#I#D
92410 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Drumul cu maşina spre Corfu

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.02.2019
DE
Avatar Maya_C
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Cluj-Napoca
înscris/ă în 15.02.16
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4
+ COPII: 2 -- varsta: 14 si 17

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Destinația: Corfu! Hai să pornim!


Dacă ar fi să-i asociez o culoare, aș alege verde smarald.
Dacă ar fi să-i asociez un parfum, aș alege Verry Irresistible.
Dacă ar fi să mă întorc... aș sta un pic pe gânduri.
Mai am atâtea de văzut, de simțit, de gustat, încât... mai vedem.

Când ating câte un loc nou, de care mă leg, îmi place să-l percep cu toate simțurile. Fiecare țară îmi evocă un miros, o culoare, îmi face inima să tresalte într-un fel diferit. Culori, fructe, muzică, oameni, arome. Plânsete, strigăte, cântece. Mirosuri de alge aflate în putrefacție. Nimic nu vreau să ratez. Nu vreau să îmi amintesc doar părțile care îmi plac. Prefer sa ma bucur cu fiecare simț, să adun, să împart să negociez. Să colorez cu toate nuanțele, chiar dacă nu îmi sunt toate pe plac. Și de fiecare dată când dau peste un loc nou, le uit într-o clipă pe toate celelalte. Las baltă toate iubirile mele călătoare.

Recunosc: inima mea e nestatornică. Iar eu... mă bucur în fiecare an de nestatornicia mea și descopăr mereu câte o noua iubire.

Anul trecut s-a numit Corfu. Și l-am iubit, pentru că a știut să se ofere.

Mașina ne-a însoțit în plimbările noastre. Dar a fost un drum relaxant, cu pauze dese, opriri pentru odihnă și momente de bucurii. Era o vreme, cu ceva ani în urmă, când auzeam la începutul drumului expresia medie orară. Habar n-aveți ce mă stresa. Nu aveam voie să cer opriri că se strică media orară fixată de acasă. Orice îmbunătățire a ei era apreciată și considerată o victorie asupra timpului, iar depășirea... un dezastru. Eșec. Odată ce drumurile s-au înmulțit, timpul a intrat într-un de con de umbră, iar acum a rămas plăcerea condusului. Poate e vorba de o abordare diferită a vieții, poate e vorba de înțelepciune sau experiență adunate odată cu vârsta, dar de câțiva ani, am observat că toți iubim orele petrecute împreună pe drum. Da, fie ele chiar în mașină.

Pornim de dimineață, cu mintea limpede, chef de vacanță și acompaniați de încă o mașină cu prieteni. Muzică bună și relaxare... Vis...

Ieșim pe la Drobeta, traversăm Serbia, Macedonia. Rămân uimită de frumusețea peisajului macedonean. Drumul curge firesc, telefoanele nu ne mai ajută la direcție, începem să ne bazăm pe instinct, indicatoare și câteva nume de localități notate de acasă pe o foaie. E simplu, de ce am vrea să complicăm? Înghițim vreo 1000 de kilometri și restrângem rândurile. 1000 e baraj psihologic. Ne ajunge cu drumul. Oricum, suntem deja în Grecia și aveam o rezervare în zonă.

No sleep to Marinela Rooms

Găsim ușor cazarea în Aetos. Mai putem face câțiva pași la o terasă după care relaxare de voie. Începuse campionatul mondial de fotbal. Îmi propusesem să mă uit la meci. Juca Columbia cu Anglia, meci tare... îmi zic. Îmi amintesc doar cuvintele comentatorului grec care repeta la infinit éna éna. Apoi... somn lung și fără vise.

Oricât mă străduiesc nu îmi amintesc cum arăta camera. Nici n-am făcut poze.

