80786 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Versailles

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
16.08.2017
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Versailles - orașul de lângă palat


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Ca să ajungem la Palatul și Grădinile Versailles indiferent dacă am ajuns cu trenul, autobuzul sau autoturismul inevitabil vom parcurge o parte din oraș. Și dacă îmi aduc aminte de ghicitoarea ce a fost mai întîi oul sau găina, în cazul orașului Versailles oul a fost primul adică palatul.

Așa am văzut o parte din oraș mergând pe jos de la gară până la palat iar la întoarcere având ceva timp și un gram de energie am ocolit drumul de întoarcere la gară și am explorat zona din jurul catedralei romano-catolice Saint Louis aflat în centrul orașului.

Despre oraș

Un foarte scurt istoric și pe înțelesul tuturor orașul (în prezent cu 85000 locuitori pe 26 kmp, opt cartiere) din prefectura Yvelines s-a costruit din dispoziția regelui Ludovic XV (1638-1715) care după construcția palatului regal și-a dat seama în scurt timp că nu poate caza tot personalul său regal de care avea nevoie în acea vreme. Așa ca în loc să construiască un camping, a construit un oraș cu același nume.

Locuitorii orașului în prezent sînt 93% francezi născuți în țară și în afara țării, 3,2% emigranți europeni (printre care și conaționalii noștri) și 3,8% emigranți non-europeni deci africani, arabi sau alte popoare printre care se mai găsesc câțiva nebuni care se apucă să împuște polițiști sau să-și lege de burtă cu bandă adezivă câte o bombă și s-o detoneze în locuri precum Versailles sau alte locuri aglomerate. Nu vreau să descurajez vizita în aceste locuri dar în fine asta este Europa din prezent.

Majoritatea populației trăiește din turism și asta datorită palatului și milioanelor de turiști care vin anual aici. Mă bucur că am contribuit puțin și eu plătind taxele de intrare.

O educație mai înaltă se poate obține urmând cursurile la universitatea Versailles Saint-Quentin en Yvelines University (fondat în 1991 profil științe politice, sociale, inginerie, medicină, economie)

Transportulîn oraș/din/până în Versailles se realizează în afară de autobuz, taxi, mașină personală cu trenurile RER (un tren suburban cu care am ajuns și eu până acolo) mai exact linia C, cel mai avantajos pentru turist costul fiind de 3,5 euro din centrul Parisului. Gara cea mai apropiată de palat și centru istoric este Versailes Rive Gauche dar mai este gara Porchefontaine. Garniturile de tren în care am călătorit sînt supraetajate, curate și confortabile dar foarte aglomerate atât încolo cât înapoi am călătorit în picioare și la un moment dat a fost înghesuială (perfectă pentru hoții de buzunare). Circulația rutieră mi s-a părut aerisită se găsesc locuri de parcare fără probleme.

Despre vizita mea

Versailles Chateu (Rive Gauche) - gara

După ce am coborât din tren n-am luat-o la fugă ca ceilalți turiști (s-o fi gândit că nu va sta atât la coadă la palat? Fals, cred că au stat mai mult ca mine...) ci am stat să observ puțin această gară istorică construită în 1864 cu numele de Versailles Chateu (Rive Gauche). 5 platforme are gara, 5 capete de linii, este destul de aglomerată mai ales spre seară când se întorc turiștii din palat, recomand un bilet dus-întors așa cum am procedat și eu pentru a nu sta la o coadă inutilă și pierzând timp prețios și trenul (chiar nu circulă la fiecare minut, nu este metrou!) Cartierul în care se află se numește Saint Louis. Fațada gării spre bulevardul Avenue du General de Gaulle este deosebită cu arhitectura unor gări construite în perioada respectivă. Urmănd drumul spre palat la stânga am observat primele agenții turistice (cele mai aglomerate și cu cozi interminabile) unde se vând bilete pe vizita palatului, grădinilor și restul de atracții, închiriere ghid în carbe și oase, etc. La dreapta chiar lângă gară am observat un MacDonalds cu denumirea de Mac Donalds Verasilles Rive Gauche. După ce am ajuns la intersecția cu bulevardul Avenue de Paris (care ne duce până la fața palatului) am găsit și eu o agenție unde mi-am luat biletele pentru vizita palat+grădini în valoare de 7 euro coada 7 minute pt mine. Dar modalitatea cea mai comodă bilet de intrare online cumpărată de acasă (mai ales acum în sezon) și totuși nimeni nu scapă de coada de la securitate. Am ajuns la Place d, Armes (Piața armelor) o piață de 300m lungime și 150 m lățime în formă de triunghi care se termină la curtea interioară a palatului Coeur d, Honeur.

