79745 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Dublin și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.07.2017
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 5 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Catedrale şi biserici milenare


Urmare de aici

Oraşul Dublin are două catedrale, ambele aparţinând bisericii anglicane, religie devenită majoritară după ruptura lui Henric al VIII de papă (1535). Religia catolică a fost oprimată până la jumătatea sec. XIX, rămânând cu o catedrală provizorie (de unde denumirea de pro- cathedral) investită de papă în sec. XII iar catedrala propriuzisă nu s-a mai construit. După ruperea relaţiilor cu Vaticanul, biserica nouă a Irlandei şi-a însuşit patrimoniul vechilor biserici catolice. Două lăcaşuri şi-au disputant rolul de catedrală anglicană: St. Patrick şi Christ Church. În baza unui acord Pacis Compositio din 1300, cele două biserici şi-au împărţit atribuţiile, prioritatea fiind acordată lui Christ Curch. Totodată s-a stabilit ca arhiepiscopii să fie îngropaţi alternativ în fiecare din cele două catedrale

St Patrick Cathedral- catedrala naţională a Irlandei

Catedrala a fost ridicată între anii 1191-1270, în stil gotic englezesc timpuriu, construcţia fiind din blocuri de piatră cu o săgeată de 43 m. Este condusă de un decan, privilegiul de arhiepiscopat de Dublin fiind acordat catedralei Christ Church. În anii şi secolele următoare a fost construită Lady Chapel, clădirea Universităţii Medievale din Dublin, Minotś Tower. Pe tot parcursul existenţei sale catedrala a avut probleme cu infiltraţiile de apă din cauza râului Poddle, (afluent al lui Liffey) care a fost astupat abia în sec XX. Până la reforma bisericii englezeşti, catedrala a fost catolică. După 1537, St. Patrick a devenit biserică anglicană primită cu entuziasm de enoriaşi. În sec. XV-XVI a fost lăsată în paragină. Se ştie că Oliver Cromwell cuceritorul Irlandei şi-a adăpostit caii în St. Patrick. Începând cu 1660 după bătălia de la Boyne între doi rivali la tronul Angliei în care au câştigat protestanţii (anglicanii) s-au găsit fonduri pentru lucrări de consolidare a emblematicului lăcaş. În sec. XVIII decan al catedralei a fost scriitorul Jonathan Swift (autorul celebrei cărţi Călătoriile lui Guliver). Mormântul şi epitaful lui şi al iubitei sale Stela se găsesc în catedrală. La sfârşitul sec. XVIII aici a funcţionat ilustrul ordin al cavalerilor St. Patrick. Corul catedralei împreună cu cel al catedralei Christ Church a interpretat în 1742 Messa de Handel. Pe peretele din dreapta este expusă o galerie cu statui ale personalităţilor Irlandei de-a lungul timpurilor. În catedrală se aflăo statuie de piatră a Sf. Patrick cioplită în epoci diferite:trupul în sec. XIII şi capul în sec. XIX când a şi fost asamblată statuia. Monumentul familiei Boyle a fost ridicat în 1632 şi a costat 300 lire. Richard Boyle, conte de Cork l-a ridicat în amintirea soţiei sale Katherine. Monumentul a fost considerat prea modern pentru epoca în care a fost edificat şi a iscat multe controverse. La începutul sec. XIX a fost descoperită în apropierea bisericii crucea celtică. În curte, ca semn de recunoştinţă pentru sumele imense acordate pentru refacerea şi consolidarea catedralei (200000 lire) a fost ridicată în 1875 statuia de bronz a lui Sir Benjamin Lee Guinness. Sir Benjamin Guiness, fondatorul fabricii de bere a fost cel mai bogat om al Irlandei în acele timpuri Toate aceste consolidări şi amenajări au salvat catedrala de la prăbuşire dar au dat şi o amprentă victoriană peste cea timpuriu medievală. În prezent în catedrală au loc ceremonii naţionale. La St Patrick au fost făcute funeraliile a doi preşedinţi ai Irlandei.

