#I#D
90611 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Patagonia / Ţara de Foc

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.10.2018
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 14

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

[Perito Moreno:] Magnific, ireal


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

A venit vremea să vedem unul dintre principalele cârlige, ce ne-a atras în această lungă excursie și anume ghețarul Perito Moreno. Acesta cred că

este cel mai celebru ghețar din lume din două motive: primul ar fi cel al accesabilității, se poate ajunge foarte ușor la el și al doilea pentru că este un ghețar care-și mărește zilnic suprafața, asta în condițiile în care am auzit cu toții de topirea accelerată a ghețarilor. Părerile sunt împărtite unii zic de doi metri pe zi, alții că ar fi de fapt doar doi centimetri pentru că se și rup multe bucăți de gheață din el! Asta are mai puțină importanța pentru noi!

Dimineața la ora 8, dupa ce am servit micul dejun am fost preluați de un microbuz, cu ghidul aferent, destinația fiind desigur ghețarul Perito Moreno. Atât șoferul microbuzului, cât și ghidușa au fost de departe cei mai simpatici, dar și cei mai implicați dintre toți pe care i-am întâlnit pe continentul sud american.

Drumul până la ghețar, de aproximativ 80 de kilometri, l-am parcurs în două ore. Accesul în Parcul Național Los Glaciares, l-am făcut după ce am achitat o taxă de intrare în valoare de 620 pesos argentinieni, cam 18 USD. La intrarea în parc, ghidușa ne-a oferit pungi în care să punem gunoiul.

Cu ocazia asta am să vă povestesc un lucru, care pe mine m-a impresionat profund. Atât în parcurile naționale protejate de lege, dar și pe toată lungimea Patagoniei, care se știe se întinde pe mii de kilometri, curățenia este exemplară. Nu vezi o hârtie sau un plastic aruncat pe jos, nu vezi nici măcar un muc de țigară. Asta în condițiile în care vă dați seama, că nu este nici urmă de coș de gunoi. Doar în orașe se găsesc. Ei bine toți oamenii din zonă, atât localnici, cât si turiști sunt învățați să-și ia gunoiul cu ei. Cu atât mai mare e șocul când ajungi în zona așa zis civilizată, unde este exact opusul, o mizerie de nedescris. Ce e și cu omul ăsta!!!

După aproximativ două ore ne-a apărut în față ghețarul, în toată măreția și splendoarea lui. Nu vreau să exagerez, dar când l-am văzut pentru prima oară, atât eu cât și ceilalți coechipieri, am exclamat la unison WOW. Ce ar mai fi de spus mai mult decât atât?

Am coborât din autocar și am plecat să-l admirăm. Chiar în fața ghețarului este construit un sistem foarte ingenios de pasarele metalice. Au scări, au zone de miradores (de admirat priveliștea). Aceste pasarele se întind pe o lungime de doi kilometri. Sunt amenajate chiar trei trasee de lungimi diferite, de culori diferite si cu indicatoare aferente. Acestea îți dau posibilitatea să admiri ghețarul din mai multe unghiuri, mai de sus sau mai de jos. Deasemenea evident că au construit acest sistem de pasarele pentru a evita aglomerația. Și acum erau multe autocare cu turiști, vă dați seama ce-o fi în sezon!

Ghețarul Perito Moreno a fost denumit după marele explorator argentinian Francisco Pascasio Moreno. Ghețarul se întinde pe o lungime de 35 de kilometri pe cel mai mare lac din Argentina si anume Lago Argentino. Acest ghețar de pe brațul sudic al lacului Argentino, Brazo Rico denumit, are o lățime de cinci kilometri, o înălțime medie de 74 de metri, iar sub apă cam de 170 de metri. Vă dați seamă câtă apă înglobează acest ghețar.

Admirarea acestui ghețar a durat ore întregi si absolut nimeni nu s-a plictisit. În diferite unghiuri, dar și în funcție de lumina soarelui acesta reflectă diverse culori, de la diverse nuanțe de albastru, până la un verde incredibil asta pentru bucățile de gheață desprinse din ghețar și care plutesc pe apă, așa numitele iceberg-uri.

