#I#D
92958 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Sfaturi utile pentru vacanța în Madrid

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.04.2019
DE
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 02.09.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
MAR-2019
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
aprox. 800 € 2 pers.
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Madrid low cost, sau cum să te descurci cu un buget redus


Avertisment: Acest review este despre cum să cheltui mai puțin la o vizită în Madrid, dar nu numai. Observațiile și informațiile sunt personale, ca atare subiective. Fiecare le tratează cum dorește, inclusiv cu indiferență. E alegerea fiecăruia.

La sfârșitul anului trecut, am început să-mi organizez vacanța de iarnă, din februarie 2019, la Atena. Asta după ce, vreo trei ani la rând, am fost „deturnat” și reorientat spre alte destinații.

Dar nu despre Atena vreau să vă povestesc (nu acum), ci despre următoarea destinație, din care m-am întors de puțin timp.

Căutând eu zborul potrivit spre Atena, dau peste altceva, foarte interesant: zbor direct, București – Madrid, la un preț foarte mic, în martie. Nu am ezitat nicio clipă și am rezervat pe loc două bilete dus-întors (nu știam atunci că asta mă va costa absența de la întâlnirea AFA de la Herculane :( ), la prețul de sub 100 €, cu opțiunea de prioritate, care îți dă dreptul la un bagaj suplimentar de cabină (un troler mic). Cu locuri rezervate, totul ne-a costat sub 600 de lei ambele bilete.

Dacă transportul s-a încadrat la categoria low cost, nu același lucru s-a întâmplat cu cazarea. Dincolo de întâmplarea despre care am povestit aici, am constatat că o cazare decentă în Madrid este scumpă. Am rezolvat în final destul de convenabil, dar despre asta am să povestesc într-un alt review.

Aici, vreau să vă povestesc despre ce se poate face în Madrid și, mai ales, cum să faceți acest lucru cu bani puțini.

Trebuie să recunosc faptul că, pensionari fiind, am beneficiat și de unele reduceri, dar multe dintre ele nu au legătură cu acest fapt.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți, odată ajunși la Madrid, este să mergeți la un punct de informații turistice. Sunt multe astfel de puncte, iată câteva dintre ele:

1. Paseo del Prado Tourist Information Point, Plaza de Neptuno (Plaza Canovas del Castillo), GPS: 40.414912, -3.693900

2. Atocha Tourist Information Point, Ronda de Atocha, GPS: 40.407394, -3.693910

3. Plaza de Callao Tourist Information Point, Plaza de Callao, GPS: 40.419687, -3.705904

4. Recoletos-Colon Tourist Information Point, Paseo Recoletos, 23, GPS: 40.422662, -3.691828

5. CentroCentro Tourist Information Point, Plaza de Cibeles (la parterul clădirii Palacio de Comunicaciones), GPS: 40.419103, -3.692375

Toate aceste puncte de informații turistice au un orar foarte bun: zilnic, 09:30 – 20:30, doar cel de la CentroCentro deschide o jumătate de oră mai târziu, când se deschide centrul expozițional.

Dar cel mai bine ar fi să mergeți la Centro de Turismo de Plaza Mayor, aflat, așa cum îi spune numele, în Plaza Mayor, chiar la mijlocul laturii nordice a acesteia. Pentru mine a fost o surpriză să văd ce puțină lume intra aici, în timp ce piața în sine era plină de turiști.

De la unul din aceste centre, luați cât mai multe materiale informative. Știu, veți spune că vă încărcați cu multe hârțoage, dar nu e nevoie să vă întoarceți în țară cu ele (deși multe din ele rămân amintiri de neuitat, cu poze foarte frumoase).

Din aceste materiale puteți extrage informațiile de care aveți nevoie și pe care nu le-ați aflat din căutările de pe Internet, de acasă. În plus, tot de aici, puteți intra în posesia unei hărți, absolut necesare pentru deplasarea în Madrid.

Cel mai important material informativ este așa-numitul esMadridmagazine, în care se găsesc informații despre evenimente, expoziții, muzee, spectacole, concerte, parcuri și grădini, târguri, locuri unde se mănâncă bine și multe alte informații utile. În acest material informativ am găsit cele mai bune și mai exacte informații, cum ar fi, de exemplu, expoziția temporară „Toulouse-Lautrec și spiritul Montmartre-ului”, de la Caixa Forum, sau cea intitulată „Leonardo da Vinci: fețele geniului”, din Palacio de las Alhajas. Ambele expoziții se mai pot vizita până pe 19 mai.

În ce privește muzeele, trebuie să vă spun că acestea sunt multe și nu veți avea timp, într-o săptămână, să le vizitați pe toate (pentru asta, programați-vă, încă de la început, o a doua călătorie la Madrid).

Iată câteva informații foarte utile, legate de vizitarea muzeelor:

1. Museo Nacional del Prado, aflat pe Paseo del Prado, GPS: 40.414908, -3.692494

Acesta este cel mai important muzeu madrilen, cu aproape 9000 de exponate, în majoritate picturi, datând încă din secolul al XII-lea, până în secolul al XIX-lea. Aici, puteți admira picturi celebre ale unor artiști precum Goya, Hieronymus Bosch, El Greco, Rubens, Titian, Velázquez și mulți alții.

