91189 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Patagonia / Ţara de Foc

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.11.2018
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 14

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Trelew. Pe urmele lui Butch Cassidy, ale lui Sundance Kid, dar și ale lui Antoine de Saint Exupery


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

După vizita la pinguini am decis să oprim și în orasul Trelew, despre care tot am vorbit! Trelew este orașul care adăposteste aeroportul, pe care am aterizat aici, în provincia Chubut.

Trelew este un orășel cu o populatie de numai 100000 de locuitori. Trelew este un important centru comercial și industrial pentru regiune și este centrul principal pentru prelucrarea lânii, reprezentând 90% din activitatea din Argentina. Produsele din această industrie sunt transportate în principal și exportate, prin Puerto Madryn și Puerto Deseado.

Acesta a fost fondat de către căpitanul Sir Love Jones-Parry de Madryn și de Lewis Jones, care în anul 1860 au făcut demersurile necesare pe lângă guvernul argentinian, pentru a construi aici un oraș. Trelew a fost înființat la 20 octombrie 1886, ca punct de plecare pentru linia de cale ferată centrală Chubut, care lega Valea Chubutului de Puerto Madryn. Echipamentele de construcție a căilor ferate și 400 de coloniști au sosit pe data de 28 iulie a aceluiași an. Linia a fost deschisă în 1888 și ulterior s-a extins de la Trelew la Gaiman, Dolavon și, în final, la Las Plumas. În 1961, linia a fost închisă.

Inițial primii locuitori erau de origine galeză. Trelew a fost numit așa, în onoarea lui Jones, „tre” însemnând în galeză oraș, iar Lew doar o prescurtare de la Lewis. Trelew, orașul lui Lew!!! În ziua de azi este un oraș cosmopolit, în zonă stabilindu-se și alți coloniști de origine italiană, spaniolă, dar și rusă. Cu toate astea peste tot sunt urmele primilor coloniști galezi.

Există mai multe muzee în acest orășel. Unul dintre ele este Museo Regional Pueblo de Luis situat pe Avenida Fontana & 9 de Julio, unde se află în gara veche restaurată și fermecătoare. Acest muzeu mic onorează istoria galeză a Văii Chubut-ului. Aici se găsește o colecție faină de instrumente agricole și industriale asociate cu obiecte din viața zi cu zi. Tot aici aflăm povestea galezului Trelew și interacțiunea sa, cu primii oameni din Patagonia, băștinașii Tehuelche. Grădina atractivă din fața Muzeului onorează toți imigranții care s-au stabilit în Patagonia Argentiniană, prin afișarea steagurilor lor naționale. La acest muzeu merită alocate, o oră sau două.

Tot aici, în Trelew găsim muzeul Artelor Vizuale situat pe strada Mitre 385. Acesta se află într-o casă uriașă argentiniană din secolul al XIX-lea. Muzeul găzduiește o expoziție mică, dar selectă de artă galeză.

Trelew mai găzduiește și Muzeul de Paleontologie Egidio Feruglio, prezentând patrimoniul paleontologic din regiunea Patagonică și considerat unul dintre cele mai importante de acest gen din America de Sud, dar și Observatorul Astronomic și Planetar. Acesta a fost și motivul principal de am oprit aici. Colegii noștri mai tineri vroiau să viziteze așa numitul muzeu al dinozaurilor.

Expoziția permanentă a muzeului este o călătorie în trecutul natural al Patagoniei. Începe cu aproximativ 10.000 de ani în urmă, cu primele așezări umane din zonă. În fiecare cameră, sunt prezentate exemplare din forme de viață terestre și marine pentru fiecare perioadă geologică, până la paleozoicul timpuriu. Sala mezozoică care ilustrează dinozaurii giganți din Patagonia este cea mai populară atracție a muzeului. Călătoria merge la mini-teatru cu un film care arată evoluția Universului înapoi la Big Bang. Expoziția oferă, de asemenea, o vedere în cel mai mare, cel mai performant laborator de pregătire al MEF, unde fosilele sunt curățate cu atenție și separate de roca din jur. Vizitatorii pot asista aici la progresele înregistrate de lucrările efective realizate pe cele mai recente descoperiri despre fosile.

