79445 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Dublin și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.07.2017
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 5 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
1000 eu
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cinci zile la Dublin. O excursie atipică


Urmare de aici

Începutul

În 2016 am câştigat două premii săptămânale în urma reviewurilor postate şi recompensate de Cornel având ca bază voturile voastre pentru care vă mulţumesc. Pentru cel din mai 2016 (săptămâna 20) am solicitat un bilet Blue Air iar cel câştigat în octombrie 2016 din motive obiective nu l-am mai putut onora.

Revenind la biletul Blue Air, se apropia sfârşitul anului (data limită când mai puteam alege o destinaţie concretă) şi noi nu ne hotărâsem. Cum nu fusesem niciodată în Irlanda, am reţinut în noiembrie 2016 un bilet pentru Dublin cu plecare pe 13 iulie 2017 şi întoarcere pe 18 iulie. Imediat a cumpărat şi soţul un bilet şi în câteva zile alesesem, fără cine ştie ce documentare, şi hotelul.

Aceste acţiuni fiind îndeplinite am intrat pe silenzio stampa, de citit câte ceva urmând să fac în ultima săptămână dinaintea excursiei. Nu am o memorie bună şi nu reţin ce citesc înainte. Trebuie să bat cu pasul, să văd cu ochii mei, să fac poze, să citesc ulterior şi abia după ce scriu un review pot spune că am făcut excursia. Cei mai mulţi useri ştiu lecţia dinainte dar fiecare se adaptează propriilor condiţii.

Idele lui Marte

Anul 2017 începuse bine, cu un revelion recomandat de Radu Safta la Sălişte. Urma întâlnirea anuală AFA din 18-20 martie pe care abia o aşteptam. Ne planificasem să mergem cu maşina noastră prin Transilvania şi la întoarcere să oprim la sora mea (90 ani) din Bacău. Cu câteva zile înainte de întâlnirea de la Slănic, soţul a început să spună că nu mai vede bine. Am bănuit că trebuie schimbaţi ochelarii. La control a ieşit degenerescenţă maculară umedă, o boală care s-a dezvoltat în câteva luni şi care din păcate este ireversibilă. A pierdut vederea centrală la scris, citit, calculator, rămânând bună cea de la distanţă. Pentru un om obişnuit toată viaţa să citească în timpul liber, nu e uşor. Bineînţeles că a renunţat definitiv la condusul maşinii. Graţie amabilităţii lui Dan şi Ema care ne-au luat în maşina lor, am ajuns la Slănic. Cum un necaz nu vine niciodată singur i s-a depistat un nodul, consecinţă a unei boli pe care a ţinut-o în frâu 10 ani. A fost operat şi a stat 24 de zile în spital.

Consecinţe

- premiul AFA pentru WE la o pensiune, pierdut.

- aconto pe care-l dădusem noi pentru o excursie cu seniorii în Sardinia- Corsica în luna mai, recuperat 50% adică 300 eu pe baza condiţiei storno din contract

- cazarea la hotelul din Dublin nu numai că a fost reţinută de hotel pe card dar au retras toţi cei 600 eu încă din noiembrie 2016. Am luat legătura cu hotelul, am spus că pot trimite tradus şi legalizat biletul de ieşire din spital, că măcar să-mi returneze ceva din bani că mai erau 3 luni până la plecare. Au rămas implacabili, condiţia de pierdere a banilor în caz că nu onorăm sejurul fiind trecută în contract. Comisionul storno nu se aplică decât dacă aş fi luat excursia printr-o agenţie de voiaj, ori noi doream să mergem individual aşa că am făcut rezervarea la hotel.

Marea provocare.

După ce am fost la câţiva doctori (second opinion) care ne-au spus că excursia în sine n-ar reprezenta un risc major, am lăsat timpul să treacă, hotărârea definitivă fiind luată de noi cu câteva zile înaintea plecării.

