68405 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Zoo Vienna

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.05.2016
DE
Avatar Maya_C
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Cluj-Napoca
înscris/ă în 15.02.16
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2014
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 12

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Born to Be Wild. Sau nu?


Urmare de aici

Prima zi obligatoriu Zoo…

Altfel auzeam într-una „da’ la animale când mergem”… aşa că am început în funcţie de priorităţi. Din vârful dealului unde am fost cazaţi am ajuns foarte uşor cu indicaţiile GPS-ului. De la locul unde am parcat şi până la intrarea propriu-zisă la zoo am parcurs o porţiune bună de drum printr-o zonă verde cu alei pietruite prin pădure.

Pădurea înaltă, cu foioase şi conifere este de fapt regatul veveriţelor, unde mai multe specii domnesc nestingherite şi întâmpină turiştii cu tumbe vesele, sărind de colo-colo de nu poţi să nu te gândeşti la simpaticii Cheap şi Dale.

Acolo am avut primul contact cu animalele. Veveriţele păreau foarte prietenoase. Erau obişnuite cu oamenii şi reacţionau la sunetul a două nuci bătute una de alta. Noi am gasit câteva coji vechi şi s-au lăsat păcalite da’ ar fi frumos să le duceţi de acasa câteva. Eu una m-am simţit prost că le-am chemat degeaba… Dar era o încântare să le văd la câţiva metri depărtare. De Iulia ce să mai zic. Îi plac animalele aşa de mult şi are impresia că există o legătură ancestrală între ea şi orice animal sălbatic sau domestic. Avea o coajă de nucă în mână şi am văzut veveriţa că se apropie timid. Nu mi s-a părut nimic în neregulă. Dar ea, obişnuită cu animalele de la ţară, a încercat cu o mişcare fermă să o prindă să o poată mângâia în voie. Nici n-am avut timp să reacţionez. Eram oricum cu aparatul foto la ochi şi am vazut totul prin obiectiv. :D

Rezultatul? Nişte dinţişori fini în degeţele şi un copil şocat că nu toate animalele se simt binecuvântate de mângâierea ei protectoare... Aveţi grijă, sunt animale sălbatice care ţin foarte mult la libertatea lor. Iar dinţii… hm… gândiţi-vă că sparg nuci şi alune cu ele. Am consolat copilul spunându-i că a fost blândă cu ea, putea să o rănească mult mai rău şi i-am ţinut o teorie despre cât e de important ca animalele să fie libere şi neatinse. După întâmplare a fost un copil disciplinat, şi a înţeles că sunt animale chiar daca par neajutorate, prietenoase şi liniştite. Instinctele lor poate s-au estompat în urma contactului cu oamenii, dar te miri când li se declanşează. Îmi amintesc de un studiu psihologic făcut pe un grup de oameni de la oraş, care erau chestionaţi în legătura cu cele mai mari frici pe care le au. Toţi menţionau frica de păianjeni, şerpi, de tigrii, lei, crocodili, rechini, fulgere, tornade, adica pericole cu care nu se întâlneau prea des în mediul lor. Nimănui nu-i era frică de electricitate, accidente de maşină, stres, boli de inimă… Cred că fricile ancestrale sunt înscrise în codul nostru genetic de pe vremea când trăiam în pădure printre animale. Între timp am progresat, am facut rost de alte pericole şi am uitat să ne facem un upgrade să actualizăm datele. :)

Revin la Zoo şi vă spun că a fost cea mai frumoasă pe care am văzut-o. Recunosc, nu-s mare amatoare de animale captive, dar când peştişorul vrea... Primul lucru după ce am intrat, am luat o hartă gratuită pentru a ne putea orienta mai bine. Pe hartă găsiţi nu doar aşezarea animalelor ci şi orele la care sunt hrănite.

A fost fondată în 1752 de împăratul Franz I. Stephan von Lothringen, consortul Mariei Theresia. Acesta a dispus construirea menajeriei în jurul unui pavilion central. Inițial, menajeria lui cu „animale rare” putea fi admirată numai de familia imperială și oaspeții nobiliari. Începând cu anul 1778, în zilele de duminică se permitea accesul tuturor „persoanelor cu îmbrăcăminte decentă”.