Eu și cu al meu coleg de cameră, fiind deja dinozauri în raport cu partenerii de călătorie, am decis să o luăm la pas prin oraș. Am găsit un orășel aerisit și bine îngrijit, cel puțin în zona lui centrală. Cum rămăsesem fără pesos argentinieni am căutat un loc să schimbăm bani. S-a dovedit o mult prea mare provocare. De altfel aceste dificultăți le-am găsit peste tot prin Argentina. Nu am găsit nicio casă de schimb valutar, așa că am încercat la bancă. Se uitau funcționarii de-acolo la noi, ca la felul paișpe. Pesemne n-a mai încercat nimeni să schimbe bani la bancă. Bine, ok, dar unde putem schimba bani!? Am primit ca răspuns doar ridicări de umăr. Evident că ne-am lăsat păgubași. Am reușit să mai schimbăm bani, doar în Buenos Aires, dar și acolo cu greu. În fine! Deci dacă ajungeți cumva prin Argentina schimbați bani cât mai mulți, pentru că greu mai găsești unde să o faci. Asta e așa cumva, contrar regulilor generale, dar nu prea ai ce face.

Interesant până acum acest orășel. De ce nu ne-am fi cazat aici, mai ales că mai era un punct de atracție și anume Clubul Touring situat pe strada Calle Fontana la numarul 240. Această clădire a fost construită în anul 1898 și a funcționat de atunci încontinuu, fără nicio restaurare. În anii 1930 era una dintre cele mai luxoase clădiri din Argentina. Dar ce e așa special cu această clădire? Ei bine, povestea!

Se pare că la începutul secolului XX, celebrii bandiți din vestul sălbatic, Butch Cassidy și Sundance Kid ar fi locuit câțiva ani la acest hotel din îndepărtata Patagonie, în încercarea lor disperată de a scăpa de lungul braț al legii americane.

Butch Cassidy, Sundance Kid și Etta Place, după ce au fugit din Statele Unite, au cumpărat terenuri și au înființat o fermă în Patagonia de Vest din apropiere de Los Antiguos. Ei au trăit în pace timp de aproape trei ani, devenind respectați în zonă. Ei au fost cazați la Clubul Touring, când au venit la Trelew la fermă.

Fiind urmăriți de celebrul șerif Pinkerton, până la urmă au trebuit să fugă în Bolivia, unde se pare că și-au găsit sfârșitul într-o confruntare cu armata boliviană. Lucrurile nu sunt foarte clare, deoarece nu au fost identificați. Unii cred că au reușit să scape și de această dată și că li s-a pierdut urma.

Cert e că după viața lor s-a făcut un film, iar secvențe din acest film s-au filmat și aici în Trelew în clubul Touring. După succesul filmului, hotelul a transformat camera lui Butch Cassidy într-un muzeu, ce păstrează vie amintirea acestor bandiți celebri.

Evident că la parter există și o cafenea, unde eu și cu doctore, partenerul meu de cameră am băut o cafea și am mâncat o înghețată și niște sandvișuri excelente. În această cafenea au mai fost mulți clienți celebrii, din care aș vrea să-l amintesc doar pe Antoine de Saint Exupery ce mi-a încântat tinerețea cu al său roman numit „ Micul Prinț”. Și-a lăsat și el amprenta aici, fiind cel ce a înființat primul serviciu de transport aerian din Patagonia.

