Construcția complexului a avut loc între anii 1670-1676 arhitect fiind Liberal Bruant și Jules Mansart

Eu am intrat în complex dinspre Piața Vauban, după controlul de securitate de rigoare am ajuns în parcul din fața Domului Invalizilor. Este o combinație cu o catedrală romano-catolică superbă Saint Louis des Invalides și foarte luminoasă pe interior. Domul se află la fațadă iar catedrala este continuarea domului. A fost construită în 1706. Tot aici se află și cenușa lui Napoleon Bonaparte (1769-1821) devenind mausoleul lui. Bineînțeles că am observat și orga care este situată (din nou) la o înălțime considerabilă. Orga originală a fost construită de constructorul de orgi Alexandre Thierry.

Tot complexul are o dimensiune de 450 m lățime și 390m adâncime, imens zic eu aproape jumătate de km. Dimensiunea considerabilă se observă și turnul Eiffel, iar înălțimea domului are nu mai puțin de 107m. Complexul este împârțit în prezent într-un mod foarte interesant. O foarte mare parte (cea mai mare parte aparține instituției naționale ale invalizilor. Asta înseamnă aproape toată partea dreaptă de la dom și o parte din stânga domului.

Accesul este interzis turiștilor aici. Partea din mijloc, centrala este domul și catedrala, iar dincolo de lăcașul de cult se află cea mai mare curte inerioară din complex Coeur d, honneur. Cu intrare din partea stângă a domului dar și din partea cealaltă și muzeul armelor ocupă un spațiu considerabil din clădiri. În rest complexul este ocupat de diferite instituții predominant militare.

Am văzut veterani în scaune cu rotile și cu decorații care nu mai încăpeau pe haină. Erau prezenți atât pe holurile instituției cât și în zona muzeului. Pe urmă am putut studia în curțile instituțiilor (Austerlitz și Valeur) unde nu era interzis accesul dar nici nu aveam ce vede) tot felul de uniforme militare actuale, se pare că multe uniforme de astăzi încă seamănă cu cele pe care le-am văzut în filmele Louis de Funes seria jandarmii. În total sînt 17 curți interioare unele accesibile altele nu cu denumiri precum Coeur d, honneur, d, Angouleme, d, Austerlitz, Victoire, Valeur, Mars, Nismes, Metz, l, Infirmerie, Saint Louis, Saint Joseph, St Jacques.

Musee de l, Armee este un muzeu despre istoria militară a Franței. Muzeul a fost înființat în 1905 dar și înainte de această dată a fost muzeul de artilerie (1795) și muzeul de istorie ale armelor (1897) Exponatele reprezintă tot ce înseamnă această istorie militară adică toate armele posibile folosite, picturi, uniforme, fotografii istorice, sculpturi, drapele. Muzeul mai are o secție separată dedicată lui Charles du Gaulleacest fost general francez.

Tariful este de 11 euro programul de vizitare vara/iarnă (10.00-18.00/17.00) Accesul de metrou se poate realiza prin 4 stații: Invalides și Tour Mabourg linia 8 mov sau Varenne linia albastru deschis.

Muzeul Rodin

La dreapta de complexul Invalides cu intrare de pe Avenue des Invalides strada Varenne (lângă stația de metrou cu același nume) se află un palat se numește muzeul Rodin. Muzeul deschis în 1919 prezintă ca și exponate operele sculptorului Auguste Rodin (1840-1917). Se pot vedea sculpturi, picturi și fotografii. În parcul muzeului de asemenea se văd operele artistului.

Programul este de la 10.00-17.45 iar taxa de intrare 10 euro.

Bazilica Sainte-Clotilde

De la Invalides am luat-o pe strada Rue de Grenelle și la intersecția cu strada Rue de Martignac am luat-o la stânga, ajungând în scurt timp la bazilica Sainte Clotilde cu cele două turnuri ale sale fiecare câte 69 de metri (lungime, lățime 96x36). Catedrala romano-catolică a fost construită în 1857 într-un stil arhitectural (arhitect Theodore Ballu) care se numește gotic franțuzesc.

Deja m-am obișnuit să aflu că în locul lăcașelor de cult înainte a existat alt lăcaș de cult așa că nici St Clotilde nu diferă de această caracteristică din secolul 14 existând o biserică aici. Din 1897 este bazilca minor datorită papei Leo XIII. În interior am admirat elementele gotice, orga lui Aristide Cavaille Coll, altarul lui Goudji, picturile lui Lenepveu, vitraliile lui Thibaud. Înauntru o liniște de mormânt dar și strada este liniștită. În fața catedralei găsim o piață mică și o zonă verde cu un parc.