Admirând așa de la înălțime ghețarul, pentru o clipă, m-am simțit stăpânul lumii. M-a luat repede frigul și m-a readus cu picioarele pe pământ! =)) De sus de pe pasarele ai posibilitatea să te bucuri de o priveliște panoramică asupra ghețarului, dacă-i pot spune așa.

Surpriza pe care ne-a făcut-o agenția, a fost că după câteva ore de admirat ghețarul am avut parte și de o plimbare cu un catamaran, ocazie cu care am avut posibilitatea să admirăm ghețarul și dintr-o altă perspectivă, de la nivelul apei. Astfel ne-am putut da seama cât de impunător este de fapt, l-am admirat în întreaga lui măreție. Am vrut să iau și io un cubuleț din acela de gheață căzut în apă, pentru whisky acasă, dar trebuia să mai iau un bagaj de cală și mă complicam aiurea. =))

Am făcut sute de poze, în cele mai diverse poziții. Am admirat ghețarul din diverse unghiuri, dar până la urmă ne-a răzbit foamea.

Chiar în zona ghețarului este amenajat un mic complex, unde cel mai mare spațiu firește îl ocupă un restaurant imens, cu autoservire. Chit că eram cumva în extrasezon, totuși la orele prânzului abia de am găsit o masă liberă. Să nu mai zică nimeni că în pustietate nu ai ce mânca. După ce ne-am ostoit foamea am coborât iar pe pasarelele metalice.

După prânz a ieșit soarele și a început să se încălzească afară. Ei bine cu acest prilej a început un nou spectacol pentru noi și anume surprinderea momentului când se rup bucăți imense de gheață, din ghețar. Evident și zgomotul pe care-l face, în momentul în care se rupe, parcă vine din altă lume. Magnific, ireal. Sunt foarte fericit că am reușit să ajung aici să văd în toata splendoarea lui, cu atâtea nuanțe de albastru și verde, această adevărată minune a naturii.

După cum povesteam, l-am văzut din două perspective: de pe pasarelele metalice unde se admira o priveliste panoramică, dar și de pe navă de la nivelul apei , de unde îi puteai admira măreția. Cu toate astea mai există și un alt mod prin care îl poți admira și anume chiar de pe el!!! Există o escursie cu ghid, unde poți face trekking pe ghețar. Evident echipament obligatoriu. Colțarii aferenți plus un mic instructaj din partea ghizilor sunt obligatorii. Excursia dura doar două ore și costa un pic peste 100 USD. Eram înscris atât eu, cât și o parte din coechipieri, dar cu rândul am renunțat la ea, pentru că părea foarte scurtă, scumpă și comercială și evident un pic periculoasă. Aaa, să nu uit, la finalul excursiei aveam bonus un pahar de gheață cu whisky! Cred că era bine venit.

Înainte de a ne urca în autocar am dat și de cumătra vulpe. Cum avem noi urși cerșetori, ei se pare că au vulpi. Nu avea nicio teamă, se plimba nestingherită printre mașini. Bonus mai erau și niște vulturi în căutare a ceva de ciugulit! ;)

A fost o zi superbă. Am avut noroc și de soare, așa că am putut admira în voie, ghețarul. A fost și o zi foarte grea. Între orele 10-16, cu mici pauze, am urcat si am coborât la trepte pe pasarelele metalice, de nu mai îmi simțeam picioarele... Bonus între orele 8-10 dimineața și 16-21 seara am mers cu microbuzul. Asta pentru că schimbam localitatea, dădeam El Calafate pe El Chalten, unde ne aștepta o nouă provocare. Ultima provocare grea, din această excursie, dar despre aceasta o să povestesc în episodul următor.