Este un muzeu imens, dificil de parcurs într-o singură vizită. Noroc că organizatorii au ușurat sarcina vizitatorilor, interzicând în totalitate fotografierea și filmarea (deci, când mergeți acolo, inutil să mai luați cu voi aparatul foto). :))

Programul de vizitare este foarte generos: zilnic (nu e închis lunea), de la 10:00 – 20:00, cu excepția zilelor de duminică și sărbători legale, când muzeul se închide cu o oră mai devreme. Intrarea costă 15 €, dar, în fiecare zi, ultimele două ore de vizită, se poate intra gratuit.

Casele de bilete se găsesc la intrarea de pe latura de nord (intrarea Goya). Când am fost eu, nu era coadă, așa că nu este necesar să luați bilete în avans, mai ales de tipul „skip the line”, care costă mai mult. Nu știu însă cum e în plin sezon turistic. Ce este însă foarte important, este că puteți vizita muzeul gratuit (eventual în mai multe reprize), în ultimele două ore de vizită. Pentru asta tot trebuie să luați bilet de intrare, nu costă nimic, dar este necesar. Nu vă speriați de coada, care poate fi și de câteva sute de persoane și care se formează cam de pe la ora 17:00. Când am fost eu, coada avea deja vreo trei sute de persoane. M-am dus la ghișeul de bilete și am întrebat-o pe vânzătoare dacă există o limită a numărului de bilete gratuite și mi-a spus că nu. Așa am căpătat curaj, deși, între timp, coada se mărise și mai mult. Dar, la ora 18:00, ea s-a pus în mișcare și, în cinci minute, eram în muzeu.

2. Museo Nacional centro de Arte Reina Sofia, Calle de Santa Isabel, 52, GPS: 40.408614, -3.693785

Despre acest muzeu nu pot să vă dau amănunte, pentru că nu am mai apucat să-l vizităm. Biletul de intrare costă 10 € și are programul zilnic 10:00 – 21:00, cu excepția zilelor de marți, când este închis și duminică, atunci când muzeul se închide la ora 19:00. Și aici sunt ore de gratuități: zilnic, ultimele două ore (19:00 – 21:00), iar duminica toată după-amiaza: 13:30 – 19:00.

La acest muzeu, este permisă fotografierea, bineînțeles fără flash și fără trepied.

3. Museo Nacional Thyssen-Bornemisza, Paseo del Prado, 8, GPS: 40.416355, -3.694571

Personal, acest muzeu mi-a plăcut mai mult decât Prado, dar asta e o chestiune subiectivă, pentru că eu sunt mare amator de pictură impresionistă, care nu există la Prado; în plus, văzusem deja Goya, Velazquez, El Greco etc. în Toledo și El Escorial.

Prețul intrării este de 13 €, orarul de vizită fiind de marți până duminică, 10:00 – 19:00. Lunea este rezervată vizitelor gratuite, oferite, așa cum ne spun organizatorii, grație sponsorului Mastercard. În această zi, muzeul este deschis numai pentru vizite gratuite, între orele: 12:00 – 16:00. Nouă ne-a fost (aproape) suficient acest interval de timp, dar trebuie să recunosc că partea de artă modernă, după care nu prea mă dau în vânt, am parcurs-o mai repejor. :))

Când am fost noi, am ajuns cu un sfert de oră înainte de deschidere și coada era deja destul de lungă, cel puțin 50 de metri, rândul fiind format pe trotuar, câte două persoane alăturate, asta însemnând cel puțin 200 de persoane. Aici s-a intrat fără a ni se da un bilet, doar un plan al muzeului, lucru foarte de folos. La acest muzeu, fotografierea este permisă, tot fără flash. Chiar și pentru pre-flash-ul camerei mele de la telefon, am primit observații de la supraveghetori.

4. Museo Arqueológico Nacional, Calle de Serrano, 13, GPS: 40.423272, -3.688335

Aici, prețul intrării este modest, doar 3 €, dar noi l-am vizitat tot gratuit, pentru că sâmbăta, după ora 14:00 și duminica, vizita este gratuită. Muzeul merită cu prisosință o vizită, mai ales că, după părerea mea, nu e doar un muzeu arheologic, ci un muzeu de istorie, ajungând cu exponatele până în Epoca Marilor Descoperiri. Programul de vizită este de marți până sâmbătă, 09:30 – 20:00, iar duminica 09:30 – 15:00. Lunea și sărbătorile legale este închis. Se poate fotografia (și aveți ce!).

5. Museo de la Biblioteca Nacional, Paseo de Recoletos, 20-22, GPS: 40.423952, -3.690487

Muzeul este în aceeași clădire cu Muzeul Arheologic, intrarea fiind pe latura opusă. Aici intrarea este permanent gratuită, programul fiind: marți-sâmbătă: 10:00 – 20:00, duminica: 10:00 – 14:00, luni închis. Aici, noi am vizitat și expoziția temporară „Leonardo da Vinci: fețele geniului”.