Bagajul

Din cauza operaţiei pe abdomen (o cicatrice de 18 cm), soţul nu are voie să care şi să ridice greutăţi mari. Eu deasemeni nu pot căra. Am renunţat la trolerele cu roţi pentru cala avionului pentru că ele înşile au o greutate mărişoară la care se adaugă efortul de ridicare de pe bandă, urcat în autobus, etc. Am luat două genţi de voiaj de pânză cu greutate de 400 gr, fiecare cu dimensiuni 20x40x55 în care să intre şi poşeta sau borseta de dus ca bagaj de mână în avion. Am cântărit la sânge tot ce am luat, pijama (mai grosuţă pentru că noaptea citisem că temperature scădea la 10-12 grade), papuci, două tricouri, o jachetă de lână, medicamente, umbrelă şi pentru mine o pereche de pantofi de schimb (600 gr). Cu genţi cu tot am ajuns la aproape 4 kg. În condiţii normale, în alte excursii căram două trolere a 10-12 kg fiecare, lucruri pe care le duceam de aici- dincolo degeaba

Documentarea.

În multele excursii pe care le-am făcut până acum soţul era cu orientarea şi limbile străine, eu cu spiritul de observaţie şi pozele. La fiecare obiectiv important cumpăram câte un album ieftin şi acasă confruntam cu ce am pozat. De data asta, dacă voiam să ne bucurăm de excursie şi să vedem tot ce oferă oraşul, trebuia documentare serioasă. Am accesat net, am găsit un ghid Gallimard, hartă şi în câteva seri i-am citit soţului pentru a ne familiarize cu ce avem de făcut şi văzut. Pot spune că la plecare ştiam oraşul.

Hotelul

Am avut o mare surpriză. La necazurile pe care le avem, Dumnezeu a făcut cuib la barza chioară. Hotelul Charles Stewart pe care l-am ales exclusiv după preţ şi părerile turiştilor (nota 8.5) şi în prezentarea căruia se spunea vag că e la 1o minute distanţă de celebra zonă Temple Bar, într-adevăr a fost cum nu se poate mai central, la câteva minute de cea mai importantă şi populară stradă din Dublin, O´Connel şi în imediata apropiere a unor edificii importante. (Rotunda Hospital, Garden of Remembrance, teatrul Gate, muzeul Writers). A avut câteva puncte slabe despre care am să vă povestesc dar amplasametul şi personalul, dintre care cinci romance, ne-a făcut să nu cerem proprietarului să ne mute în alt hotel care-i aparţinea.

Transportul

Transportul este asigurat de autobuze (Dublin Bus), tramvaie (Luas), trenuri rapide (Dart). Am cumpărat un card Leap Visitor care ne dădea acces la orice mijloc de transport în comun timp de 3 zile în oraş sau pe coastă, inclusiv de la şi la aeroport şi care a costat 19.5 eu. Am preferat acest card pentru că plata la şofer presupunea să ai suma exactă cu mărunţiş. Noi am utilizat numai autobuze şi tramvaie. Circulaţia în Dublin ne-a pus cele mai multe probleme Cu ˝look right˝şi ˝look left˝ ne-am acomodat destul de repede dar traversarea pe roşu la semafoare a pietonilor ne-a descumpănit. Stopul roşu era foarte lung, treceau maşinile din apropierea lui, apoi pietonii mai repede sau încet şi în urmă al doilea şir de maşini scăpate de la stopul precedent. O altă problemă a fost că în dreptul staţiilor nu era afişat traseul şi chiar dacă autobuzul oprea aproape de un obiectiv, denumirea staţiei era alta. În fine, mai dând cu bobii, mai întrebând şoferii care totdeauna erau amabili, ne-am descurcat. Staţiile diverselor autobuze erau înşirate una după alta la distanţă de câţiva metri. În Parnell Square unde am fost cazaţi, în patrulaterul format de clădiri erau 15 staţii, fiecare deservind câteva linii de autobuze. Mi-am printat de acasă schema şi amplasarea lor şi mi-a fost de folos.

Unde am mâncat.

În cele cinci zile am mâncat în fiecare zi în alt restaurant sau pub, de regulă amplasate în apropierea obiectivelor pe care le-am vizitat. Le recomand si merită un review separat. De regulă pentru două persoane câte o porţie enormă de fish and chips la unul iar la celălalt salată Cezar sau chiar miel cu legume şi sos irlandez şi câte un pahar de 250 ml bere Guiness ne costa în jur de 30 eu. Centru sau periferie, preţurile erau apropiate. Pentru seara cu 10-12 eu luam să mâncăm în casă iaurt, caserolă cu salată cu pui sau peşte, baghetă, brânză de vaci, cornet de îngheţată.