Grande et Petite Ecurie

Înainte să ajung la piața Armelor la stânga și la dreapta de Avenue de Paris am remarcat două clădiri istorice. La nord de Avenue de Paris se vede Grande Ecurie o clădire istorică construită în 1682de pe vremea lui Ludovic XIV. Destinația clădirii: echitație adică grajdul regal pentru caii folosiți la vânătoare, curse și război plus școală de călărie. În prezent în complexul de clădiri funcționează Academie du spectacle equestre și un muzeu Galerie de Carroses în care sînt expuse fostele mijloace de transport regale (bineînțeles trase de cai)

Petite Ecurie este clădirea care se află pe partea opusă de Avenue de Paris a fost construită de către arhitectul Jules Hardouin Mansart (unul din arhitecți palatului) în 1681. Destinația a fost școală de arhitectură pentru meșterii timpului. Numeroase obiecte de artă pe care le vedem în grădinile Versailles aici au fost construite, de exemplu statuile. În prezent este Centre D, art contemporain (centru de artă contemporană) și Ecole nationale superieure d, arhitecture de Versailles (scoală de arhitectură).

Biserica Notre Dame

Exista în Versailles o biserică catolică cu numele catedralei celebre Notre Dame. Am putut s-o văd înainte să intru la palat, se află în zona din dreapta de la Avenue de Paris, este opera lui Jules Hardouin Mansart, stil arhitectural clasic, anul construcției 1873. Vizita a fost pe fugă până la urmă m-am venit până aici să văd atracția turistică numărul 1, adică palatul și grădinile.

La o stradă distanță de bisrica Notre Dame este muzeul Lambinet unde în cele 3 departamente se pot admira exponate privind istoria orașului Versailles și a revoluției franceze, arte frumoase și arte decorative. Nu am mai ajuns în interior având în vedere scopul vizitei și durata de doar o zi. Recomand celor care au mai mult de o zi în Versailles (de ex cei cazați acolo)

Pe urmă am vizitat palatul, grădinile, anexele regale (despre vizite aici: vezi impresii, vezi impresii, vezi impresii).

Dacă dimineața toată lumea intra acum toată lumea ieșea (vezi foto) și se îndrepta ori către gară, ori să bea ceva pe una din terasele din centrul urbei ori ca mine să ami viziteze căte ceva. În Piața Armelor am observat o mare de autoturisme în imensitatea de parcare care există aici. (la stânga autoturisme la dreapta autocare, microbuze mai mari) Am trecut pe lângă această parcare imensă observând încă o dată fosta școală de călărie (Grande Ecurie) și a dat de Avenue de Sceaux un bulevard foarte verde plin de copaci decor floral. Dar mi-a atras atenția Rue de Satory o pietonală numai bună de stat pe una din terasele savurând berea, cafeaua sau înghețata. Traversând Rue du General Leclerc am ajuns la catedrala Saint Louis care împreună cu catedrala Notre Dame de Versailles (că este și aici un Notre Dame dar la scară mai mică) este atracția religioasă (dar și turistică a orașului)