Christ Church Cathedral- catedrala arhiepiscopală a oraşului Dublin

Conform unui manuscris din 1030 primul lăcaş catolic de lemn a fost ridicat în anul 1028 de Sitriuc Silkenbeard regele norvegian al Dublinului. În 1160 irlandezul Laurence O´Toole a fost primul episcop autohton de Dublin într-o ţară condusă de danezi şi norvegieni. El a construit catedrala din piatră în stil roman. Elementele gotice au fost adăugate în secolele următoare. Încă de la început St Christ Church a avut o importanţă deosebită. În 1171 regele Henric al II lea al Angliei a participat la slujba de Crăciun. În aceeaşi perioadă s-a construit cripta cu o lungime de 65 m. fiind cea mai mare din Irlanda şi Anglia. Catedrala Christ Church domină prin dimensiunile sale întregul centru istoric al Dublinului. Are o lungime de 70m, lăţime de 36m şi înălţime de 106m. Ca şi St. Patrick şi alte biserici este construită din blocuri de piatră cenuşii care-i dau un aer de austeritate. În cursul timpului a suferit consolidări şi extinderi care au asigurat continuitatea slujbelor. În anii 1870-1880 s-au realizat contraforturile şi pasarela care o uneşte cu Dublinia iar interiorul a fost renovat în stil victorian. În interior catedrala este simplă dar are un vitraliu cu Copacul lui Iisus, câteva monumente de piatră in memoria personalităţilor ecleziastice şi o pardoseală din mozaic de o valoare artistic excepţională. Catedrala deţine o capelă dedicată episcopului Laurence O´Toole care a fost canonizat în 1225.]b] Inima sa care era expusă ca moaşte în capelă a fost furată în 2012 provocând durere şi iritaţie în populaţie. Alături de catedrală este un şantier arheologic care a descoperit ruinele casei călugărilor augustini care au slujit în catedrală din 1163 până la reforma din 1537 când au fost izgoniţi. La ieşire din catedrală am fost neplăcut impresionată de târgul cu kitchuri, tarabe cu hot-dog, grătarul din care se ridica fumul până la vitraliii şi de oamenii care făceau plajă în curtea catedralei.

St Mary´s pro cathedral

Biseerica St Mary de pe Malbourogh str. în apropiere de The Spin (ţeapa) de pe O Ćonnell str este un lăcaş catolic acreditat de Papa în sec. XII ca şi pro-catedrală adică având caracter provizoriu până la ridicarea unei catedrale mari. Între timp Henric al VIII-lea a rupt legăturile cu Roma şi a înfiinţat în anii 1530 biserica protestantă anglicană. Au urmat persecuţii religioase asupra catolicilor care au continuat până în 1828, catolicismul devenind o religie subterană. Nu a mai fost posibilă construirea unei adevărate catedrale. Pro-catedrala a fost acceptată de anglicani pe o stradă lăturalnică, ferită de ochii mulţimii. Ea a fost ridicată în stil neo clasic grec pe un loc care a adăpostit o abatie cisterciană. În interior are statuile Fecioarei Maria, Sf. Patrick şi Sf. Lawrence O˝Toole. Pro-catedrala este renumită pentru orga sa şi corul Palestrina care cântă în fiecare duminică dimineaţa.

St Michan´s church

Am vizitat biserica fiind curioasă să văd cele patru rămăşiţe umane mumificate descoperite în cripte. Pereţii de calcar ai boltelor au păstrat aerul uscat şi astfel au fost create condiţii de deshidratare şi conservare. S-au găsit trupurile unei călugăriţe, a unui cruciat, un om cu mâna dreaptă tăiată şi doi fraţi care au făcut parte dint-o mişcare de răzvrătire împotriva Angliei în 1798. Când am văzut trapa putrezită de lemn închisă cu un lacăt gros şi belciuge ruginite, mi-am zis că nici în vise horror să nu am de a face cu ele. În 1095 a fost construit un prim lăcaş aparţinând bisericii catolice. Actuala biserică a fost ridicată în anul 1686 pentru biserica irlandeză. În prezent este deschisă numai pentru tururi organizate. La orga veche Haendel a cântat pentru prima oară Messa înainte de reprezentaţia din catedrala Church Christ. În jurul bisericii sobre este un cimitir cu pietre funerare vechi de câteva secole.

Biserica presbiteriană din strada Parnell nr. 1 construită în 1864 este o bijuterie arhitectonică gotică din 1864 cu o turlă de 44 m iar Saint Maryś Abbey a fost ridicată în 1139 pe locul unei abaţii cisterciene, distrusă de Henric al VIII lea şi reconstruită.

Citeşte şi continuarea aici

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Michi in 26.07.2017 20:31:13

Validat / Publicat: 26.07.17 21:42:01


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în IRLANDA
VIZUALIZĂRI: 1706


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  21350 PMA (din 22 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dan&Ema
[27.07.17 11:39:59]
» mesaj pers

   @Michi:

   Sarut mana, mama Michi. Do you really like Dublin? Hai ca am spus de bine, ca e cu like.

   Frumoasa vizita intr-un loc destul de indepartat, in care nu am ajuns niciodata, dar suna fascinant.

   Mi-au placut pozele si mi-a facut placere sa va citesc din nou articolele.

   Imi lipseau in ultima vreme...

   Sanatate si numai de bine!