Cumpărături

Nu am cumpărat decât doi magneţi din cauză că ne-am impus să nu cărăm mai mult decât la sosire. Preţurile pe str.comercială Talbot pe lângă( ţeapa) Spire de pe o Ćonnell street erau mai ridicate decât în alte oraşe europene şi marfa era fără gust

Programul zilnic

Prima zi datorită decalajului de 2 ore a fusului orar am ajuns în Dublin foarte devreme la nouă dimineaţa. Deşi treji de la ora 4, am putut prospecta împrejurimile hotelului şi am ajuns la podul peste râul Liffey care împarte oraşul în două. Am cumpărat un Dublin Pass pentru trei zile (83 eu). Acesta asigura o zi cu hop on- hop off (urcări şi coborâri fără număr, fără număr) şi intrare gratuită şi peste rând la 25 obiective în Dublin şi împrejurimi. N-am reuşit să vedem decât vreo 15. Deşi programul nostru era cam de la 8.30 la 17-17.30 non-stop, nu am părăsit oraşul iar în acesta am mers numai cu autobuzul şi tramvaiul. Nu mă certaţi prea tare. Eu am 83 de ani, soţul e după o operaţie grea, atât am putut, atât am făcut.Oraşul fiind micuţ, am convingerea că userii mai tineri pot face tot Dublinul cu piciorul în trei zile şi mai au timp să viziteze catedrale şi muzee şi să intre într-un pub.

Ce am vizitat

Programul îl aveam făcut de acasă dar l-am dat puţin peste cap la faţa locului În prima zi în care am sosit am vizitat Garden of Remembrance, Rotonda- prima maternitate, acum teatru, Writers Museum, clădirea poştei, am văzut Spire,coloana de 120 m simbolizând eliberarea Irlandei de sub englezi, impunătoarea clădire Custom House şi mai departe cele şase statui The Famine, dedicate supravieţuitoilor foametei din 1850 şi corabia Jeanie Johnston cu care irlandezii au emigrat în America. A doua zi, pornind din Parnell Square unde locuiam am luat hop on-hop off şi am vizitat cele mai depărtate obiective Phoenix Park cu celebra zoo, Old James Distillery care funcţionează din 1790 şi Saint Michanś Church în criptele căreia au fost găsite patru corpuri mumificate. A treia zi am dedicat-o centrului istoric al oraşului. Distanţele fiind relativ mici, între clădiri nu am mai luat autobuzul. Am început cu catedrala catolică Saint Patrick construită în 1191, Chris Chrch Cathedral construită în 1172 de cavalerul Strongbow. Aceasta e legată printr-un pod acoperit de Dublinia unde astăzi funcţionează muzeul vikingilor( cam kitch după părerea mea). Am terminat ziua vizitând Dublin Castle construit în sec. XIII şi care a fost sediul administraţiei britanice şapte secole. A patra zi am vizitat Trinity College fondat de regina Elisabeta I. Aici se află o bibliotecă cu 3 mil volume şi în Long Room în care sunt adăpostite 200000 volume este expusă The book of Kells, manuscris unicat bătut în pietre preţioase şi scris în anii 800. Am continuat cu vizitarea muzeului National Gallery care conţine tablouri ale pictorilor irlandezi şi din Europa. Unul din cele mai dotate muzee arheologice din lume este National Museum of Arhaeology and History în care am văzut artefacte din neolitic dar şi un teazaur celtic care conţinea coliere de aur de peste un kilogram. A cincea zi am vizitat Guiness Storehouse unde, la et. 7, am fost trataţi cu un pahar mare de bere neagră. Am continuat coborând pe strada Dame cu o vizită succintă în cartierul Temple Bar. Ziua nu are niciun farmec, e un fel de centrul istoric de la noi cu puburi întunecoase şi dărăpănate. Am intrat în unul totuşi şi am gustat atmosfera irlandeză. Deja cunoscând oraşul am vizitat câteva biserici, muzeul Wax (într-adevăr vax faţă de alte muzee ale figurilor de ceară), statuia colorată a lui Oscar Wilde la intrarea în parcul Merrion Square, am mai parcurs cu piciorul strada O´Ćonnell şi ne-am retras seara în hotel.

