80409 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Versailles

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.08.2017
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Palatul și grădinile Versailles (I)


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Un italian, un francez și un român plănuiesc un picnic în grădinile Versailles
Italianul spune:
-Eu aduc mâncarea
Francezul spune:
-Eu aduc băutura
Românul spune:
-Eu aduc nevasta și copii

Așa un palat, așa un domeniu regal, așa un articol, trebuie împărțite aceste impresii care urmează, altfel nici eu nu mai răzbesc cu scrisul nici alții cu cititul.

Iar despre bancul de la începutul articolului: s-a mai schimbat puțin situația: atât mâncarea, băutura, nevasta și copii francezul ii aduce, cel puțin asta am observat eu la modul cel mai serios stând la coadă pentru a putea intra la Palatul Versailles.

Ziua de 23. aprilie 2017 a fost o zi specială atât pentru mine care nu a văzut până acum Versailles dar și pentru francezi fiind zi de alegeri pentru viitorul președinte francez.

Învățând încă la școală despre Versailles această „casă de vacanță (care a devenit reședință permanentă) ”, pentru regii francezi a devenit un loc obligatoriu de văzut cu ocazia vizitei mele la Paris alocând nu mai puțin de o zi calendaristică pentru palat, grădini și orașul Versailles.

Călătoria până la palat

În dimineața respectivă unii se trezeau pentru a merge la vot, alții pentru a merge la Versailles, aflându-mă în această a doua categorie, de la locul meu de cazare - vezi impresii - am luat metroul de la stația Pelletier linia 7 roz, am schimbat pe linia 8 mov deschis la stația Opera, și încă odată pe linia verde 6 la stația Motte Piquet Grenelle de unde am ajuns la stația Bir Hakeim (de acolo se ajunge la turnul Eiffel) De aici grație pictogramelor generoase ajungem repede la stația de tren RER de unde se pleacă spre suburbiile Parisului și destinația finală Versailles. Biletul plătit a fost 3,5 euro pe sens distanța între centrul Parisului și Versailles fiind de 17 km. Linia RER care trebuie luată este C.

Trenurile RER se opresc la fiecare stație așa că am numărat mai mult de 10 opriri în toate suburbiile existente până la Versailles. Stațiile se numesc pe rând Javel, Boulevard Victor, Issy Val du Seine, Issy, Meudon Val Fleury, Chvil Velley, Viroflay Riev Gauche (interchange), Porchet ont aine, Versailles Chateau. Așa am observat atât părțile pozitive (cartiere bine puse la punct și curate blocuri sau case) cât și negative (locuri cu foarte multă mizerie, rău famate în care n-aș sta pentru nimic în lume)

Capăt de linie, Versailles, ieșind din gară mă iau după mulțime din care cred cca. 95 % erau turiști dornici să viziteze această minune franțuzească. Bulevardele pe care trebuie sa le străbatem străbatem pe jos până la intrarea la palat se numește Avenue du General de Gaulle, și Avenue de Paris. Pe aceste bulevarde găsim multe agenții turistice/case de bilete pentru intrarea la palat sau grădini. Știind că încă nu este sezonul aglomerat nici nu am rezervat nimic online de acasă sau de pe drum, iar acolo unde la agențiile respective am văzut cozi pur și simplu le-am evitat căutând altă agenție fără cozi. Am găsit pe Avenue de Paris o agenție unde am stat la coadă exact 7 minute. Am plătit biletul standard constând în vizită palat+grădini 27 euro (cu cardul), am primit harta, vânzătoarea chiar a explicat căte ceva unde sînt unde trebuie să ajung/vizitez așa mai scurt cred că în sezon nu va reuși această performanță, în orice caz acum în sezon recomand cu toată căldura bilete luate din timp online de acasă, și cu ceva euroi în plus chiar evitarea cozilor (dar nu și evitarea cozilor la controlul de securitate aceasta nu mai este posibilă)

Ajuns cu biletele proaspete (palat+grădini) în fața palatului pe Avenue Rockefeller și Piața Armelor (Place d, Armes) am observat pe orizont de la stânga la dreapta toată minunea care se numește Palat Versailles plus minunea cealaltă care se numește coadă formată din specie homo sapiens așezată într-o formă de labirint/șarpe sau cum vreți s-o numiți și care așteaptă cuminte să intre în complexul de clădiri numite simplu Palat de Versailles.

