80139 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Vacanța / city-break la Paris

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
04.08.2017
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 6 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Saint Sulpice și Saint Germain des Pres


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Vizitând o parte din obiectivele turistice din cartierul latin din arondismentul 5 și Grădinile Luxemburg din Arondismentul 6 ieșind din parcul imens m-am îndreptat către două lăcașe de cult biserica Saint Sulpice și biserica Saint Germain de Pres.

Cum ajungem la cele două lăcașe de cult?

Cum ajungem la cele două biserici? Răspunsul este foarte simplu metro linia 4 mov, stațiile unde vom coborâ au denumirile acestor lăcașe de cult adică Saint Sulpice Station și Saint Germain de Pres Station.

Cum am ajuns eu de la Grădinile Luxemburg? Foarte simplu, ieșind din grădini pe Rue de Vaugiard am folosit o străduță superîngustă și fotogenică Rue Ferou și iată cele două turnuri ale bisericii Saint Sulpice. De acolo până la biserica Saint Germain de Pres l-am folosit chiar pe Napoleon adică strada cu denumirea de Rue Bonaparte. Dacă vrea cineva să ajungă dinspre Sena (din strada Quai Voltaire) va folosi tot acest Rue Bonaparte. Din punct de vedere coordonate GPS Saint Sulpice se află aici: 48°51′04″N 2°20′05″E și Saint Germain de Pres aici: 48°51′14″N 2°20′04″E

Bazilica Saint Sulpice

Cartierul din arondismentul 6 în care se află biserica se numește Saint Germain des Pres iar din punct de vedere confesional este catolica sub hramul Sfântului Sulpicius II. Înainte de 1646 atunci când s-a hotărât construcția actualei biserici a existat o biserică romanică din secolul 12. Acea biserică romanică trebuia demolată din cauza degradării avansate. De și construcția a început în 1646 a durat mai mult de 200 de ani din cauza anumitor probleme financiare. Finalizarea definitivă a construcției a avut loc în anul 1870 adică după 224 ani! Numele celor care au contribuit din punct de vedere arhitectural în decursul acestor 224 ani sînt: Christopfe Gamard (planurile originale), Louis Le Vau (continuarea construcției), Daniel Gittard (cu ideile sale noi) și Gilles-Marie Oppenordt.

Bazilica Saint Sulpice este o biserică cu formă de 3 nave construită în stil gotic cu multe elemente baroc și neoclasic. Dar fațada vestică depășește orice așteptări arhitecturale, un șir de coloane pe două nivele cu cele două turnuri deasupra din stânga și dreapta. Coloanele formează două galerii deschise dacă galeria de jos acoperă scările de intrare care acoperă toată lățimea, galeria de sus este ca un coridor foarte înalt. Dimensiunile bazilicii sint lungime 118 m, lățime 58 m iar înălțimea 34 m.

Interiorul extraordinar a fost construit/sculptat/pictat/amenajat de artiștii vremii precum Louis Philippe Mouchy, Jean Babtiste Pigalle, Charles de Waily, edme Bouchardon, Francois Lemoyne, Eugene Delacroix. Orgile, aceste instrumente muzicale față de care am un interes deosebit sînt două la număr, orga principală și orga secundară. Orga principală și originală a fost construită de către constructorul de orgi Francois Henry Clicquot în 1781. În 1862 a urmat contrucția încă unui instrument de către constructorul de orgi Aristide Cavaille Coll. Dar eu nu am avut noroc să le aud, de și funcționale, cu ocazia sfintei liturghii combinate cu un concert s-a folosit un instrument electronic cu clape ceva asemănător cu pianul Yamaha pe care o folosesc pe acasă.

Vizita a început cu controlul de securitate de la intrare unde erau doi jandarmi dotați cu mitraliere și degetul arătător pe trăgaci gata să tragă oricând și în oricine. După ei erau alți doi de la securitate angajați ai bisericii aceștia aveau doar pistol și niște sprayuri paralizante. Mi-am imaginat acest lucru la mânăstirile noastre nimănui nu i-ar plăcea din fericire deocamdată nu este nevoie. După ce am intrat și am observat/fotografiat de aproape toată biserica din interior s-a adunat lumea pentru o sfântă liturghie combinată cu un concert. Abia după vreo 15 minute de muzică au intrat popa, atât pastorul cât și ministranții (cu mici excepții) erau negri.