Catedrala Saint Louis din Versailles

Versailles Yvelines este și sediul episcopiei romano-catolice, lăcașul de cult într-o arhitectură clasică construit între anii 1743-1754 se află în cartierul Diocese de Versailles. Pe o plăcuță de marmură la intrarea în clădirea impozantă este afișată programul sfintelor liturghii (duminică 9,30,11.00,18.30) La ora la care am ajuns nimic, tot gol, era cu mult după ora 19.00 așa că am putut observa în liniște toate elementele importante din interior inclusiv orga care mi s-a părut aspectuoasă și bine întreținută. Foarte multe orgi aici au în vârf un ceas, în cazul de față era nefuncțional.

În fața catedralei este o piață destul de mare unde se organizează tot felul de evenimente, târguri (asta am aflat din alte surse la momentul vizitei era cam pustiu) De acolo am intrat pe străduțele Versaillesului care mi-au plăcut foarte mult. Rue d, Anjou, Rue des Tournelles, Rue du Marche Neuf, Rue de L, orient, Rue Saint Honore sînt numele la câteva străzi pe care m-am plimbat. Întoarcerea la gară s-a făcut pe Rue Royale.

Cazare în Versailles

Am tot povestit că pentru Versailles ar fi nevoie de mai mult decât o zi, asta mi-au simțit cel mai mult picioarele. Pentru cine își permite sau cine are mai mult timp, de ce nu, cazare chiar în Versailles iar locurile găsite cu o simulare (pe un site arhicunoscut care începe cu b...) pt data de 1 septembire anul curent o noapte/dublă se găsesc în jurul castelului nefiind nevoie de o deplasare cu un mijloc de transport.

Locațiile de cazare găsite sînt: Novotel Chateau de Versailles (407 ron la cursul valutar de astăzi), Hotel Richaud (339 ron), Mercure Vrsailles Chateau (389 ron), Hotel du Cheval Rouge (407 ron), Hotel la residence du Berry (480 ron), Hotel de France (604 ron), Ibis Versailles Chateu (326 ron), Hotel le Versailles (576 ron) Hotel le Home Saint Louis (297 ron).

Da, sint prețuri piperate dar le-am enumerat cele mai ieftine găsite și care arătau camere libere în perioada simulată. Și mai este și sezonul deasupra.

În final ce să mai zic știu că este greu cu timpul și cu banii dar recomand totuși mai multe zile pentru Versailles. Rog WM să atașeze, mulțumesc.

https://www.youtube.com/watch?v=pcIGUBjI7Gg

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 16.08.2017 23:53:45

Validat / Publicat: 17.08.17 00:38:47


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2863


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  52000 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de AZE? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [17.08.17 00:38:00]
  » mesaj pers

     Inedite impresii despre ORAȘUL Versailles...

     --

     Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - cristina47
  [17.08.17 01:03:33]
  » mesaj pers

     Excelent!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [17.08.17 06:47:07]
  » mesaj pers

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

      — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

     ---

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - maryka
  [17.08.17 08:29:40]
  » mesaj pers

     Un foarte bun ghid pentru cei care vor ajunge acolo, sper să mă aflu și eu printre ei cât mai curând. Felicitări!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [17.08.17 22:30:06]
  » mesaj pers

     @webmaster: Multumesc

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [17.08.17 22:33:33]
  » mesaj pers

     @maryka: Multumesc

     Minighidul este util impreuna cu celalalte trei articole despre palat si gradini, articolul de mai sus este pentru cei care au timp sa viziteze si orasul sau locuiesc chiar in Versailles.

     In acest caz se pot explora mai multe.

     Dar nu sint putini turistii care cu ocazia unui sejur la Paris gasesc/aleg cazare in Versailles care va deveni punct de plecare in explorarea Parisului.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - AZE
  [17.08.17 22:35:34]
  » mesaj pers

     @cristina47: multumesc

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mishu
  [23.08.17 12:44:58]
  » mesaj pers

     @AZE: Frumos si pe'ndelete povestit totul. Cred ca ai tinut cont de vorbele "Graba strica treaba".