Despre dublinezi şi români

Atât cât i-am cunoscut dublinezii sunt oameni veseli, deschişi, mari băutori de whiskey şi bere. Există un naţionalism profund, mulţi dintre ei refuzând să vorbească în limba engleză. Marile bulevarde sunt pline de statuile revoluţionarilor care le-au adus independenţa după Paştele sângeros din 2016.

Se apreciază că în Irlanda trăiesc 60000 români, majoritatea în Dublin şi din aceştia 70% s-au născut în România. Românii ocupă primul loc al celor stabiliţi în Irlanda după 2011 şi limba română este a treia limbă străină vorbită în Irlanda după poloneză şi franceză. Am întâlnit români încă din aeroport la sosire, la hotel patru cameriste şi recepţionera, în gara Heuston o româncă ţinea un butic, la Dublinia la casa de bilete era tot o româncă iar într-un pub am întâlnit un chelner roman. Toţi au fost foarte amabili şi îndatoritori cu noi, în dorul bunicilor de acasă şi a ţării în care s-au născut. Toţi s-ar întoarce acasă dacă ar găsi condiţii măcar pe jumătate faţă de cele pe care le oferă Irlanda. Din păcate copiii lor sunt déjà irlandezi.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Michi in 20.07.2017 21:27:45

Validat / Publicat: 21.07.17 09:09:18


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în IRLANDA
VIZUALIZĂRI: 2555

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  34400 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[21.07.17 10:09:29]
» mesaj pers

   @Michi: Mama Michi, un articol votat cu mare drag atat pentru autor cat si pentru destinatie. AmFostAcolo in noiembrie 2005 la un curs si am avut la dispozitie o zi pentru a vizita orasul. Atat cat am putut vedea am ramas profund impresionata de acest oras si chiar dupa 10 ani am fost in stare sa-mi adun amintirile si sa scriu un articol.

   Este o destinatie in care as reveni oricand cu mare placere iar articolul tau a mers drept la suflet.

   Printre "obiectivele" vizitate atunci nu putea insa sa imi scape beraria "The Old Brazen" care este cea de-a doua cea mai veche berarie din lume, final secol XII si pe care am vizitat-o seara dupa curs :).

   Felicitari, multa sanatate si votat cu foarte mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Carmen Ion
[21.07.17 10:18:27]
» mesaj pers

   @Michi: Bravo, Michi!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- gettyy
[21.07.17 10:49:02]
» mesaj pers

   @Michi:

   Sunteți extraordinară, mama Michi!!!

   M-ați emoționat până la lacrimi!

   Un articol excelent pe care l-am votat cu tot dragul, dar mai ales... ne-ați oferit o lecție de viață... !

   ...Cât de frumoși sunteți în P07 !!!!

   

   Fără cuvinte, mama Michi!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alex_Macedo
[21.07.17 11:46:04]
» mesaj pers

    Mama Michi !! Mămica noastră!

   Mai este altceva de spus?

   Evident, nu!

   P. S. Multă sănătate soțului și la fel pentru Dumneavoastră!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cristina47
[21.07.17 14:58:07]
» mesaj pers

   Impresionant articol.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[21.07.17 16:20:36]
» mesaj pers

   @Michi: Eu am zis că vreau să mă fac Mama Michi când mă fac mare. Și sunt pe drumul cel bun :)

   Multă sănătate la amândoi și la cât mai multe călătorii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[22.07.17 08:08:54]
» mesaj pers

   Superb și emoționant articolul! FELICITĂRI!

   Aveți o ambiție și dorința imensă de a nu va lăsa doborâți de necazuri. Găsiți puterea de a vă adapta și de a continua cursa vieții plină cu obstacole. Da, sunteți un model pentru ceilalți care capitulează la 10% din problemele cu care v-ați confruntat. Vă admir din tot sufletul!

   Ați vizitat foarte multe obiective. Tinerii nu sunt în general dispuși să viziteze, mai mult ei merg la distracție, beau, terase... spun asta pentru că am în anturaj prieteni care își postează fotografii cu sticlele de alcool consumate în loc de obiective turistice vizitate. Trist!