Cred ca nu mai reușesc să intru azi-vreau banii înapoi

Senzația mea văzând coada cam asta a fost la ora 10.00, că nu mai văd nimic astăzi și degeaba am venit până aici. Din fericire pentru mine personal a devenit un mit spulberat în cei 58 minute cât am stat la coadă am folosit WIFI gratuit la o viteză foarte bună de la Palatul Versailles, în acest timp (bănuiesc că ați ghicit deja) am citit (și votat după caz) toate articolele AFA apărute în ziua respectivă, fiind încă extrasezon și pe AFA nu erau prea multe totuși au rămas necitite vreo două articole în momentul în care am ajuns la coadă la securitate destul de riguroasă având în vedere importanța obiectivului turistic. Nu încercați asta acum în sezon, după ce stați la coadă în picioare și în căldura de acum câteva ore n-o să mai aveți putere să vă plimbați prin grădini unde distanțele se măsoară în km!!! Stând la coadă am mai observat principala casă de bilete la stânga unde la fel în extrasezon nu prea sînt cozi. Am mai observat mulți francezi cu tot arsenalul de picnic la ei, mâncare, sandvișuri, băutură, nevastă plus copii (vezi începutul articolului) chiar și scăunele plus măsuțe rabatabile mai duceau unii. Grătar n-am văzut la ei (asta se face într-un loc special amenajat în partea cealaltă a grădinilor aproape de palatele Trianon, bănuiesc că dacă vroia cineva să facă grătar pe gazonul Versaillesului jandarmii omniprezenți cu mitralierele plus muniție de război gata oricănd să tragă îți făceau grătarul de nu mai doreai așa ceva toată viața.

În vizită la Ludovic XIV, XV, și XVI

Nu mi-a venit să cred că am intrat în casa regilor Franței. Ce-i drept alături de milioane de turiști din toată lumea. Cred că i-am văzut și auzit pe toti, chinezi, indieni, africani, americani, ruși, romăni, nemți, unguri, etc. Palatul baroc-francez a fost construit începând cu anul 1623 (deschidere oficială în 1680) cu destinația de reședință a regilor Franței (oare de ce am senzația privind asemănarea cu dinastia Ming care cam tot în această perioadă și-a construit grădina de vară cam la același număr de km de la centrul Beijingului fugind din metropolă de căldura verii-aici doar 3 grade diferenta)

Versailles nu are o istorie ca celelalte localități, dezvoltarea acestui loc a început cu construcția palatului. Înainte de asta regele Franței Ludovic XIII a avut o reședință de vânătoare aici. După ce Ludovic XIV a a juns la putere a hotărât ca acest loc să-i devină reședință permanentă. Orașul Versailles care în prezent numără 85000 locuitori și are o suprafață de 26 kmp a crescut încet și sigur în jurul castelului așa cum era și firesc la așa un domeniu.

La început așa cum am povestit castelul avea destinația unei reședințe de vară mai mult (pentru odihnă și petreceri), având în vedere că temperatura medie aici este cu 3 grade mai puțin decât în centrul Parisului. Pe urmă a devenit reședință permanentă. Bineînțeles încă nu în forma de astăzi, clădirea s-a dezvoltat mult în timp până să ajungă așa. Chiar și etajul și mansarda s-a construit mai târziu. Ultimele adăugiri, dezvoltări au avut loc în secolul 19, de atunci arată ca astăzi cu cei 67000 de mp suprafață. Arhitecții și meseriașii de atunci care au constribuit la construcția domenilului au fost Louis Le Vau, Francois d, Orbay, Jules Hardouin Mansart, Robert de Cotte (exterior), Charles Lebrun (interior) și Andre Le Notre, Jacques de la Barauderie (grădini) .

Având în vedere că după ce destinația definitivă a castelului a devenit reședință permanentă a casei regale plus locul de unde se guverna toată Franța la un moment dat numărul personalului a depășit 36000 angajați dar numărul lor mediu a fost 22000. Așa s-a dezvoltat și orașul Versailles în mod firesc doar nu făceau toți naveta din centrul Parisului în fiecare zi.

