ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.09.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
OCT-2012
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 9 MIN

Un hotel cu o spectaculoasă vedere la mare

TIPĂREȘTE

Seniori pe Costa del Sol

A treia vizită în Spania a avut loc la începutul lunii octombrie 2012, tot prin programul pentru seniori, la fel ca și precedentele de pe Costa Azahar și de pe Costa Brava. Pachetul turistic a fost achiziționat la prețul de 395 euro+95 euro taxe de aeroport de persoană și a cuprins zborul București-Málaga-București cu compania albastră, transferuri, cazare la hotel de 4* cu pensiune completă+un pahar de vin și unul de apă la prânz și cină, precum și o excursie gratuită de o jumătate de zi la Marbella și Puerto Banus. Spre deosebire de alte vizite în Spania prin acest program, de această dată am știut din momentul rezervării sejurului care va fi hotelul, ceea ce ne-a scutit de emoțiile așteptării nominalizării hotelului cu doar o săptămână înainte de plecare, cum este regula la aceste programe.

După un zbor care a durat puțin peste trei ore, am aterizat pe aeroportul din Málaga, de unde am fost preluați imediat de ghidul excursiei, un bulgar din Vidin, care vorbea destul de bine românește, și îmbarcați în autocar. Prima oprire am făcut-o la un hotel din Fuengirola unde au coborât cam jumătate din turiști.

Hotelul Playabonita este situat în Benalmádena, stațiune aflată la 29 de kilometri de Málaga. Distanța de la hotel până în centrul Benalmádenei este de vreo 3-4 kilometri, hotelul fiind mai aproape de stațiunea vecină, Fuengirola. Deloc impresionant la prima vedere, hotelul este amplasat pe o stâncă deasupra mării, astfel că din stradă sunt vizibile numai 3-4 etaje din cele 11. Recepția și lobby barul se află la etajul 8, restaurantul la etajul 7, iar piscina la etajul 1. Marea majoritate a camerelor sunt cu o superbă vedere la mare. Cazarea s-a făcut rapid, am primit camera 516, aflată la etajul 5. Cărăm bagajele la lift unde, din obișnuință, am apăsat butonul de urcare, nerealizând în primul moment că, de fapt, noi trebuia să coborâm.

Camera

Camera noastră, deși o dublă standard, putea găzdui lejer o familie cu doi copii, cele două paturi duble, 2x1,35 m, fiind mai mult decât suficiente. Pe jos era gresie, cred că aceasta este o regulă în Spania, noi neîntâlnind încă nicăieri parchet sau mochetă. Nu m-ar fi deranjat acest aspect dacă nu aș fi fost trezită dimineața de zgomotul tocurilor vecinei de deasupra. Pe holuri era aceeași problemă din cauza gresiei, dar închizând ușa intermediară care despărțea camera de holul cu baia, nu se mai auzea nimic. Camera era dotată atât cu aer condiționat în sistem centralizat, cât și cu un mare ventilator pe tavan. Suprafața camerei nu este foarte mare, astfel că și mobilierul era destul de sumar și nu tocmai nou. Oglinzile de la șifonier creau senzația de mai mult spațiu. În afară de cele două paturi mari, în cameră mai erau două noptiere, o banchetă pentru bagaje și un dulap pe care era așezat televizorul de tip vechi cu tub și diagonala destul de mică, o oglindă și o măsuță sub care era mascat frigiderul și un scaun. În șifonierul mare și bine compartimentat era situat și seiful, destul de mare, dar contracost. Obișnuită cu lenjeria și prosoapele de un alb perfect, aici am fost plăcut surprinsă să constat că nu erau albe, ci roz. Baia era destul de mare cu cadă, chiuvetă, toaletă, bideu și uscător de păr. La cadă era un dozator de gel de duș și șampon, iar la chiuvetă ofereau săpunuri solide, completate după consumare, căști de duș, pieptene și șervețele. Balconul era dotat cu uscător de prosoape, două scaune de ratan și o măsuță de ratan cu geam. În balustrada balconului era amenajată o jardinieră cu flori pe toată lungimea acesteia. Priveliștea asupra mării și a plajei a fost extraordinară. Nicăieri niciodată nu am avut o asemenea vedere la mare.

Curățenie în cameră s-a făcut zilnic, cu simț de răspundere, prosoapele folosite au fost schimbate zilnic, iar lenjeria a fost schimbată de două ori.