Este de fapt prima grădină zoologică din lume.

Împăratul Joseph II a organizat expediţii in Africa şi în cele două Americi, cu scopul de a captura animale sălbatice pentru a le expune la palat. Numărul animalelor a crescut constant până în 1945 când grădina a suferit în urma unui bombardament. O parte a fost distrusă şi multe animale au fost omorâte.

Acum totul era bine organizat în aşa fel încât animalele să se simtă cât mai confortabil posibil. Dovada şi rezultatele cu care se mândresc. Pentru prima dată în lume s-a născut în captivitate, un elefant african. În 2007 a urmat a doua premieră mondială: pentru prima oară a venit pe lume, într-o grădină zoologică, un pui de panda prin reproducere naturală. Este unul dintre puţinele parcuri zoo din Europa care adăpostesc urşi panda. În august 2010 a venit pe lume al doilea pui de urs, iar în august 2013 a venit al treilea. Deci… se simt bine.

Şi elefanţii au pui din septembrie 2013. Au avut şi câteva accidente nefericite, dar nu au fost implicaţi vizitatori. Nu poţi să te superi pe jaguar că atacă, dacă intră o acadea pe picioare la el…

După cum probabil ştiţi, există anumite ore la care se hrănesc animalele, moment în care angajaţii grădinii zoologice vă prezintă şi multe informaţii interesante de la modul de viaţă specific al animalelor, particularităţă, obiceiuri, măsuri de protejare a speciilor. Din ce am prins noi mi s-a părut mai interesant momentul elefanţilor, pinguinii erau tare simpatici şi urşii panda păreau încântaţi să fie în centrul atenţiei. Lupii polari erau tare agitaţi, alergau haotic în cerc şi deşi aveau spaţiu destul de mare la dispoziţie mi-au creat o stare de tristeţe. La fel şi leii, tigrii, jaguarii... Oricât de bine s-ar adapta, e clar ca nu sunt în mediul lor, mai ales animalele care sunt născute să vâneze. N-aş fi vrut să văd că aruncă în ţarcul lor un iepuraş sau o găină vii, dar ăsta e instinctul lor şi câteva bucăţi de carne crudă cu care erau hrăniţi cred că le omoară spiritul încet încet. Nu e locul lor potrivit, dar pentru amuzamentul nostru, al oamenilor, tot timpul a fost nevoie să se sacrifice cineva. Bine că nu mai vrem gladiatori…

Spaţiul este bine gândit, deşi nu e foarte mare, e aerisit. De-a lungul unor alei amenajate pe ambele părţi întâlneşti păuni, lupi, capre, urşi, mufloni. Îngrădirea lor este cât se poate de discretă, după caz şi gradul de risc. Animalele care nu prezintă riscuri sunt împrejmuite de garduri din lemn, există peste tot camere de luat vederi. Există un spaţiu amenajat pentru animalele arctice unde poţi vedea pinguini, urşi polari, foci. Unele animale sunt mai timide. La hipopotam i-am vazut doar ochii şi urechile.

Mai solid îngrădite ţarcurile leilor, tigrilor, jaguarilor. Toţi păreau trişti. Poate aşa mi s-au părut mie, copiii erau încântaţi…

Ursul panda e veşnic pus pe treaba, despică demonstrativ trunchiurile de bambus şi arată vizitatorilor cum se savurează o mâncarica de bambus.

Cum ziceam spaţiul nu e foarte mare, dar poţi pierde linistit o zi. Sunt câteva locuri în care copiii, nu doar ei dar mai ales ei, pot interacţiona cu animalele: ieduţi, capre pitice, iepuraşi… probabil în funcţie de puietul de sezon. Sunt şi câteva locuri în care copiii pot face echilibristică şi căţărări, un fel de parc amenajat. În zonă, la Pavilionul Împăratului sau la Gradina Tiroleză puteţi servi masa, sunt câteva locuri în care puteţi bea cafea, băuturi, ceaiuri. Dacă sunteţi amatori de îngheţată, găsiţi şi la cornet şi mai sofisticată la salonul de îngheţată, iar bere am băut pe undeva prin zona leilor. Oricum mâncările şi băuturile … le găsiti instinctiv după miros. Important e să ştiţi că există.

