GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Schitul SF IOAN Căciulata
Fiindcă NU am găsit nicăieri (NU tu Wikipedia, NU tu Creştin Ortodox, NU tu nimic) informaţii şi/sau poze despre acest schit mi-am permis să merg chiar la faţa locului şi să mă informez pentru dumneavoastră despre Schitul Sf. Ioan din staţiunea Călimăneşti-Căciulata.
LOCALIZARE: Situat în apropierea Castrului Roman Arutela, a benzinăriei OMV şi a pensiunii Dada, peste Olt de Mânăstirea Turnu. Pe raza localităţii Căciulata.
HRAM: Schitul Sfântul Ioan este un schit de călugări ce poartă hramul Sfântului Ioan botezătorul, prăznuit la 7 ianuarie.
NICKNAMEURI: Schitul Sf. Ioan mai este cunoscut şi sub denumirea de „Cozia 2” sau „schitul de sub piatră”
Ca să ajungi la schitul Sfântul Ioan din Căciulata (pe jos) o să te rişti FOARTE mult deoarece NU există trotuar şi tirurile trec în mare viteză unul după altul, singurul trotuar cel de la Viaductul Valea Poştei de pe Drumul european E 81 nu permite trecerea a două persoane una pe lângă alta.
Biserica Schitului Sf. Ioan este una FOARTE mică, dintr-un autocar de turişti se făcuseră 4 grupuri pentru vizitarea ei deoarece cu siguranţă 15 persoane ar fi FOARTE multe dacă ar intra în acelaşi timp. Chiliile se află undeva peste drum de schit şi mă îngrijorează, sincer, soarta călugărilor care trebuie să treacă zilnic acest drum intens circulat.
Tot pe aici pe la Schitul Sf. Ioan din Căciulata trece şi „Via Carolina2 un drum construit de legiunile romane în anii 105-106.
Acestea fiind enumerate vă invit şi pe dumneavoastră să vizitaţi Schitul Sf. Ioan din Căciulata şi să admiraţi pozele mele făcute acolo!!!
Trimis de RobertCodescu in 17.10.11 21:46:20
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RobertCodescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
”Fiindcă NU am găsit nicăieri (NU tu Wikipedia, NU tu Creştin Ortodox, NU tu nimic) informaţii
Sâc!!! io am găsit, da' nu-ţi spun link-ul, că iar o să copiezi...
@Dragos mă umpli de invidie unde ai găsit date despre Schitul Sf. Ioan din căciulata!?!? Poate DOAR aici pe A. F. A. după publicarea reviewului meu
Păi acum cu ce mă mai ajută dacă-mi dai linkul că DOAR NU mai scriu un review de completare !!! Şi între noi fie vorba copiez cel mai frumos de aici de pe AFA, uneori mă copiez chiar pe mine însămi şi tot sunt sancţionat!!!
Draga mea Robert Codescu, nu-ti spun nici macar daca recunosti ca la descrierea pozei P08 ai comis o grava eroare! (pe un drum european, cum e cel de pe Valea Oltului [E81], circulatia carutelor si biciclistilor este strict INTERZISA, deci acel calugar este foarte NEregulamentar pe-acolo, cu tot cu vesta lui de protectie!)
”Şi între noi fie vorba copiez cel mai frumos de aici de pe AFA, uneori mă copiez chiar pe mine însămi şi tot sunt sancţionat!!!
Nici macar nu as putea spune ca ma suprinde aceasta recunoastere atat de nonsalanta a unei moralitati ce plaseaza detinatorul la periferia morala a oricarei societati, virtuale ori din viata reala.
Un asemenea personaj / o asemenea mentalitate nu are insa ce cauta in concursul AFA, nu ar fi corect fata de cei multi care se straduiesc, ore si zile intregi, sa scrie impresii proprii cat mai utile pentru comunitate.
Contul RobertCodescu este retras din concurs - datorita multiplelor recidive si lipsei totale de respect fata de spiritul concursului si in special fata de ceilalti concurenti; nu mai beneficiaza de dreptul de a castiga vreun premiu in acest an.
@Dragos aceea NU este o bicicletă ci un vehicul monahal ecologic care are voie pe "drumuri europene" prin urmare călugărul este acoperit de litera legii conform noilor norme europene la care ne chinuim să aderăm cu toţii!!! Aşa că...
Robert, am gasit eu niste informatii privind schitul la care faci referire: manastirea-cozia.go.ro
Informatiile provin de la Arhimandrit Gamaliil Vaida - fost staret al Manastirii Cozia, care dezvolta subiectul in lucrarea sa "Cozia, vestita ctitorie a lui Mircea Voievod cel Mare" - editia a III-a, Editura Episcopiei Ramnicului si Argesului, Ramnicu Valcea, 1986.
Păi bine mă Roberte, vii matale în gubernia mea și nu te anunți aprioric? Ce păcatele mele ai vizitat, numai’ obiective monahale? Îs bune și astea, dar aveai câteva alternative care să te determine să intri pe la mănăstiri și pe considerente de spovedanie. În Călimănești funcționează câteva stabilimente ce asigură turistului plăceri de moment, cu bătaie lungă în serile lungi de iarnă (rememorări candide). Nici barajul de la Arutela nu l-ai traversat (nu înot) spre a ajunge la Mănăstirea Turnu (aici ai fi avut ce zugravi), iar spațiul este foarte mare, chiar și 10 autocare de turiști ar fi încăput. Poate la anul când mai vii la tratament (și eu efectuez niște cure cu băi de sulf) să-ți deschizi orizontul și să mai ”scapi” hățurile și pe la ”distracții”. De patrafire avem timp oleacă mai târziu, sau poate nu?
Cu stimă,
Z.
zapacitu adică vrei să insinuezi că NU ai citit reviewul de la Mânăstirea Turnu!?!?? Cum s-a întâmplat asta!?!? Chiar ţie să-ţi scape aşa ceva!!?!!?
OK DOAR pentru că eşti membru marcant al comunităi se acceptă!!! Dar va trebui să ceteşti TOATE reviewuri lu' subsemnatu' publicate în această săptămână şi să şti că vor mai fi!!!
Mutat în rubrica "Alte mănăstiri și biserici din Oltenia" (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 Mănăstirea Berislăvești – biserica-bijuterie din mijlocul cetății monahale — scris în 07.05.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Mănăstirea Berislăvești, renăscută din propriile ruine — scris în 30.10.23 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Între păduri, în vârful muntelui – Mănăstirea „Sf. Nectarie din Eghina” — scris în 03.04.20 de Daisy Petal din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Locuri fumoase vizitate în Parcul Național Cozia – Mănăstirea Turnu, Stânișoara și Schitul Ostrov — scris în 29.07.18 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Biserici vâlcene – repere ale spiritualității poporului român — scris în 26.07.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Schitul Fedeleșoiu [Dăești] – păstrător al unor comori de artă brâncovenească — scris în 26.09.17 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2017 Manastirea Turnu, Stanisoara si masivul Cozia — scris în 19.02.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