La 21 am ajuns la hotel, coechipierii mei au ieșit la masă, eu fiind frânt m-am culcat direct. Vise plăcute? Nu, doar ceva coșmaruri, dar despre astea data viitoare! ;)

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de robert in 24.10.2018 09:15:19

Validat / Publicat: 24.10.18 12:52:00


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în AMERICA de SUD.
VIZUALIZĂRI: 785


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  78000 PMA (din 59 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- robert
[24.10.18 09:50:30]
» mesaj pers

   rog melodia: https://www.youtube.com/watch?v=xnKWh10rA4M

   

   mersi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[24.10.18 12:50:55]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin Patagonia / Ţara de Foc, #Excursii ARGENTINA - ARGENTINA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

   --

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[24.10.18 13:46:35]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[24.10.18 13:54:33]
» mesaj pers

   @webmaster: mersi frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yolanda
[24.10.18 13:56:03]
» mesaj pers

   @robert: Superb, superb, superb! ce temperatura era? întreb pentru foto cu bustul gol! Apreciez foto cu nr 61, adica Un Duster cu numar interesant :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[24.10.18 13:58:51]
» mesaj pers

   @Yolanda: uită-te la noi cum eram îmbrăcați și pe deasupra mai batea și vântul, da nu foarte tare! Probabil vreo 2-3 grade, cu plus!

   P61 =))

   Mersi frumos de vizită si comentariu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[24.10.18 14:03:13]
» mesaj pers

   @robert:

Magnific, ireal

   Cum zici Inaltimea ta! Doamne, ce loc! Ce minunatie ai vazut! Ai prins si vremea buna si ai putut exploata la maximum spectacolul inclusiv desprinderea blocurilor de gheata din ghetar. Pacat ca ai ratat “drumetia” de 100 de para. Super scumpa, ai dreptate!

   Foarte special totul. Felicita-te ca ai avut sansa da vezi asemenea locuri extreme.

   Cred ca este cu adevarat aventura turistica absoluta a ta, care ai o experienta exotica oricum foarte bogata.

   De vis!

   Am incercat sa fac si integrama din ultima poza: S=6 si D=9?

   Bravos! Numai de bine!

   😁💎

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Michi
[24.10.18 14:40:45]
» mesaj pers

   Fericitule! Ti-am sorbit reviewul şi pentru câteva minute m-am transpus acolo.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nrs
[24.10.18 15:38:31]
» mesaj pers

   manusile merg numai fara geaca sau tricou? :))

   da ce au si ei PSD? =))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[24.10.18 16:05:26]
» mesaj pers

   @robert: Ce-o fi fost in capul tău cu tatuajele alea? Nu s-au distrus la frig=))

   Știai ca cei care au tatuaj nu sunt primiți la RMN? Doamne fer, să nu ai nevoie niciodată!

   Deja ghidul îți devenise prieten :)

   Fascinantă excursie, mă atrage apa sub toate formele ei, spectacolul oferit este de senzație!

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[24.10.18 16:41:35]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: într-adevăr de-a lungul vieții, am avut norocul si privilegiu, să pot vizita multe locuri superbe, de pe această planetă a noastră.

   Din ce am văzut si făcut eu până acum, această ultimă experiență a fost clar cea mai intensă de asta am si denumit-o aventura vieții. Și mai e un motiv, cred că-mi va fi foarte greu pe viitor să o depășesc. Sper să mă înșel!

   Mersi pemtru vizita si comentariu!

   Ești tare la anagrame, da eu am pus poza stict pentru Yolanda, să vadă mașina! =))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- robert
[24.10.18 16:45:34]
» mesaj pers

   @Michi: mă bucur să aud asta! Chiar sunt fericit, că am putut ajunge pe-acolo și că am putut împărtăsi bucuria mea, cu voi.

   Mulțumesc pentru vizită si comentariu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[24.10.18 16:49:28]
» mesaj pers

   @nrs: extremitătile trebuie cel mai bine protejate!

   Numai la prostii te gândesti! Evident!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[24.10.18 16:54:32]
» mesaj pers

   @krisstinna: știi vorba aia, fiecare cu nebunia lui? Tatuajele ca și piercingul, dar ca si machiajul reprezintă o formă de înfrumusețare sau din contră, depinde de punctele de vedere din care privim.

   Pentru mine sunt doar o formă de artă efemeră, comparabilă cu mult mai cunoscutele castele de nisip. Evident că mă bazez pe ele să sperie bolile sa nu am nevoie de RMN sau de alte bazaconii medicale! =))

   Da îmi plac oamenii deschisi si prietenoși si probabil de asta rezonam cu ea.