Dimineața aveam asigurat micul dejun. Țin minte că m-a impresionat decorul de la sala de mese, mâncarea a fost multă și bună. Aveam și sandwich-uri pe masă, dar nu ne-am atins de ele că era deja prea mult. Le-am primit la pachet. La plecare proprietara ne explica într-o engleza de supravietuire ca nu am stat la ea. No sleep to Marinela Rooms!! No sleep here!! Iar noi îi mulțumim, o asigurăm că ne-a placut și am dormit încă chiar foarte bine. No! No! No sleep here! Până la urmă ne pică fisa, evaziunea e în floare, am înțeles că n-am fost acolo și mergem mai departe. Dacă sunteți curioși, căutați-i pe Booking și vedeți și poze. Eu... n-am fost acolo. :)

Mai aveam vreo 250 de km și bacul la ora 13 Igoumenitsa-Lefkimmi. Ne-am încadrat la fix. La fața locului primim chiar o ofertă mai bună dacă mai așteptam o oră. Sunt mai multe firme care operează pe ruta aceea și în funcție de disponibilitate poți prinde o reducere semnificativă. Bine că am rezistat tentației de a rezerva direct pe site. Am mers cu bacul de ora 14... despre care nici nu citisem pe net, și la un preț muuult mai mic decât ne informasem de acasă. Ai mei prieteni îmi amintesc că a fost 20 de euro plimbarea cu ferry de familie, câte trei plimbăreți plus mașină. Dus întors. Eu... nu-mi amintesc de cifre... mă știți doar...

Stau aplecată peste prora vaporului și privesc cum se deschid apele de un albastru infinit. Nu scot o vorba. Îmi place să ascult. Dragoste, tăcere, reculegere și concentrare. Mulțimi de rase, amestec de neamuri. Aud vorbindu-se mai bine de 4 limbi pe mai puțin de 3 mp. Prind frânturi de discuții purtate în jur. Marea e liniștită și simt un dor puternic de a mă pierde în pustiul mării. De când mă știu gândul de a mă pierde pe mare nu mi-a dat pace. Și pescărușii ne dau târcoale. Vad norii și marea. Îmi amintesc niște versuri.

“Eu cred că norii povestesc

În fiecare țară altfel”.

Nu-mi amintesc continuarea Anei Blandiana așa că dau un search pe net. Sigur că e net peste tot. Doar suntem în țară europeană.

“Poate că sunt ținuturi unde
Se văd pe ceruri epopei
Cum am putea să ne dorim
Un cer senin și-o boltă goală,
Când norii spun povești prin care
Suntem salvați în veșnicii? ”

Mi-au plăcut norii dintotdeauna. Îmi amintesc de un concediu în Croaţia când deşi am avut parte de vreme bună soare şi temperaturi de peste 30 de grade, am venit acasa cu o dezamăgire: în 10 zile n-am văzu bucăţică de nor. Mă uitam încruntată peste pozele din concediu şi mi se păreau frumoase dar le lipsea farmecul acela pufos. Nu, nu puteam lăsa lucrurile aşa… M-am uitat la nişte filmuleţe de procesare a imaginii şi am luat nişte nori româneşti de la Lacul Roşu şi i-am plasat peste cerul senin al Croaţiei. Doar aşa… să vad cum ar fi fost. O să râdeţi, dar până nu am facut asta… nu am avut satisfacţia unui concediu reuşit. :)

Probabil dragostea pentru nori mi se trage din copilărie, când profesoara de matematică, intrigata că la ora ei zâmbeam cu privirea spre cer, mi-a convocat părinţii la şcoala şi le-a spus că sunt cu capul în nori… Au fost tot timpul refugiul meu. M-au fascinat indiferent că au fost catifelaţi, pufoşi ca vata de zahăr, că au avut o culoare albă sau pătaţi de vraja vreunui apus. Îmi plac şi cei dramatici, care întunecă cerul, iar spectacolul lor e fascinant. Iar marea... Recunoaşterea frumuseţii lumii e ceea ce o face minunată. Indiferent asupra cărui lucru ne oprim atenţia, piatră, plantă, fiinţa, loc, nor, momentul nostru de prezenţă, felul în care le privim, le fac să strălucească.

Căldura e apăsătoare, dar mai rezist. Din portul Lefkimmi mai avem un drum scurt până la cazare. Cam 25 de kilometri. Drumul pe care ne ducea GPS-ul era blocat de poliție. Motivul l-am aflat mai târziu. Era o tabără de refugiați pe insulă și poliția era în alertă. Am bâjbâit după o variantă ocolitoare, o găsim după ce ne amestecăm un pic pe straduțele localității. Fără indicatoare, ne-am bazat pe instinct.