Restaurantul

Restaurantul era situat la etajul 7 și oferea aceeași priveliște extraordinară asupra mării, fiind o plăcere să mănânci alegând o masă lângă geamurile panoramice și având marea la picioare. Începeam ziua cu șampanie la micul dejun, dar și sucurile, deși la dozatoar erau foarte bune. Cafeaua era bunicică, nu foarte tare, dar nici slabă. Mâncarea a fost foarte proaspătă și suficient de variată. Dimineața făceau omletă cu ce vroia fiecare, ouă ochiuri, clătite. Eu preferam baconul prăjit. Ca desert alegeam brioșele, preferatele mele din multitudinea produselor de patiserie oferite. Fructele erau în multe sortimente, dar eu am mâncat doar ananas și pepene galben. La prânz și cină primeam o carafă de vin roșu, rose sau alb la două persoane și o sticlă de apă plată prin prezentarea cardului de la cameră ospătarului. Puteam înlocui vinul cu câte o halbă mică de bere, dar noi am preferat vinul. La fiecare prânz și cină făceau grătar cu carne de porc, vită, pui, oaie, cârnați, dar și pește și fructe de mare. Supele cremă nu au fost strălucite, unele mi-au plăcut altele nu. Iaurturile, în special cu fructe și înghețata de mai multe sortimente nu au lipsit de la nicio masă. Prăjiturile au fost foarte bune, semănând la gust cu cele de casă. Aș remarca aici crema de zahăr ars excelent făcută și o cremă de lămâie rece și răcoritoare.

Baruri erau vreo trei: lobby barul, aflat în continuarea recepției, cu o terasă drăguță, barul de la piscina exterioară și mai era un bar la nivelul plajei, însă închis pe durata sejurului. Serveau o largă gamă de băuturi, cocktaluri frumos colorate, cafea foarte bună, dar prețurile mi s-au părut cam mari. Noi am preferat să cumpărăm apă, bere, sucuri și Sangria de la un minimarket aflat în apropierea hotelului, la prețuri de 4-5 ori mai mici.

Plaja, piscina și marea

Plaja era publică, ca peste tot în Spania, dar în dreptul hotelului între cele două golfulețe eram numai noi cei cazați aici. Șezlongurile costau 4,5 euro, dar se putea face plajă și pe cearșaf/prosop chiar lângă mare. Plaja era cu nisip destul de fin, lată și foarte curată. În fiecare seară era greblată și curățată cu un utilaj special. Intrarea în mare era lină, fără pietre. Făcând plajă într-unul din cele două golfulețe, marea era calmă, fără valuri. Am avut noroc de vreme bună și de apă caldă deși eram în prima săptămână din octombrie. Marea a fost mult mai caldă decât pe Costa Brava la sfârșit de mai. Soarele nu mai era atât de puternic ca în lunile de vară, astfel că nu ne-a trebuit umbrelă și ne-am și bronzat frumos, așa ca de sfârșit de sezon.

Pentru a ajunge la plajă coboram cu liftul până la parter, traversam curtea interioară, ieșeam pe poartă, traversam o mică faleză de promenadă și intram pe nisip. La întoarcere, poarta se deschidea doar cu cardul de la cameră, ne curățam de nisip la dușuri și apoi intram în hotel. Tot în această zonă era și piscina interioară la care se putea ajunge direct cu liftul, însă nu toate lifturile ajungeau până la acest nivel. Apa din piscina interioară era încălzită, era și o micuță cascadă și o piscină cu jacuzzi, tot cu apă caldă. Șezlongurile erau gratuite la piscină.

Pentru ajunge la piscina exterioară a hotelului, mergeam pe faleză pe lângă plajă și intram pe o altă poartă, tot utilizând cardul de acces în cameră. Aici era un bar, piscina propriu-zisă, trei tobogane, piscina pentru copii și o piscină cu jacuzzi. Noi nu am făcut plajă decât la mare, dar în prima zi ne-am dus la piscină unde avea loc un show cu papagali dresați să facă diverse giumbușlucuri. Anul următor am văzut un show asemănător la Marineland în Mallorca, dar tot acesta mi-a plăcut mai mult.

Majoritatea turiștilor din hotel, de diferite naționalități, erau cam de vârsta a treia, ca și cei din grupul nostru, liniștiți și civilizați. Nu am participat la activitățile de divertisment organizate în hotel, doar am fotografiat panoul prin care erau anunțate acestea pe zile, astfel că nu mă pot pronunța asupra acestora. Obosiți după excursiile de peste zi, după cină ne plimbam puțin prin zonă, apoi ne retrăgeam în balconul camerei noastre la un pahar de Sangria sau bere și ne culcam destul de devreme.

Exista internet wireless în holul de la recepție, dar nu aveam dreptul gratuit decât la o singură oră pe zi și pentru un singur dispozitiv, trebuind să cerem de la recepție în fiecare zi alt username și altă parolă. Ca să nu ne certăm că unul a stat mai mult decât celălalt, am renunțat și am supraviețuit o săptămână fără internet.

Hotelul oferă parcare, exterioară și interioară, cu plată, cei cazați în hotel beneficiind de o reducere. În apropierea hotelului era o parcare destul de mare și destul de plină, însă free.

