ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.01.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
DEC-2015
DURATA: 1 zile
familie cu copii
3 AD. + 2 COPII -- v: 15, 20

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Viena - 3 muzee

TIPĂREȘTE URM de aici

Si ca sa mai ramanem putin prin Viena dupa ce v-am povestit despre Muzeul Figurilor de Ceara vezi impresii am sa va povestesc pe scurt cate ceva despre 3 muzee deosebite ale Vienei (din punctul meu de vedere) si care m-au impresionat altfel, si nu vorbesc asta din punct de vedere istoric sau arhitectonic avand in vedere ca am vizitat si palate: Schonbrunn (de 3 ori chiar) si Hofburg, Catedrala Sf Stefan si alte biserici cunoscute din Viena, sau muzee cu diferite alte teme, am sa le mentionez pe acestea deoarece fiecare dintre cele 3 a insemnat ceva pentru mine. Astfel incat am sa incep cu locul 3 si anume:

Muzeul de Istorie Naturala Viena este situat in Piata Maria Thereza (in apropierea Palatului Hofburg), pagina oficiala nhm-wien.ac.at aici puteti afla programul precum si preturile pentru biletele de acces. Un singur lucru vreau sa remarc, dorinta lor de a face lucrurile accesibile si aici ma refer la faptul ca pentru vizitatorii sub 19 ani accesul este gratuit (la fel l-am avut si noi cu Viena Pass). Exista si tur de acoperis pe care insa nu l-am facut.

Muzeul, deschis oficial in 1889 este copie in oglinda cu un alt muzeu Muzeul de Istorie a Artei, intre aceste 2 muzee gasindu-se statuia Mariei Thereza.

Acest muzeu este o feerie intr-un palat si nu stii ce sa admiri mai intai, palatul sau exponatele. Este impresionant inca de la intrare prin arhitectura sa, astfel incat inainte de a incee sa cutreieri salile admiri interioarele. Aici ne-am despartit de copii si fiecare a cercetat locurile asa cum a dorit si cand ne mai intalneam pe culoare sau pe scari ne trimieteam reciproc in cate un loc interesant.

Iar mama pentru ca deja eram dupa o zi lunga se mai odihnea pe canapelele care iti stau la dispozitie pe holuri in special. Dar chiar si aceasta odihna nu este plictisitoare deoarece ai ce admira. Fiind inceput de decembrie se puneau ghirlande de brad pe scari, astfel incat locul devenea si mai festiv.

Nu stiu daca sa va spun cum sa vizitati acest muzeu, eu de obicei incep cu ultimul etaj si incep sa cobor vizitand ce se poate in jur.

Ca si exponate, ai senzatia ca esti pe arca lui Noe si cu ceva in plus, exponatele cuprinzand de la cele mai mici insecte pana la animale demult disparute, dinozauri si alte animale preistorice care cu ajutorul tehnologiei moderne sunt puse in miscare si chiar este adaugat si sunet pentru spectaculozitate.

Mai sunt expuse si pietre pretioase sau exponate descoperite ca apartinand Epocii de Piatra. Aici pot mentiona o piesa cu care ei se mandresc foarte mult, este vorba de „Venus din Willendorf” si daca gandul v-a zburat la celebra Venus aflati ca nu sunteti pe drumul cel bun, aceasta Venus este o statueta de 11 mm, nicidecum moarta de foame, a carei vechime a fost stabilita in urma cu 29500 ani in urma. Din pacate eu am pierdut multe poze printre care si aceasta Venus, care este expusa intr-un loc mai protejat de lumina pentru a evita degradarea. Dar daca accesati acest link o veti vedea ro.wikipedia.org/wiki/Ven ... _din_Willendorf.

De asemenea de interes este si colectia de meteoriti din Sala Meteoritilor, in aceasta sala putand vedea chiar si furtuni de meteoriti.

Si ca sa ramanem in aceasta arie a proiectiilor, exista si un planetariu digital modern unde sunt diverse demonstratii din astronomie, biologie, preistorie, sau viata marilor si oceanelor. Programul Planetariului, temele si accesul pot fi aflate accesand pagina oficiala (unde puteti vedea chiar si trailere pentru proiectiile prezentate) in situatia in care va intereseaza o tema anume.

Nu vreau sa va spun cat de minunate sunt toate expozitiile, si cat de mult timp puteti petrece aici, totul depinde de cat de mult timp doriti sa alocati acestui muzeu, puteti chiar sa luati o pauza, sa beti o cafea si apoi sa vizitati mai departe. Ce v-as recomanda insa ar fi (din pacate eu nu am facut asta) ca inainte de a vizita acest muzeu sa va uitati pe pagina oficiala si sa va faceti o ideea asupra exponatelor (care sunt prezentate aici pe zone/ sali) ca sa va puteti face un plan. Cate ceva despre acest muzeu veti putea vedea in pozele atasate.