Pe spaţiul gradinii zoologice există câteva cişmele cu apă potabilă. Nu căraţi apa cu voi. E bună. Am încercat-o.

Grădina Zoologica Schönbrunn este deschisa tot timpul anului, iar plata biletelor se poate face cu cardul. Copiii sub 6 ani intră gratuit. Orele de vizitare diferă în funcţie de anotimp. În mijlocul verii ora limită e 18.30.

Deja ştiţi suficient să nu vă rătăciţi. Ora închiderii e anunţată cu acelaşi clopoţel folosit de peste 240 de ani pentru anunţarea sosirii împăratului şi a arhiducilor.

Când auziţi „clopotul împăratului” e timpul s-o luaţi din loc. Ne vedem la palat!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Maya_C in 05.05.2016 09:04:38

Validat / Publicat: 05.05.16 09:55:10


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în AUSTRIA.
VIZUALIZĂRI: 3620


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Maya_C); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  65650 PMA (din 50 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[05.05.16 14:40:25]
» mesaj pers

   Noi am fost si am vizitat gradina zoologica in decembrie si nu este la fel de spectaculos ca atunci cand este vremea mai blanda si ceva mai multa verdeata insa tot mi s-a parut extraordinara.

   Si este mare de tot incat poti petrece chiar si o zi intreaga acolo daca o iei pe indelete.

   Avand achizitionat Viena Pass am avut accesul gratuit beneficiind si de "Fast Entrance" ca si cand am fi avut nevoie :), insa cred ca atunci cand este coada la bilete poate fi util.

   Felicitari si pentru noi vizita a fost una placuta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- cloverina
[06.05.16 17:32:35]
» mesaj pers

   AmFostAcolo când eram mic copil, să fi avut vreo 11-12 ani, zic. În tabără numai cu oameni necunoscuți mie, așa că nu am pe cine întreba dacă e doar în imaginația mea sau chiar așa a fost totul...

   Îmi amintesc de un pavilion cu lilieci, de care îmi era foarte teamă, dar și de momentul hrănirii elefanților. A fost pentru prima dată în viața mea când am văzut elefanți... eram în al nouălea cer :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- glcitizen
[07.05.16 09:29:08]
» mesaj pers

   @Maya_C -

   Am ratat de mai multe ori Zoo-ul din Viena, dar descrierea ta, foarte incitantă, ma determina sa mi-o trec pe lista de prioritati. Imi confirmi ca organizarea si ordinea regala din interior merita toata atentia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Maya_C
[07.05.16 10:07:04]
» mesaj pers

   @cloverina - îti aminteşti bine de pavilionul cu lilieci. zboară liberi printre vizitatori. in primul moment când am intrat in pavilion unul mi-a taiat calea. prima senzaţie a fost de frică şi mi-am prins instinctiv parul. dar apoi am facut pe curajoasa si le spuneam celorlalti ca am vazut eu pe Discovery ca au un radar care le spune unde suntem. pentu ca ei sunt orbi folosesc principiul ecolocaţiei. emiţând sunete, pe o frecvenţă foarte înaltă (nu i-am auzit) şi apoi recepţionând ecoul produs reuşesc să proceseze informaţia si să o interpreteze. nici ei nu vor să se lovească de oameni. erau foarte mulţi şi zburau haotic printre turişti dar n-am vazut nici unul să se lovească de cineva. le merge bine radarul... :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 3 voturi)]
- Maya_C
[07.05.16 10:23:53]
» mesaj pers

   @glcitizen - cel mai bine ar fi sa mergi într-o zi caldă de vară. Abundenţa vegetaţiei, varietatea şi alternanţa spaţiilor închise şi deschise nu te lasă să resimţi puternic efectele căldurii.

