#I#D
36667 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cartierul La Defense

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.01.2013
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
DEC-2012
DURATA: 6 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
1100 eu
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Cartierul Defense


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Noir Desir - Le vent nous portera


Urmare de aici

Asa cum am scris într-un review precedent, v. aici am dormit cinci nopţi în hotelul Ibis la intrarea dinspre Paris a cartierului Defense. Cartierul merită o prezentare separată pentru că este conceput cu un plan urbanistic de avantgardă iar realizarea lui este inedită.

In anii ´50 când a început proiectarea celui mai mare cartier de afaceri din Europa, în aceste locuri erau numai câteva mici făbricuţe, depozite si bidonviluri. În 1964 a fost aprobat planul de ansamblu în primă etapă al cartierului fiind prevăzuţi iniţial 850000mp spaţii de birouri construite în cladiri de înălţimi mari. Primele turnuri datând din perioada 1965-1969 au fost identice, înălţimea lor fiind de 100 m. Tot în această perioadă se prelungeşte linia de metrou rapid RER pentru a aduce funcţionarii la serviciu.

După 1970, economia Franţei fiind în expansiune, cartierul a fost mărit la 1.5 mil. mp de birouri. În acest timp în cartier lucrau 12000 de funcţionari.

CNIT (Centre des Nouvelles Industries et Tehnologies) a fost una dintre primele construcţii din Defense. Cu cel mai mare acoperiş autoportant din lume, cu forma sa triunghiulară inconfundabilă el este dedicat congreselor, simpozioanelor, expoziţiilor. În incinta sa sunt spaţii de prezentare şi vânzare a noutăţilor tehnologice şi cea mai mare librărie FNAC din Franţa. A fost refăcut în 1988 şi 2009 ajungând la o suprafaţă desfăşurată de 200000 mp.

În faţa CNIT în 1974 a fost amenajată o piaţă imensă (parvis) sub care circulă metroul. Primul zgârie-nor construit în 1966 a fost turnul Nobel de 109 m, urmat de turnul Franklin înalt de120 m în 1972. Din a doua generaţie de edificii face parte turnul Fiat construit în 1974 şi care are 184 m înălţime, e un paraleliped negru cu geamuri fumurii şi o suprafaţă desfăşurată de 90000mp.

Cea mai înaltă construcţie din Paris exceptând turnul Eiffel, este zgârie-norul First construit în 1974 cu o înălţime de 230 m, depăşind cu 20m turnul Montparnasse din centru oraşului.

Prima criză a petrolului din 1974 s-a repecutat şi asupra Defense, investitorii privaţi rămânând cu 600000 spaţii de birouri goale.

Anii¨80 au reprezentat un reviriment in extinderea cartierului, preşedintele Mitterand dând o atenţie prioritară proiectului. În 1981 se deschide cel mai mare centru comercial la acea vreme din Europa, ˝ Les quatre temps˝ cu o suprafaţă de 100000mp care include 250 buticuri şi un mare Auchan la subsol. Turnul Total pe care l-am postat în mai multe fotografii a fost construit în 1985 şi are o înălţime de 187 m. Apar hoteluri ca Sofitel, Novotel, Ibis (trei stele, în care am fost cazaţi) dar încununarea e facută de iaugurarea în 1989 a lui La Grande Arche situat în punctul terminus al cartierului exact pe axa istorică est-vest de 10 km a Parisului, punctată de Arche-Arcul de Triumf-Concorde-Carusel-Luvru. A fost proiectat de un arhitect danez selectat din 400 de ofertanţi. Este un imens cub scobit cu o înălţime de 112 m. Faţada este placată cu marmoră de Carrara şi de sticlă iar în golul cubului este suspendată o pânză fină de otel denumită Nuages. În interior sunt birouri. Accesul în vârf se face cu patru ascensoare de sticlă dar vederea de sus este compromisă de existenţa unor apărători şi balustrade cam înalte.