6. Museo Nacional de Artes Decorativas, Calle Montalbán, 12, GPS: 40.417993, -3.689828

Preț intrare: 3 €. Orar: luni – închis; marți, miercuri, vineri și sâmbătă: 09:30 – 15:00; joi: 09:30 – 15:00 și 17:00 – 20:00; duminică: 10:00 – 15:00. Joia după-amiaza (17:00 – 20:00) și sâmbăta (14:00 – 15:00) vizita este gratuită. Și aici este permis fotografiatul.

7. Museo Naval, Calle Montalbán, 2, GPS: 40.418075, -3.692182

Preț de intrare: 3 € (ei spun că e o contribuție voluntară, dar, de fapt, era obligatorie). Program: 10:00 – 19:00, în fiecare zi, cu excepția zilelor de luni. Este un muzeu destul de mic, se poate parcurge mai alert într-o oră, dar merită vizitat.

8. Palacio Real de Madrid , Calle de Bailen, GPS: 40.416496, -3.713695

Aici sunt mai multe tipuri de acces (și prețuri), pe care le puteți afla pe sait. Intrarea generală este de 11 €, dar au și diferite reduceri și gratuități. Noi am plătit câte 6 €, ca cetățeni „seniori”, ai Uniunii Europene. Intrarea este gratuită de luni până joi, în ultimele două ore (16:00 – 18:00 din octombrie până în martie, restul anului, 18:00 – 20:00). Vizita merită cu prisosință, în preț fiind inclusă și expoziția temporară de la data vizitei.

Aici am văzut cea mai impresionantă colecție de armuri din tot ce am văzut până acum (poate doar cea de la Musee de l’Armee des Invalides, din Paris să se compare cu ea). Este însă foarte frustrant să nu poți fotografia, pentru că aici, cu excepția exterioarelor și a expoziției temporare, fotografiatul este interzis.

…...

În sfârșit, mă opresc aici cu informațiile despre muzee, deși lista ar fi mult mai lungă. După cum spuneam, luați ghidul informativ și alegeți-vă de acolo ce vă interesează mai mult.

Un alt aspect pe care vreau să-l abordez este cel al vizitelor în împrejurimile Madridului. Evident, pe primul loc se situează:

1. Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial, Av Juan de Borbón y Battemberg, San Lorenzo de El Escorial, GPS: 40.590119, -4.147660

Această fostă mănăstire și reședință regală este acum un muzeu imens, pentru a cărui vizită îți trebuie măcar o jumătate de zi. Prețul vizitei este de 10 € (noi am luat bilet redus, 5 €). Merită cu prisosință să luați și un audioghid, contra sumei de 4 €. Și aici se poate vizita gratuit, miercurea și joia, între orele 15:00 – 18:00 (octombrie-martie) și între orele 17:00 – 20:00 (aprilie-septembrie), pentru cetățenii Uniunii Europene, rezidenții și titularii de permise de muncă în UE și cetățenii țărilor latino-americane, care dețin dovada cetățeniei (carte de identitate națională, pașaport sau permis de conducere) sau permis de ședere sau de muncă.

Nu am să vă povestesc ce puteți vedea acolo (poate îmi voi face timp să scriu un review dedicat), dar vreau să vă spun cum să ajungeți acolo. Este destul de simplu: mai întâi, trebuie să ajungeți la Intercambiador de Moncloa, care este, de fapt, o autogară. Dar nu una obișnuită, ci una subterană. Are mai multe intrări, cea mai la îndemână fiind ce de aici: GPS: 40.433773, -3.718909. Puteți ajunge și direct, din stația de metrou Moncloa. Sunt două niveluri subterane. Trebuie să mergeți la nivelul 1, de unde, de la porțile 10 sau 11, luați autobuzul spre El Escorial. Prețul unui bilet costă 4,20 €. În mai puțin de o oră, autobuzul vă lasă la Estación de Autobuses de San Lorenzo de El Escorial, de unde, până la mănăstire, sunt cam 500 m. Peste drum de intrarea în mănăstire, găsiți și un centru de informații turistice.

Ca să vă faceți o idee despre autogara subterană de la Moncloa, accesați acest link: goo.gl/maps/JsBGoAHdwiP2. Imaginea este chiar de la poarta 11, cu persoanele care stau la coadă. Cu mouse-ul, puteți să vă plimbați virtual prin Intercambiador de Moncloa.

Cu câteva minute înainte de plecarea autobuzului, acesta sosește în dreptul porții, șoferul descuie poarta dinspre exterior și pasagerii urcă, pe rând, în autobuz. Biletele se cumpără de la șofer. E bine să aveți suma exactă, sau măcar bani mărunți.

Sunt două linii care merg (cam din jumătate, în jumătate de oră) la San Lorenzo de El Escorial, pe trasee diferite: linia 661, mai directă, prin Galapagar și linia 664, mai ocolitoare, prin Guadarrama.

2. Toledo

Pentru a ajunge la Toledo, puteți alege între două variante de transport în comun: autobuzul, sau trenul.

Autobuzul se ia din Intercambiator de Plaza Eliptica (GPS: 40.384756, -3.717992). Acesta e subteran, ca cel de la Moncloa. De aici, luați autobuzul (plecări din sfert în sfert de oră) spre Toledo, la prețul de 10,94 € de persoană, dus-întors. Sosirea, cam după o oră de mers, este în Estacion de Autobuses de Toledo. GPS: 39.865823, -4.020437.