Piața și fântâna Saint Sulpice

În fața bazilicii se află o piață publică încăpătoare unde am stat/vizitat atât înainte cât și după intrarea în biserică. Dimensiunile pieței amenajate în 1754 nu sînt mai mari decât fațada bisericii adică 60m lățime cu 60 lungime. În acest pătrat central găsim atracția principală Fântâna Saint Sulpice opera lui Joachim Visconti fântână care se mai numește și celor patru episcopi s-a construit în 1848. Cei 4 episcopi sculptați se văd deasupra fântânii numele lor cât au trăit a fost Bossuet, Fenelon, Flechier și Massilon. Fiecare episcop este păzit de câte un leu fioros dar sculptat în piatră bineînțeles. Din fericire am putut să observ spectacolul apei din această fântână modul în care curge peste pereții operei de artă este deosebit. Fântâna are o soră mai mică în piață se numește Wallace Fountain, este din fontă și în anul amplasării 1872 destinația era cea de asigurare apă potabilă populației. În prezent este artă, opera lui Charles Auguste Lebourg, de fotografiat și mai puțin de băut din ea, pentru aceste îndeletniciri se poartă petul de apă sau doza de bere pe care am desfăcut-o chiar în dreptul fântânii.

Biserica Saint Germain des Pres

Biserica care poartă numele cartierului în care se află am putut-o accesa foarte repede traversănd doar o singură stradă și ajungând pe bulevardul Saint Germain. Primul lăcaș de cult a fost construit aici în secolul 6 de către abația benedictină un ordin bisericesc al vremii. Denumirea Saint Germain vine de la Sfântul Germanus fost episcop de Paris. Clădirea bisericii pe care o vedem astăzi este rezultatul unui șir de reconstruiri în urma unor distrugeri, demolări, incendii, în secolul 17 s-a terminat cu acest gen de renovări așa că opera care o vedem acum este din acest secol. Totuși biserica care face parte din abație este considerată una din cele mai vechi din Paris.

Vizita bisericii a avut loc fără nici un control de securitate la intrare (deja m-am obișnuit) iar în interior am dat de o liniște de mormânt. Biserica gotică este extraordinară, oriunde ne uităm pe interior. Adevărat nu am vazut altarul principal, este acoperit din cauza unor lucrări de restaurări, dar am observat numeroase alte opere de artă. Orga din prezent este o lucrare mai nouă din anul 1973 făcută de către Haerpfer&Erman dar orga originală s-a construit în anul 1667. Un element deosebit reprezintă scultura făcută în cinstea lui Jean II Casimir fondator polonez al unei universități, dar nu sînt de neglijat în fotografiile noastre nici statuia care reprezintă Maica Domnului, Sfântul Anton de Padoa, și plăci comemorative privind eroii Franței. Încă un lucru care m-a mișcat un perete întreg este acoperit cu plăci comemorative cu numele unor decedați minori cu ocazia primului război mondial.

Piața Saint Germain des Pres

Piața Saint Germain de Pres a fost amenajată în 1715 cuprinde zona între bulevardul cu același nume, bulevardul Abației (cu fațada bisericii) și strada Guillaume Apollinaire. Ce am vazut în această piață în afară de trafic infernal, cerșetori și turiști? Multe terase, restaurante, o sculptură interesantă și un peisaj urban de unde dintr-un anumit unghi se vede turnul Montparnasse. de asemenea tot din această piață am luat metroul coborănd în stația cu același nume Saint Germain, următoarea oprire de aici fiind vizita la Sacre Coeur.

Rog WM să atașeze, mulțumesc

https://www.youtube.com/watch?v=aQUIrollGOc

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 04.08.2017 23:35:34

Validat / Publicat: 05.08.17 11:07:51


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
VIZUALIZĂRI: 1461

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  31250 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de AZE? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [05.08.17 07:49:36]
  » mesaj pers

     Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mishu
  [16.08.17 13:37:55]
  » mesaj pers

     @AZE: Asa-mi trebuie daca nu citesc la timp, acum am ceva articole de recuperat si am sa incerc sa le parcurg in sir avand astfel o frumoasa poveste.

     Povestea incepe bine si de abia astept sa citesc mai departe. Si chiar daca unele denumiri si locatii reprezinta un supliciu pentru mine, Sulpice chiar mi-a placut :).