Un an mai târziu, în 14 iulie 1990 Jean Michel Jarre a pus în scenă în La Defense un grandios spectacol de sunet şi lumină urmărit în direct de două milioane de oameni înşiraţi între Arcul de Triumf şi Grande Arche. Concertul a fost transmis şi la noi şi încă îmi amintesc culorile reflectate în apele fântânilor arteziene şi imaginile fluviu proiectate pe zgârie- nori şi pe Arche.

După anul 2000 o a treia generaţie de zgârie-nori cuprinde turnurile EDF, Coeur Defense, etc.

Astăzi în Defense se construieşte continuu, mărturie fiind macaralele de peste o sută de metri care apar în poze. La un zgârie-nor în construcţie de lângă hotel pe care nu l-am putut fotografia în toată înalţimea sa am numărat 48 etaje, după care nemaiavând reper m-am încurcat şi cred că mai erau cel puţin zece. Am aflat pe plăcuţa de şantier ca are 140m. înălţime.

La capătul cartierului este o esplanadă numită parvis lungă de 120m şi lată de 300m delimitată de Arche, CNIT si magazinul Quatre temps. Dealungul acesteia sunt înşirate parcuri în care fiecare rămurică a copacilor era înfăşată pentru a fi protejată iarna, vreo 60 statui majoritatea moderne cu excepţia statuii La Defense care simbolizează apărarea Parisului în 1870 în războiul franco-prusac; acestei statui i s-a păstrat locul iniţial de amplasare în vechiul rond Courbevoie. Mai există pasaje, căi de acces suspendate, scări, braserii, un muzeu, centre de informare, fântâni, multe fântâni arteziene.

Pentru eficientizare au fost vândute în rate locuinţe astfel că azi cartierul are 20000 de locuitori, cinematrograf 3D în Dome, restaurante rezonabile sau nu, bistrouri.

În interiorul cartierului la suprafaţă nu este permisă decât circulaţia pietonală şi pe anumite rute subterane a autocarelor iar noaptea a maşinilor de aprovizionare. Fluxul de funcţionari şi turişti e asigurat de RER, metro, mai multe linii auto si tramvai periferic sau parcări subterane din care cea mai mare e sub magazinul Quatre temps.

În prezent în Defense sunt 75 turnuri, din care 14 zgârie nori de peste 150m în care lucrează 180000 salariaţi. În perspectivă sunt aprobate proiecte cu execuţie pînă în 2018 şi din care câteva vor avea înălţimi de peste 300m şi 100 de etaje.

Oricât aşi încerca, este imposibil să vă redau ineditul cartierului. Sper ca fotografiile pe care le voi posta, să vă stârnească interesul şi oricât de puţine zile aţi avea la dispoziţie pentru Paris, să acordaţi Defense-ului câteva ore.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Michi in 13.01.2013 17:09:19

Validat / Publicat: 13.01.13 18:47:14


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA. A mai fost în/la: Paris, castelele de pe Loira
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3934


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  20900 PMA (din 22 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Michi? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - Admin
  [13.01.13 18:23:37]
  » mesaj pers

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster13
  [13.01.13 18:50:11]
  » mesaj pers

     Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

  Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Michi
  [13.01.13 19:18:30]
  » mesaj pers

     @webmaster13: mulţumesc WEB, e foarte potrivită.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  #G#1

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
  #M#1

  [34] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [DEC-2012] Zgârie- nor Total de 187 m în Defense -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393585">Şterge vot</a></div><span id="v9393585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [DEC-2012] Zgârie- nor Total de 187 m în Defense
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P02 [DEC-2012] Pe verticală nu se poate poza în intregime -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393586">Şterge vot</a></div><span id="v9393586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [DEC-2012] Pe verticală nu se poate poza în intregime
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P03 [DEC-2012] Tânărul din poză făcea exerciţii de yoga în Defense -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393587">Şterge vot</a></div><span id="v9393587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [DEC-2012] Tânărul din poză făcea exerciţii de yoga în Defense
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  #G#2