Noi am preferat a doua variantă, cam de două ori mai scumpă, dar și de două ori mai rapidă: trenul de mare viteză. Din gara Atocha, am luat trenul AVANT spre Toledo, care face 33 min. (fără oprire). Preț dus-întors 22,20 € de persoană. Sosire la Toledo AVE, Paseo de la Rosa, GPS: 39.862264, -4.011256. Până în Plaza Zocodover, din Toledo sunt 1,4 km, pe jos, numai bine o plimbare de un sfert de oră.

3. Segovia

Și la Segovia se poate ajunge la fel, fie cu autobuzul, fie cu trenul. Numai că, dacă până la Toledo, de la gara Atocha sunt cam 70 km, până la Segovia sunt 100 km. Cu mașina personală, pe autostrada AP-6, se face cam o oră, dar cu autobuzul, care merge pe drumuri naționale, se fac aproximativ două ore.

Așa că noi am preferat tot trenul de mare viteză, pe care l-am luat din gara Chamartin.

La Toledo, era să ratăm plecarea de la ora 09:20 (cea mai convenabilă), din cauza unei oficiante adormite și aiurite (cred că era îndrăgostită :)) ), care, deși mi-a spus clar că primul tren pleacă la 09:20, mi-a dat bilete pentru plecarea de la 08:53 și, când am ajuns la îmbarcare, cel care verifica biletele m-a trimis înapoi, pentru că trenul de la 08:53 tocmai pleca.

Culmea este că, întors la casa de bilete, acolo erau două englezoaice, cu o problemă identică cu a mea.

Ca să nu mai avem astfel de probleme, am decis să ne luăm bilete anticipat. Acest lucru se poate face foarte bine de pe saitul spaniol renfe.com/EN/viajeros/index.html, dar eu am ales să cumpăr aceste bilete prin intermediul agenției turistice Viajes El Corte Inglés, având în vedere că aveau un birou chiar la El Corte Inglés de la Plaza de Callao, foarte aproape de locul unde aveam apartamentul închiriat. Evident, pentru asta am plătit în plus, 4 €, dar am stat liniștit, că nu mai dau de vreo aiurită, care să mă încurce. Oricum, dacă aș fi rezervat direct pe saitul renfe, aș fi avut nevoie de o imprimantă pentru bilete, ceea ce, evident, nu aveam la apartamentul închiriat.

Ca și la drumul spre Toledo, am avut locuri rezervate; altfel, am înțeles că, în perioadă de vârf, pentru siguranță, e bine să rezervați din timp biletele, ca să nu riscați să nu mai găsiți. Locuri în picioare nu se dau! :))

Gara din Segovia (Segovia AV) pentru trenul de mare viteză este în plin câmp, în afara orașului. Mai există și gara veche, la marginea orașului, dar aici nu ajung decât trenurile regionale, care vin de la Madrid în două ore.

Cum gara pentru trenul de mare viteză este, cum spuneam, în afara orașului, există un autobuz, numărul 11, care, contra sumei de 2 €/persoană, vă duce până la vestitul apeduct, de unde, pe jos, puteți ajunge în centru, la catedrală și, mai departe, la Alcazar de Segovia. Autobuzul, care așteaptă la sosirea fiecărui tren, face cam 20 de minute, până la apeduct.

Drumul de la Madrid-Chamartin cu trenul de mare viteză, este, într-o bună parte, prin tunel, în timp ce, spre Toledo, este numai la suprafață.

La ducere nu am avut inspirația să cronometrez exact, dar la întoarcere, ajutat și de ecranele pe care erau afișate informații despre drum, am făcut acest lucru. De la pornirea din gara Segovia AV, până când a oprit în gara Chamartin, din Madrid, trenul a făcut 29 de minute, atingând o viteză maximă de 249 km/h.

Trebuie să mai spun că, dacă la Toledo, trenul avea capăt de drum, la Segovia, era doar o stație intermediară, întrucât trenul mergea până la Valladolid. La întoarcere, trenul venea de la Salamanca. Distanța Madrid – Salamanca este de vreo 280 km (trenul făcând până acolo o oră și 36 min.), tot atât cât e de la București, la Bârlad, distanță pe care, cu trenul, o parcurgi, în cel mai fericit caz, în cinci ore și un sfert, dacă trenul nu are întârzieri. :))

Și, o ultimă precizare, legată de trenurile de mare viteză: acestea sunt operate de diferite companii. Pe traseul spre Toledo, cât și pe cel spre Segovia, operează (cel puțin) două companii: AVANT, cu care am mers noi și ALVIA. Trenurile acesteia din urmă merg la fel de repede precum cele de la AVANT, dar prețul biletelor este cam cu 50% mai mare.

Un alt lucru pe care să nu-l ratați: la Madrid, nu ratați un spectacol de flamenco. Unde puteți vedea un astfel de spectacol? În multe locuri, în general în localuri (tablao flamenco). În aceste localuri, contra unei sume de intrare, în care este inclusă și o băutură, puteți obține un loc la o masă și să urmăriți un spectacol de flamenco. Noi am fost la un astfel de spectacol în localul Las Tablas, Plaza de España, 9, (GPS: 40.421963, -3.713472), unde intrarea a costat 29 €/persoană. Era cel mai ieftin și cel mai aproape de locul unde stăteam. Fata de la punctul de informații turistice, pe care am întrebat-o, ne-a recomandat, pe lângă Las Tablas, alte trei: Casa Patas, Torres Bermejas și Villa Rosa. Le găsiți ușor, după o căutare pe Google. Le găsiți și în esMadridmagazine. Intrarea costă la primul local 31 € și la celelalte două, 35 €.