   Multă sănătate! Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mprofeanu
[22.07.17 11:22:33]
» mesaj pers

   @Michi: Frumoasă excursia, frumos scris, frumoase poze, frumoși excursioniștii!

   Citind ce ați scris la documentare îmi dau seama că mai sunt și alții tot așa. Microbul excursiei se ia foarte repede și sper să fie permanent...

   Excursii cât mai multe și tot la fel de frumoase! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2017] Castelul Dublin -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878431">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878431"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878431">Şterge vot</a></div><span id="v9878431" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878431)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878431Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878431MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2017] Castelul Dublin
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [JUL-2017] Sală de recepţie în hotel -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878432">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878432"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878432">Şterge vot</a></div><span id="v9878432" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878432)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878432Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878432MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2017] Sală de recepţie în hotel
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2017] Muzeul de antropologie -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878442">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878442"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878442">Şterge vot</a></div><span id="v9878442" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878442)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878442Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878442MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2017] Muzeul de antropologie
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2017] Colier de aur de provenienţă celtică -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878443">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878443"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878443">Şterge vot</a></div><span id="v9878443" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878443)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878443Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878443MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2017] Colier de aur de provenienţă celtică
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2017] Galeria Natională -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878445">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878445"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878445">Şterge vot</a></div><span id="v9878445" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878445)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878445Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878445MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2017] Galeria Natională
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2017] Statuia color a lui Oscar Wilde -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878447">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878447"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878447">Şterge vot</a></div><span id="v9878447" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878447)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878447Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878447MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2017] Statuia color a lui Oscar Wilde
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2017] La Guiness store House -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878449">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878449"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878449">Şterge vot</a></div><span id="v9878449" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878449)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878449Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878449MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2017] La Guiness store House
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2017] Guiness Store House -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878453">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878453"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878453">Şterge vot</a></div><span id="v9878453" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878453)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878453Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878453MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2017] Guiness Store House
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2017] Phoenix Park -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878456">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878456"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878456">Şterge vot</a></div><span id="v9878456" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878456)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878456Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878456MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2017] Phoenix Park
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [JUL-2017] Statuia lui Parnell -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878459">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878459"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878459">Şterge vot</a></div><span id="v9878459" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878459)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878459Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878459MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2017] Statuia lui Parnell
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2017] St. Christ Church -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878462">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878462"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878462">Şterge vot</a></div><span id="v9878462" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878462)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878462Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878462MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2017] St. Christ Church
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2017] Trinity College -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878466">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878466"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878466">Şterge vot</a></div><span id="v9878466" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878466)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878466Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878466MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2017] Trinity College
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [JUL-2017] Book of Kells -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878469">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878469"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878469">Şterge vot</a></div><span id="v9878469" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878469)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878469Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878469MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2017] Book of Kells
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [JUL-2017] Catedrala St. Patrick -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878470">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878470"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878470">Şterge vot</a></div><span id="v9878470" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878470)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878470Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878470MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2017] Catedrala St. Patrick
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2017] Old Jameson Distillery -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878474">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878474"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878474">Şterge vot</a></div><span id="v9878474" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878474)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878474Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878474MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2017] Old Jameson Distillery
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2017] Corabia emigranţolor Jeanie Johnston -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878478">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878478"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878478">Şterge vot</a></div><span id="v9878478" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878478)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878478Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878478MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2017] Corabia emigranţolor Jeanie Johnston
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2017] Şase statui reprezentând irlandezi în foamete -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878481">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878481"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878481">Şterge vot</a></div><span id="v9878481" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878481)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878481Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878481MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2017] Şase statui reprezentând irlandezi în foamete
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2017] Legenda lui Lircu copiii transformaţi în lebede -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878487">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878487"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878487">Şterge vot</a></div><span id="v9878487" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878487)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878487Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878487MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2017] Legenda lui Lircu copiii transformaţi în lebede
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2017] Ziua într-un pub -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878490">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878490"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878490">Şterge vot</a></div><span id="v9878490" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878490)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878490Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878490MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2017] Ziua într-un pub
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2017] Câteva clipe de odihna -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878492">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878492"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878492">Şterge vot</a></div><span id="v9878492" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878492)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878492Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878492MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2017] Câteva clipe de odihna
foto Michi [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.116268873215 sec