91159 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Patagonia / Ţara de Foc

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.11.2018
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 14

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

[Punta Tombo] În vizită la niște domni galanți


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Vacanța asta la capăt de lume, a avut destul de multe așa numite cârlige, ce m-au atras. Dintre toate, cârligul principal sau așa numita cireașă de pe tort, a fost vizita la pinguini în habitatul lor natural. Cu toții așteptam cu mare nerăbdare, această excursie și ne bucuram ca niște copii, când în sfârșit a avut loc.

La ora 8 dimineața, după ce am servit micul dejun, ne-am îmbarcat într-un microbuz, arvunit de agenție, care ne-a transportat spre Punta Tombo. Drumul a durat aproximativ trei ore și a trecut așa cum spuneam anterior, iar prin orașul Trelew. Am trecut de-atâtea ori prin acest oraș, așa că la întoarcere am solicitat o oprire ca să-l vizităm. Dar asta-i deja o altă poveste.

Punta Tombo este o peninsulă în Oceanul Atlantic situată la 110 kilometri de orasul Trelew, în provincia Chubut din Argentina. Acolo există cea mai mare colonie de pinguini magelanici din America de Sud.

În anul 1979 a fost declarată rezervație naturală protejată și a devenit un punct mare de interes, pentru turiștii din întreaga lume. Peninsula lungă de numai 3 kilometri este acoperită cu argilă, nisip și pietriș.

În luna septembrie odată cu sosirea primăverii în emisfera sudică, pinguinii migrează din sudul Braziliei către Punta Tombo, pentru a-și pregăti cuiburile. La început vin doar băieții, care se întorc invariabil la același cuib. Nu știu cum Doamne iartă-mă știu acest lucru, prin mulțimea de cuiburi existente. Probabil au număr la casă! =)) Apropo nu am precizat că în perioada de vârf, când sunt la un loc și băieții si fetele și copii aici se află în jur de un milion de pinguini. Wooodstock, pe bune!!! Dar să revenim. Băieții renovează casele. Fetele se întorc de fiecare dată, la aceiași casă și implicit la același băiat, doar dacă, atenție acum e interesant, băiatul a construit (renovat) casa bine. Dacă nu, fata se reorientează și își caută un alt băiat. Ce ție și cu femeile astea, din ziua de azi!!! =))

După aproximativ trei ore de mers cu mașina, am ajuns la această rezervație naturală. Ne-am luat bilete de acces, contra sumei de 400 pesos argentinieni, adică aproximativ 11 USD. Întâi am vizitat un mic muzeu dedicat acestor animale marine și nu numai. Era destul de interesant, doar că noi nu mai aveam răbdare și vroiam la... pinguini.

Nu a mai durat mult și am dat de pinguini. Șocul a fost mare! Nu era chiar așa cum ne așteptam, adică să fie o mulțime de pinguini laolaltă. Erau o mulțime, dar răsfirați pe câmp cât vedeai cu ochii. Acolo este amenajată o cărare cam de 2-3 metri lățime delimitată de un gărduleț de sârmă. Totul este făcut pentru a nu deranja pinguinii. Mulțimea de turiști, pentru că da eram o grămadă, veniseră mai multe autocare cu turisti, au voie să se deplaseze doar pe această cărare amenajată. Și în stânga și în dreapta cărării sunt o mulțime de pinguini.

Erau aici câteva reguli foarte clare și un pic haioase, dar care musai trebuiau respectate de toți vizitatorii. Erau printre noi si câțiva supraveghetori, care aveau rolul să se asigure de respectarea acestor reguli.

De exemplu pinguinii puteau traversa cărarea după bunul lor plac. Dacă îi vezi că traversează trebuie musai să nu le stai în cale, să îi lași să traverseze în voie. Deasemenea trebuie să nu le dai absolut nimic de mâncare. Pinguinii sunt atrași de lucrurile strălucitoare, ca și noi de altfel! =)) E de preferat să nu ai la tine așa ceva, iar dacă ai să-ți asumi că poți fi ciupit de pinguini. Evident că nu ai voie, nici nu prea ai cum, să te superi pe ei și Doamne ferește să-i bruschezi sau să-i lovești. Așa că dacă ești mai sperios din fire, mai bine păstrează distanța regulamentară, de cel puțin un metru!

