76596 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Versailles

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.03.2017
DE
Avatar iuliaen
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 03.06.11
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Ce poți să vizitezi la Versailles într-o zi


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

În cele 7 zile cât am stat la Paris, am ales să dedicăm o zi domeniului Versailles. Ne-am stabilit ca zi de vizitare sâmbăta din două motive:

-pentru că sâmbăta ne puteam bucura de Les Grandes Eaux Musicales

-pentru că prognoza meteo ne promitea o vreme tocmai bună să vizităm în voie grădinile.

De altfel, ziua în care am vizitat Versailles a fost cea mai frumoasă zi din tot sejurul nostru la Paris. Au fost 21 de grade Celsius, iar soarele a fost foarte generos.

Cum ajungi la Versailles

Ca să ajungi din centrul Parisului la Versailles trebuie să iei RER C, în direcția Versailles – Rive Gauche (este cea mai apropiată gară de palat). Trenul îl poți lua din mai multe stații de metrou și ajungi la destinație în aproximativ 30 de minute.

Vezi aici prețurile, orarul și stațiile din care poți lua RER C.

Odată ajunși în gară, nu vă faceți griji că nu veți ști încotro s-o apucați. Sunt indicatoare peste tot și oricum toată lumea o ia în aceeași direcție, așa că e greu să te rătăcești.

Ce cuprinde domeniul Versailles

Domeniul Versailles este imens. Are peste 800 de hectare și este o utopie să crezi că poți vizita fiecare colțișor într-o singură zi. Dar cu puțină planificare poți vedea marile puncte de interes.

Iată ce găsim pe acest domeniu:

-Palatul – le Chateau de Versailles

-Micul Trianon – le Petit Trianon

-Marele Trianon – le Grand Trianon

-Cătunul reginei - Le Hameau de la Reine

-Grădinile

Cum ne-am organizat vizita

Iată cum ne-am organizat noi excursia de o zi ca să putem vedea cât mai mult din acest vast domeniu.

De cum am ajuns pe esplanada din fața castelului am amuțit la vederea mulțimii imense care stătea la coadă pentru a intra în palat. Este adevărat că nu am fost foarte matinali, așa cum ne-am fi dorit, și am ajuns la palat abia la ora 11.00. Din fericire însă coada a mers destul de repede și în cca 30 min am reușit să intrăm.

Palatul Versailles

Ne-am început vizita cu palatul, unde am intrat pe baza Museum Pass achiziționat în prima zi a sejurului nostru la Paris. Ne-am luat audioghidul și am rătăcit în voie prin grandioasele camere ale palatului aproximativ 2h30min. În perioada aprilie-octombrie, palatul este deschis de la 9.00 la 18.30.

După această incursiune în grandioasele săli și apartamente regale, ne-am îndreptat către domeniul Trianon, pentru a explora viața „intimă” de la castel. Spre deosebire de palatul Versailles, cele două palate Trianon sunt deschise spre vizitare între orele 12 și 18.30 (din aprilie și până în octombrie), ultima intrare fiind la ora 18. Un plan interactiv al domeniului Trianon poate fi găsit aici: http://bienvenue. chateauversailles. fr/fr/chateaux-de-trianon-domaine-de-marie-antoinette/a-voir.

Dacă sunteți mai sensibili la curenții de aer, aveți grijă să vă luați la voi ceva de îmbrăcat pentru că la ieșirea din palat, acolo unde este spațiu deschis, vântul bate destul de tare. De altfel, în vârful acestei coline se afla odinioară o moară de vânt.

Marele Trianon

După numai o oră de plimbat în voie și zăbovit prin grădini am ajuns la Marele Trianon. Nu vă faceți griji că nu veți ști cum să ajungeți dintr-o parte în alta! Cu ajutorul hărții primite la intrare și cu indicatoarele de pe parcurs nu vă veți rătăci cu siguranță. Și apoi, chiar dacă s-ar întâmpla să vă rătăciți, aveți ce vedea la tot pasul, așa că nici un minut nu va fi irosit :).

În ceea ce privește Marele Trianon, să vă spun sincer, eu mă așteptam să văd ceva mai multe plante cu flori. Dar nu a fost așa. Una peste alta însă, locul este foarte frumos chiar și fără prea multe flori. La Marele Trianon mi-a plăcut foarte mult Peristilul, care face legătură între aripa stângă (apartamentele doamnelor) și aripa dreaptă (apartamentele suveranilor) a palatului. Este echivalentul Galeriei Oglinzilor din Chateau de Versailles, care leagă Marele Apartament al Reginei din aripa de sud de Marele Apartament al Regelui din aripa de nord.