Stânca pe care a fost construit hotelul era acoperită de o mulțime de flori multicolore și de cactuși. Tot pe stâncă au amenajat o cascadă artificială, susurul apei auzindu-se plăcut și din cameră și de pe plajă.

De la recepția hotelului se puteau achiziționa excursii la prețuri cu până la 30% mai mici decât cele oferite de ghidul agenției partenere, dar cu ghidaj într-o limbă de circulație internațională.

Un sejur de o săptămână este prea scurt pentru câte sunt de vizitat pe Costa del Sol. Am știut de la început că nu le vom putea acoperi pe toate, dar mai greu a fost să alegem. O zi am mers în excursia gratuită inclusă și am vizitat Marbella și Puerto Banus. În altă zi am mers în centrul Benalmádenei cu autobuzul luat din fața hotelului, am admirat Puerto Marina, am vizitat Acvariul Sea Life din Benalmádena și am achiziționat de la o agenție locală excursia în Gibraltar, am vizitat Gibraltarul, am fost tot cu autobuzul până în Torremolinos, ne-am plimbat prin stațiune și am vizitat Crocodile Park, am fost o zi în Tanger cu ghidul nostru și am vizitat Málaga mergând pe cont propriu cu trenul a cărui stație era la 600 de metri de hotel. Ce am ratat: Sevilla, Granada și Cordoba, deci va trebui să revin pe Costa del Sol. Poate chiar anul viitor și poate tot la Playabonita, pentru că mi-a plăcut.

Site-ul oficial al hotelului este: playasenator.com/en/hoteles/playabonita

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 04.09.13 08:18:19
Validat / Publicat: 04.09.13 12:20:56
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA. A mai fost în/la: Costa Azahar, Costa Brava, Mallorca
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5539 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Playabonita Hotel - hotelul și cascada văzute de pe plajă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    17 ecouri scrise, până acum

    Alex_Macedo
    [04.09.13 13:32:19]
    »

    Ca intodeauna, o placere la citit! Un loc care-mi surade, Costa del Sol, fiind una din primele mele destinatii, in tinerete.

    Felicitari, Nicole!

    danamandache
    [04.09.13 13:59:11]
    »

    Felicitari pentru vacanta reusita. Imi poti spune mai multe despre programul pentru seniori? Orice agentie de turism are un astfel de program? Trebuie sa indeplinesti anumite conditii pt a beneficia de el?

    nicole33AUTOR REVIEW
    [04.09.13 14:04:45]
    »

    @Alex_Macedo:

    Mulțumesc frumos.

    Eu am descoperit această destinație mult mai târziu, dar mai bine mai târziu decât niciodată.

    Datorită climatului deosebit de favorabil, Costa del Sol poate fi vizitată tot timpul anului.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [04.09.13 14:17:06]
    »

    @danamandache:

    Mulțumesc, Dana.

    Majoritatea agențiilor de turism sunt agenții revânzătoare ale acestor pachete. Multe dintre ele vând pachete sociale ca fiind pachete pentru seniori. Touroperatori sunt puțini, eu știu doar trei.

    Teoretic, trebuie să ai peste 55 de ani pentru a fi considerat senior. Într-o cameră dublă poate fi cazat un senior (55+) și un însoțitor al acestuia, indiferent de vârstă, iar într-o cameră triplă cazează doi seniori și un nesenior.

    În cazul Spaniei, suplimentul pentru cei care nu îndeplinesc condiția de vârstă era de 99 de euro. Se pot face diferite combinații pentru a evita plata acestui supliment. Unul dintre touroperatorii despre care scriam mai sus oferea excursia la preț pentru seniori cu condiția să fi participat anterior la un asemenea program de-al lor sau cumpărând un anumit card, care oferea și niște reduceri la excursiile opționale.

    Programul nu este la fel de avantajos pentru familiile cu copii, în primul rând pentru că aceste sejururi nu se prea suprapun cu vacanțele școlare, iar reducerea pentru copii este nesemnificativă (30 de euro).

    În vacanța din Mallorca am avut un foarte tânăr „senior” de 8-9 ani care plătise doar cu 30 de euro mai puțin decât bunicii lui.

    danamandache
    [04.09.13 15:04:52]
    »

    @nicole33: multumesc frumos pentru raspuns!

    webmaster
    [04.09.13 15:40:42]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [04.09.13 16:02:38]
    »

    @webmaster:

    Hotelul este chiar în spatele punctului roșu, clădirea lungă cărămizie spre stradă. Dacă aș putea, eu aș muta punctul roșu pe asfalt în stânga clădirii, accesul auto pe acolo se face pe Avenida de la Armada.

    webmaster
    [04.09.13 23:54:25]
    »

    @nicole33: rog aruncă o privire peste următorul link maps.google.ro/maps?q=36. ... &hl=ro&t=m&z=16.

  • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
  • - fă click dreapta pe locul unde e amplasată, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
  • - în căsuța de sus vor apărea coordonatele GPS ale locului respectiv - copiază-le și scrie-ni-le te rog aici
  • nicole33AUTOR REVIEW
    [05.09.13 17:55:59]
    »

    @webmaster:

    36.57909, -4.563833

    webmasterX
    [20.04.15 22:18:57]
    »

    @nicole33 - corect!

    Punct ochit, punct lovit .

    Mulţam fain.

    Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

    Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [20.04.15 22:24:31]
    »

    @webmasterX -

    Poziționarea este perfectă. Mulțumesc. Totuși de ce ți-au trebuit aproape 18 luni pentru a le confirma ?

    webmasterX
    [20.04.15 22:42:02]
    »

    @nicole33 - Acum am ajuns prin zonă (site). Scuze pentru întârziere.

    Ma bine mai târziu decât niciodată!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [20.04.15 22:45:29]
    »

    @webmasterX -

    A fost doar o glumă.

    voxtesa
    [25.06.15 10:16:45]
    »

    @nicole33 -

    Te rog daca poti sa-mi dai niste informatii despre programul pentru seniori. M-am uitat pe booking si doar cazarea cu p. c. pe 7 nopti pt 2 pers in oct 2015 costa 1100 euro.

    Multumesc.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [25.06.15 21:17:11]
    »

    @voxtesa -

    Programele pentru seniori se adresează în principal, dar nu exclusiv, persoanelor în vârstă de peste 55 de ani. Când au apărut pe piața de la noi în urmă cu ceva ani aveau prețuri extrem de avantajoase, singurul inconvenient fiind acela că sejururile aveau loc în extrasezon, de obicei toamna și primăvara. Ulterior, prețurile au tot crescut, s-au adăugat taxele de aeroport, au mai scos câte o masă, dar, în continuare, au rămas destul de atractive. Dacă nu ai vârsta minimă obligatorie și nu ești însoțitor al unui senior, poți merge liniștit cu plata unui supliment variind între 35-100 de euro pe sejur, în funcție de destinația aleasă. Uneori, agențiile, disperate să-și vândă ultimele locuri, pot chiar renunța la solicitarea suplimentului de nonsenior.

    Am verificat acum pentru tine și am constatat că hotelul PlayaBonita este în continuare într-un astfel de program pentru seniori. Oferta curentă cuprinde cazare 7 nopți la acest hotel de 4 stele, demipensiune cu un pahar de apă și unul de vin la cină, o excursie de o jumătate de zi, transport cu Blue Air București - Malaga și retur cu bagaj de cală și de mână, transfer aeroport-hotel și retur, la prețul de 465 de euro + 95 de euro taxe de aeroport pentru o persoană. Cei mai tineri plătesc un supliment de 35 de euro/sejur. Nu este mare pagubă că au scos prânzul, deoarece în zonă sunt atâtea de vizitat și oricum nu ajungeam la masa de prânz.

    Pe booking prețul este mai mare decât prin agenție. Merită doar dacă prinzi vreo superofertă.

    voxtesa
    [25.06.15 22:35:28]
    »

    @nicole33 - multumesc pentru informatii dar facand un calcul mai exact, in Benidorm pentru 10 nopti in plin sezon am dat pe o camera (2 pers) cu pensiune completa 950 euro. Daca scad 3 zile si pranzul scot diferenta de transport de la 95 euro la cat era bil dus - intors bucuresti - alicante. Se pare ca in timp aceste ''oferte'' nu mai sunt asa avantajoase

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    nicole33AUTOR REVIEW
    [25.06.15 22:45:21]
    »

    @voxtesa -

    Se pare ca in timp aceste ''oferte'' nu mai sunt asa avantajoase

    Cam același lucru am încercat să explic și eu mai sus.

    Totuși nu aș compara Costa del Sol, care mereu a fost mai scumpă decât Costa Brava, de exemplu, și mult mai ofertantă din punctul de vedere al obiectivelor de vizitat, cu Costa Blanca.

    Dacă scopul principal al sejurului îl constituie relaxarea la plajă, atunci, fără discuție, este preferabil un sejur în plin sezon cu cât mai multe mese. Însă dacă te duci cu scopul de a vizita cât mai mult, mai sau octombrie sunt perfecte din punctul de vedere al temperaturilor suportabile, iar lipsa mesei de prânz sigur va trece neobservată, ajungând înapoi la hotel tocmai seara.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Alex_Macedo, danamandache, nicole33, voxtesa
    Alte impresii din această RUBRICĂPlayabonita Hotel:
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.22230100631714 sec
    ecranul dvs: 1 x 1