Viața la palat nu a fost ușoară nici pentru angajați nici pentru familia regală. De și foarte frumos și artistic realizat nu avea confortul de acum. Încăperile cu tavanele înalte nu prea se încălzeau iarna, la iernile mai friguroase atât regele cât și regina și-au lăsat amenajate câte un dormitor mai mic și mai ușor de încălzit. Nu era apă curgătoare, nu erau toalete, oamenii se spălau în lighean și făceau treburile intime în oala de noapte, toaletele și băile au fost amenajate abia pe timpul lui Ludovic VI (felicitări lui din acest punct de vedere) Familia regală nu prea avea nici intimitate, multe mese evenimente care ar fi trebuit să fie intime se făceu public, de exemplu mesele luate, petrecerile, chiar și la naștere în familia regală au fost exagerat de mulți asistanți care nu aveau nici o legătură cu cunoștințele medicale din acest domeniu. În orice caz aflând aceste lucruri nu aș fi dorit să fiu membru al casei regale franțuzești.

Interiorul palatului număra nu mai puțin de 200 apartamente, dar cele mai importante încăperi fiind Capela regală, Sala oglinzilor, dormitoarele regale, Sala Războiului, Sala Păcii, Salonul Hercules, Sala Operei și multe altele pe care o să le descriu în viitor mai în amănunte în ordinea în care le-am vizitat. În afară de încăperile exponate sînt și căteva locuri de luat masa. Foto/film este permis intră în prețul biletului dacă se poate fără flash.

Grădina amenajata in stil baroc este imensă cuprinde kilometri de alei, mii de metri pătrați de arbuști, gazon, garduri vii, lacuri și heleștee, ape curgătoare, păduri. În imediata apropiere a palatului se găsește orangeria, cea mai imensă văzută de mine până acum. Tot acolo a fost pe vremuri grădina de zarzavaturi în prezent fiind grădină decorativă. Fântânile arteziene și muzicale sînt atracția principală din parc. Din păcate sînt cu program am așteptat ceva până să le dea drumul. În cel mai mare lac se poate închiria o barcă de agrement, se numește Grand Canal și este atât de mare de se vede și pe telefon pe GPS. Locuri de luat masa, băută berea sau orice altceva se găsesc suficiente cele mai original amplasate sînt cele din boscheți dar și cele de pe malul lacurilor sînt ok, foarte originale și amenajate rustic.

După vizita obositoare din palat și parc credeți că am văzut tot? Fals, mai sînt două palate Micul Trianon (Petit Trianon) și Marele Trianon (Grand Trianon) plus Hameau de la Reine (ferma reginei tradus cuvânt cu cuvânt) comandat de către Marie Antoinette. Toate acestea detaliat le voi descrie în viitorul apropiat.

Bine, m-am deplasat din Paris până aici, am stat la coadă, am vizitat palatul, am vizitat parcul făcând km, anexele regale, mai este timp plus un gram de energie, ce facem? Vizităm orașul Versailles deoarece și aici sînt multe de văzut. Așa am procedat și nu regret acest lucru. La lăsarea întunericului și foarte obosit dar fericit că am văzut atâtea am părăsit Versailles. Pe tren în loc să văd cine iasă la alegeri mai bine am intrat pe AFA (să văd cine și ce a mai scris) oricum era doar primul tur de scrutin iar la următoarele alegeri nu mai eram pe acolo. Urmează în cel mai scurt timp descrierea palatului și parcului, rog WM să atașeze, mulțumesc.

https://www.youtube.com/watch?v=wi3NlaiwjP4

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 09.08.2017 22:37:04

Validat / Publicat: 09.08.17 23:19:57


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3329

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  41600 PMA (din 44 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de AZE? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - danaeldreny*
  [10.08.17 01:00:53]
  » mesaj pers

     Fabulos!!!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dana2008
  [10.08.17 08:26:19]
  » mesaj pers

     Splendid!!!

     Sper sa ajung si acolo, intr-o zi!

     Calatorii placute!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - ovidiuyepi
  [10.08.17 08:36:21]
  » mesaj pers

     Superb! La anul cred că merg acolo. Frumoase fotografii. Un mic comentariu pentru P20: trebuie sa ne obișnuim, așa ceva am văzut anul acesta pe străzile din Roma și Milano.

