ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.07.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Buzau
ÎNSCRIS: 12.08.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
88.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 7 MIN

Surmeli Saga

TIPĂREȘTE

Drumul pana acolo l-am facut cu masinuta personala, portiile de cate1100 km i-am impartit in doua: Buzau – Cannakkale plus Canakkale – Surmeli la dus, iar la intoarcere am schimbat Canakkale cu Eceabat, sa fim la plecare trecuti gata cu feribotul.

Cazare intermediara am avut rezervata prin mail la Hotel Helen in Canakkale, un hotel foarte bun, primitor si curat, cu parcare proprie si pazita in care isi gasisera locul mai multe masini romanesti; orasul e foarte curat si elegant, cel putin cat am putut noi sa ne dam seama in cateva ore petrecute aici. Nu acelasi lucru pot spune despre Eceabat, o localitate cat o comuna mai rasarita de la noi, unde cu greu am gasit unde bea o bere – 5 lire o sticla de Efes, care alaturi de Becks si ceva Tuborg pare sa detina monopol pe piata; am dormit la Crowded House, un hotel mic si fara pretentii, cu o camera inghesuita dotata cu strictul necesar, si cu parcare de voie… pe strada – si aici am dat peste cativa compatrioti, circula romanii...

Prin Bulgaria am traversat pe traseul Razgrad – Tirgoviste – Yambol – Elhovo – Hamzabeyli; nu as avea multe comentarii de facut: portiunea Razgrad – Tirgoviste este foarte proasta si trebuie ocolita vreo 30 km pe drumul spre Shumen; intre Elhovo si Yambol este iar o portiune proasta de vreo 15 km, pe care insa n-ai cum o ocoli; in rest drum rezonabil ca si calitate, foarte liber si fara radare.

Drumurile turcesti sunt, atunci cand sunt terminate, de o calitate mult superioara; am avut insa bafta ca pe cam jumatate din drum sa se execute lucrari de modernizare, ceea ce a restrains traficul pe doua benzi, de multe ori si acelea cu asfaltul final neturnat. Atentie sa va procurati din timp cardul KGS, noi ne-am bazat pe statia Shell de pe autostrada si am “infrant” cum s-ar zice, ne-au spus ca ei lunea nu vand astfel de carduri; ne-am spus ca vom gasi la bariera la iesire de pe autostrada spre Selcuk si n-a fost asa, acolo nu se vand si nu se reincarca carduri. Am avut noroc ca am gasit un om intelegator la bariere care ne-a indicat sa trecem pe la iesirea OGS, a piuit o alarma si asta a fost, credeam ca o sa ne certe cineva la vama la iesire (masina a fost fotografiata la intrare in tara si trecuta pe pasaportul meu, deci politaii lor pot sti oricand cine le face probleme si sa te trezesti cu teancul de amenzi la granita – pare ca nu se lucreaza chiar asa). Daca am vrut sa mergem la Pamukkale ne trebuia acel card si l-am gasit la un Shell spre Kusadasi (10 lire plasticul 10 lire pentru taxa). Din el am dat de 2 ori 2,25 lire pe autostrada spre Aydin si inca 2,25 la plecare spre casa la Izmir. As mai vrea sa spun ca benzina e foarte scumpa in Turcia si ne-a ravasit binisor cardurile de acasa.

La hotel am ajuns destul de tarziu, in jur de ora 16:30, pentru ca pe drum am oprit sa vedem cetatea Troiei, interesanta mai ales pentru o replica a vestitului cal cu care Ulise i-a pacalit pe Troieni, altfel cetatea in sine este destul de putin conservata chiar daca sunt panouri cu explicatii peste tot. O replica ceva mai credibila a calului este si in Canakkale de altfel, am apreciat-o mai mult pe aceea. Omul de la receptie ne-a luat voucherul, ne-a spus ca in 2 minute vom primi o camera foarte frumoasa, pe colt zice el, lucru care m-a cam cutremurat, nestiind ce vrea sa spuna, s-a dovedit ulterior ca avea dreptate – camera (722) avea o vedere splendida, cu o fereastra laterala si una directa spre mare si o terasa imensa. Am primit cate un cocktail fiecare si in timp ce l-am sorbit ni s-au pus bratarile (fi-meu a capatat una rosie – fara alcool la baruri), am primit cardurile pt prosoape de plaja si piscina si a venit un bellboy care contra a 10 lire ne-a luat bagajul de la masina si ni l-a transportat cu un carucior in camera. Eram acolo...

Cat am lipsit pentru traditionala baie in mare de bun gasit, oamenii au umplut minibarul (intra in pret), au adus o farfurie cu fructe cu un mesaj de la managerul hotelului (au uitat ca ne-au dat-o au adus alta si a doua zi), iar reprezentantul local al agentiei prin care ne-am rezervat sejurul si-a lasat coordonatele pentru a ne organiza eventuale excursii – nu i-am folosit serviciile, eram instruiti gata de acasa cu tot ce trebuia sa stim, daca m-ar fi putut ajuta sa ajung in Samos fara masina era ceva, nu s-a putut, asta-i legea in Turcia.