Și dacă tot vorbim de localuri, să amintim aici și un loc (care mi-a adus aminte de Boqueria barceloneză), unde puteți gusta tot felul de mâncăruri (tapas și multe altele) și puteți bea un vin bun sau o bere rece: este vorba de Mercado de San Miguel (GPS: 40.415466, -3.709279), în apropiere de Plaza Mayor. Aici am băut cea mai scumpă bere, 8 € paharul, dar era o bere artizanală, excelentă.

Un ultim pont: în Madrid se găsesc locuri unde puteți să vă lăsați, contra cost, bagajele, așa cum am făcut noi: apartamentul închiriat trebuia eliberat cel mai târziu la ora 11, dar avionul nostru decola abia la 21:30. Cum să ne plimbăm o zi întreagă trăgând de trolere, chiar așa mici cum erau ele?

Așa că, m-am informat tot de la punctul de informații turistice și am aflat de un loc în apropierea locuinței noastre provizorii, unde, contra sumei de 5 € de bagaj, am lăsat bagajele într-o casetă, am tras o ultimă plimbare prin Madrid (vizită la Palatul Comunicațiilor, urcat în turnul de acolo, mers până la Puerta de Alcalá, apoi, tot pe jos, în Plaza de Colón, vizitat Biblioteca Națională și Muzeul Arheologic) și, spre seară, ne-am recuperat bagajele, ne-am urcat în metrou, ne-am luat rămas bun de la Madrid, care ne-a oferit momente de neuitat și am plecat spre casă.

Apropo de aeroportul Barajas, acesta are patru terminale, din care primele trei sunt apropiate unul de altul, în timp ce T4 este mai departe. Trebuie să știți că, dacă ați greșit terminalul, vă puteți duce la cel dorit, folosind autobuzul special destinat, care face un circuit între cele patru terminale. Îl puteți lua de la ieșirea/intrarea în terminal, e un autobuz verde și e gratuit.

În sfârșit, am ajuns la final, dar înainte să închei vreau să subliniez un lucru: la toate muzeele și la intrarea în orice gară, se face controlul bagajelor ca pe aeroport, cu raze X și tot tacâmul.

De asemenea, trebuie precizat că, în jurul Madridului, mai sunt și alte locuri frumoase de vizitat, cum ar fi Arajuez, sau Avila, pe care însă nu am avut timpul necesar pentru a le vizita. Le-am lăsat pentru o dată viitoare …

Vă mulțumesc pentru răbdarea de a mă citi și vă urez o vacanță reușită la Madrid, sau oriunde altundeva!

---
Impresii încărcate de Costi in 02.04.2019 15:42:01

Validat / Publicat: 02.04.19 17:56:05


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2082

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  36650 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- balasa violeta
[02.04.19 18:42:37]
» mesaj pers

   Felicitari! Iubesc Madridul, este un oras deosebit cu de toate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[02.04.19 20:10:16]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Costi
[02.04.19 20:20:31]
» mesaj pers

   @balasa violeta:

   Da, mi-a plăcut foarte mult și mie, sper să revin!

   Mulțumesc!

   Mulțumesc și webmasterului, pentru „distincție”! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RoxanaGRS
[03.04.19 09:11:19]
» mesaj pers

   Foarte fain articolul, plin de informații utile. Felicitări pentru vacanța reușită și pentru articol.

   Și mie mi-a plăcut mai mult Thyssen-Bornemisza decât Prado și acolo nu chiar predominau chinezii, nici când am fost noi, nici în pozele tale :). Muzeul Reigna Sofia merită pentru Salvador Dali și Picasso, restul e cam umplutură, dar, mă rog, depinde de gusturi. Când am fost noi era gratuit pentru pensionari.

   Madridul e un oraș superb. Am fost de două ori și mâine m-aș mai duce iar.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- Costi
[03.04.19 11:19:37]
» mesaj pers

   @RoxanaGRS:

   Mulțumesc pentru aprecieri!

   Și eu m-aș întoarce chiar azi la Madrid, pentru că am constatat că îmi place la fel de mult ca la Roma, care este orașul meu preferat.

   De fapt, mie îmi place cel mai mult Italia, dar, după această vizită la Madrid, punând alături și cele două de la Barcelona, cea de la Valencia și cea de pe Costa del Sol, am ajuns la concluzia că-mi place tot atât de mult și Spania. De aici însă mai am multe locuri de descoperit...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmasterX
[03.04.19 12:30:43]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Sfaturi utile pentru vacanța în Madrid, MADRID" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Madridul şi împrejurimile]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cristina47
[05.04.19 03:53:46]
» mesaj pers

   Excelent articolul!

   Mi-ati facut o mare bucurie, descriind exact, punctual, minunatiile Madridului, si a ceea ce se poate vizita, cazandu-te in Madrid, si facand excursii de o zi.

