79575 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Dublin și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.07.2017
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Cele mai populare atracţii: Guinness Storehouse (bere) şi Old Jameson Distillery (whiskey)


Urmare de aici

Dublinul are biserici şi catedrale de 1000 de ani, muzee interesante, parcul cel mai mare din Europa, multe clădiri georgiene şi victoriene şi totuşi dacă nu vizitezi măcar un pub, Guiness Storehouse şi Old Jameson Distllery, se poate spune că n-ai văzut oraşul.

Guiness Storehouse

Este un depozit de 7 etaje deschis în 2000 şi care până acum a fost vizitat de 4 mil de oameni. Este amplasat cam excentric faţă de centrul istoric, aşa că ar fi bine să luaţi un mijloc de transport: hip-on hip-off roşu staţia 14, autobuzele 13,40,123 sau tramvaiul Luas până la staţia Jame´s street unde se află o biserică impunătoare cu acelaş nume.

Noi ne-am dus cu autobuzul 13 până la staţia feroviară Heuston de unde îndrumaţi de o româncă, luând-o pe nişte străduţe foarte înguste am ajuns la intrare. Pentru că aveam Dublin Pass nu am plătit intrarea scumpă de 20 eu şi nici n-am stat la coada care în dimineaţa aceea era doar de câteva zeci de persoane dar în WE putea ajunge la sute.

La intrare ni s-a dat un tichet pe baza căruia am avut dreptul la un ˝pint˝ gratuit de bere neagră 0.568 l pe care l-am servit la et. VII, în barul Gravity.

Arthur Guinness a fondat fabrica în 1759 după ce a cumpărat concesiunea unui teren de 60 acri (24 ha) cu 100 lire sterline pe timp de 9000 de ani Nu, nu e greşeală, ni s-a arătat contractul. Graţie dinastiei formată de cei 10 băieţi şi urmaşii lor, fabrica s-a dezvoltat ajungând după 250 de ani cea mai mare din Europa cu export în 150 de ţări.

Clădirea în care se află depozitul a fost construită în 1902 ca linie de fermentaţie funcţionând sub această formă până în 1988. A fost prima construcţie din Irlanda construită din oţel cu mai multe etaje. În 1997 s-a hotărât deschiderea depozitului interactiv în forma actuală.

După ce vizitezi magazinul de prezentare de la parter intri în etapele procesului de fabricaţie. Producerea şi maturarea unei halbe de bere durează 10 zile. În butoaie uriaşe sunt prezentate ingredientele orz, hamei, drojdie. Se consumă zilnic 8 mil. l apă adusă din munţii Wicklow. Cu ajutorul graficii 3D am luat cunoştinţă de fazele procesului de fabricaţie: fermentaţie, maturare. Există săli interactive cu tematică, de ex. transportul, începând cu butoaiele de bere cărate cu căruţa până la liniile rapide computerizate pentru distribuire.

Sala celebrităţilor prezintă istoria familiei Guinness. Arhiva Guiness conţine fotografii, filme de epocă, formate de sticle de bere, afişe de reclamă.

La etajul V este un bar în care poţi servi contra cost mâncăruri irlandeze, natural acompaniate de bere Guinness. Copiii au un spaţiu aparte numit ˝lumea minunată a lui Gilroy˝ în care li se pun la dispoziţie jocuri animate.

Centrul de afaceri are o capacitate de 1000 de persoane. Scările rulante, sălile interactive te duc într-un spaţiu al viitorului.

La etajul VII unde am fost serviţi cu pintul de bere (ieşit din dozator de culoare cafeniu deschis şi înnegrindu-se în două minute) s-a deschis o panoramă superbă asupra oraşului. Turlele catedralelor St. Patrick şi Chris Curch au fost repere care împungeau cerul plumburiu.

Old Jameson Distillery

Ca să ajungem la Old Jameson Distillery am mers cu hip-on hip-off şi am cuplat cu vizita la St. Michanś dar după ce am mai învăţat oraşul ne-am dat seama că pe jos, chiar cu viteza mea am fi ajuns în jumătate de oră. Intarea este scumpă 18 eu dar noi nu am plătit având Dublin Pass. Dacă intenţionaţi să vizitaţi Dublinul, reţineţi-vă Pass pe net dar gândiţi-vă bine la program ca să nu se suprapună costuri inutile.