Acum, despre hotel: mi s-a parut elegant, curat, bine intretinut, poate ca nu isi merita in totalitate cele 5 stele pe care le afiseaza, dar sunt eforturi sa faca fata. Ce vedeti in fotografiile de prezentare de pe net se gaseste integral la fata locului, sunt trei piscine, de remarcat cea de relaxare unde sta lumea la un pui de somn dupa amiaza, mai este un spatiu special amenajat unde primesti cafea si ceai in stil turcesc, este un barulet pe plaja cu cateva cocktail-uri bine colorate, mai stau unii pe la cozi la sandvisuri, prajituri si snackuri dupa amiaza, mai bei o bere la pool bar, incerci “turkish-pida” intr-un chiosculet, faci o plimbare cu hidrobicicleta sau caiacul pe mare, cine e amator poate face miscare la piscina unde echipa de animatie cred ca te-ar putea binedispune (nu am incercat, am venit sa ne bronzam pe malul marii).

Daca vrei sa te simti mai altfel poti incerca cele cateva restaurante a la carte care de altfel servesc un meniu fix, nu e chiar totul la alegere.

Astea ar fi partile bune sa zicem, nu mi-a placut cum se serveste bautura cu portioara (mai putin cocktailurile: ti se dau nelimitat oricum nu au decat parfum de alcool), foarte grijulii turcii sa nu ti se urce cumva la cap; cu exceptia berii, buna, proaspata si rece, ca sa bei un pahar adevarat de vin era nevoie de “lupte” serioase, orice bautura alcolica este turnata intr-un pahar plin de gheata, nu cred ca mai mult de 15-20ml. Poate ca se tem sa nu ti se faca rau de la caldura, eu cred ca se exagereaza, nu vrea nimeni sa plece pe patru carari, dar nici sa stai cu miloaga dupa ei, las-o naibii de treaba.

Nu mi-a mai placut ca la masa de dimineata, desi programul era de la 7:30, abia dupa 8:15 – 8:30 se simtea ceva miscare, adica veneau baietii incetisor, aranjau mesele, se faceau clatite oua si sendvisuri calde, noi la ora aia voiam sa fim pe plaja, dar nu prea s-a putut.

Altfel nu se pune problema sa ramai nemancat la nicio masa, aveai destul de ales, doar ca nu carne de porc, am inteles si nu mi s-a parut niciun fel de lipsa.

Plaja este foarte mare, stiam asta de cand am ales locul, apa curata pana cand au venit valurile si au rascolit-o, sezlonguri multe si gratuite, nu a fost niciodata problema sa gasesti unul liber, mai degraba cred ca era aglomerat la piscina – placerea lor... Plimbat de valurila mal, in bataia soarelui, nisipul avea stralucire ca de aur.

Neobisnuit pentru noi pana acum a fost apusul soarelui in mare, o priveliste foarte frumoasa, pe care am savurat-o din plin.

Camerele sunt mari si aerisite, exceptie fac cele vandute ca promo, si care nu au balcon si sunt la primul etaj unde vezi spectacolul acoperisului restaurantului; oricum, ca sa vezi bine marea trebuie sa ai camera de la etajul 4 in sus; poate ca mobilierul nu e ultima moda dar e bine intretinut, este mocheta pe jos, se face zilnic curatenie, se schimba prosoapele oricand la cerere, primesti zilnic o sticla de 1,5 l de apa, aranjamente la asternuturi, etc. E si un mini-frigider, care isi face treaba cu brio, atat ca e de pe vremea bunicilor, tipul ala cu rezistenta electrica. Aerul conditionat e centralizat, si cu program, intr-adevar, nu functioneaza intre 8 si 14, nu mi s-a parut asta o problema in perioada aia nu stai in casa, dar cand porneste face treaba.

Nu mi-a facut buna impresie internetul wi-fi pentru care ti se da o parola la receptie: se misca greu, se deconecteaza des, iar semnalul cade aleator si haotic, e loc de mai mult... Mai bun a fost in hotelul mult mai modest din Eceabat.

Am vrut sa nu pierdem ocazia si am mers sa vedem cateva locuri istorice din zona, am incercat apa termala din terasele de la Pamukkale, am vizitat bazarul din Kusadasi, unde toti stiu romaneste, n-am incercat insa toboganele din parcul acvatic ca suntem toti fricosi; seara am ascultat muzica live la terasa poolbarului (nu spectaculos dar placut), am incercat vreo doua spectacole la amfiteatru dar ni s-au parut cumva puerile si am renuntat. Timpul a trecut foarte repede, nu am avut cand sa ne plictisim, desi hotelul e cumva izolat, in jurul lui sunt alte hoteluri, la distanta marisoara, la fel de izolate si ele.