     Felicitari, votat cu mare drag.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - AZE
  [16.08.17 20:32:40]
  » mesaj pers

     @mishu: Multumesc

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [38] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2017] Spre Saint Sulpice pe Rue Ferou -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885363">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885363"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885363">Şterge vot</a></div><span id="v9885363" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885363)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885363Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885363MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2017] Spre Saint Sulpice pe Rue Ferou
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2017] Saint Sulpice -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885364">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885364"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885364">Şterge vot</a></div><span id="v9885364" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885364)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885364Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885364MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2017] Saint Sulpice
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P03 [APR-2017] Saint Sulpice -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885365">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885365"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885365">Şterge vot</a></div><span id="v9885365" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885365)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885365Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885365MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2017] Saint Sulpice
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]  P04 [APR-2017] Bazilica Saint Sulpice -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885366">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885366"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885366">Şterge vot</a></div><span id="v9885366" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885366)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885366Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885366MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2017] Bazilica Saint Sulpice
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [APR-2017] Saint Sulpice-ansamblu biserica, piata si fantana -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885367">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885367"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885367">Şterge vot</a></div><span id="v9885367" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885367)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885367Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885367MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2017] Saint Sulpice-ansamblu biserica, piata si fantana
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [APR-2017] Fantana celor 4 episcopi -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885368">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885368"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885368">Şterge vot</a></div><span id="v9885368" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885368)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885368Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885368MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [APR-2017] Fantana celor 4 episcopi
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [APR-2017] Un leu fioros pazind fantana episcopilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885369">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885369"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885369">Şterge vot</a></div><span id="v9885369" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885369)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885369Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885369MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [APR-2017] Un leu fioros pazind fantana episcopilor
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [APR-2017] Bazilica si fantana -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885370">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885370"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885370">Şterge vot</a></div><span id="v9885370" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885370)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885370Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885370MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [APR-2017] Bazilica si fantana
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [APR-2017] Spectacolul apei -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885371">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885371"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885371">Şterge vot</a></div><span id="v9885371" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885371)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885371Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885371MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [APR-2017] Spectacolul apei
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [APR-2017] Episcopii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885372">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885372"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885372">Şterge vot</a></div><span id="v9885372" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885372)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885372Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885372MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [APR-2017] Episcopii
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P11 [APR-2017] Piata Saint Sulpice -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885373">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885373"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885373">Şterge vot</a></div><span id="v9885373" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885373)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885373Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885373MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [APR-2017] Piata Saint Sulpice
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [APR-2017] Coloane bazilica -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885374">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885374"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885374">Şterge vot</a></div><span id="v9885374" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885374)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885374Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885374MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [APR-2017] Coloane bazilica
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [APR-2017] Piata Saint Sulpice -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885375">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885375"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885375">Şterge vot</a></div><span id="v9885375" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885375)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885375Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885375MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [APR-2017] Piata Saint Sulpice
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [APR-2017] Coloane bazilica -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885376">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885376"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885376">Şterge vot</a></div><span id="v9885376" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885376)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885376Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885376MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [APR-2017] Coloane bazilica
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [APR-2017] Drumul spre saint Germain des Pres -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885378">Şterge vot</a></div><span id="v9885378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [APR-2017] Drumul spre saint Germain des Pres
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [APR-2017] Biserica Saint Germain des Pres -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885379">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885379"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885379">Şterge vot</a></div><span id="v9885379" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885379)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885379Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885379MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [APR-2017] Biserica Saint Germain des Pres
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [APR-2017] Cersetorie muzicala in fata bisericii saint Germain -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885380">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885380"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885380">Şterge vot</a></div><span id="v9885380" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885380)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885380Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885380MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [APR-2017] Cersetorie muzicala in fata bisericii saint Germain
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [APR-2017] Fatada bisericii saint Germain -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885381">Şterge vot</a></div><span id="v9885381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [APR-2017] Fatada bisericii saint Germain
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [APR-2017] Biserica si piata Saint Germain -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885382">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885382"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885382">Şterge vot</a></div><span id="v9885382" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885382)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885382Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885382MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [APR-2017] Biserica si piata Saint Germain
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [APR-2017] Turnul bisericii Saint Germain -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885383">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885383"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885383">Şterge vot</a></div><span id="v9885383" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885383)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885383Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885383MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [APR-2017] Turnul bisericii Saint Germain
  foto AZE [04.08.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [APR-2017] Vedere spre turnul Montparnasse (si un taxi Logan MCV) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av885384">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv885384"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=885384">Şterge vot</a></div><span id="v9885384" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(885384)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f885384Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e885384MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [APR-2017] Vedere spre turnul Montparnasse (si un taxi Logan MCV)
  foto AZE [04.08.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [38] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.164885997772 sec