Distileria a fost deschisă în 1780 în Bow street de James Jameson şi reţeta de fabricaţie a rămas secretul familiei timp de generaţii. Afacerea s-a extins sub fiul şi nepotul acestuia ajungând ca distileria să ocupe o suprafaţă de 5 ha în 1886. La începutul secolului trecut ajunsese cea mai mare fabrică de whiskey din insulă dar prohibiţia americană, războiul comercial dintre Irlanda şi Anglia şi în urmă preţul mai ieftin a scotchului i-a scăzut cifra de afaceri. În 1966 a făcut un cartel cu vechii lor concurenţi din Cork pentru ca în 1971 distileria să fie închisă.Ce a mai rămas din vechea distilerie a fost mutată şi înghiţită de distileria din Midleton din oraşul Cork.

Am intrat în fosta distilerie unde la parter după ce am trecut de magazinul de prezentare ne-am uitat la fotografiile expuse pe perete. Jameson I, II, III, IV, apoi alte nume poate gineri, poate nepoţi. Creşterea unui imperiu şi apoi decăderea lui. Sunt fotografii din timpul recesiunii, din 1990 când se propusese demolarea distileriei şi acum… un discurs despre un nou început la Midleton unde se produce o marcă de whiskey Jameson.

Apoi am fost preluaţi de un ghid care ne-a explicat etapele de fabricaţie şi materiile prime necesare. De la bobul de grâu până la fermentare şi maturare, totul a fost explicat şi ilustrat pe panouri.

La sfârşitul vizitei am fost poftiţi într-o sală rotundă în care în faţa fiecărui invitat erau trei pahare de whiskey şi unul de apă. Unul era scotch dublu distilat, cel din mijloc era Jameson triplu distilat şi ultimul whiskey american Am fost invitaţi să facem diferenţa.

Ce diferenţă, ce mă pricep eu? Ştiam că băuturile nu se amestecă aşa că am luat o sorbitură din Jameson, era tare-tare aşa că am băut repede apa din pahar. La ieşirea din distilerie, în faţa uşii nişte conaţionali de-ai noştri mai bruneţei la origine invita lumea să facă o plimbare cu o trăsura trasă de un cal.

Nu ştiu cât de convingătoare am fost cu ceea ce am scris pentru ambele atracţii. Pierdeţi-vă două minute şi uitaţi-vă la poze!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Michi in 23.07.2017 19:58:01

Validat / Publicat: 24.07.17 01:28:58


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în IRLANDA
VIZUALIZĂRI: 2026


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35800 PMA (din 26 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- danaeldreny
[24.07.17 01:32:14]
» mesaj pers

    :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[24.07.17 06:26:38]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[24.07.17 07:28:19]
» mesaj pers

   Imi place berea, dar cea de pe continent, nu Guinness. Insa o vizita la celebra fabrica nu as rata. La distilerie v-au spus ceva despre cum se bea un whisky (dry, cu gheata, cu sifon, etc) in Irlanda si in restul lumii?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[24.07.17 11:35:45]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Din păcate nu am reţinut

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ascarlat
[24.07.17 17:10:48]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran:Se bea poate bea sec, cu gheata sau sub forma de cockatil: Jameson Ginger Lime (50 ml de Jameson, Schweppes Ginger Ale, multa gheata si o felie de lamaie).

   La finalul turului distileriei ai parte de o degustare la care se facea comparatia cu Whiskey-uri din Scotia (mai "afumat") si din State ("mai sprirtuos").

   Legat de Guinness: am baut in tara o singura data acum ceva timp si nu mi-a placut, apoi timp de doi ani, mutat fiind la Dublin, nu am baut deloc. A fost nevoie sa vina niste prieteni din tara aici si un Pub renumit pentru a ma face sa beau. Si in ultimele sase luni am baut in continuu! Se spune ca "guinness deoesn't travel" (Guinness nu calatoreste) si asa este: cea mai buna este in Irlanda, la Pub!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Michi
[24.07.17 17:17:54]
» mesaj pers

   @ascarlat:Mulţumesc pentru informaţiile date. De altfel comparând cei doi ani în care ai stat în Dublin cu cele 5 zile ale mele, am găsit în sfârşit ocazia să spun ˝sunt mic copil˝

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[26.07.17 10:05:08]
» mesaj pers

   @Michi: Într-adevăr. La Dublin turiștii sunt parcă mai interesați de Guiness Storehouse şi Old Jameson Distllery decât de numeroasele monumente, unele dintre ele cu existență aproape milenară.