Noi am stat doar trei ore în acest interesant oraș. Dacă vreunul dintre voi îmi veți călca pe urme, vă rog să alegeți ca loc de cazare Trelew în dauna lui Puerto Madryn și să stați aici măcar două, trei zile. Nu veți regreta! Apropo tot aici există și un mare cazino. Aviz amatorilor.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de robert in 26.11.2018 11:32:34

Validat / Publicat: 26.11.18 14:10:03


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în AMERICA de SUD.
VIZUALIZĂRI: 410


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38000 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- robert
[26.11.18 11:50:08]
» mesaj pers

   rog: https://www.youtube.com/watch?v=P_5l6rIUu4A

   

   mersi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2018] ne luăm la revedere de la pinguini -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035237">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035237"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035237">Şterge vot</a></div><span id="v91035237" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035237)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035237Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035237MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2018] ne luăm la revedere de la pinguini
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2018] iar pe drumurile Patagoniei -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035238">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035238"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035238">Şterge vot</a></div><span id="v91035238" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035238)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035238Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035238MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2018] iar pe drumurile Patagoniei
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2018] cum o fi fost să mergi călare atâta drum -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035239">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035239"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035239">Şterge vot</a></div><span id="v91035239" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035239)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035239Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035239MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2018] cum o fi fost să mergi călare atâta drum
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2018] seamănă cu vestul sălbatic -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035240">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035240"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035240">Şterge vot</a></div><span id="v91035240" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035240)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035240Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035240MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2018] seamănă cu vestul sălbatic
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2018] hopa au apărut și dinozaurii -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035241">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035241"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035241">Şterge vot</a></div><span id="v91035241" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035241)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035241Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035241MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2018] hopa au apărut și dinozaurii
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2018] ne apropiem de oraș -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035242">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035242"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035242">Şterge vot</a></div><span id="v91035242" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035242)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035242Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035242MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2018] ne apropiem de oraș
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2018] clădirile sunt atractive -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035243">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035243"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035243">Şterge vot</a></div><span id="v91035243" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035243)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035243Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035243MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2018] clădirile sunt atractive
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2018] la pas prin Trelew -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035244">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035244"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035244">Şterge vot</a></div><span id="v91035244" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035244)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035244Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035244MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2018] la pas prin Trelew
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2018] la pas prin Trelew -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035245">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035245"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035245">Şterge vot</a></div><span id="v91035245" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035245)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035245Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035245MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2018] la pas prin Trelew
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2018] la pas prin Trelew -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035246">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035246"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035246">Şterge vot</a></div><span id="v91035246" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035246)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035246Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035246MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2018] la pas prin Trelew
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2018] la pas prin Trelew -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035247">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035247"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035247">Şterge vot</a></div><span id="v91035247" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035247)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035247Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035247MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2018] la pas prin Trelew
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2018] la pas prin Trelew -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035248">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035248"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035248">Şterge vot</a></div><span id="v91035248" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035248)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035248Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035248MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2018] la pas prin Trelew
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2018] la pas prin Trelew -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035249">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035249"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035249">Şterge vot</a></div><span id="v91035249" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035249)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035249Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035249MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2018] la pas prin Trelew
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2018] la pas prin Trelew -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035250">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035250"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035250">Şterge vot</a></div><span id="v91035250" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035250)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035250Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035250MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2018] la pas prin Trelew
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2018] la pas prin Trelew -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035251">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035251"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035251">Şterge vot</a></div><span id="v91035251" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035251)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035251Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035251MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2018] la pas prin Trelew
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2018] la pas prin Trelew -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035252">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035252"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035252">Şterge vot</a></div><span id="v91035252" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035252)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035252Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035252MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2018] la pas prin Trelew
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2018] la pas prin Trelew -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035253">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035253"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035253">Şterge vot</a></div><span id="v91035253" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035253)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035253Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035253MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2018] la pas prin Trelew
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2018] la pas prin Trelew -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035254">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035254"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035254">Şterge vot</a></div><span id="v91035254" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035254)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035254Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035254MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2018] la pas prin Trelew
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2018] la pas prin Trelew -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035255">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035255"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035255">Şterge vot</a></div><span id="v91035255" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035255)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035255Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035255MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2018] la pas prin Trelew
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2018] la pas prin Trelew -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035256">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035256"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035256">Şterge vot</a></div><span id="v91035256" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035256)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035256Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035256MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2018] la pas prin Trelew
foto robert [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2018] la pas prin Trelew -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035257">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035257"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035257">Şterge vot</a></div><span id="v91035257" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035257)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035257Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035257MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2018] la pas prin Trelew
foto robert [26.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.110471010208 sec