80520 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Versailles

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.08.2017
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Palatul și grădinile Versailles (II)


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

A toutes les gloires de la France (sau în vizită la Ludovic XIV în alte cuvinte)

Așa cum am promis în articolul anterior, voi intra în apartamentele regilor Franței chiar și în dormitoarele regelui și reginei. Așa o onoare dar contra costul a 27 euro posibilă vizita. Dar să nu credeți că veți vizita tot palatul, ci doar o mică parte din acesta, esențialul cât să vă faceți o idee.

Am stat la coadă fix 58 de minute în piața denumită Honour Countryard (numai bună pentru stat la coadă încap câteva mii de persoane) după ce am admirat statuia de călăreț al lui Ludovic XIV, francezii care stăteau la coadă cărând sacoșe pline de-ale gurii plănuind un picnic în grădinile Versailles, capela regală, gardul metalic aurit dincolo de care se află curtea interioară regală (Royal Countryard), anexa sudică din stânga (South Ministers Wing) în care se află casa de bilete centrală, toalete, birouri și ceva magazine de souveniruri, și anexa nordică din dreapta în care se află un birou de contractare vizite ghidate pentru grupuri.

Vizitatorii pe cont propriu vor intra la stânga de gardul regal aurit (de fapt șarpele uman numit coadă șerpuiește până la această clâdire impozantă numită Pavilion Dufour) iar înauntru te simți ca la aeroport, cel puțin din punct de vedere al controlului de securitate. Doar decorul interior, pereții și tavanul trădează locul și îți spune că de fapt ești în Versailles. Atenție și la hoții de buzunare aici, aglomerația este atât de mare iar tu turistule atăt de vulnerabil (trebuie să pui tot pe bandă pentru control) încât trebuie să faci inventarul obiectelor personale după ce le pui la loc. Primele toalete se vor observa aici în Pavilionul Dufour dar turiștii vor avea acces și la ceva informații existând câteva birouri aici.

Din pavilionul Dufour vom ieși în curtea regală interioară și observăm atât poarta unde intră turiștii cu tichet individual cât și grupurile. Traversând curtea interioară am putut să observ și să fotografiez arhitectura clădirilor de aproape. După ce am intrat în palat am ajuns în locul în care se poate lua aparatul audioghid folosirea acestuia este inclusă în prețul biletului.

Capela regală

După vizita într-o primă încăpere regală și o casă a scărilor imensă am ajuns imediat la capela regală. Capela regală (The Royal Chapel) a fost construită între anii 1689-1710. Capela de 25 m înălțime care am remarcat-o încă din curte cu stilul arhitectural baroc clasicistic se integrează în palat. Având în vedere mărimea se poate lua drept biserică înauntru nu există un mobilier compus din bănci lăcașul de cult servind doar familiei regale. În capăt se vede o orgă și un grup de turiști mai redus la număr cu ghidul aferent.

Vizita continuă în aripa nordică (cu denumirea de aripă Gabriel) unde pe toată lungimea în fostele apartamente regale s-a amenajat un muzeu al palatului începând cu prezentarea familiei regale, descendenții acestuia până la descrierea construcției și istoriei acestuia. Există informații din abundență exponatele aici fiind tablouri vechi reprezentând extraordinar de multe despre palat și familia regală, diferite machete despre foste sau clădiri existente, statui, steme, inscripții, panouri informative, ecrane interactive, săli de proiecții unde se tot repetă și se repetă istoria familiei regale în film documentar sau istoria construcției. Și toate astea în afară de audioghidul din dotare, informațiile sînt esențiale pentru a înțelege cu ce se mănâncă Versailles.

După vreo 14 încăperi vom ajunge la o altă casă a scărilor dincolo de acesta se află Opera Regală.

Opera regală

Pentru că și familia regală din Franța avea nevoie de teatru și operă s-a amenajat chiar în palat acesta anul 1770 a fost momentul în care familia regală a putut urmări live un spectacol. Ultimele renovări ale operei din Versailles a u avut loc în 1957 și 2007. Se organizează regulat spectacole de atunci. Urcând la etaj și folosind holul din care pe partea stângă vom vedea una din curțile interiore iar la dreapta se află foste apartamente regale. Ajungem din nou la capela regală (Royal Chapelle) și o putem vedea din alt unghi de sus de această dată.

Salonul Hercule

Din partea superioară a capelei vom intra direct în salonul Hercule (Salon D, Hercule) o încăpere în care se poate juca liniștit fotbal, dar camera este atât de faimoasă datorită picturilor care acoperă toți pereții și tavanul, cred ca loc liber a rămas doar șemineului care este atât de mare încât s-au amplasat în el ca decor bușteni întregi de lemn. Camera face legătura între aripa centrală și aripa de nord al palatului. Anul amenajării salonului a fost 1736 iar arhitecții care au contribuit se numesc Robert de Cotte, Antoine Vasse, Claude Tarle, Jacques Gabriel, pictorii responsabili de ceea ce vedem și fotografiăm astăzi era Francois le Moyne, Veronese.