   Ma bucur ca vreti sa va reintoarceti!

   Tot din Moncloa, se poate lua un autobuz spre Pardo.

   Din Escorial, se putea ajunge la Valle de los Caidos, unde este o biserica superba, sapata in stanca muntelui Guadarrama. Crucea alba, din marmura, se poate vedea din tren, de la mare distanta. La Escorial, eu am mers de fiecare data, cu Trenurile de proximitate, din gara Atocha (Cercanias). Nu ma costa nimic in plus, fiindca imi cumparam abonament turistic zona T4, valabil pentru toata Comunitatea Madrid.

   Din Atocha, se mai poate ajunge la Alcalá de Henares, orasel universitar, plin de cocostarci. Si la Aranjuez, am fost de mai multe ori.

   Abonamentul acela, este valabil si pentru Toledo, si Guadalajara.

   Revin la articolul dumneavoastra care m-a incantat, efectiv. De cate ori ati mai fost in Madrid?

   Nici eu nu mi-as fi organizat timpul asa de minunat!

   Stiu unde este Las Tablas. Il am in fata ochilor! Insa, noi am luat masa mereu, pe durata cursurilor, la Casa Patas, care se afla pe langa Plaza Santa Ana. Nu faceam cursuri de flamenco. Era un curs de Jocuri teatrale de Dramatizare. Evident, ca am facut o zi si de flamenco. Ni s-a explicat cate stiluri sunt, am fost si noi invatati niste pasi... Dar, nici macar portughezii nu reuseau. Am ras in hohote, si eu am zis ca ma retrag, filmez, momentul. Nu aveam nici incaltaminte potrivita. Pantofi de flamenco, fiindca altfel te accidentai. :)

   Uite ca divaghez.

   Articol foarte bun. Bine structurat, organizat. Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- Costi
[05.04.19 10:05:24]
» mesaj pers

   @cristina47:

   Mulțumesc pentru laude... e încurajator, am să mai scriu! :)

   Asta a fost prima dată în Madrid. Și repet, mi-a plăcut la fel de mult ca în Roma, care este orașul meu preferat. Acum, alături de el, e și Madridul.

   De altfel, deși admir civilizația germană, îmi place foarte mult să merg în țările nordice, totuși, parcă mă simt mai aproape de Italia și de Spania, datorită oamenilor, mai deschiși, mai asămănători nouă, asta cred că și din cauza climei mai calde... :)

   La Valle de los Caídos (Valea celor căzuți, pentru cei care nu știu spaniolă deloc - știu, nu e câtuși de puțin cazul tău), am vrut să ajung, deși, de acasă nu am prea găsit informații despre cum se poate ajunge acolo, în afara unui taxi, sau cu mașina personală. De la San Lorenzo de Escorial până acolo sunt cam 15 km.

   Am aflat de la centrul de informații turistice de lângă mănăstire că este un autobuz care merge acolo și pleacă fix la ora 14:00, unul singur!

   Din păcate, nu l-am mai prins, pentru că vizita noastră s-a întins până pe la 15:00, când am ieșit, după care ne-am mai plimbat și prin grădini, așa că am lăsat vizita la mausoleu și mormântul lui Franco pe altă dată.

   O prezentare a locului ne-a făcut, foarte frumos, colega noastră de sait, amero, aici.

   Altă dată, când vom merge și în alte locuri din jurul Madridului, dar și când vreau să retrăiesc acea senzație copleșitoare, pe care am trăit-o pe holul principal de la etajul întâi la Prado, o senzație de nedescris, un amestec de bucurie, încântare, mirare și, în același timp, de pietate, în mijlocul atâtor picturi minunate, aparținând unor nume celebre...