  P05 [DEC-2012] Domul, parvis şi puţin din Quatre temps -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393589">Şterge vot</a></div><span id="v9393589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [DEC-2012] Domul, parvis şi puţin din Quatre temps
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P06 [DEC-2012] Turnul Fiat-paralepiped negru, Total şi Coeur Defense -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393590">Şterge vot</a></div><span id="v9393590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [DEC-2012] Turnul Fiat-paralepiped negru, Total şi Coeur Defense
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P07 [DEC-2012] Mgazinul Quatre Temps -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393591">Şterge vot</a></div><span id="v9393591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [DEC-2012] Mgazinul Quatre Temps
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P09 [DEC-2012] Personal nu gust sculptura -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393593">Şterge vot</a></div><span id="v9393593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [DEC-2012] Personal nu gust sculptura
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P10 [DEC-2012] Interior magazin Quatre saison -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393594">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393594"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393594">Şterge vot</a></div><span id="v9393594" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393594)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393594Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393594MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [DEC-2012] Interior magazin Quatre saison
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P11 [DEC-2012] Vedere parţială CNIT -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393595">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393595"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393595">Şterge vot</a></div><span id="v9393595" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393595)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393595Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393595MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [DEC-2012] Vedere parţială CNIT
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P12 [DEC-2012] Vedeţi cât de mici sunt oamenii? Intrare turn. -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393596">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393596"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393596">Şterge vot</a></div><span id="v9393596" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393596)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393596Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393596MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [DEC-2012] Vedeţi cât de mici sunt oamenii? Intrare turn.
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P13 [DEC-2012] Statuia La Defense pe locul unde a fost amplasată iniţial -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393598">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393598"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393598">Şterge vot</a></div><span id="v9393598" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393598)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393598Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393598MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [DEC-2012] Statuia La Defense pe locul unde a fost amplasată iniţial
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P14 [DEC-2012] Priviţi fântânile arteziene, că de turnuri ce să zic? -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393599">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393599"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393599">Şterge vot</a></div><span id="v9393599" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393599)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393599Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393599MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [DEC-2012] Priviţi fântânile arteziene, că de turnuri ce să zic?
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P15 [DEC-2012] -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393600">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393600"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393600">Şterge vot</a></div><span id="v9393600" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393600)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393600Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393600MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [DEC-2012]
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P17 [DEC-2012] Fântâni pe esplanadă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393603">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393603"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393603">Şterge vot</a></div><span id="v9393603" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393603)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393603Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393603MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [DEC-2012] Fântâni pe esplanadă
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P18 [DEC-2012] Parc în care ramurile copacilor sunt protejate -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393604">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393604"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393604">Şterge vot</a></div><span id="v9393604" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393604)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393604Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393604MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [DEC-2012] Parc în care ramurile copacilor sunt protejate
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P19 [DEC-2012] La Grande Arche -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393606">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393606"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393606">Şterge vot</a></div><span id="v9393606" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393606)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393606Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393606MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [DEC-2012] La Grande Arche
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P20 [DEC-2012] Vedere Defense de pe celălalt mal al Senei -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393615">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393615"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393615">Şterge vot</a></div><span id="v9393615" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393615)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393615Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393615MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [DEC-2012] Vedere Defense de pe celălalt mal al Senei
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P21 [DEC-2012] Hotel Novotel lipit de Ibis -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393617">Şterge vot</a></div><span id="v9393617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [DEC-2012] Hotel Novotel lipit de Ibis
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P22 [DEC-2012] Turnuri în construcţie -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393620">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393620"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393620">Şterge vot</a></div><span id="v9393620" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393620)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393620Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393620MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [DEC-2012] Turnuri în construcţie
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P23 [DEC-2012] PASAJE ŞI CĂI DE ACCES SUBTERANE -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393622">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393622"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393622">Şterge vot</a></div><span id="v9393622" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393622)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393622Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393622MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [DEC-2012] PASAJE ŞI CĂI DE ACCES SUBTERANE
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P24 [DEC-2012] Parvis în faţa Arche -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av393626">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv393626"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=393626">Şterge vot</a></div><span id="v9393626" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(393626)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f393626Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e393626MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [DEC-2012] Parvis în faţa Arche
  foto Michi [13.01.13]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [34] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  #I#D2
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.113049983978 sec