Apartamentele regale (The King s State Apartments)

Ieșind din salonul Hecule vom vizita apartamentele regale din aripa centrală a palatului acest șir al încăperilor regești va continua până la Sala Oglinzilor aflată tot în aripa centrală fațada către grădini. Denumirile acestor apartamente sînt Venus (încăperea cu denumire de planetă este cea mai barocă dintre toate apartamentele din această aripă), Marte (a fost folosită ca încăpere de pază), Merkur (un fost dormitor al familiei regale), Apollo (sala tronului o destinație specială regelui soarelui), Diana (sala care poartă numele unei zeițe din mitologia antică a fost folosită ca vestibul și sală de biliard mai recent), Hall of Plenty (încăpere cu o fostă destinație de sală de servit băuturi/cafea adică un fel de bar din zilele noastre.

Sala oglinzilor (The Hall Of Mirrors)

Este încăperea cea mai celebră din palatul Versailles mai ales în rândul turiștilor la viteza de făcut selfie/secundă. Încaperea imensă și pe toată lungimea aripei centrale (73 m) și cu ferestrele orientate către grădini și fântâni este opera lui Louis le Vau. Numărul oglinzilor este de 357, anul finalizării sălii oeste 1684. Aproape de sala oglinzilor găsim Sala Păcii și Sala Războiului ambele opera arhitectului Le Brun finalizate în 1678.

Apartamentele regelui

Se află în centrul aripii de mijloc/centrale se poate vizita intrând din sala oglinzilor pe la mijloc. Apartamentul regelui este ompus din sală de pază (Guard Room), două încăperi pentru vizitatori The Royal Table Antechamber și The Bulls Eye Antechamber, cabinetul (Council Chamber) și apartamentul privat care cuprinde și dormitorul (Bedchamber). Încoronații Franței au avut însă și o sumedenie de încăperi absolut private printre care aș putea enumera dormitoare, birouri private, biblioteci, încăperi cu destinație diferite hobbyuri de exemplu colecții de ceasuri, sală de jocuri (bănuiesc cărți computerul încă nu s-a inventat), sală de ținut animale de companie, diferite obiecte de colecție, arme, trofee, etc.

Apartamentele reginei

Aflate tot în aripa centrală dar pe partea sudică sînt compuse la fel din cameră de pază și tot felul de antecamere pentru vizitatori, dormitoare. Aceste încăperi în prezent nu sînt accesibile publicului larg, motivul este lucrări de restaurare.

The Battles Gallery

Pe lângă sala oglinzilor datorită mărimii, operelor de artă, picturilor, statuetelor plus acoperișul din tavan este la fel cea mai celebră din palat. Și aici găsim numeroși vizitatori făcând fotografii, selfie fără număr sau pur și simplu se odihnesc pe băncile amplasate central în sală. Galeria războiului are dimensiunile de 120x13m încăperea s-a finalizat în 1837. Louis Philippe se numește cel responsabil de această minunăție de încăpere. Bineînțeles că nu lipsește nici Napoleon de pe picturile imense repezentând războaie din această sală.

Angelina Paris

Nu este obiectiv turistic nici persoană istorică este numele locului de luat masa în interiorul palatului. Coborând scările vom găsi acest loc regal de servit masa. Așa că între orele 10.00-18.00 (17.00 în extrasezon) se poate vizita restaurantul a la carte, salonul de ceai (care nu înseamnă doar ceai ci și produse de patiserie, prăjituri, cafea), restaurantul rapid (bufet se numește și se pot mânca sandvișuri, salate și alte chestii care se vor prepara foarte repede) și un fel de magazin alimentar special unde se pot cumpăra ori pentru consum ori ca souvenir specialități de cafea, ceai, marmeladă, gemuri, brânzeturi și alte delicatese.

Câteva exemple de prețuri: sandviș parizian, de pui, mediteranian 6,8-8,8 eur., de patiserie: macaroane, eclere, tarte 2,1-7,3 eur., specialitatea casei Mont Blank 7,5 eur, salate cu carne sau fără 4,5-9,9 eur. Aceste prețuri le-am văzut la bufet la restaurantul a la carte trebuie căutați mai mulți bani prin buzunare/portofele.

Sortie

Am învățat până la urmă cuvântul francez ieșire, deci acolo mai găsim un magazin de souveniruri, toalete, bănci de odihnă, locul de restituire audio ghiduri, locuri de unde putem prelua bagaje/haine lăsate la intrare. Iar cuvântul jardins de pe panourile de informare m-a bucurat enorm știam că voi merge pe jos câțiva km dar nu mă deranja acest lucru. Așa că sortie-jardins iar descrierea în viitorul foarte apropiat, abia aștept.