   L.E. Cred că putem să ne tutuim, nu? Că doar suntem prieteni pe AFA de ceva timp ... :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[49] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2019] Punctul de informații turistice din Plaza de Callao. Așa arată toate, ca niște gherete cu trei brațe. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062857">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062857"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062857">Şterge vot</a></div><span id="v91062857" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062857)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062857Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062857MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2019] Punctul de informații turistice din Plaza de Callao. Așa arată toate, ca niște gherete cu trei brațe.
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2019] Muzeul Prado, văzut dinspre est -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062858">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062858"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062858">Şterge vot</a></div><span id="v91062858" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062858)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062858Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062858MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2019] Muzeul Prado, văzut dinspre est
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2019] Muzeul Prado: intrarea nordică (intrarea Goya), cu statuia artistului -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062859">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062859"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062859">Şterge vot</a></div><span id="v91062859" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062859)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062859Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062859MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2019] Muzeul Prado: intrarea nordică (intrarea Goya), cu statuia artistului
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [MAR-2019] Coada la intrarea gratuită în Prado. Predomină chinezii... -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062860">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062860"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062860">Şterge vot</a></div><span id="v91062860" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062860)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062860Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062860MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2019] Coada la intrarea gratuită în Prado. Predomină chinezii...
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2019] Coada... cozii la intrarea gratuită în Prado. Tot chinezii predomină... -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062861">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062861"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062861">Şterge vot</a></div><span id="v91062861" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062861)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062861Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062861MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2019] Coada... cozii la intrarea gratuită în Prado. Tot chinezii predomină...
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2019] Fuente de Neptuno, noaptea. În fundal, Museo Nacional Thyssen-Bornemisza -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062862">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062862"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062862">Şterge vot</a></div><span id="v91062862" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062862)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062862Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062862MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2019] Fuente de Neptuno, noaptea. În fundal, Museo Nacional Thyssen-Bornemisza
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2019] Coada la intrarea gratuită, de luni, la Museo Nacional Thyssen-Bornemisza -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062863">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062863"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062863">Şterge vot</a></div><span id="v91062863" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062863)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062863Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062863MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2019] Coada la intrarea gratuită, de luni, la Museo Nacional Thyssen-Bornemisza
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2019] Museo Nacional Thyssen-Bornemisza - curtea interioară. Intrarea în muzeu este pe stânga. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062864">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062864"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062864">Şterge vot</a></div><span id="v91062864" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062864)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062864Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062864MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2019] Museo Nacional Thyssen-Bornemisza - curtea interioară. Intrarea în muzeu este pe stânga.
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2019] Museo Nacional Thyssen-Bornemisza - holul principal, de la intrare -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062865">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062865"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062865">Şterge vot</a></div><span id="v91062865" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062865)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062865Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062865MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2019] Museo Nacional Thyssen-Bornemisza - holul principal, de la intrare
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2019] Museo Nacional Thyssen-Bornemisza. Rembrandt - Autoportret -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062866">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062866"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062866">Şterge vot</a></div><span id="v91062866" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062866)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062866Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062866MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2019] Museo Nacional Thyssen-Bornemisza. Rembrandt - Autoportret
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2019] Museo Nacional Thyssen-Bornemisza. Edgar Degas - Danseuse basculant (Danseuse verte) -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1062867">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062867"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062867">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2019] Museo Nacional Thyssen-Bornemisza. Edgar Degas - Danseuse basculant (Danseuse verte)
foto Costi [02.04.19] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2019] Museo Nacional Thyssen-Bornemisza. Pablo Picasso - Cabeza de hombre -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062868">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062868"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062868">Şterge vot</a></div><span id="v91062868" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062868)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062868Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062868MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2019] Museo Nacional Thyssen-Bornemisza. Pablo Picasso - Cabeza de hombre
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2019] Museo Arqueológico Nacional. Holul de la intrare -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062869">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062869"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062869">Şterge vot</a></div><span id="v91062869" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062869)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062869Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062869MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2019] Museo Arqueológico Nacional. Holul de la intrare
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAR-2019] Biblioteca Nacional - o clădire impresionantă -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062870">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062870"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062870">Şterge vot</a></div><span id="v91062870" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062870)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062870Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062870MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2019] Biblioteca Nacional - o clădire impresionantă
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAR-2019] Museo de la Biblioteca Nacional. L’uomo vitruviano, model după Leonardo da Vinci -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062871">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062871"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062871">Şterge vot</a></div><span id="v91062871" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062871)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062871Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062871MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2019] Museo de la Biblioteca Nacional. L’uomo vitruviano, model după Leonardo da Vinci
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2019] Museo Naval. Intrarea din fotografie, de pe Paseo del Prado, nu este în prezent accesibilă. Se intră din Calle de Montalbán -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062872">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062872"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062872">Şterge vot</a></div><span id="v91062872" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062872)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062872Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062872MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2019] Museo Naval. Intrarea din fotografie, de pe Paseo del Prado, nu este în prezent accesibilă. Se intră din Calle de Montalbán
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAR-2019] O fotografie făcută pe ascuns în Real Armería, din Palacio Real de Madrid -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062873">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062873"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062873">Şterge vot</a></div><span id="v91062873" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062873)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062873Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062873MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2019] O fotografie făcută pe ascuns în Real Armería, din Palacio Real de Madrid
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2019] Museo de Historia de Madrid -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062874">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062874"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062874">Şterge vot</a></div><span id="v91062874" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062874)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062874Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062874MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2019] Museo de Historia de Madrid
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2019] Caixa Forum - expoziția temporară „Toulouse-Lautrec și spiritul Montmartre-ului” -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062875">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062875"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062875">Şterge vot</a></div><span id="v91062875" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062875)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062875Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062875MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2019] Caixa Forum - expoziția temporară „Toulouse-Lautrec și spiritul Montmartre-ului”
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2019] Sediul Armatei Aerului, din Moncloa. Imediat în stânga (în afara cadrului fotografiei), este intrarea în autogara subterană. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062876">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062876"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062876">Şterge vot</a></div><span id="v91062876" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062876)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062876Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062876MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2019] Sediul Armatei Aerului, din Moncloa. Imediat în stânga (în afara cadrului fotografiei), este intrarea în autogara subterană.