      Vacante plăcute în continuare.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - elviramvio
  [10.08.17 09:02:02]
  » mesaj pers

     @AZE:

     Eu ti-am adus un FU/FB pentru picnicul tau frumos 😀.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - maryka
  [10.08.17 09:06:01]
  » mesaj pers

     Foarte frumos! Poze deosebite! Felicitări pentru tot periplul francez, aștept continuarea!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - doinafil
  [12.08.17 14:09:24]
  » mesaj pers

     @AZE: Am vizitat și eu Palatul Versailles, în 2010 sau 2011. Atunci nu am stat la nici un fel de coada de "securitate". Cred ca în ultimii ani ani s-au luat aceste precauții.

     Mi-au plăcut și pozele și... aștept urmările.

     La vremea aceea nu eram membru AFA și vizita acolo nu am retinut-o cu interesul pe care l-as acorda acum, dacă l-as vedea iar.

     De aceea spun ca vreau sa citesc ce va urma.

     Felicitări, am votat cu drag!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
  - webmaster
  [13.08.17 10:18:41]
  » mesaj pers

     Împreună cu continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [13.08.17 21:09:43]
  » mesaj pers

     @danaeldreny: multumesc

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [13.08.17 21:12:38]
  » mesaj pers

     @Dana2008: multumesc, chiar este splendid atăt interiorul cât și exteriorul iar partea cu vizitatul este foarte realizabilă dacă ești în zona

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [13.08.17 21:15:06]
  » mesaj pers

     @ovidiuyepi: multumesc

     ai umblat ceva in lume (ti-am citit toate articolele) si vrei sa vezi la anul si Versailles, foarte frumos si ai ce vedea

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [13.08.17 21:25:13]
  » mesaj pers

     @doinafil: Multumesc

     Si ma bucur ca ai fost si tu acolo. Imi aduc si eu aminte ca mai demult nu erau controale de securitate in orasele europene. Dar evenimentele din ultimii ani constrâng autoritatile la asa ceva ne place sau nu este un rau necesar plus jandarmii ori in negru ori in imbracaminte de camuflaj (asa cum arata in poza mea atasata) inarmati pana in dinti.

     Te intereseaza continuarea am inteles, am descris partea de interior vizita standard si urmeaza gradinile (incerc sa le scriu pana marti saptamana viitoare) plus acele anexe (de fapt palate, Trianon si restul) Dupa ce am terminat cu palatul as descrie putin si vizita mea din orasul Versailles (care s-a dezvoltat precum ciupearca dupa construirea palatului)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - AZE
  [13.08.17 21:33:08]
  » mesaj pers

     @elviramvio: multumesc

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [13.08.17 21:38:56]
  » mesaj pers

     @maryka: multumesc

     toate aceste vizite pe care le descriu acum (si mai am cate ceva de povestit) au fost destul de obositoare.

     In primul rand te copleseste numarul obiectivelor vizitabile si in al doilea rand distantele pe care le parcurgi pe jos.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [13.08.17 21:55:45]
  » mesaj pers

     @webmaster:multumesc

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - doinafil
  [14.08.17 09:34:54]
  » mesaj pers

     @AZE: Da, D. le AZE, mă interesează și restul a ceea ce ați văzut. Am sa va urmăresc în continuare.

     Cat despre securitatea noastră, a turiștilor, dar și a obiectivelor pe care vrem sa le vedem, este, precum spuneți, un rău necesar.

     Nu știu dacă ați urmărit seria de impresii despre Israel a D. nei Carmen Ion. Sa vedeți în pozele atașate de ea Cum umbla în tramvaie soldați înarmați. Impactul vederii lor acolo nu are Cum sa nu te sperie pe tine, roman. Dar acolo este, știm cu toții, vorba despre altceva.

     Aștept continuările și va doresc zile senine și spor la scris!

      (din păcate, pentru mine, eu scriu mai greu, nu am ușurință scrisului ca D. vstra sau ca alți colegi!)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - Cdia
  [01.09.17 09:15:16]
  » mesaj pers

     Minunat... !!!

      Şi ce vreme superbă!!!

     Mi-e dooor, tare dor.

