ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.11.2012
DE wasi
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.04.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
OCT-2012
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Un loc binecuvantat de Dumnezeu!

TIPĂREȘTE

Recunosc, cu rusine, ca nu am auzit de Manastirea Prislop si parintele Arsenie Boca decat in primavara acestui an. La vremea respectiva m-am gandit ca vom ajunge intr-o buna zi si acolo, dar luata cu rutina zilnica am uitat. La inceputul lunii octombrie. intr-un interval de cateva zile in jurul meu, se discuta numai despre Arsenie Boca, sincera sa fiu am luat totul atat de personal incat am gandit ca eu facusem o promisiune in primavara, de care nu tinusem cont.

Am plecat la drum cu speranta in suflet ca imi voi gasi linistea si odihna interioara pe care mi-o pierdusem cu ceva timp. in urma unui incident, de care eram inca marcata. Am ales traseul Bucuresti, Pitesti, Voineasa, Petrosani, Hateg, Manastirea Prislop. Traseu este cel mai scurt, dar calitatea drumului nu este foarte buna, dar totul este compensat de frumusetea peisajului.

Am plecat pe 11 octombrie, pe o vreme nu tocmai prietenoasa, dar increzatori ca vom ajunge acolo unde ne doream. Trecand de Voineasa, urcand, am ajuns intr-un adevarat decor de iarna, totul in jur era alb, de poveste. O portiune de 15 km, intre Obarsia Lotrului si Petrosani, rabdarea noastra a fost pusa la mare incercare, drumul groaznic plus conditiile meteo. Din Petrosani am facut dreapta spre Hateg, iar de acolo cu ajutorul unor localnici, ne-am indreptat spre manastire.

Drumul spre manastire l-am facut intr-o liniste deplina, cuprinsi de emotii nefiresti. Am pasit pe poarta mare si am luat-o pe aleea ce ducea la lacasul sfant cu sute de ani in spate. In partea dreapta a bisericii se gaseste un chiosc, unde se vand obiecte bisericesti.

Am intrat in biserica, loc destul de aglomerat de pelerinii care incercau, unii sa se roage, altii sa-si scrie pomelnicele.

De acolo am pornit pe cararea ce duce in poiana unde se gaseste cimitirul, cararea este putin in panta, parca anume facuta. Locul te impresioneaza, arata ca o gradina, la fiecare mormant sunt flori multicolore, flori de toamna si este o liniste desavarsita.

Mormantul parintelui Arsenie Boca arata ca o mare de flori, toate asezate pe mormant si in jurul acestuia. Ceea ce simti este foarte greu de descris in cuvinte, am vazut fetele oamenilor, unele luminoase, altele triste, chinuite de durere dar parca toate aveau speranta de mai bine in priviri. Am vazut o maicuta ce venea sa aranjeze ghivecele de flori aduse de noi, pelerinii. Citisem, pe undeva, ca sunt rautacioase si deloc prietenoase cu pelerinii, eu nu am vazut nimic din toate acestea, din contra, vin smerite si la fel se retrag.

De la mormant am plecat spre chilia unde a trait Sf. Ioan, se merge tot pe o carare ce urca pana in fata unei cruci, ce marcheaza intrarea pe traseul spre Casa Sfanta. Trebuie avuta mare grija la coborare, este o poteca ingusta, plina de radacini, iar ca sustinere este o balustrada metalica, in jos fiind o rapa. Radacinile copacilor parca formeaza trepte si chiar ajuta la coborare. Intrarea in chilie este mai grea, dar nu imposibila, cu putin ajutor se poate patrunde in locul unde Sf Ioan a stat in rugaciune si meditatie ani buni. Aici am gasit icoana acestui sfant, lumanari aprinse si iarasi nelipsitele flori si acelasi aer de liniste si pace.

Am plecat de acolo asa de multumiti si cu o liniste in suflet, incat acum dupa atata timp, am impresia ca suntem protejati si insotiti la tot pasul de cineva. Trebuie doar sa crezi, restul vine de la sine!...

Calitatea putinelor fotografii, nu este foarte grozava, eu le-am facut mai pe ascuns!


[fb]
---
Trimis de wasi in 08.11.12 17:51:09
Validat / Publicat: 08.11.12 19:50:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în HAȚEG [HD].

VIZUALIZĂRI: 24210 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (wasi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 La intoarcerea spre casa.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18200 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

creivean
[27.12.12 20:02:51]
»

@wasi

Sâmbătă vreau să ajung şi eu acolo. Din Haţeg, îmi poţi indica mai exact pe unde trebuie s-o iau spre mănăstire? Eu am să ajung, dinspre Deva.

O localitate, coordonate GPS, semne de urmărit pe indicatoarele rutiere, etc...

Mulţumesc.

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[27.12.12 21:21:39]
»

@creivean: drumul dinspre Hunedoara l-am descris eu, în articolul de ast' primăvară, cam pas cu pas. Plus că, urmărind harta de aici de pe sait, e destul de simplu de ajuns. Poţi merge şi pe "naţionale" până la Haţeg, apoi pe drumul descris de autorul acestui articol (tot pe DJ 687A, dar dinspre Haţeg spre Hunedoara, până în Silvaş, apoi stânga spre mânăstire) dar ocoleşti fără rost. Plus că pe 687 sunt nişte peisaje superbe, inclusiv lacul Cinciş văzut de departe şi "Catedrala pădurenilor" văzută şi asta de dincolo de văi...

Drum bun şi să te ajute să linişteşti sufletul!

PS şoseaua între Silvaş şi mânăstire e cam îngustă, e bine să mergi mai cu grijă, nu pot trece 2 maşini una pe lângă alta în viteză pe-acolo! Sunt indicatoare spre mânăstire din alea maro.

creivean
[27.12.12 21:28:37]
»

@Dragos:

Aşa să fie!

Eu am căutat pe celebra hartă a celor de la Via Michelin şi nu-mi apărea niciunde.

Merci încă o dată!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[27.12.12 21:32:37]
»

@creivean: normal, dacă nu ai scris la destinaţie "Silvaşu de jos". Oricum, mânăstirea e pe un drum lăturalnic, ViaMichelin.com n-are cum să ştie să te ducă până acolo. Poate după coordonate...

creivean
[27.12.12 21:39:47]
»

Păi da, io' căutam Mănăstirea Prislop, în vreo localitate Prislop, nu-n Silvaş, da' acu' ştiu, să nu mă mai iau după nume

Să mai fac GPS-ul să meargă pe noul smartphone, pe care moşu mi l-a adus (c-am fost cuminte, cum altfel) şi... sâmbătă, merg cu... Ioana (vocea gps-ului) până acolo.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
wasi
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Prislop [Silvașu de Sus]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049110889434814 sec
    ecranul dvs: 1 x 1