     Felicitari, votat cu mare drag.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [23.08.17 20:09:34]
  » mesaj pers

     @mishu: Multumesc

     Asa este cum zici graba strica treaba am observat si eu atat in viata cat si pe AFA. Pe de alta parte cateodata este nevoie si de putina... graba...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [42] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2017] Gara Versailles -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890325">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890325"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890325">Şterge vot</a></div><span id="v9890325" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890325)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890325Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890325MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2017] Gara Versailles
  foto AZE [16.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P02 [APR-2017] Dimineata toata lumea se indreapta catre palat -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890327">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890327"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890327">Şterge vot</a></div><span id="v9890327" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890327)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890327Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890327MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2017] Dimineata toata lumea se indreapta catre palat
  foto AZE [16.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [APR-2017] La palat ne intampina statuia lui Ludovic XIV -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890330">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890330"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890330">Şterge vot</a></div><span id="v9890330" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890330)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890330Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890330MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2017] La palat ne intampina statuia lui Ludovic XIV
  foto AZE [16.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [APR-2017] Dimineata lumea se pregateste sa intre la palat -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890332">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890332"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890332">Şterge vot</a></div><span id="v9890332" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890332)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890332Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890332MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2017] Dimineata lumea se pregateste sa intre la palat
  foto AZE [16.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [APR-2017] Palatul-toata lumea intra -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890333">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890333"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890333">Şterge vot</a></div><span id="v9890333" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890333)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890333Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890333MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2017] Palatul-toata lumea intra
  foto AZE [16.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [APR-2017] Seara toata lumea iasa din palat -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890334">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890334"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890334">Şterge vot</a></div><span id="v9890334" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890334)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890334Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890334MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [APR-2017] Seara toata lumea iasa din palat
  foto AZE [16.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [APR-2017] Seara-turistii se indreapta spre oras -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890335">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890335"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890335">Şterge vot</a></div><span id="v9890335" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890335)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890335Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890335MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [APR-2017] Seara-turistii se indreapta spre oras
  foto AZE [16.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [APR-2017] Parcarea imensa de langa palat -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890336">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890336"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890336">Şterge vot</a></div><span id="v9890336" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890336)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890336Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890336MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [APR-2017] Parcarea imensa de langa palat
  foto AZE [16.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [APR-2017] Grande Ecurie -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890337">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890337"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890337">Şterge vot</a></div><span id="v9890337" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890337)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890337Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890337MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [APR-2017] Grande Ecurie
  foto AZE [16.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P10 [APR-2017] Grande Ecurie fosta scoala de calarie -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890338">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890338"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890338">Şterge vot</a></div><span id="v9890338" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890338)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890338Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890338MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [APR-2017] Grande Ecurie fosta scoala de calarie
  foto AZE [17.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [APR-2017] Avenue de Sceaux -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890339">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890339"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890339">Şterge vot</a></div><span id="v9890339" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890339)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890339Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890339MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [APR-2017] Avenue de Sceaux
  foto AZE [17.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [APR-2017] Avenue de Sceaux -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890340">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890340"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890340">Şterge vot</a></div><span id="v9890340" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890340)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890340Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890340MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [APR-2017] Avenue de Sceaux
  foto AZE [17.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [APR-2017] Straduta de langa avenue de Sceaux -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890341">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890341"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890341">Şterge vot</a></div><span id="v9890341" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890341)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890341Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890341MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [APR-2017] Straduta de langa avenue de Sceaux
  foto AZE [17.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [APR-2017] Rue de Satory -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890342">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890342"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890342">Şterge vot</a></div><span id="v9890342" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890342)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890342Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890342MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [APR-2017] Rue de Satory
  foto AZE [17.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P15 [APR-2017] Pietonala Satory -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890343">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890343"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890343">Şterge vot</a></div><span id="v9890343" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890343)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890343Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890343MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [APR-2017] Pietonala Satory
  foto AZE [17.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [APR-2017] Rue de Satory -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890344">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890344"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890344">Şterge vot</a></div><span id="v9890344" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890344)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890344Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890344MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [APR-2017] Rue de Satory