     

     Multumesc ca ne-ai plimbat.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Aurici
  [11.09.17 16:38:06]
  » mesaj pers

     @AZE: Versailles-ul cu palatul, grădinile și spectacolul muzical de la Fântâna lui Neptun rămâne unul din cele mai frumoase lucruri pe care le-am văzut eu până acum. Sper ca vreodată să mă mai poarte pașii pe acolo. Sau măcar ochii, așa cum s-a întâmplat acum cu articolul și pozele tale...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [20] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2017] Fațada palatului Versailles -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887410">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887410"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887410">Şterge vot</a></div><span id="v9887410" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887410)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887410Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887410MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2017] Fațada palatului Versailles
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2017] Curtea interioară Versailles -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887411">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887411"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887411">Şterge vot</a></div><span id="v9887411" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887411)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887411Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887411MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2017] Curtea interioară Versailles
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [APR-2017] Palatul Versailles dinspre parc -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887412">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887412"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887412">Şterge vot</a></div><span id="v9887412" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887412)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887412Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887412MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2017] Palatul Versailles dinspre parc
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [APR-2017] Palatul Versailles dinpsre parc -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887413">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887413"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887413">Şterge vot</a></div><span id="v9887413" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887413)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887413Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887413MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2017] Palatul Versailles dinpsre parc
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [APR-2017] Fântână arteziană cu vedere spre palat -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887414">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887414"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887414">Şterge vot</a></div><span id="v9887414" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887414)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887414Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887414MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2017] Fântână arteziană cu vedere spre palat
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [APR-2017] Fântâna arteziană cu vedere spre Grand Canal -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887415">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887415"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887415">Şterge vot</a></div><span id="v9887415" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887415)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887415Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887415MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [APR-2017] Fântâna arteziană cu vedere spre Grand Canal
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [APR-2017] Orangeria și fosta grădină regală de legume -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887416">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887416"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887416">Şterge vot</a></div><span id="v9887416" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887416)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887416Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887416MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [APR-2017] Orangeria și fosta grădină regală de legume
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [APR-2017] Vedere dinspre orangerie -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887417">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887417"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887417">Şterge vot</a></div><span id="v9887417" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887417)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887417Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887417MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [APR-2017] Vedere dinspre orangerie
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [APR-2017] Fântână arteziană din parc -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887418">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887418"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887418">Şterge vot</a></div><span id="v9887418" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887418)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887418Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887418MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [APR-2017] Fântână arteziană din parc
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [APR-2017] Fântână din parc -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887419">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887419"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887419">Şterge vot</a></div><span id="v9887419" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887419)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887419Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887419MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [APR-2017] Fântână din parc
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [APR-2017] Vedere spre Grand Canal -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887420">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887420"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887420">Şterge vot</a></div><span id="v9887420" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887420)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887420Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887420MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [APR-2017] Vedere spre Grand Canal
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [APR-2017] Fântână muzicală -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887421">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887421"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887421">Şterge vot</a></div><span id="v9887421" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887421)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887421Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887421MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [APR-2017] Fântână muzicală
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [APR-2017] Grădina regală -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887422">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887422"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887422">Şterge vot</a></div><span id="v9887422" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887422)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887422Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887422MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [APR-2017] Grădina regală
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [APR-2017] Arteziană decorativă de lângă Grand Canal -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887423">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887423"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887423">Şterge vot</a></div><span id="v9887423" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887423)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887423Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887423MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [APR-2017] Arteziană decorativă de lângă Grand Canal
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [APR-2017] Castelul Trianon -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887424">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887424"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887424">Şterge vot</a></div><span id="v9887424" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887424)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887424Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887424MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [APR-2017] Castelul Trianon
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [APR-2017] Interior capela regală -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887425">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887425"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887425">Şterge vot</a></div><span id="v9887425" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887425)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887425Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887425MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [APR-2017] Interior capela regală
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [APR-2017] Interior sala oglinzilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887426">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887426"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887426">Şterge vot</a></div><span id="v9887426" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887426)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887426Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887426MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [APR-2017] Interior sala oglinzilor
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [APR-2017] Interior Versailles -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887427">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887427"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887427">Şterge vot</a></div><span id="v9887427" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887427)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887427Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887427MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [APR-2017] Interior Versailles
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [APR-2017] Biserica Saint Louis din orașul Versailles -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887428">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887428"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887428">Şterge vot</a></div><span id="v9887428" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887428)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887428Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887428MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [APR-2017] Biserica Saint Louis din orașul Versailles
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [APR-2017] O imagine din 2017 cu care trebuie să se obișnuiască turiștii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887429">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887429"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887429">Şterge vot</a></div><span id="v9887429" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887429)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887429Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887429MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [APR-2017] O imagine din 2017 cu care trebuie să se obișnuiască turiștii
  foto AZE [09.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.126464128494 sec