   Zona e absolut superbă, iar o vizită la un asemenea ghețar nu ai cum s-o uiți toată viața!

   Mersi pentru vizită și comentariu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dan&Ema
[24.10.18 18:29:55]
» mesaj pers

   @robert:

   Sa ai sansa sa vizitezi si alte zone extreme

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[24.10.18 18:49:00]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: mersi la fel!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[24.10.18 18:58:45]
» mesaj pers

   Am avut ocazia să ajung la baza unui ghețar în Norvegia. Era în iulie și era un frig... Ghețarul era montan și se scurgeau șuvoaie din el. O apă limpede și rece.

   Moreno al tău este de necomparat! Nu am putut urmări tot serialul, dar mă bucur că am picat pe el!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[24.10.18 19:32:47]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Mulțumesc frumos pentru vizită si pentru comentariu! Sunt convins că si ghetarul din Norvegia e foarte spectaculos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[24.10.18 19:41:03]
» mesaj pers

   @robert: wow!!!

   Exclam si eu la fel. MINUNAT!

   Felicitări pentru articol și fotografiile superbe!

   Interesantă este și apropierea vulpilor de oameni.

   În ce destinație turistică specială te-ai desfatat. Nu era prea rece? ...

   Pentru că te-am văzut la bustul gol lângă ghetar.

   Frumoase amintiri ai clădit pentru vremurile ce vor urma.

   Aștept continuarea cu visele/ coșmar!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[24.10.18 21:15:03]
» mesaj pers

   Superb!

   Totul se încadrează perfect la „O dată în viață! ” :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[24.10.18 22:17:14]
» mesaj pers

   @Dana2008: Mulțumesc frumos pentru vizită si comentariu! Într-adevăr era destul de frig, dar dacă tot am ajuns până acolo am zis să fac și eu o aroganță! Cinci minute la frig nu moare nimeni.

   O sa mai urmeze cateva episoade din acest serial si sper sa ai rabdare sa-l urmărești până la capăt!

   Într-adevăr destinația aleasă este deosebită si o recomand oricui are voința și putința să o viziteze!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- robert
[24.10.18 22:19:45]
» mesaj pers

   @maryka: ai pus punctul pe i! Mersi frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[25.10.18 05:22:53]
» mesaj pers

   @robert: Inedit... minunat... superb... spectaculos!

   Foarte frumos ai surprins ai ghetarul, din toate părțile, de pe pasarele, de pe apă.

   Mi-a plăcut cum ai surprins vulpea, vulturul dar și Duster-ul... cu număr special 😁

   Îmi dau seama cum ați reacționat, voi un grup de români la capătul pământului, lângă un Duster!!!

   P. S. Eu nu am văzut tatuajele 🤔 eram atentă la detalii... ghetar.

   O zi frumoasă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- robert
[25.10.18 07:21:46]
» mesaj pers

   @ANILU: nici nu trebuia să le vezi! Articolul este despre ghetari! ; -)

   Mersi pentru vizita si pentru comentarii! Mai mult decât orice priveliște superbă eu ador să văd animale sălbatice in mediul lor natural. E drept aici li s-a cam invadat spațiul, dar oricum am vazut o mulțime prin toată Patagonia! Asa ca mi-au fost desfatate simturile!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mprofeanu
[27.10.18 10:47:50]
» mesaj pers

   @robert: Superb! Minunat! Am fost și eu acolo prin reviewul și prin pozele de poveste! Așa cum ai precizat și razele soarelui au avut rolul lor,.... ce fotografii!....

   Felicitări pentru excursia deosebită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[27.10.18 17:13:22]
» mesaj pers

   @mprofeanu: mă bucur tare mult că v-a plăcut povestea mea, dar și fotografiile!