  foto AZE [17.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P17 [APR-2017] Rue de Satory -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890345">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890345"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890345">Şterge vot</a></div><span id="v9890345" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890345)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890345Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890345MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [APR-2017] Rue de Satory
  foto AZE [17.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P18 [APR-2017] Piata de langa catedrala Saint Louis -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890346">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890346"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890346">Şterge vot</a></div><span id="v9890346" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890346)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890346Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890346MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [APR-2017] Piata de langa catedrala Saint Louis
  foto AZE [17.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [APR-2017] Catedrala Saint Louis -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890347">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890347"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890347">Şterge vot</a></div><span id="v9890347" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890347)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890347Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890347MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [APR-2017] Catedrala Saint Louis
  foto AZE [17.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [APR-2017] Piata din fata catedralei -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890348">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890348"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890348">Şterge vot</a></div><span id="v9890348" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890348)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890348Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890348MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [APR-2017] Piata din fata catedralei
  foto AZE [17.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [APR-2017] Piata din fata catedralei -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890349">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890349"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890349">Şterge vot</a></div><span id="v9890349" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890349)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890349Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890349MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [APR-2017] Piata din fata catedralei
  foto AZE [17.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P22 [APR-2017] Interior St Louis -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890350">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890350"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890350">Şterge vot</a></div><span id="v9890350" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890350)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890350Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890350MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [APR-2017] Interior St Louis
  foto AZE [17.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P23 [APR-2017] Fatada ST Louis -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890351">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890351"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890351">Şterge vot</a></div><span id="v9890351" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890351)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890351Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890351MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [APR-2017] Fatada ST Louis
  foto AZE [17.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P24 [APR-2017] Interior St Louis -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890352">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890352"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890352">Şterge vot</a></div><span id="v9890352" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890352)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890352Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890352MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [APR-2017] Interior St Louis
  foto AZE [17.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [APR-2017] Altar St Louis -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890353">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890353"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890353">Şterge vot</a></div><span id="v9890353" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890353)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890353Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890353MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [APR-2017] Altar St Louis
  foto AZE [17.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P26 [APR-2017] Orga St Louis -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890354">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890354"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890354">Şterge vot</a></div><span id="v9890354" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890354)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890354Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890354MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [APR-2017] Orga St Louis
  foto AZE [17.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P27 [APR-2017] rue de general Leclerc -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890355">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890355"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890355">Şterge vot</a></div><span id="v9890355" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890355)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890355Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890355MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P27 [APR-2017] rue de general Leclerc
  foto AZE [17.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P28 [APR-2017] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890356">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890356"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890356">Şterge vot</a></div><span id="v9890356" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890356)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890356Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890356MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P28 [APR-2017]
  foto AZE [17.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P29 [APR-2017] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890357">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890357"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890357">Şterge vot</a></div><span id="v9890357" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890357)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890357Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890357MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P29 [APR-2017]
  foto AZE [17.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P30 [APR-2017] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890358">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890358"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890358">Şterge vot</a></div><span id="v9890358" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890358)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890358Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890358MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P30 [APR-2017]
  foto AZE [17.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P31 [APR-2017] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890359">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890359"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890359">Şterge vot</a></div><span id="v9890359" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890359)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890359Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890359MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P31 [APR-2017]
  foto AZE [17.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P32 [APR-2017] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890360">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890360"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890360">Şterge vot</a></div><span id="v9890360" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890360)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890360Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890360MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P32 [APR-2017]
  foto AZE [17.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P33 [APR-2017] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890361">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890361"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890361">Şterge vot</a></div><span id="v9890361" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890361)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890361Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890361MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P33 [APR-2017]
  foto AZE [17.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [42] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.136919021606 sec