 

Rog WM să atașeze, mulțumesc

https://www.youtube.com/watch?v=gePTGM6OTY4

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 12.08.2017 01:06:05

Validat / Publicat: 12.08.17 11:40:37


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
VIZUALIZĂRI: 1751


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  31250 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de AZE? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - danaeldreny*
  [13.08.17 11:40:53]
  » mesaj pers

     Ce splendoare!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Cristian_h
  [13.08.17 20:28:26]
  » mesaj pers

     totuşi, vorbim de un simbol al Franţei nu înţeleg de ce toate denumirile sunt în engleză... Honour Countryard în loc de Cour d'Honneur... The Hall Of Mirrors în loc de Galerie des Glaces sau The Battles Gallery în loc de Galerie des Batailles, vă rog să nu mi-o luaţi în nume de rău gândiţi-vă la exemplul invers... impresii despre Buckingham Palace cu denumiri franţuzeşti...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - AZE
  [13.08.17 21:31:30]
  » mesaj pers

     @Cristian_h: In primul rand iti multumesc ca mi-ai votat si citit articolul (altfel nu observai denumirile in engleza :) Ce sa fac nu am fost prea bun la franceza la scoala :) si am memorat mai mult cele in engleza.

     O seara faina

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [13.08.17 21:34:39]
  » mesaj pers

     @danaeldreny: multumesc

     adevarat totul straluceste in interiorul palatului

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [31] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2017] Versailles vedere spre Grand Canal -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888297">Şterge vot</a></div><span id="v9888297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2017] Versailles vedere spre Grand Canal
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2017] Versailles - Palatul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888298">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888298"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888298">Şterge vot</a></div><span id="v9888298" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888298)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888298Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888298MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2017] Versailles - Palatul
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [APR-2017] Louis XIV -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888299">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888299"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888299">Şterge vot</a></div><span id="v9888299" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888299)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888299Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888299MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2017] Louis XIV
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]  P04 [APR-2017] Pavilion Dufour -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888300">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888300"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888300">Şterge vot</a></div><span id="v9888300" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888300)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888300Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888300MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2017] Pavilion Dufour
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P05 [APR-2017] Versailles-capela regala la dreapta -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888301">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888301"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888301">Şterge vot</a></div><span id="v9888301" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888301)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888301Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888301MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2017] Versailles-capela regala la dreapta
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [APR-2017] Capela regala pe interior -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888302">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888302"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888302">Şterge vot</a></div><span id="v9888302" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888302)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888302Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888302MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [APR-2017] Capela regala pe interior
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [APR-2017] Coridoarele palatului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888303">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888303"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888303">Şterge vot</a></div><span id="v9888303" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888303)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888303Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888303MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [APR-2017] Coridoarele palatului
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [APR-2017] Exponat muzeu -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888304">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888304"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888304">Şterge vot</a></div><span id="v9888304" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888304)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888304Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888304MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [APR-2017] Exponat muzeu
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P09 [APR-2017] Exponat muzeu -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888305">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888305"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888305">Şterge vot</a></div><span id="v9888305" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888305)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888305Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888305MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [APR-2017] Exponat muzeu
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P10 [APR-2017] Capela regala de sus -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888306">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888306"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888306">Şterge vot</a></div><span id="v9888306" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888306)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888306Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888306MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [APR-2017] Capela regala de sus
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [APR-2017] Salonul Hercule -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888307">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888307"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888307">Şterge vot</a></div><span id="v9888307" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888307)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888307Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888307MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [APR-2017] Salonul Hercule
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P12 [APR-2017] Salon Hercule-semineu -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888308">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888308"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888308">Şterge vot</a></div><span id="v9888308" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888308)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888308Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888308MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [APR-2017] Salon Hercule-semineu
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [APR-2017] Salon Hercule pictura -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888309">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888309"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888309">Şterge vot</a></div><span id="v9888309" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888309)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888309Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888309MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [APR-2017] Salon Hercule pictura
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [APR-2017] Salon Hercule tavan -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888311">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888311"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888311">Şterge vot</a></div><span id="v9888311" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888311)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888311Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888311MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [APR-2017] Salon Hercule tavan
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [APR-2017] Salon Hercule -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888312">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888312"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888312">Şterge vot</a></div><span id="v9888312" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888312)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888312Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888312MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [APR-2017] Salon Hercule
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P16 [APR-2017] Tavan sala oglinzilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888313">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888313"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888313">Şterge vot</a></div><span id="v9888313" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888313)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888313Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888313MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [APR-2017] Tavan sala oglinzilor
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [APR-2017] Sala oglinzilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888315">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888315"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888315">Şterge vot</a></div><span id="v9888315" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888315)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888315Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888315MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [APR-2017] Sala oglinzilor
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P18 [APR-2017] Sala oglinzilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888316">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888316"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888316">Şterge vot</a></div><span id="v9888316" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888316)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888316Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888316MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [APR-2017] Sala oglinzilor
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P19 [APR-2017] Sala oglinzilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888317">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888317"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888317">Şterge vot</a></div><span id="v9888317" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888317)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888317Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888317MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [APR-2017] Sala oglinzilor
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P20 [APR-2017] Tavan sala oglinzilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888318">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888318"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888318">Şterge vot</a></div><span id="v9888318" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888318)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888318Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888318MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [APR-2017] Tavan sala oglinzilor
  foto AZE [12.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [APR-2017] Sala oglinzilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888319">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888319"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888319">Şterge vot</a></div><span id="v9888319" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888319)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888319Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888319MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [APR-2017] Sala oglinzilor
  foto AZE [12.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [31] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.111360788345 sec