Chapelle de Jesus Enfant

De la catedrala St Clotilde am luat-o pe strada Rue de la Cases și am dat de un alt lăcaș de cult se numește Chapelle de Jesus Enfant. Citind istoria acestei biserici am găsit ceva deosebit. Aparținînd de catedrala Saint Clotilde a fost ideea lui Hamelin prim rector în cadrul bisericii să înființeze o biserică mai mică cu destinația pentru cei mici învățând despre religie aici, participând la slujbe sau cântând deoarece artistul Cavaille Coll a instalat o orgă mai mică și aici. Clădirea din 1881 a fost proiectată de Hippolyte Destaileur în stil neo-gotic.

Palais Bourbon

De la capelă am luat-o la dreapta și am traversat Rue de l, Universite și iată-mă în fața Palatului Bourbon o altă clădire remarcabilă din centrul Parisului. Palatul cu fațada către râul Sena visavis de Piața și podul Concorde a fost construit în 1728 proprietateLouise Francoise prințesă de Bourbon și fiica regelui Ludovic XIV. Planul arhitectului italian Lorenzo Giardini a fost executat de către Jules Hardouin Mansart. În prezent funcționează o sub-instituție a parlamentului Adunarea Națională a Franței. Clădirea a fost remarcată de mine încă din prima zi când am vizitat Piața Concorde (în acea seara cu atentatul terorist din aprilie)

Pont Alexander III

Am ajuns din nou pe malul Senei și am plecat în direcția podului Alexander III pe Quai d, Orsay denumire probabil după muzeul cu același nume Muzeul d, Orsay un muzeu destul de nou (transformat din gara numită D, Orsay) din 1986 dar foarte renumit datorită exponatelor constând în picturi, sculpturi, fotografii și multe altele. Nu am mai reușit să vizitez și acesta.

Podul Alexandru III este probabil cel mai frumos pod de peste Sena din Paris. Construit în stil neobaroc cu ocazia expoziției universale din 1900 are o lungime totală de 160 m și cu o lungime de 40m. Cel mai mult mi-au plăcut figurile din bronz fiecare reprezentând ceva dar și leii de la intrarea pe pod, stemele Parisului și Rusiei, lămpile fiecare o operă de artă.

Dar oprindu-mă pe malul Senei, mă opresc și cu articolul, va urma plimbarea după trecerea peste acest pod. Rog WM să atașeze, mulțumesc.

https://www.youtube.com/watch?v=xSPbgpy1HGM

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 22.08.2017 23:34:17

Validat / Publicat: 23.08.17 00:15:37


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
VIZUALIZĂRI: 1078

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  31700 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de AZE? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmaster87
  [23.08.17 00:14:37]
  » mesaj pers

     Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dana2008
  [23.08.17 07:25:14]
  » mesaj pers

     Felicitari pentru articol! Fotografiile sunt superbe, că destinația dealtfel!

     Mulțumesc frumos pentru călătoria de dimineață prin Paris!

     Călătorii plăcute!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mishu
  [23.08.17 13:35:23]
  » mesaj pers

     @AZE: Daca in articolul anterior spuneam ca nu recunosc Parisul in el, acesta insa seamana cu imaginea pe care o asociem acestui oras.

     Felicitari, votat cu mare drag.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Michi
  [23.08.17 14:43:07]
  » mesaj pers

     Remarcabil review. Dacă reuşeşti să mai mergi la Paris, nu rata Musee d´Orsay. Nu ştiu cum mi-au scăpat celelalte episoade, le voi citi, dar trecând superficial dint-unul în altul m-am bucurat că ai văzut Musee Orangerie de la capătul grădinilor Tuileries.Acolo mi-a rămas în minte imensitatea celor cinci Nymphaeas de Cl. Monet care este cel mai mare ansamblu de pictură din lume in prima jumătate a secolului trecut. Este desfăşurat pe câteva sute de metri pătraţi

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - AZE
  [23.08.17 20:33:30]
  » mesaj pers

     @Dana2008: Multumesc

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [23.08.17 20:37:20]
  » mesaj pers

     @mishu: Multumesc

     Pai, asta este Parisul vechi asa cum il stim cu totii.

     Sincer cu toata amenintarea terorista care exista acum in orasele mari din Europa (am simtit si eu pe pielea mea atunci la atentatul din aprilie doar am fost acolo la cca 1 km de atentat) eu totusi... m-am simtit in Paris ca acasa.

     Dar cum este la moda acum,fiecare oras trebuie sa aiba si un cartier office in cazul Parisului se numeste Defence,asa ca acolo se schimba putin imaginea orasului.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - AZE
  [23.08.17 20:45:49]
  » mesaj pers

     @Michi: Multumesc

     Avand in vedere ca Paris din punct de vedere transport este foarte accesibil probabil ca o sa mai ajung pe acolo. Cu ocazia respectiva pot revedea locuri si pot vizita obiective/muzee nevazute de mine.