   În circuitul de anul trecut am poposit și eu în Dublin. Am făcut un tur cu ghid local, după care am avut timp liber pe care să-l petrecem fiecare după voie. Bineînțeles, Guiness Storehouse a făcut parte din program. N-am fost acolo. Din tot autocarul au fost doar cinci bărbați nu atât de interesați de muzeul berii sau de procesul de fabricație, cât de bonusul care se primește la sfârșit. Când au fost întrebați ce au văzut în interior, nu mai conteneau cu laude privind berea. Pentru mine care nu sunt amatoare de bere și nici curiozități legate de ea nu am, o intrare de 20 euro nu-și găsea justificarea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Michi
[26.07.17 10:15:16]
» mesaj pers

   @iulianic:Nu numai unii turişti- am spus unii, au nivelul ăsta, ci şi localnicii. În curtea catedralei Christ Church, veche de 1000 de ani, cu linii arhitecturale sobre şi care-ţi impun respect, se desfăşura un târg de toată ˝frumuseţea-˝, veţi vedea pozele. Hot dog, chinezisme, grătar cu fumul care ajungea la vitraliile bisericii şi oameni semidesbrăcaţi tolăniţi pe gazon ca să facă plajă. Am fost foarte revoltată dar lasă că şi la Bruxelles în faţa palatului regal era un iarmaroc cu roată, tonete cu cârnaţi, topogame.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mishu
[26.07.17 15:59:34]
» mesaj pers

   @Michi: Chiar daca mai am ceva articole in urma de citit incep cu acesta din cauza berii :)) sau a SB-ului? Nu conteaza, important este ca am baut si eu bere Guiness la mama ei acolo si pot spune ca este mult mai buna decat cea imbuteliata (tot acolo).

   Cred ca orasul are multe de aratat asa ca printre biserici, universitati, parcuri, mai merge si o bere :).

   Eu am vizitat o fabrica de bere in Austria si pot spune ca mi-a placut (si berea) si chiar daca procesul tehnologic nu a fost retinut complet, anumite elemente insa le-am retinut fiind foarte interesante, si anume, au fost intrebati cata apa consuma pentru fabricarea unui litru de bere si raspunsul a fost, nu conteaza, ei au suficienta apa, chiar au imprumutat orasul cu apa cand a avut nevoie :) sau in programul lor de spalare a sticlelor de bere include si trecerea lor prin dreptul unor raze UV pentru pentru identificarea curateniei si daca se constata ca sticla nu fusese curatata ok se arunca.

   La final binenteles am fost invitati la degustare si am baut o bere bruna si una brun deschis :) si cu covrigi cu sare. Fabrica nu se vizita, noi eram un grup in vizita de lucru :).

   Felicitari, votat cu mare drag, merg sa le citesc si pe celelalte.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Michi
[26.07.17 16:11:03]
» mesaj pers

