61436 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Crama Mileştii Mici

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
30.07.2015
DE
Avatar izabiza
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Iaşi
înscris/ă în 23.07.15
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
MAY-2014
DURATA: 3 zile
TIP: COLEGI

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.62
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Mileștii Mici – Crama intrată în Cartea Recordurilor


Am rămas mirată să văd că nu sunt impresii de la celebrele crame din Mileștii Mici și Cricova, din Moldova de peste Prut. Mi-a fost greu sa cred si am mai insistat cu scormonitul pe site. Am gasit în cele din urmă ceva-ceva.

Tot e bine mi-am zis. Dar, întotdeaun e loc și de mai bine Așa că vin și eu să va povestesc separat, despre Crama de la Milestii Mici desi intentionam să o menționez doar în trecere într-un material despre Chișinău.

Crama de la Mileștii mici este la 20 de km sud de Chișinău, în Raionul Ialoveni, Republica Moldva. A intrat în Cartea Recordurilor ca cea mai mare colecție de vinuri din Europa în anul 2005 cu peste 1,5 milioane de sticle în colecție. Iar acum, cică ar avea peste 2 milioane.

Observ că prețurile au rămas cam aceleași ca în mai 2014, data vizitei mele. Programele de degustare variază ca preț între 310 și 2000 MLD (lei moldovenești), adică între aprox 100 – 500 lei românești, în funcție de meniu și orar. Există și o variantă doar de excursie, fără degustare. Dar dacă tot ai ajuns acolo măcar tot merită să sorbi, pardon, să guști ceva. În cursul dimineții e mai ieftin.

Acest oras vinicol subteran a aparut in urma extragerii zacamintelor de calcar in anii ‘70 ai secolului trecut, la o adincime de 40-85 m si este unul dintre cele mai mari din lume. Lungimea galeriilor constituie 200 km, dintre care mai mult de 50 km de galerii sunt utilizate de CVC „Milestii Mici”.

În subteran se intră cu mașina, apoi la pas. Eu, împreună cu grupul cu care am vizitat-o am intrat în subteran cu microbuzul cu care am venit, după ce, la intrare am achitat tariful și am preluat ghidul, de fapt ”ghidă”, drăguță rău și plăcută în prezentare. Excursia pin galeriile cu nume de vinuri sa am făcut-o la pas.

Ce mi-a mai atras atenția sau mi-a rămas în memorie după vizita destul de scurtă (maxim 1 h) și degustarea destul de...consistentă :)

-Căderea de apă de la începutul zonei de vizitare pe jos

- Colecția de aur – unde sticlele erau așezate în căsuțe – caze (așa am aflat că se cheamă) – acoperite de praf și pânze de păianjeni. Cel mai vechi e din 1969.

- Lungimea culoarelor, sentimentul de ordine dat de alinerea perfectă a sticlelor sau butoaielor.

- Surpriza oferite de schimbarea decorului la trecerea de pe o stradă pe alta, fiecare purtând numele unui soi de vin celebru, – nu ai timp să te plictisești, ba chiar nu ai timp suficient să absorbi toate informațiile.

- Locul în care experimentau fabricarea șampaniei după model frantuzesc – sticlele așezate pe rasteluri aveau semne pe dopuri pentru a ști unde au rămas cu rotitul periodic al sticlelor

- Aerul răcoros dar plăcut (12-14 gr C), luminile,

- Mirosul de lemn impregnate cu vin din zona butoaielor

- Zona Sălilor de degustare, fermecătoare de la intrare prin ușile în formă de butoi, apoi te încântă prin amenajare, ornamente și decorațiunile de acolo

- Un copacel sculptat cu chipuri umane, fiecare redând un anumit stadiu bachic

- aranjamentele ornamentale din curte - cu butoaie de stejar pensionate după ce și-au făcut ani buni datoria de a da aromă Cabernetului, care umplu continuu, cu apă colorată în roze sau alb sugerând culoarea vinurilor, niște pahare supradimensionate.

După degustare, veseli nevoie mare, ce credeți că am făcut prima dată după ce ne-am văzut la suprafață? Am respirat adanc aerul de afară și am intrat în Magazinul -Muzeu situat lângă poarta combinatului și ne-am luat temă pentru acasă. Ca doar trebuia să aprofundăm cele degustate, nu?

Așa cum scrie și pe site-ul lor de prezentare milestii-mici.md, de unde de altfel puteți afla mai multe detalii:

Pentru a vizita galeriile subterane "Milestii Mici", este necesar de a face o rezervare din timp, la telefon sau e-mail. Aveti posibilitatea sa alegeti ziua si ora la care ati dori sa faceti excursia. Tot atunci se alege si meniul in care vi se propun anumite vinuri si bucate. Turul prin orasul vinicol subteran se face cu transportul clientilor (inaltimea autocarelor nu trebuie sa depaseasca 2,7 m), cu loc pentru ghid... Excursia include vizita Magazinului-Muzeu, unde e posibila procurarea vinurilor "Milestii Mici".

Zău că merită, dacă ajungeți prin zonă să faceți o vizită în acest minunat oraș subteran al vinurilor aflat pe locul unde acum milioane de ani se întindea Marea Sarmatică.

---
Impresii încărcate de izabiza in 30.07.2015 07:38:47

Validat / Publicat: 30.07.15 09:49:35


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în REP. MOLDOVA.
VIZUALIZĂRI: 4421


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (izabiza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  9000 PMA (din 12 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- izabiza
[30.07.15 08:19:40]
» mesaj pers

   oouuuups, cred ca am gresit categoria. Am impresia ca se potrivea mai bine la Hai-hui prin R. Moldova. Scuze, webmaster - iar iti dau de lucru :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[30.07.15 09:48:41]
» mesaj pers

   Bună recomandarea!