     Viziteaza articolele mele despre Paris scrise aici pe AFA (mai urmeaza cateva)si poti adauga detalii pe care nu le-am scris si care pot fi utile altor turisti.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - AZE
  [23.08.17 21:00:11]
  » mesaj pers

     Acum am observat (revizitand pozele atasate de mine) ca in P21 in care se vede o statueta pe podul Alexandru III reprezentand un copil cu mana stanga plina de lacate atasate. Deja vandalism curat.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [26] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2017] Champs de Mars de pe turnul Eiffel -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893378">Şterge vot</a></div><span id="v9893378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2017] Champs de Mars de pe turnul Eiffel
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2017] Complexul Invalides de pe turnul Eiffel -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893380">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893380"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893380">Şterge vot</a></div><span id="v9893380" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893380)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893380Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893380MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2017] Complexul Invalides de pe turnul Eiffel
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [APR-2017] Champs de Mars -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893383">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893383"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893383">Şterge vot</a></div><span id="v9893383" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893383)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893383Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893383MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2017] Champs de Mars
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]  P04 [APR-2017] Ecole militaire -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893384">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893384"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893384">Şterge vot</a></div><span id="v9893384" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893384)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893384Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893384MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2017] Ecole militaire
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P05 [APR-2017] Monumentul Marshal si domul Invalizilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893386">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893386"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893386">Şterge vot</a></div><span id="v9893386" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893386)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893386Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893386MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2017] Monumentul Marshal si domul Invalizilor
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [APR-2017] Domul Invalizilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893387">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893387"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893387">Şterge vot</a></div><span id="v9893387" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893387)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893387Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893387MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [APR-2017] Domul Invalizilor
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [APR-2017] Parc in complexul invalizilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893388">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893388"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893388">Şterge vot</a></div><span id="v9893388" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893388)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893388Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893388MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [APR-2017] Parc in complexul invalizilor
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [APR-2017] Parc in complexul invalizilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893390">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893390"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893390">Şterge vot</a></div><span id="v9893390" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893390)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893390Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893390MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [APR-2017] Parc in complexul invalizilor
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [APR-2017] Les Invalides -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893392">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893392"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893392">Şterge vot</a></div><span id="v9893392" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893392)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893392Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893392MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [APR-2017] Les Invalides
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P10 [APR-2017] Les Invalides -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893393">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893393"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893393">Şterge vot</a></div><span id="v9893393" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893393)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893393Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893393MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [APR-2017] Les Invalides
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P11 [APR-2017] Place des Invalides (in fundal Pont Alexander si Grand Palais) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893394">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893394"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893394">Şterge vot</a></div><span id="v9893394" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893394)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893394Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893394MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [APR-2017] Place des Invalides (in fundal Pont Alexander si Grand Palais)
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [APR-2017] St Clotilde -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893396">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893396"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893396">Şterge vot</a></div><span id="v9893396" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893396)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893396Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893396MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [APR-2017] St Clotilde
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P13 [APR-2017] St Clotilde -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893397">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893397"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893397">Şterge vot</a></div><span id="v9893397" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893397)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893397Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893397MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [APR-2017] St Clotilde
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P14 [APR-2017] Chapelle de Jesus Enfant -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893400">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893400"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893400">Şterge vot</a></div><span id="v9893400" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893400)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893400Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893400MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [APR-2017] Chapelle de Jesus Enfant
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [APR-2017] Palat Bourbon -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893401">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893401"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893401">Şterge vot</a></div><span id="v9893401" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893401)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893401Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893401MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [APR-2017] Palat Bourbon
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P16 [APR-2017] Palatul Bourbon dinspre Sena -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893403">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893403"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893403">Şterge vot</a></div><span id="v9893403" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893403)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893403Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893403MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [APR-2017] Palatul Bourbon dinspre Sena
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [APR-2017] Palatul Bourbon -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893404">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893404"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893404">Şterge vot</a></div><span id="v9893404" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893404)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893404Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893404MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [APR-2017] Palatul Bourbon
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P18 [APR-2017] Podul Concorde (in fundal piata Concorde) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893405">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893405"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893405">Şterge vot</a></div><span id="v9893405" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893405)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893405Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893405MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [APR-2017] Podul Concorde (in fundal piata Concorde)
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [APR-2017] Alexander III -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893406">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893406"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893406">Şterge vot</a></div><span id="v9893406" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893406)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893406Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893406MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [APR-2017] Alexander III
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P20 [APR-2017] Pont Alexander III -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893407">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893407"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893407">Şterge vot</a></div><span id="v9893407" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893407)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893407Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893407MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [APR-2017] Pont Alexander III
  foto AZE [22.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [APR-2017] Pont Alexander III -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av893408">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv893408"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=893408">Şterge vot</a></div><span id="v9893408" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(893408)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f893408Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e893408MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [APR-2017] Pont Alexander III
  foto AZE [22.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.126157045364 sec