Stiam direcția: Agios Giorgios of Argyrades și a fost suficient.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Maya_C in 14.02.2019 13:48:30

Validat / Publicat: 14.02.19 14:55:23


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
VIZUALIZĂRI: 1296


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Maya_C); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  47400 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Maya_C? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- adrianaglogo
[14.02.19 16:17:42]
» mesaj pers

   @Maya_C: M-am relaxat citind postarea ta!

   Deci nu ati dormit acolo! Poti zice ca micul dejun v-a fost oferit asa, in baza prieteniei romano-elene!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[14.02.19 16:27:26]
» mesaj pers

   @Maya_C: Dragă colegă cu capul în nori, aștept cu interes impresiile tale din Agios Georgios Argyrades. Acolo am stat și noi anul trecut în septembrie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[14.02.19 19:16:34]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[14.02.19 19:57:40]
» mesaj pers

   Foarte frumos!

   Și mie îmi plac norii, îmi place marea, culoarea, îmbinarea... :)

   Mi s-a făcut așa un dor!

   Ai dreptate, să știi că anul trecut în Lesvos, am prins cele mai frumoase poze cu nori pufoși, spectaculoși!

   Uite de exemplu pozele din articolul cu Molyvos, dacă vrei să vezi nori speciali...

   Mulțumesc pentru această aducere aminte!

   Aștept restul impresiilor, căci încă n-am bifat Corfu pe harta mea grecească!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Maya_C
[15.02.19 06:45:09]
» mesaj pers

   @adrianaglogo: noi am dat ceva euro pentru prietenia asta. Ca sa vezi ca orice relație presupune niște costuri...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Maya_C
[15.02.19 06:52:43]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: dar ai fost muuult mai harnica decat mine. Si mai atenta la detalii. Acum scormonesc prin memorie pe unde am fost. Ne-am intersectat un pic cu drumurile, nu și cu perioada. Cine stie ce ne rezerva drumurile. Anul acesta? Tot Grecia alegeți?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[15.02.19 08:53:17]
» mesaj pers

   @Maya_C: Nu știu dacă am fost mai harnică decât tine, va trebui să mă convingi cu alte reviewuri din Corfu. :)

   Sigur că vom merge anul acesta (și) în Grecia; pentru noi e o destinație estivală obligatorie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- albaiuliacmr
[24.07.19 15:06:47]
» mesaj pers

   Buna, as vrea o recomandare pentru a ajunge in Corfu cu masina de la Alba Iulia, care drum este mai bun prin Serbia-Mecedonia de Nord sau prin Bulgaria? Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[7] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2018] sper corfu cu masina -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 14.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1054218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1054218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1054218">Şterge vot</a></div><span id="v91054218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1054218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1054218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1054218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2018] sper corfu cu masina
foto Maya_C [14.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2018] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 14.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1054219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1054219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1054219">Şterge vot</a></div><span id="v91054219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1054219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1054219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1054219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2018]
foto Maya_C [14.02.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [JUL-2018] pescărușii ne dau târcoale -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 14.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1054220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1054220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1054220">Şterge vot</a></div><span id="v91054220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1054220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1054220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1054220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2018] pescărușii ne dau târcoale
foto Maya_C [14.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [JUL-2018] dor de mare dor de nori -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 14.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1054221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1054221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1054221">Şterge vot</a></div><span id="v91054221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1054221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1054221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1054221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2018] dor de mare dor de nori
foto Maya_C [14.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2018] lasam Igoumenitsa in urmă -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 14.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1054222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1054222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1054222">Şterge vot</a></div><span id="v91054222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1054222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1054222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1054222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2018] lasam Igoumenitsa in urmă
foto Maya_C [14.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2018] și promisiunea unor distracții viitoare -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 14.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1054223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1054223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1054223">Şterge vot</a></div><span id="v91054223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1054223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1054223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1054223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2018] și promisiunea unor distracții viitoare
foto Maya_C [14.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2018] norii si marea -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 14.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1054224">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1054224"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1054224">Şterge vot</a></div><span id="v91054224" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1054224)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1054224Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1054224MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2018] norii si marea
foto Maya_C [14.02.19]
# [50 PMA, fara bonus]

[7] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0968768596649 sec