Ca o nota foarte personala, nici femeile din Turcia nu mi s-au parut cele din povestile celor 1001 nopti, sau poate ca pe acelea nu le vede toata lumea...

Una peste alta, pentru pretul platit am primit atat cat se cuvenea, nu e cazul sa cerem luxul Antalyei, sa zicem, dar platind ceva peste jumatate din pretul acestuia.


[fb]
---
Trimis de mickeythecatus in 30.07.12 20:08:25
Validat / Publicat: 30.07.12 21:15:54
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3258 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mickeythecatus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Calul lui Ulise, replica din Canakkale, bine priponit
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9900 PMA (din 11 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    20 ecouri scrise, până acum

    MCM
    [30.07.12 22:02:10]
    »

    Asa panorama mai zic si eu

    RossoNerro
    [31.07.12 10:27:56]
    »

    Bine ati revenit, sanatosi.

    Am o intrebare. Ce paritate au monedele: euro si $.

    Multumesc si astept raspuns.

    dydyalex
    [31.07.12 16:29:52]
    »

    cum se apeleaza din turcia in romania pe vodafone? ce se pune in fata? si cum e paritatea euro?

    mickeythecatusAUTOR REVIEW
    [31.07.12 17:11:32]
    »

    @RossoNerro: Bine ca v-am regasit! Dolarul nu stiu foarte precis, undeva la 1,7 - 1,8 lire / USD, nu am avut cu mine, dar euro pot sa-ti spun. Pentru comoditate cei mai multi comercianti iti fac pretul din lire in euro pe 2 lire fara sa se mai incurce la maruntis, dar depinde de fiecare pravalie cum isi face pretul, se negociaza tot. Acest curs e destul de prost, normal e 2,1 - 2,2 lire la euro si cursul asta se poate obtine doar la unele case de schimb si la bancomate - noi am folosit doar ultima varianta, adica bancomatele, cu grija ca sa fie in fata unei banci si sa fie banca deschisa pt eventualitatea ca s-ar intampla ceva cu cardul.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    mickeythecatusAUTOR REVIEW
    [31.07.12 17:21:42]
    »

    @dydyalex: Pentru a apela din Turcia in Romania de pe orice operator mobil roman, trebuie activat roamingul; o data conectat in roaming pe un operator turc formezi numerele romanesti cu prefixul international 40 in fata, cu precizarea ca 0 din fata numarului romanesc nu se mai scrie. Ex daca vrei sa formezi 07234xxxxx din Turcia, ai sa tastezi 407234xxxxx. Atentie insa la tarife, daca initiezi apel platesti mai mult decat daca primesti, iar SMS-urile primite nu te costa nimic. As indrazni o recomandare: pt ca Turcia nu e in UE, tarifele la roaming sunt aproape uriase si ar fi de incercat conectarea in roaming pe o retea mobila greceasca, in care caz tarifele sunt unice, indiferent de operator, si mult mai mici. La Surmeli am prins si folosit semnal de la Cosmote din Grecia, mai slab in camera dar foarte bun pe plaja.

    Cursul valutar am incercat sa-l explic in raspunsul meu anterior.

    marynegre
    [02.08.12 18:32:45]
    »

    @mickeythecatus: Salut daca te intereseaza DIGI MOBIL are oferte apeluri primite cu 0, o3 centi fara tva iar la efectuate 1,64 euro minutul eu zic ca merita de primit apeluri dar de efectuat, ,,, ,,, ,,nuuuuuuuuuuu

    Enki
    [02.08.12 19:37:13]
    »

    Am doua intrebari: prima, ai rezervat inca de acasa camera pe colt si spre mare, ai platit ceva in plus, sau doar asa ti-a fost norocul? Anul trecut m-am uitat taaare lung dupa camerele alea, care aveau si balconul mare. Am suferit din cauza balconului mic. Edit, gata am inteles ca asa s-a nimerit.

    Si a doua intrebare: saltelele de pe sezlonguri cum erau anul asta? Anul trecut erau mizerabile, mai ales cele de la sezlongurile de pe plaja.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    mickeythecatusAUTOR REVIEW
    [02.08.12 22:14:53]
    »

    @marynegre: De acord ca tariful la apeluri primite e f bun; nu e in intentia mea sa fac lobby pt o anumita companie de telefonie mobila, sau alta; e o experienta personala, eu asta am folosit, e o tara (inca) libera, alege fiecare ce-i serveste mai bine.

    mickeythecatusAUTOR REVIEW
    [02.08.12 22:21:42]
    »

    @Enki: Da, a fost o intamplare fericita si neprovocata.