Spre deosebire de Galeria Oglinzilor din Chateau, Peristilul din Marele Trianon oferă acces direct în grădini.

Există însă și aici un Salon al Oglinzilor, mult mai intim, care mie mi-a plăcut foarte mult. De remarcat în Marele Trianon este Galeria Cotelle, unde s-a semnat Tratatul de la Trianon. Galeria este decorată de o parte și de alta cu ferestre mari, de sus până jos, între care se află 24 de tablouri care înfățișează imagini de epocă din grădinile palatului, așa cum erau ele în secolul al XVII-lea. Dintre acestea, 21 îi aparțin pictorului Jean Cotelle, de unde și numele galeriei.

Micul Trianon

Destul de aproape de Marele Trianon se află și Micul Trianon, unde am ajuns traversând Le Jardin Français du Petit Trianon. Construit în timpul lui Ludovic al XV-lea, acesta a fost oferit ulterior de nepotul și succesorul său, Ludovic al XVI-lea, Mariei Antoaneta. Ea este cea care a transformat grădina botanică a lui Ludovic al XV-lea într-o grădină de inspirație anglo-chineză, cu multe elemente naturale, după modelul epocii.

Cătunul Reginei

Tot în spiritul naturalist al epocii, Maria Antoaneta și-a creat și propriul sat, unde să experimenteze viața la țară. Este vorba despre Le Hameau de la Reine, unde veți ajunge trecând pe lângă Le Temple de l’Amour din Jardin Anglais a Micului Trianon.

După o vizită de jumătate de oră în Micul Trianon, ne-am îndreptat către Temple de l’Amour iar de aici, luând-o pe o potecă adiacentă am ajuns în mai puțin de 15 minute la Cătunul Reginei. Acesta este împărțit în 3 sectoare distincte.

Primul, situat la sud de podul de piatră care trece peste râu este format din case destinate agrementului, între care se remarcă cea a reginei. La momentul vizitei noastre, Casa Reginei era în renovare. Probabil că în viitorul apropiat va fi deschisă spre vizitare.

Dincolo de pod, casele sunt consacrate exploatării agricole, precum casa grădinarului, casa lăptarului etc. Acestea se pot vedea doar pe dinafară.

Cel de-al treilea sector este cel destinat fermei, unde am găsit găini, iepuri și câțiva miei.

Per total a fost o plimbare plăcută de 30-40 min. Sincer, aș fi zăbovit mai mult prin cătun dar la ora 17.20 începea spectacolul de la Bazinul lui Neptun, pe care nu voiam să-l ratez.

Les Grandes Eaux Musicales

Acestea au loc în weekend și marțea (începând din mai și până în octombrie). Pentru a vedea programul complet, accesați site-ul oficial:chateauversailles.fr/prep ... -eaux-musicales.

Aveți grijă însă că în aceste zile accesul se face pe bază de bilet.

Ce înseamnă mai exact grădinile și apele muzicale? Fântânile sunt puse în funcțiune la un anumit interval de timp pe ritmuri muzicale, pentru a recrea atmosfera de la Curtea regală. Cel mai spectaculos show este cel de la Bazinul lui Neptun, de la ora 17.20, când răsună preludiul din Te Deum-ului lui Marc-Antoine Charpentier, dedicat Regelui Soare.

După acest ultim spectacol în natură de la Versailles ne-am îndreptat agale către ieșire. Am fi vrut să mai zăbovim un pic prin grădini, dar picioarele noastre se resimțeau după această zi, așa că ne-am decis să mergem către gară.

Așadar, dacă la ora 11 intram pe domeniul Versailles fără să știm prea bine ce ne așteaptă dincolo de porțile aurite, la ora 18.15 ieșeam pe aceleași porți dar mai bogați în amintiri și cu urechile răsunându-ne de muzica „regală”.