   @mishu: Mulţumesc Mishulică pentru vizită şi ecou

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[46] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2017] Gara Heuston unde această româncă ne-a spus cum să ajungem la Guinness Storehouse -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879770">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879770"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879770">Şterge vot</a></div><span id="v9879770" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879770)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879770Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879770MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2017] Gara Heuston unde această româncă ne-a spus cum să ajungem la Guinness Storehouse
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2017] Ziduri vechi ale fabricii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879771">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879771"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879771">Şterge vot</a></div><span id="v9879771" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879771)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879771Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879771MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2017] Ziduri vechi ale fabricii
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2017] Biserica St. James vecină cu fabrica Guinness -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879773">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879773"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879773">Şterge vot</a></div><span id="v9879773" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879773)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879773Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879773MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2017] Biserica St. James vecină cu fabrica Guinness
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2017] Am mers câteva sute de metri pe lângă gardul fabricii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879778">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879778"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879778">Şterge vot</a></div><span id="v9879778" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879778)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879778Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879778MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2017] Am mers câteva sute de metri pe lângă gardul fabricii
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2017] Casele de bilete -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879781">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879781"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879781">Şterge vot</a></div><span id="v9879781" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879781)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879781Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879781MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2017] Casele de bilete
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2017] Spre primul etaj -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879783">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879783"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879783">Şterge vot</a></div><span id="v9879783" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879783)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879783Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879783MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2017] Spre primul etaj
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2017] Actul prin care Guinness a luat în concesiune terenul cu 100 lire pe 9000 ani -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879785">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879785"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879785">Şterge vot</a></div><span id="v9879785" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879785)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879785Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879785MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2017] Actul prin care Guinness a luat în concesiune terenul cu 100 lire pe 9000 ani
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2017] Explicaţii tehnologice -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879788">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879788"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879788">Şterge vot</a></div><span id="v9879788" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879788)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879788Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879788MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2017] Explicaţii tehnologice
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2017] Perdea de apă de munte -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879790">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879790"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879790">Şterge vot</a></div><span id="v9879790" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879790)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879790Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879790MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2017] Perdea de apă de munte
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2017] Apă de munte -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879792">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879792"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879792">Şterge vot</a></div><span id="v9879792" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879792)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879792Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879792MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2017] Apă de munte
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [JUL-2017] Utilaj din 1880 -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879794">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879794"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879794">Şterge vot</a></div><span id="v9879794" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879794)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879794Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879794MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2017] Utilaj din 1880
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [JUL-2017] Spre alte etaje -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879795">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879795"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879795">Şterge vot</a></div><span id="v9879795" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879795)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879795Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879795MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2017] Spre alte etaje
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [JUL-2017] La pas prin sălile depozitului -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879797">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879797"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879797">Şterge vot</a></div><span id="v9879797" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879797)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879797Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879797MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2017] La pas prin sălile depozitului
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2017] Lumea copiilor -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879799">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879799"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879799">Şterge vot</a></div><span id="v9879799" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879799)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879799Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879799MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2017] Lumea copiilor
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [JUL-2017] Spre săli interactive -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879802">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879802"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879802">Şterge vot</a></div><span id="v9879802" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879802)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879802Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879802MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2017] Spre săli interactive
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2017] Ceasuri? -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879804">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879804"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879804">Şterge vot</a></div><span id="v9879804" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879804)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879804Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879804MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2017] Ceasuri?
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [JUL-2017] Spre etajul şapte -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879805">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879805"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879805">Şterge vot</a></div><span id="v9879805" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879805)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879805Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879805MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2017] Spre etajul şapte
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2017] Self service cu mâncare irlandeză -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879806">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879806"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879806">Şterge vot</a></div><span id="v9879806" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879806)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879806Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879806MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2017] Self service cu mâncare irlandeză
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2017] Barul Gravity la et. 7 -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879807">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879807"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879807">Şterge vot</a></div><span id="v9879807" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879807)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879807Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879807MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2017] Barul Gravity la et. 7
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2017] Oraşul văzut de sus -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879809">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879809"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879809">Şterge vot</a></div><span id="v9879809" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879809)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879809Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879809MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2017] Oraşul văzut de sus
foto Michi [23.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2017] Se aşteaptă 1-2 minute să-şi schimbe culoarea -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879811">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879811"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879811">Şterge vot</a></div><span id="v9879811" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879811)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879811Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879811MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2017] Se aşteaptă 1-2 minute să-şi schimbe culoarea
foto Michi [23.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUL-2017] Adevărata bere Guinness -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879812">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879812"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879812">Şterge vot</a></div><span id="v9879812" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879812)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879812Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879812MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2017] Adevărata bere Guinness
foto Michi [23.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUL-2017] Pintul gratis de bere -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879814">Şterge vot</a></div><span id="v9879814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2017] Pintul gratis de bere
foto Michi [23.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUL-2017] Oraşul văzut de sus -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879816">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879816"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879816">Şterge vot</a></div><span id="v9879816" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879816)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879816Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879816MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUL-2017] Oraşul văzut de sus
foto Michi [23.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUL-2017] Ieşirea din Srtorehose -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879818">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879818"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879818">Şterge vot</a></div><span id="v9879818" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879818)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879818Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879818MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUL-2017] Ieşirea din Srtorehose
foto Michi [23.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUL-2017] Intrarea în distilerie -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879825">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879825"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879825">Şterge vot</a></div><span id="v9879825" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879825)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879825Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879825MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUL-2017] Intrarea în distilerie
foto Michi [23.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUL-2017] În curtea distileriei -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 23.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879827">Şterge vot</a></div><span id="v9879827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUL-2017] În curtea distileriei
foto Michi [23.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[46] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.120911121368 sec