    Altfel, n-as putea spune ca aspectul saltelelor ar fi fost impecabil, pentru ca le afecteaza utilizarea, nisipul si apa marii; nu stiu in alta parte daca le spala cineva la o perioada oarecare. Dermatologic vorbind suntem, pana la noi dovezi, inca bine.

    marynegre
    [02.08.12 23:33:34]
    »

    @mickeythecatus: Scuzama dar ai inteles gresit ce am vrut eu sa spun

    mickeythecatusAUTOR REVIEW
    [03.08.12 21:05:19]
    »

    @marynegre: Dupa cum spunea fericitul Augustin, a gresi este in firea omeneasca; daca e asa, sunt gata sa-ti dau o bere... in Turcia, anul viitor

    adryana
    [08.08.12 16:21:04]
    »

    ma bucur mult pt vacanta ta, ai scris frumos, cu multe detalii ceea ce eu apreciez. Totusi as dori sa precizez 2 lucruri si cu ocazia asta sa aduc niste clarificari.

    Anul trecut la iesire de pe autostrada acolo in zona Selcuk, am cumparat acel card KGS. De acolo l-am cumparat noi, de la acele chioscuri. Sa inteleg ca au disparut acele chioscuri anul acesta?

    Iar in ceea ce priveste drumul spre Pamukkale, eu am scris un rw. si am precizat ca dorind sa facem economie de bani si deci dorind sa nu folosim cardul KGS, nu am mers pe autostrada spre Pamukkale, am ales traseul despre care am scris, un drum f. f. bun, dealtfel.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    mickeythecatusAUTOR REVIEW
    [08.08.12 17:45:15]
    »

    @adryana: Pai nu erau chiar chioscuri, era o cladire mai marisoara unde am vazut si firma cu OGS si firma cu KGS; la ghiseul cu KGS era lipita o coala de hartie tiparita cu precizarea ca nici nu vand, nici nu incarca carduri. Poate doar in ziua respectiva, ghinionul meu, poate n-am vazut eu chioscurile, dar daca era asa trebuia sa ma redirectioneze omul de la ghiseu. N-a fost pana la urma problema, nu ne-am stresat prea tare.

    Altfel, eram in tema cu drumul spre Pamukkale de care spui, dar fi-meu a vrut pe autostrada si cum abia fusese ziua lui de nastere...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Maricica40
    [08.08.12 18:43:36]
    »

    @mickeythecatus:

    Pentru 4,5 lire dus-intors era si pacat sa nu folosesti autostrada in drumul spre pamukkale macar pentru viteza superioara cu care poti circula legal, desi si drumul celalalt este ok.

    mickeythecatusAUTOR REVIEW
    [08.08.12 20:09:53]
    »

    @Maricica40: Da, nu e chiar scump accesul la autostrada, si am tinut cont si de faptul ca erau mai mult de 200 km de parcurs pana la destinatie si multe de vazut acolo, intr-o singura zi.

    mickeythecatusAUTOR REVIEW
    [08.08.12 20:19:17]
    »

    @adryana: Acu', cinstit vorbind, in timpul scurt pe care l-am avut la dispozitie in vacanta asta, am incercat sa obtinem maximum de beneficii; cand vom mai capata vechime, vom da atentie si la mai multe amanunte.

    krystyna13*
    [19.08.12 11:44:12]
    »

    buna ziua!... m-ar interesa dak a-ti reusit sa ajunge-ti pe samos pana la urma... cu sau fara masina si dak da cum a-ti procedat, pt k stiu de restrictia de a parasi Turcia fara masina odata ce ai intrat cu ea in tara... merg pt a doua oara in kusadasi si as vrea sa ajuung si pe insula... sunt tot din buzau...

    webmaster
    [19.08.12 11:48:22]
    »

    @krystyna13: vezi eventual discutiile referitoare la acest subiect in una din solicitarile CMR: amfostacolo.ro/intrebare- ... hp?iid=3128&a=1

    --

    Te-as ruga sa te straduiesti sa scrii cat mai corect si mai clar, evitind prescurtarile gen mirc - nu sunt deloc binevenite pe acest site.

    mickeythecatusAUTOR REVIEW
    [19.08.12 21:37:02]
    »

    @krystyna13: Nu, nu am ajuns pe insula, procedurile pentru iesirea din tara a soferului fara masina sunt pentru mine prea laborioase. Iti doresc un sejur placut.

    krystyna13*
    [20.08.12 08:02:05]
    »

    @mickeythecatus: multumesc!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adryana, dydyalex, Enki, krystyna13*, marynegre, MCM, mickeythecatus, RossoNerro
    Alte impresii din această RUBRICĂPalm Wings Ephesus Beach Resort (ex Surmeli) [Pamucak]:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.080634832382202 sec
    ecranul dvs: 1 x 1