---
Impresii încărcate de iuliaen in 05.03.2017 16:31:37

Validat / Publicat: 05.03.17 19:25:10


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2247

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iuliaen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29600 PMA (din 24 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de iuliaen? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - iuliaen
  [05.03.17 17:40:54]
  » mesaj pers

     Vă rog să atașați video: youtu.be/bagohp7qFn4

     Mulțumesc

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster26
  [05.03.17 18:39:21]
  » mesaj pers

     @iuliaen: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [05.03.17 19:29:26]
  » mesaj pers

     Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului! )

      — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

     --

     Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - cristina47
  [05.03.17 19:35:24]
  » mesaj pers

     Foarte frumoase fotografiile. Astfel am vazut si eu Fantana lui Neptun functionand!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - iuliaen
  [05.03.17 19:46:54]
  » mesaj pers

     @cristina47: :) Ma bucur ca v-au placut. Cred ca si mai bine arata show-ul de noapte, cu lumini. Din pacate, anul trecut incepea in iunie, iar noi am fost in mai. Asa ca n-am reusit sa-l vedem. Poate data viitoare. Sau poate o sa mearga cineva anul acesta si o sa ne povesteasca :)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Michi
  [06.03.17 09:54:21]
  » mesaj pers

     Felicitări pentru review şi poze care mi-au adus aminte de excursia pe care am făcut-o în 2014 şi în care am văzut mai mult împrejurimile Parisului.

     Cum palatul îl văzusem într-o altă zi corelat ca orar cu grădinile cântătoare, în acea dimineaţă beneficiind de Navigo1-5 pe o săptămână, am luat metroul 9 până la Pont de Sevres şi de acolo autobuzul 171 la Versailles.

     Ştiam că Marele Trianon se deschide la ora 12 aşa că mai întâi am coborât din autobuz în Sevres unde am vizitat fabrica de porţelan şi apoi pentru că mai aveam timp parcul Saint- Cloud, unul din cele mai mari şi frumoase din apropierea Parisului.

     În curtea Versaillului am luat trenuleţul cu 7.5 eu, am oprit să vedem întâi Marele Trianon şi apoi cu acelaş bilet Micul Trianon. Intrarea în tot ansamblul (Marele Trianon, Micul Trianon, templul Amorului, domeniile şi ferma reginei Marie- Antoinette) costă 10 eu.

     După ce am vizitat ferma Mariei Antoinette în care câteva case mai sunt locuite şi oamenii fac legumicultură în grădini, ne-am plimbat prin pădurea proiectată de arhitectul peisagist Le Notre şi de la Grand Canal am luat ultimul trenuleţ de seară pentru a ne înapoia la palat.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - iuliaen
  [06.03.17 11:28:18]
  » mesaj pers

     @Michi: Doamnă, ce surpriză plăcută mi-ați făcut cu vizita dvs :) !

     V-am citit impresiile de la Versailles înainte să plec, când căutam să aflu mai multe despre le Hameau de la Reine.

     Încercam să îmi planific excursia de o zi la Versailles și voiam să mă dumiresc cât este de plauzibil să văd și domeniul Trianon, pe lângă palat.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - mishu
  [09.03.17 13:14:09]
  » mesaj pers

     @iuliaen: Felicitari pentru articol, votat cu mare placere.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - iuliaen
  [10.03.17 16:05:53]
  » mesaj pers