   Şi mai erau multe de povestit. Spectaculos mi s-a acvariul care avea un tunel prin care treci pe sub un imens bazin cu apă destinat pestilor de dimensiuni mari. să vezi că se apropie de tine un rechin sau peşti phirania e o senzaţie foarte tare. am zis că nu e mare. dar... pentru o gradină zoologică în mijlocul unui oraş e. doar că... aş fi vrut să mă plimb mai mult de la un animal la altul. să fac un pic de efort. dar totul e aşa de bine structurat, gândit fiecare detaliu. până şi locurile de luat masa... sunt puse chiar acolo unde ţi se face foame... nu ştiu cum au reuşit.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[08.11.16 18:14:44]
» mesaj pers

   Eu, unul, am o holomoacă: nu-mi plac grădinile ZOO și spectacolele de circ! Astea din urmă și pentru animalele dresate, care sunt chinuite.

   Nu-mi place vânătoarea, suntem evoluați ca specie îndeajuns pentru a nu mai fi siliți să mâncăm ce vânăm. Chestia aia, ești bărbat când vânezi, o apreciez în măsura în care dobori ursul cu cuțitul în mână, nu ascuns în foișor, trăgând ploaie de cartușe.

   Mai ții minte filmul:”Planeta maimuțelor”? Cred că parte din omenire ar merita așa ceva!

   Am scris toate astea pentru a explica de ce, la Schonbrunn fiind, am refuzat să văd grădina ZOO.

   Dar tu scrii frumos și ai folosit fotohunting-ul, ceea ce e sehr schon (brunn) !

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[32] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735775">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735775"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735775">Şterge vot</a></div><span id="v9735775" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735775)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735775Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735775MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735776">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735776"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735776">Şterge vot</a></div><span id="v9735776" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735776)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735776Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735776MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735777">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735777"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735777">Şterge vot</a></div><span id="v9735777" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735777)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735777Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735777MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [SEP-2014] prietenie -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735778">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735778"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735778">Şterge vot</a></div><span id="v9735778" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735778)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735778Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735778MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2014] prietenie
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [SEP-2014] si rezultat -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735779">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735779"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735779">Şterge vot</a></div><span id="v9735779" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735779)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735779Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735779MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2014] si rezultat
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735780">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735780"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735780">Şterge vot</a></div><span id="v9735780" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735780)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735780Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735780MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735781">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735781"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735781">Şterge vot</a></div><span id="v9735781" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735781)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735781Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735781MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735782">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735782"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735782">Şterge vot</a></div><span id="v9735782" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735782)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735782Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735782MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735783">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735783"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735783">Şterge vot</a></div><span id="v9735783" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735783)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735783Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735783MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735784">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735784"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735784">Şterge vot</a></div><span id="v9735784" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735784)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735784Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735784MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735785">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735785"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735785">Şterge vot</a></div><span id="v9735785" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735785)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735785Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735785MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735786">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735786"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735786">Şterge vot</a></div><span id="v9735786" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735786)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735786Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735786MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735787">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735787"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735787">Şterge vot</a></div><span id="v9735787" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735787)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735787Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735787MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735788">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735788"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735788">Şterge vot</a></div><span id="v9735788" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735788)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735788Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735788MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735789">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735789"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735789">Şterge vot</a></div><span id="v9735789" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735789)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735789Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735789MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735790">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735790"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735790">Şterge vot</a></div><span id="v9735790" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735790)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735790Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735790MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735791">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735791"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735791">Şterge vot</a></div><span id="v9735791" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735791)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735791Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735791MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735792">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735792"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735792">Şterge vot</a></div><span id="v9735792" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735792)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735792Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735792MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735793">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735793"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735793">Şterge vot</a></div><span id="v9735793" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735793)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735793Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735793MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735794">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735794"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735794">Şterge vot</a></div><span id="v9735794" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735794)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735794Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735794MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [SEP-2014] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 05.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av735795">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv735795"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=735795">Şterge vot</a></div><span id="v9735795" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(735795)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f735795Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e735795MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2014]
foto Maya_C [05.05.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[32] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.167057037354 sec