Astfel incat trecem mai departe la locul 2. Aici mi-a fost mai greu pentru ca aceste 2 locuri care urmeaza mi-au placut in egala masura deci foarte greu de ales, alegerea a fost in final posibila cu argumentul ca locul 1 nu ma asteptam sa-mi placa.

Deci locul 2, Muzeul Tehnic Viena, adresa Strada Mariahilfer Nr. 212. Acum sa nu va ganditi ca este in centru, aceasta strada este foarte lunga si ca sa ajungeti la acest muzeu cel mai simplu este ca din fata Palatului Schonbrunn sa traversati si sa mergeti drept inainte pe strada care se numeste Aleea Schonbrunn (Schonbrunn Allee) pana la primul semafor (poate 150-200 m) si aici faceti dreapta (este si o line de tramvai care merge pe aici) si o sa vedeti pe stanga aceasta cladire impunatoare (are cateva etaje). Ca si vecin (pentru orientare) este hotelul Parc Royale Palace descris de mine aici vezi impresii. Pagina oficiala a muzeului este technischesmuseum.at/language/en-us/home si ca si la Muzeul de Istorie Naturala, cei sub 19 ani au acces gratuit. Puteti vizita muzeul dupa cum doriti sau puteti asista la tururi ghidate (din pacate in germana, in engleza doar pe baza de programare)

Construirea cladirii in care se afla acest muzeu a inceput in 1908, pe vremea imparatului Franz Joseph iar deschiderea oficiala a avut loc in 1918, suprafata muzeului fiind de 22000 metri patrati si cinci etaje.

La parter aveti posibilitatea de a va lasa in dulapioare speciale (introduceti o moneda de 50 centi si o recuperati la final) hainele sau alte bagaje de care nu aveti nevoie.

Dupa ce v-ati eliberat de bagaje porniti in expeditie. Si aici fiecare a luat-o pe drumul sau, noi adultii intr-o directie, copiii in alta.

Aici ai istoria mondiala a tehnicii, inventii care au schimbat lumea si care multe dintre ele puteau fi testate. Si exact aici este partea interesanta a acestui muzeu, chiar esti invitat sa testezi tot ce se poate. Copiii mai mici care inca nu au notiuni de fizica de exemplu, experimenteaza practic lucruri pe care mai tarziu le vor invata si teoretic. Aici mi s-a parut foarte interesant ca erau copii care in mod sigur aveau „teme” de facut, deoarece am vazut mici grupulete de copii (care nu erau insotiti de parinti sau bunici) si care faceau diferite experimente si apoi isi luau notite in niste caiete.

Normal ca si noi am fost precum copiii, ce se putea experimenta incercam si noi. A fost pentru prima data cand am transmis in limbaj Morse un mesaj scris si pe care cautand semnele adecvate il transpuneam in limbaj Morse (binenteles ca nu era cu succes intotdeauna, trebuia putin atentie si indemanare).

Despre exponate aici putem spune ca erau din toate domeniile, in marime naturala sau nu astfel incat am vazut avioane (acum sa nu va asteptati la un Boeing, ci unele de mici dimensiuni), elicoptere, masini de epoca sau masini ceva mai noi, unele chiar unicate, locomotive si vagoane, biciclete, motociclete, utilaje de minerit sau tipografie, trasuri, instrumente muzicale si multe, multe altele.

Foarte interesant si nu numai, aici exista un studio de televiziune in care te puteai transforma in crainic prezentand stirile, dar vedeai si toata tehnologia implicata in astfel de evenimente.

Poti vedea cum este generata energie, sau ce inseamna gravitatia, dar si energia viitorului, astfel ca aici poate fi vazut expusa o masina BMW sectionata la mijloc si care se alimenteaza cu hidrogen lichid.

Obiectele de uz caznic, masini de spalat, aspiratoare, roboti de bucatarie sau televizoare si chiar vase de toaleta intr-o istorie amuzanta. O mica incursiune printre exponatele acestui muzeu puteti vedea aici. youtube

Insa cel mai bine este sa vedeti cu ochii vostri multimea de exponate si sa testati tot ceea ce se poate.