     @mishu: Vă mulțumesc, doamnă, și pentru cuvintele frumoase, și pentru vizită :).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [20] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAY-2016] Intrarea în Palatul Versailles -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838613">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838613"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838613">Şterge vot</a></div><span id="v9838613" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838613)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838613Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838613MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAY-2016] Intrarea în Palatul Versailles
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAY-2016] Galeria Oglinzilor din Palatul Versailles -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838614">Şterge vot</a></div><span id="v9838614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAY-2016] Galeria Oglinzilor din Palatul Versailles
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAY-2016] Parterre du Midi de la Palatul Versailles -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838615">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838615"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838615">Şterge vot</a></div><span id="v9838615" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838615)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838615Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838615MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAY-2016] Parterre du Midi de la Palatul Versailles
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [MAY-2016] Sala Oglinzilor din Marele Trianon -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838616">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838616"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838616">Şterge vot</a></div><span id="v9838616" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838616)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838616Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838616MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAY-2016] Sala Oglinzilor din Marele Trianon
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAY-2016] Galeria Cotelle, unde s-a semnat Tratatul de la Trianon -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838617">Şterge vot</a></div><span id="v9838617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAY-2016] Galeria Cotelle, unde s-a semnat Tratatul de la Trianon
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [MAY-2016] Marele Trianon cu peristilul (acolo unde se văd coloanele) -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838618">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838618"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838618">Şterge vot</a></div><span id="v9838618" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838618)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838618Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838618MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAY-2016] Marele Trianon cu peristilul (acolo unde se văd coloanele)
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAY-2016] La Cascade sau le Buffet d'Eau de pe domeniul Marelui Trianon, decoarată cu marmură -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838619">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838619"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838619">Şterge vot</a></div><span id="v9838619" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838619)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838619Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838619MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAY-2016] La Cascade sau le Buffet d'Eau de pe domeniul Marelui Trianon, decoarată cu marmură
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAY-2016] Le Jardin Francais a Micului Trianon -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838620">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838620"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838620">Şterge vot</a></div><span id="v9838620" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838620)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838620Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838620MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAY-2016] Le Jardin Francais a Micului Trianon
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [MAY-2016] Le Temple de l'Amour de la Micul Trianon -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838621">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838621"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838621">Şterge vot</a></div><span id="v9838621" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838621)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838621Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838621MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAY-2016] Le Temple de l'Amour de la Micul Trianon
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAY-2016] La Tour de Malborough din Cătunul Reginei adăpostea materiale pentru pescuit. Partea superioară servea drept observator, permițând comunicarea între cătun și Palatul Versailles. -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838622">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838622"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838622">Şterge vot</a></div><span id="v9838622" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838622)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838622Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838622MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAY-2016] La Tour de Malborough din Cătunul Reginei adăpostea materiale pentru pescuit. Partea superioară servea drept observator, permițând comunicarea între cătun și Palatul Versailles.
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAY-2016] Moara din Cătunul Reginei -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838623">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838623"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838623">Şterge vot</a></div><span id="v9838623" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838623)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838623Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838623MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAY-2016] Moara din Cătunul Reginei
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [MAY-2016] Tour de Malborough văzut de pe podul de piatră de peste râu -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838624">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838624"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838624">Şterge vot</a></div><span id="v9838624" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838624)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838624Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838624MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAY-2016] Tour de Malborough văzut de pe podul de piatră de peste râu
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [MAY-2016] Casa grădinarului din Cătunul Reginei -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838625">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838625"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838625">Şterge vot</a></div><span id="v9838625" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838625)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838625Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838625MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAY-2016] Casa grădinarului din Cătunul Reginei
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [MAY-2016] Vedere de la una dintre case în Cătunul Reginei -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838626">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838626"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838626">Şterge vot</a></div><span id="v9838626" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838626)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838626Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838626MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAY-2016] Vedere de la una dintre case în Cătunul Reginei
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [MAY-2016] Ferma din Cătunul Reginei -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838627">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838627"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838627">Şterge vot</a></div><span id="v9838627" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838627)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838627Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838627MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAY-2016] Ferma din Cătunul Reginei
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [MAY-2016] Ferma din Cătunul Reginei -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838628">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838628"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838628">Şterge vot</a></div><span id="v9838628" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838628)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838628Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838628MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAY-2016] Ferma din Cătunul Reginei
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [MAY-2016] Bazinul lui Apollo și în fundal Palatul Versailles -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838629">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838629"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838629">Şterge vot</a></div><span id="v9838629" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838629)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838629Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838629MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAY-2016] Bazinul lui Apollo și în fundal Palatul Versailles
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [MAY-2016] Le bosquet du Théâtre d’Eau, unde apa pornește la fiecare 15 minute de la 10 la 18.30 -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838630">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838630"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838630">Şterge vot</a></div><span id="v9838630" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838630)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838630Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838630MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [MAY-2016] Le bosquet du Théâtre d’Eau, unde apa pornește la fiecare 15 minute de la 10 la 18.30
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [MAY-2016] Bazinul lui Neptun, unde apa și muzica pornesc la ora 17.20 -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838631">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838631"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838631">Şterge vot</a></div><span id="v9838631" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838631)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838631Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838631MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [MAY-2016] Bazinul lui Neptun, unde apa și muzica pornesc la ora 17.20
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [MAY-2016] Bazinul lui Neptun -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 05.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av838632">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv838632"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=838632">Şterge vot</a></div><span id="v9838632" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(838632)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f838632Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e838632MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [MAY-2016] Bazinul lui Neptun
  foto iuliaen [05.03.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.224143981934 sec