   Mulțumesc frumos pentru vizită si comentariu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[60] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2018] intrarea în Parcul Național -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023287">Şterge vot</a></div><span id="v91023287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2018] intrarea în Parcul Național
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2018] wow se vede ghețarul -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023288">Şterge vot</a></div><span id="v91023288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2018] wow se vede ghețarul
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2018] am fost si io acolo -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023289">Şterge vot</a></div><span id="v91023289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2018] am fost si io acolo
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [SEP-2018] doar pentru o clipă, stăpânul lumii -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023290">Şterge vot</a></div><span id="v91023290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2018] doar pentru o clipă, stăpânul lumii
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023291">Şterge vot</a></div><span id="v91023291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023292">Şterge vot</a></div><span id="v91023292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023293">Şterge vot</a></div><span id="v91023293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023295">Şterge vot</a></div><span id="v91023295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno și io -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023296">Şterge vot</a></div><span id="v91023296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno și io
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023297">Şterge vot</a></div><span id="v91023297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023299">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023299"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023299">Şterge vot</a></div><span id="v91023299" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023299)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023299Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023299MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023300">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023300"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023300">Şterge vot</a></div><span id="v91023300" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023300)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023300Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023300MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2018] pasarelele metalice -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023302">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023302"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023302">Şterge vot</a></div><span id="v91023302" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023302)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023302Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023302MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2018] pasarelele metalice
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2018] ne-am suit si pe vas -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023304">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023304"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023304">Şterge vot</a></div><span id="v91023304" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023304)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023304Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023304MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2018] ne-am suit si pe vas
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno de la nivelul apei -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023306">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023306"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023306">Şterge vot</a></div><span id="v91023306" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023306)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023306Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023306MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno de la nivelul apei
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno de la nivelul apei -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023308">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023308"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023308">Şterge vot</a></div><span id="v91023308" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023308)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023308Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023308MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno de la nivelul apei
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno de la nivelul apei -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023310">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023310"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023310">Şterge vot</a></div><span id="v91023310" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023310)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023310Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023310MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno de la nivelul apei
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2018] am fost si io pe-acolo -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023312">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023312"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023312">Şterge vot</a></div><span id="v91023312" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023312)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023312Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023312MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2018] am fost si io pe-acolo
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2018] au fost și prietenii mei -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023314">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023314"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023314">Şterge vot</a></div><span id="v91023314" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023314)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023314Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023314MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2018] au fost și prietenii mei
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno de la nivelul apei -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023315">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023315"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023315">Şterge vot</a></div><span id="v91023315" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023315)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023315Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023315MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno de la nivelul apei
foto robert [24.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2018] mici iceberg-uri -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023316">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023316"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023316">Şterge vot</a></div><span id="v91023316" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023316)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023316Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023316MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2018] mici iceberg-uri
foto robert [24.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2018] o parte din gașca noastră -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023318">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023318"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023318">Şterge vot</a></div><span id="v91023318" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023318)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023318Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023318MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2018] o parte din gașca noastră
foto robert [24.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2018] cumătra vulpe -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023320">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023320"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023320">Şterge vot</a></div><span id="v91023320" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023320)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023320Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023320MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2018] cumătra vulpe
foto robert [24.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2018] împreună cu ghidușa -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023322">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023322"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023322">Şterge vot</a></div><span id="v91023322" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023322)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023322Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023322MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2018] împreună cu ghidușa
foto robert [24.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023323">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023323"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023323">Şterge vot</a></div><span id="v91023323" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023323)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023323Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023323MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno
foto robert [24.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023325">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023325"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023325">Şterge vot</a></div><span id="v91023325" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023325)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023325Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023325MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno
foto robert [24.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023327">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023327"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023327">Şterge vot</a></div><span id="v91023327" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023327)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023327Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023327MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno
foto robert [24.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023328">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023328"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023328">Şterge vot</a></div><span id="v91023328" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023328)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023328Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023328MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno
foto robert [24.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023330">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023330"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023330">Şterge vot</a></div><span id="v91023330" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023330)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023330Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023330MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno
foto robert [24.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023333">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023333"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023333">Şterge vot</a></div><span id="v91023333" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023333)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023333Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023333MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2018] ghețarul Perito Moreno
foto robert [24.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [SEP-2018] restaurantul -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023334">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023334"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023334">Şterge vot</a></div><span id="v91023334" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023334)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023334Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023334MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [SEP-2018] restaurantul
foto robert [24.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[60] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.165113210678 sec