Si fruntas printre aceste muzee (repet, din punctul meu de vedere pentru acestea 3) consider a fi Haus der Musik (Casa Muzicii) si asta pentru ca este un muzeu care nu ma asteptam sa imi placa. Nu am acea cultura muzicala care sa ma faca sa cunosc muzicieni celebri (ei, pe cei chiar celebri ii mai stiu) si opera lor, astfel incat nu pot aprecia muzica la nivel de fineturi ci doar sa spun daca imi place sau nu (cred ca asta ar corespunde la nivel de ciclu primar daca am compara cu scoala). Adresa muzeului (care se gaseste in casa arhiducelui Carol) este Seilerstätte 30, dar cel mai bine este sa va spun ca este localizata intre Catedrala Sf Stefan si Opera, iar pagina oficiala este hausdermusik.com/en

Nu am sa va spun preturi deoarece acestea se pot schimba oricand, le vedeti accesand pagina oficiala, noi si acest muzeu il aveam gratis prin Viena Pass.

Totul incepe frumos inca de la parter, unde poti sa incepi cu o mica pauza de cafea in Cafeneaua Nicolai (Otto Nicolai este intemeietorul Filarminicii din Viena), unde sunt amplasate cateva masute si scaune si tot in zona erau si cateva aparate de snacks-uri si sucuri.

Urcam apoi si incet, incet vom descoperi lumea minunata a muzicii. Chiar si urcatul scarilor iti ofera o experienta placuta, pe pereti ai partitura iar cand calci pe trepte se aud notele.

La etajul 1 una dintre salile in care am intrat si care m-a impresionat este sala de concerte, unde exista scaune (in sala este intuneric) si vezi concertul de Craciun. Noi a prins cred ca ultimele 3-4 melodii, normal incheiata triumfal cu marsul lui Radetzy. In afara acestei sali exista in jur multe elemente legate de muzica si viata lui Otto Nicolai.

Dar ca lucrurile sa fie si mai placute iti poti compune propria melodie aruncand cu zarurile. Despre aceasta insa as vrea sa va invit sa vedeti un filmulet si am sa va ofer cateva explicatii youtube

Mozart a avut ideea de crea o compozitie muzicala dand cu zarul. Ideea era de a uni secvente muzicale pretiparite pentru a compune o melodie, o idee interesanta si placuta pentru amuzament si nu numai.

Mergem mai departe si ajungem la etajul 2 dedicat sonosferei, unde sunetele sunt explicate pe intelesul tuturor, Astfel ajungi ca prin explicatii simple, auditive sa intelegi cum functioneaza auzul, si ceea ce mi s-a parut cel mai emotionant si deosebit aici a fost ca afli ce aude fatul inainte de a se naste. Auzi zgomotul diferitelor orase, poti combina sunete si sa-ti crezi astfel ceva unic (ca nici macar tu nu vei mai reusi si a doua oara) iar creatia sa o iei pe un CD dupa ce in prealabil ai platit 7 Euro.

Etajul 3 este dedicat compozitorilor precum Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johann Strauss, Gustav Mahler, si aici fiecare are spatiul lui bine determinat insa atat de frumos creat incat ai impresia ca ai intrat chiar in universul acestuia. Dar daca ti se pare ca muzica lor este depasita pentru tineri, aflati ca aceste compozitii sunt transpuse si pe ritmuri modern. Cat a durat muzica cred ca am ascultat mai multa muzica clasica sau reinterpretata cat in 10 ani obisnuiti si nu cred ca mi-au scapat foarte multe, una- doua puneam castile la urechi si ascultam.

Si daca tot suntem aici de ce sa nu si dirijam. Ei bine mie mi-a scapat asta pentru ca erau doi copilasi care se distrau teribil cu aceasta “distractie” iar mie imi venea sa ii iau pe sus si sa incerc si eu. M-am bucurat insa de veselia lor si i-am lasat pe ei. Ideea este ca pe ecran ruleaza o piesa pe care mai apoi esti invitat sa o dirijezi tu. Daca e in regula primesti felicitari prin aplauze, daca nu esti mustrat astfel “In viata mea nu am avut un dirijor mai slab”

Ajungem si la etajul 4 unde esti creatorul muzicii tale, unde ai si zoo concert unde mici si mari descopera talentele muzicale ale animalutelor. Si tot la acest etaj se gaseste si magazinul de suveniruri unde te poti usura de o multime de bani, magazinul fiind unul foarte bine aprovizionat cu tot ceea ce inseamna muzica.

Ar mai fi si etajul 5 unde nu am urcat si un am inteles ca este un restaurant dar si o locatie pentru diverse evenimente.

Pe masura ce descopeream cate ceva nou acest muzeu imi placea tot mai mult, astfel incat a fost un loc unde am stat lejer cateva ore fara sa ma plictisesc.