   Vizite frumoase in continuare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Michi
[27.07.17 12:57:26]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:Mulţumesc pentru vot, apreciere şi ecou. Bine, nu se compară cu marile capitale dar are nota sa particulară.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ilinca59
[31.07.17 01:41:22]
» mesaj pers

   Foarte interesant. Impresionanat destinul si lupta acestui popor pentru pastrarea spiritului national. Cat suntem de diferiti! E noapte si ma opresc. Voi continua maine. Noapte buna si mi-a placut foarte mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[21.08.17 17:14:23]
» mesaj pers

   @Michi: Mie mi-a ramas la suflet acest oras si din pacate nu am avut decat o zi de preumblare prin oras asta insemnand ce se putea vedea la exterior plus ceva cadouri de luat insa mi-a facut placere plimbarea.

   Binenteles nu as ezita sa ajung inca o data pe acolo daca s-ar ivi ocazia si atunci as vizita mai pe indelete cateva dintre obiectivele prezentate de tine aici.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[31] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2017] St Patrick Cathedral -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881268">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881268"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881268">Şterge vot</a></div><span id="v9881268" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881268)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881268Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881268MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2017] St Patrick Cathedral
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2017] St Patrick Cathedral -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881270">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881270"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881270">Şterge vot</a></div><span id="v9881270" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881270)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881270Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881270MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2017] St Patrick Cathedral
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [JUL-2017] St Patrick Cathedral- crucea celtică -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881271">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881271"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881271">Şterge vot</a></div><span id="v9881271" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881271)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881271Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881271MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2017] St Patrick Cathedral- crucea celtică
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [JUL-2017] St Patrick Cathedral- piatră din zidul Sf. Patrick -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881272">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881272"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881272">Şterge vot</a></div><span id="v9881272" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881272)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881272Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881272MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2017] St Patrick Cathedral- piatră din zidul Sf. Patrick
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2017] St Patrick Cathedral- mormântul lui Thomas Jones -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881273">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881273"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881273">Şterge vot</a></div><span id="v9881273" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881273)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881273Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881273MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2017] St Patrick Cathedral- mormântul lui Thomas Jones
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2017] St Patrick Cathedral- galeria personalităţilor -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881274">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881274"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881274">Şterge vot</a></div><span id="v9881274" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881274)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881274Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881274MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2017] St Patrick Cathedral- galeria personalităţilor
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2017] St Patrick Cathedral- Monumentul Boyle -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881275">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881275"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881275">Şterge vot</a></div><span id="v9881275" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881275)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881275Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881275MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2017] St Patrick Cathedral- Monumentul Boyle
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2017] St Patrick Cathedral- capela Jonathan Swift -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881278">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881278"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881278">Şterge vot</a></div><span id="v9881278" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881278)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881278Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881278MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2017] St Patrick Cathedral- capela Jonathan Swift
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2017] St Patrick Cathedral- interior -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881280">Şterge vot</a></div><span id="v9881280" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881280)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881280Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881280MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2017] St Patrick Cathedral- interior
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2017] St Patrick Cathedral-amvon -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881281">Şterge vot</a></div><span id="v9881281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2017] St Patrick Cathedral-amvon
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2017] St Patrick Cathedral-Statuia lui Sir Benjamin Guinness -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881282">Şterge vot</a></div><span id="v9881282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2017] St Patrick Cathedral-Statuia lui Sir Benjamin Guinness
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2017] Christ Church Cathedral -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881283">Şterge vot</a></div><span id="v9881283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2017] Christ Church Cathedral
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2017] Christ Church Cathedral -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881285">Şterge vot</a></div><span id="v9881285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2017] Christ Church Cathedral
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2017] Christ Church Cathedral -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881286">Şterge vot</a></div><span id="v9881286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2017] Christ Church Cathedral
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2017] Christ Church Cathedral -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881287">Şterge vot</a></div><span id="v9881287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2017] Christ Church Cathedral
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2017] Christ Church Cathedral -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881288">Şterge vot</a></div><span id="v9881288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2017] Christ Church Cathedral
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2017] Christ Church Cathedral- desen floral pe pardoseală -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881289">Şterge vot</a></div><span id="v9881289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2017] Christ Church Cathedral- desen floral pe pardoseală
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2017] Christ Church Cathedral-Grătar cu fripturi lângă zidul catedralei -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881290">Şterge vot</a></div><span id="v9881290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2017] Christ Church Cathedral-Grătar cu fripturi lângă zidul catedralei
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUL-2017] Christ Church Cathedral- Nu-mi place -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881292">Şterge vot</a></div><span id="v9881292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2017] Christ Church Cathedral- Nu-mi place
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [JUL-2017] St Michanś Church -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881293">Şterge vot</a></div><span id="v9881293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2017] St Michanś Church
foto Michi [26.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P24 [JUL-2017] St Michanś Church -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881294">Şterge vot</a></div><span id="v9881294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUL-2017] St Michanś Church
foto Michi [26.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[31] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.116414070129 sec