   Mutat în rubrica "Crama Mileştii Mici, CHIŞINĂU" (nou-creată pe sait) - consider că obiectivul în sine merită rubrică nouă, chiar dacă în acest moment avem (pare-se) doar un singur review de acolo...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- izabiza
[30.07.15 09:58:51]
» mesaj pers

   mai e o referire la Milestii Mici combinata cu Cricova - aici vezi impresii (am observat ca si fotografiile sunt mai mult de la Milestii Mici.)

   Oricum, dacă așa a considerat webmasterul că merită rubrică separată, atunci nu pot decat sa sper ca vor aparea cat mai multe si aromate impresii. Noroc și voie buna! :)

   se poate pune link la www.milestii-mici.md, scris înainte de citat ? Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmasterX
[30.07.15 10:07:14]
» mesaj pers

   @izabiza

(am observat ca si fotografiile sunt mai mult de la Milestii Mici.)

   Articolul respectiv a fost relocat în rubrica "Crama Mileştii-Mici"

   -

   Linkul indicat a fost deasemenea formatat

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[12] foto. Click pe poze pentru a le mări

P02 [MAY-2014] Prin galeriile cu vinuri la Mileștii Mici - Crama intrată în Cartea Recordurilor -- foto by <b>izabiza</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646582">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646582"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646582">Şterge vot</a></div><span id="v9646582" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646582)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646582Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646582MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2014] Prin galeriile cu vinuri la Mileștii Mici - Crama intrată în Cartea Recordurilor
foto izabiza [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2014] Vinuri într-o odihnă spre desăvârșire - Mileștii Mici, Republica Moldova -- foto by <b>izabiza</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646583">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646583"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646583">Şterge vot</a></div><span id="v9646583" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646583)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646583Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646583MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2014] Vinuri într-o odihnă spre desăvârșire - Mileștii Mici, Republica Moldova
foto izabiza [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [MAY-2014] Butoiele de stejar dau aromă puternică vinului. La Mileștii Mici - Republica Moldova -- foto by <b>izabiza</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646584">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646584"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646584">Şterge vot</a></div><span id="v9646584" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646584)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646584Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646584MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2014] Butoiele de stejar dau aromă puternică vinului. La Mileștii Mici - Republica Moldova
foto izabiza [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [MAY-2014] Străzile prin orașul vinicol subteran de la Mileștii Mici au fiecare un nume și o plăcuță indicatoare. -- foto by <b>izabiza</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646585">Şterge vot</a></div><span id="v9646585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2014] Străzile prin orașul vinicol subteran de la Mileștii Mici au fiecare un nume și o plăcuță indicatoare.
foto izabiza [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2014] Pe holurile din Zona care duce spre Sălile de degustare - Mileștii Mici -- foto by <b>izabiza</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646586">Şterge vot</a></div><span id="v9646586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2014] Pe holurile din Zona care duce spre Sălile de degustare - Mileștii Mici
foto izabiza [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2014] Un copăcel pe care poți vedea cum se transformă chipul uman pe măsură ce avansează în încercările bachice :) - La Mileștii Mici -- foto by <b>izabiza</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646587">Şterge vot</a></div><span id="v9646587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2014] Un copăcel pe care poți vedea cum se transformă chipul uman pe măsură ce avansează în încercările bachice :) - La Mileștii Mici
foto izabiza [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2014] Butoaiele de stejar... pensionate au primit onoarea de atrage vizitoatorii în curtea Cramei de la Mileștii Mici. -- foto by <b>izabiza</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646588">Şterge vot</a></div><span id="v9646588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2014] Butoaiele de stejar... pensionate au primit onoarea de atrage vizitoatorii în curtea Cramei de la Mileștii Mici.
foto izabiza [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2014] Hai, noroc și la mai mare! -- foto by <b>izabiza</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646590">Şterge vot</a></div><span id="v9646590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2014] Hai, noroc și la mai mare!
foto izabiza [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2014] Iată că am pozat și butoul cu vinul alb :) -- foto by <b>izabiza</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646591">Şterge vot</a></div><span id="v9646591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2014] Iată că am pozat și butoul cu vinul alb :)
foto izabiza [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2014] Una dintre sălile de degustare în Crama Mileștii Mici - cred ca e una dintre cele cu tarif mai modest :) -- foto by <b>izabiza</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646593">Şterge vot</a></div><span id="v9646593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2014] Una dintre sălile de degustare în Crama Mileștii Mici - cred ca e una dintre cele cu tarif mai modest :)
foto izabiza [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2014] În Magazinul-Muzeu de la Mileștii Mici, aflat la suprafață. Puteți privi dar și cumpăra. -- foto by <b>izabiza</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646596">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646596"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646596">Şterge vot</a></div><span id="v9646596" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646596)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646596Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646596MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2014] În Magazinul-Muzeu de la Mileștii Mici, aflat la suprafață. Puteți privi dar și cumpăra.
foto izabiza [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2014] O mică cascada te intimpina la inceputul plimbarii la pas prin galeriile subterane ale orasului vinului de la Milestii Mici, Republica Moldova -- foto by <b>izabiza</b> [uploaded 30.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av646601">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv646601"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=646601">Şterge vot</a></div><span id="v9646601" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(646601)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f646601Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e646601MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2014] O mică cascada te intimpina la inceputul plimbarii la pas prin galeriile subterane ale orasului vinului de la Milestii Mici, Republica Moldova
foto izabiza [30.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

[12] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.142127037048 sec