foto Costi [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAR-2019] Intercambiador de Moncloa - interior -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062877">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062877"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062877">Şterge vot</a></div><span id="v91062877" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062877)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062877Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062877MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2019] Intercambiador de Moncloa - interior
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAR-2019] Poarta 11, locul de plecare spre San Lorenzo de El Escorial („dársena” s-ar traduce prin „doc”. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062878">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062878"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062878">Şterge vot</a></div><span id="v91062878" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062878)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062878Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062878MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAR-2019] Poarta 11, locul de plecare spre San Lorenzo de El Escorial („dársena” s-ar traduce prin „doc”.
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAR-2019] Imagine din autobuzul spre S. L. de El Escorial. În depărtare se zărește impunătoarea construcție. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062879">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062879"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062879">Şterge vot</a></div><span id="v91062879" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062879)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062879Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062879MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAR-2019] Imagine din autobuzul spre S. L. de El Escorial. În depărtare se zărește impunătoarea construcție.
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAR-2019] Autogara din San Lorenzo de El Escorial -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062880">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062880"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062880">Şterge vot</a></div><span id="v91062880" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062880)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062880Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062880MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAR-2019] Autogara din San Lorenzo de El Escorial
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAR-2019] O machetă a mănăstirii El Escorial, aflată în punctul de informații turistice -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062881">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062881"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062881">Şterge vot</a></div><span id="v91062881" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062881)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062881Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062881MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAR-2019] O machetă a mănăstirii El Escorial, aflată în punctul de informații turistice
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAR-2019] Peronul gării Toledo AVE -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062882">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062882"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062882">Şterge vot</a></div><span id="v91062882" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062882)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062882Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062882MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAR-2019] Peronul gării Toledo AVE
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAR-2019] Frumoasa clădire a gării Toledo, văzută de pe peron -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062883">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062883"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062883">Şterge vot</a></div><span id="v91062883" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062883)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062883Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062883MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAR-2019] Frumoasa clădire a gării Toledo, văzută de pe peron
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAR-2019] Gara din Toledo - interior -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062884">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062884"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062884">Şterge vot</a></div><span id="v91062884" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062884)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062884Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062884MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAR-2019] Gara din Toledo - interior
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [MAR-2019] Gara din Toledo -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062885">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062885"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062885">Şterge vot</a></div><span id="v91062885" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062885)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062885Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062885MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [MAR-2019] Gara din Toledo
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [MAR-2019] Interiorul trenului AVANT spre Toledo -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062886">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062886"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062886">Şterge vot</a></div><span id="v91062886" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062886)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062886Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062886MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [MAR-2019] Interiorul trenului AVANT spre Toledo
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [MAR-2019] Interiorul trenului AVANT de întoarcere la Madrid, din Toledo -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062887">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062887"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062887">Şterge vot</a></div><span id="v91062887" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062887)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062887Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062887MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [MAR-2019] Interiorul trenului AVANT de întoarcere la Madrid, din Toledo
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [MAR-2019] Gara Segovia pentru trenuri de mare viteză -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062888">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062888"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062888">Şterge vot</a></div><span id="v91062888" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062888)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062888Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062888MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [MAR-2019] Gara Segovia pentru trenuri de mare viteză
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [MAR-2019] Autobuzele din fața gării din Segovia, pentru a ajunge în oraș -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062889">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062889"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062889">Şterge vot</a></div><span id="v91062889" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062889)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062889Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062889MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [MAR-2019] Autobuzele din fața gării din Segovia, pentru a ajunge în oraș
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [MAR-2019] În dreapta este stația de capăt a liniei 11, de la/spre gara Segovia Guiomar -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062890">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062890"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062890">Şterge vot</a></div><span id="v91062890" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062890)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062890Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062890MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [MAR-2019] În dreapta este stația de capăt a liniei 11, de la/spre gara Segovia Guiomar
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [MAR-2019] Controlul bagajelor, în gara Segovia -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062891">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062891"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062891">Şterge vot</a></div><span id="v91062891" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062891)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062891Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062891MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [MAR-2019] Controlul bagajelor, în gara Segovia
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [MAR-2019] Calea ferată de mare viteză și, în zare, munții înzăpeziți -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062892">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062892"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062892">Şterge vot</a></div><span id="v91062892" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062892)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062892Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062892MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [MAR-2019] Calea ferată de mare viteză și, în zare, munții înzăpeziți
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [MAR-2019] Trenul AVANT, de la Valladolid spre Madrid sosește în gară -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062893">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062893"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062893">Şterge vot</a></div><span id="v91062893" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062893)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062893Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062893MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [MAR-2019] Trenul AVANT, de la Valladolid spre Madrid sosește în gară
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [MAR-2019] Interiorul trenului Valladolid - Segovia - Madrid -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062894">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062894"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062894">Şterge vot</a></div><span id="v91062894" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062894)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062894Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062894MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [MAR-2019] Interiorul trenului Valladolid - Segovia - Madrid
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [MAR-2019] Pe ecran este proiectat traseul trenului, ... -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062895">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062895"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062895">Şterge vot</a></div><span id="v91062895" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062895)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062895Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062895MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [MAR-2019] Pe ecran este proiectat traseul trenului, ...
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [MAR-2019] ... apoi rețeaua spaniolă a trenurilor de mare viteză... -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062896">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062896"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062896">Şterge vot</a></div><span id="v91062896" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062896)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062896Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062896MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [MAR-2019] ... apoi rețeaua spaniolă a trenurilor de mare viteză...
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [MAR-2019] ... și, în final, date despre călătorie. Remarcați viteza: 249 km/h -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062897">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062897"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062897">Şterge vot</a></div><span id="v91062897" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062897)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062897Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062897MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [MAR-2019] ... și, în final, date despre călătorie. Remarcați viteza: 249 km/h
foto Costi [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[49] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.157952070236 sec