Ar fi multe de spus despre aceste trei muzee, insa cel mai bine este sa le descoperiti singuri, sper insa ca pozele atasate (repet, din pacate am pierdut multe poze asa ca acestea sunt doar cele ramase si nu neaparat cele mai spectaculoase) sa va faca o mica idee asupra celor ce puteti descoperi acolo.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 20.01.17 15:55:28
Validat / Publicat: 20.01.17 18:55:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 5278 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Viena - Muzeul de istorie Naturala - mai avem pana sa vedem si exponate, studiem mai intai cladirea - detaliu pe tavan
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43850 PMA (din 49 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

elviramvio
[20.01.17 21:11:03]
»

@mishu:

Frumoase popasuri, P24 imi place cel mai mult, ador aceste pasari.

Vacante frumoase anul acesta!

mishuAUTOR REVIEW
[21.01.17 09:06:43]
»

@elviramvio: Multumesc frumos de vizita si aprecieri, vacante frumoase si tie iti doresc.

diana2015
[21.01.17 19:06:41]
»

@mishu: Superb, mă încânți de fiecare dată cu aceste review-uri foarte elaborate

Votat din toată inima și sper să nu ne lași prea mult să așteptăm alte relatări din vacanțele tale

Să nu uit de poze, sunt foarte frumoase

Cu toate că am fost de 5 ori în Viena recunosc că n-am vizitat aceste muzee și prin tine am reușit să văd aceste minunății ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[21.01.17 19:12:33]
»

@diana2015: Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri. Exact din acest motiv am vrut sa povestesc despre ele, pentru ca sunt mai putin vizitate prin comparatie cu Schonbrunn, Hofburg, Albertina, Catedrala Sf Stefan ca sa dau doar cateva exemple din cele vazute. Toate acestea sunt frumoase si mi-as mai dori sa mai ajung acolo pentru ca inca mai sunt lucruri de descoperit.

Intentionez sa mai povestesc cate ceva din cele vazute acolo insa deocamdata ma opresc aici, saptamana viitoare va fi ceva din tara si sper sa-ti placa si sa o iei ca o invitatie pentru primavara.

In speranta ca te-am facut curioasa iti urez o seara frumoasa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Utube
[22.01.17 15:49:28]
»

Bună ziua, scriitorule!

Foarte frumoase muzee. Le-am vizitat şi noi în urmă cu mulţi ani când cea mică avea vreo 7-8 ani. Ne-au plăcut foarte mult.

În Muzeul de Istorie Naturală am pierdut aproape o zi întreagă. Inconvenientul pentru acest muzeu este că nu prea ai unde să-ţi parchezi maşina prin apropiere. Noi am lăsat-o destul de departe într-o parcare subterană şi am mers cu tramvaiul.

Muzeul Tehnicii este un deliciu pentru copii dar şi pentru cei mari. La ieşire am servit masa la unul din restaurantele din apropiere iar preţurile ni s-au părut cu mult mai bune decât prin "buricul târgului".

O zi deosebită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[22.01.17 15:58:24]
»

@Utube: Multumesc frumos de vizita si aprecieri, imi doresc ca aceste muzee sa fie vizitate de cati mai multi turisti si nu vor regreta. Dupa ce am parasit Muzeul Tehnic am mancat in zona, la Pizzeria Mafiosi si pot spune ca au preturi foarte bune. Poate ca nu sunt chiar in top, mai au si mici lipsuri insa se poate manca o pizza ieftina si bea o bere buna. 3 pizza mari si 5 beri au fost ceva la genul 20-25 euro. Intradevar in zonele laterale se poate manca bine de tot si mult mai ieftin.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
abancor CONS. ONORIFIC AFA / AUSTRIA
[22.01.17 17:08:13]
»

Într-adevăr nu prea are rost să mergi în Viena cu mașina, mai ales în centru, unde tramvaiele și metroul circulă foarte bine, dar, dacă e nevoie, există parcare foarte aproape de Muzeul de Istorie Naturală, literalmente „după colț”, anume la Museumsquartier, cu acces chiar din față, din Museumsplatz. Limita de înălțime e 1,90. contipark.at/de-AT/find-p ... arage-am-museum

Dacă nu e de ajuns, la Parlament e una de 2,10.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[22.01.17 17:22:53]
»

@abancor: O informatie foarte utila celor ce se deplaseaza cu masina personala. Eu cand am fost acolo am luat abonament pe o saptamana (valabil de luni pana luni indiferent in ce zi il iei) si care costa 16,20 euro.

hopyk
[22.01.17 20:02:30]
»

Superbe, le-am inclus in lista mea de obiective, sper sa am ocazia sa le vizitez cat de repede. Multumesc si felicitari pentru frumosul si utilul review!!

mishuAUTOR REVIEW
[23.01.17 09:47:16]
»

@hopyk: Multumesc frumos de vizita si aprecieri si-ti doresc sa ajungi sa vezi aceste trei muzee. O zi frumoasa.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
diana2015, elviramvio, hopyk, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeele Vienei:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.077958106994629 sec
    ecranul dvs: 1 x 1