GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O experiență bahică prin cramele Mileștii Mici și Cricova
A dat Atotputernicul și am pus ambele picioare, de data aceasta fără aportul membrelor superioare, în cramele din preajma Chișinăului, cărora le pusesem gînd rău, vorba vine, de o bună bucată de vreme.
Aste două crame sunt dispuse oarecum simetric și la distanță aproximativ egală față de orașul de pe malul Bîcului, una la nord (Cricova), iar cealaltă la sud (Mileștii Mici). Istoria lor (debutînd cu anii '50 ai secolului nu demult trecut), de asemenea, este identică, ambele fiind amplasate în galeriile de extracție a calcarului din ceea ce a fost cîndva fundul Mării Sarmatice, așa cum subliniau cu mîndrie ghidușele ce ne-au ținut companie prin hrubele cu pricina.
Ce-i drept, Cricova a primit mai multă atenție decît sora a mică, aici avînd loc și protocoalele de stat, cum sunt numite convențional chiolhanele obrazelor subțiri de prin partea locului. Dar, pentru a avea o imagine cît mai edificatoare, este recomandabil să le ataci pe amîndouă, separat ori împreună.
Formula pe care a ales-o grupusculul nostru a fost să atingem în aceeași zi ambele obiective turistico-bahice. Am început cu Mileștii și am continuat cu Cricova, cum s-ar spune, de la mic la mare.
Ca detaliu pur tehnic, deși la Cricova ni s-a spus că asigură ei transportul, la fața locului am fost nevoiți să deturnăm un autoturism al unui membru de familie pentru a putea face turul beciurilor.
Experiența a făcut toți banii, în cazul dat taxa de vizitare plus degustare s-a ridicat la echivalentul a 200 RON/persoană pentru ambele locații. Asta ar fi varianta medie ca preț, în funcție de pachetele puse la dispoziție.
Rezervarea se face din timp, telefonic sau prin mail, pentru ambele locații, care au fiecare cîte un site de prezentare, cu toate datele de contact actualizate.
Deoarece aveam rezervarea făcută pentru aceeași zi la ambele beciuri, am ajuns decuseară în Chișinău, unde ne-am și întors după turul triumfal, plin de satisfacții ocular-gustative. Recomandarea mea este să vă aruncați cu încredere în adîncurile fostei Mări Sarmatice, că de înecat nu vă veți îneca, dar dacă nu veți ieși chiuind de-acolo, rău n-o să vă pară cu siguranță!
Pentru iertarea păcatelor, a doua zi am făcut a doua zi un drum pe la Sfintele Mănăstiri Saharna și Țîpova de pe malul Nistrului, dar despre asta, feții moșului, cu altă ocazie!
Trimis de ostap bender in 26.06.12 15:56:54
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în REP. MOLDOVA. A mai fost în/la: Am fost eu în mai multe părți ale Basarabiei și m-oi mai duce!
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ostap bender); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ostap bender: bun-venit pe site si in comunitatea AmFostAcolo!
Multumim pentru impresii, te asteptam si cu alte recomandari din vacantele tale trecute sau viitoare
@ostap bender: Bine ai venit printre noi! Abia astept si alte impresii din Republica Moldova. Eu mi-am dorit un circuit in tarisoara vecina sa vizitez manastirile lui Stefan, dar nu s-a potrivit inca.
In legatura cu vizita la Crama Cricova numai atat ne spui? Cam cat timp a durat vizita in hrubele cu vinuri moldovenesti? N-ai facut nici o poza? Ai voie sa pozezi in interior?
@iulianic: bine v-am găsit! pentru un tur al mănăstirilor vă pot recomanda să folosiți vreun amic/rudă cu autoturism în dotare, în caz că nu sunteți atît de temerară să porniți de una singură puteți studia următoarele link-uri: emaus.md/index.php?pag=pelerinaj&tara=1 ori pelerinaj.md/?p=316. dacă vă hotărîți pt varianta pe cont propriu, vă pot face eu un instructaj bazat pe experiența proprie.
despre durata vizitei prin hrubele cu pricina pot să vă spun că am alocat cam 1h 1/2 - 2h la fiecare, dar în funcție de pachetul ales din cele puse la dispoziție de gazde se poate și mai puțin/mai ieftin și mai mult/mai scump de atît.
caut să adaug și vreo două fotografii mai reprezentative pentru cele două locații, ieri nemaiavînd timp pt asta.
@webmaster: mulțam de urări! dacă nu-i bai plantați-mi, rogu-vă, evergreen-ul Mariei Tănase cu vinul ghiurghiuliu ca și coloană sonoră!
------------------------
ok rezolvat !
@ostap bender: Deocamdata am renuntat la ideea de a vizita manastirile lui Stefan din Republica Moldova. Nu pentru ca nu as mai vrea, ci pentru ca am ramas in asteptarea unei oferte turistice potrivite. Eu plec numai in grup organizat. Multumesc pentru intentia de a ma ajuta!
Despre Crama Cricova am pus intrebari pentru ca o voi vedea si eu in august. Am auzit atatea cuvinte elogioase despre hrubele in care se merge cu masina, despre vinurile moldovenesti (care se gasesc acum si in supermarketurile noastre), ba chiar am fost indemnata sa nu ratez o astfel de experienta. Astept cu nerabdare luna august!
@iulianic: felicitări pt decizia luată! în caz că nu am fost suficient de explicit, e musai să aveți în dotare autoturism propriu cu șofer ne-degustător de exponate cricoviene, chiar dacă personalul vă va spune, cînd veți face rezervarea, că vă pot ei asigura transportul prin interiorul cramei. dar recomandarea mea este să cuplați și crama de la Mileștii Mici, măcar pt a avea un termen de comparație pt Cricova. minusurile și plusurile dintr-o parte și din cealaltă se vor compensa și vă vor asigura o satisfacție deplină!
@ostap bender: Am fost la Combinatul de vinuri de la Cricova si mi-am formulat, recent, impresiile pe AFA.
Privind pozele tale, am insa o nedumerire. P11 infatiseaza alaturi de "Ierusalim de Pasti" cu totul altceva. Eu am gasit Grasa de Cotnari. Se vede clar din pozele mele P21 si P22. (vezi fotografiile mele aici) Ma intreb daca nu cumva este o strategie a moldovenilor de a intampina grupurile mari. Oare astazi ce se afla langa cel mai pretios vin al colectiei de la Cricova?
@iulianic: Apreciez modul dvs. de prezentare a cramelor Cricovei! Într-adevăr este vorba de strategie de marketing în afișarea Grasei de Cotnari în preajma Evreiescului de Pessah, dar mie mi se pare a fi dovada unei eleganțe față de grupul dvs., ceea ce ar fi de apreciat, după mine. La cît mai mulți vizitatori din România "vecină și prietenă" pe plaiurile moldave!
Mutat în rubrica "Combinatul de vinuri (crama) Cricova Crama Mileştii Mici, CHIŞINĂU" (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2023 Toamna la Milestii Mici — scris în 28.11.23 de aurora56 din TULCEA - RECOMANDĂ
- Nov.2018 Milestii Mici – cea mai mare vinarie din lume — scris în 28.03.20 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2016 Pe urmele lui Bacchus - Orasul Subteran Milestii Mici — scris în 23.02.17 de angela_tudose din TULCEA - RECOMANDĂ
- May.2014 Mileștii Mici – Crama intrată în Cartea Recordurilor — scris în 30.07.15 de izabiza din IAşI - RECOMANDĂ