Pinguinii nu văd decât înainte, în lateral nu prea, așa că dacă vin spre tine trebuie musai să te dai la o parte din calea lor, altfel îi bulversezi. Sunt niște mici creaturi simpatice, da și foarte sensibile.

Nouă luni pe an stau aici în Punta Tombo. Noi dacă am venit la începutul primăverii am găsit aici doar masculii. Am văzut doar într-un cuib doi pinguini giugulindu-se, semn că se apropia și venirea femelelor. Cât vezi cu ochii sunt pinguini, ce și-au construit căsuțele, în așteptarea doamnelor ce va să vină. Urmează împerecherea și apoi clocirea ouălor. Frumoasă-i viața și atât de diversă.

Trei ore din viață am petrecut aici. Au fost dintre cele mai frumoase trei ore, trăite de noi. Ne-am plimbat pe cărarea lungă de 3 kilometri. Ia-mi admirat, dar și pozat, în cele mai strașnice ipostaze.

Mi-a plăcut mult aici faptul, că localnicii știu să-i protejeze. Au și grijă de ei și scot și câte un bănuț de la noi, turiștii. Pinguinii dacă nu s-ar simți în siguranță, probabil nu s-ar întoarce aici.

Să mai spun că acești pinguini magelanici, contrar percepției generale sunt învățați să trăiască în zone calde. Au o înălțime de aproximativ 70 de centimetri și cântăresc în jur de patru kilograme. Pinguinii sunt singurele păsări care nu zboară, adaptate la scufundare și propulsate cu ajutorul aripilor. Dacă pe uscat au mersul legănat un pic greoi, prin apă se simt în largul lor. Pot prinde o viteză de 60 de km/h, dar deobicei înoată cam cu viteza de 5-10 km/h. Depun fiecare câte două ouă, ce au o perioadă de incubație de 1-2 luni, in funcție de specie. Se hrănesc în preponderență cu pește și au dușmani rechinii, orcile și unele specii de foci. Aceștia ce i-am văzut noi se numesc magelan, deoarece trăiesc în peninsula cu același nume.

Vizita la aceste animale atât de simpatice mi-a plăcut foarte mult. Natura este atât de frumoasă și de diversă. Este o adevărată operă de artă. Fac un apel tuturor celor care citesc aceste rânduri, protejați-o!

P. S. De-a lungul Patagoniei nu am găsit să cumpăr pungi de niciun fel. Produsele ti le puneau pur și simplu în brațe. Trebuia eventual să ai o sacoșă sau un rucsac la tine. Gândiți-vă la asta, când cereți pungi de plastic, pe la magazin. Cred că ne putem descurca și fără. Se știe că plasticul e principalul inamic al vieții, prin faptul că nu se degradează.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de robert in 23.11.2018 10:07:35

Validat / Publicat: 23.11.18 11:32:48


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în AMERICA de SUD.
VIZUALIZĂRI: 612


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  62400 PMA (din 47 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- robert
[23.11.18 10:44:21]
» mesaj pers

   rog atașați videoclipul: https://www.youtube.com/watch?v=3ht_87AZjoI

   

   mersi frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[23.11.18 11:31:53]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[23.11.18 11:54:03]
» mesaj pers

   @robert: Ce creaturi simpatice! Imaginea P11 și P13 sunt printre cele mai frumoase din serie. Parcă sunt de pluș acești Pinguini Magellan, îmi plac. De cele mai multe ori când auzi cuvântul „pinguin” te gândești la o mare întindere de gheață/zăpadă și la mii de pinguini, pete închise pe fundal alb. Iată că voi i-ați văzut în alte condiții geografice, cuibărind în acele „locuințe” subterane.

   Mulțumim pentru acest articol atât de drăguț.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Rodel
[23.11.18 11:55:42]
» mesaj pers

   Acești „domni galanți” sunt preferații mei! Cu greu m-aș fi abținut să nu-i mângâi! Mi se pare cea mai frumoasă parte a excursiei, din punctul meu de vedere.

    Felicitări pentru excursie, impresii și poze!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[23.11.18 12:42:45]
» mesaj pers

   @robert: Când ai spus că urmează vizita la "niște domni galanți" nu m-am gândit că făceai referire la acești "băieți simpatici".

   Foarte inedită plimbare!!!

   Mi-a plăcut cum ai descris povestea lor de viață... catalogandu-i băieți și fete 😀

   Foarte drăguț și videoclipul atașat.

   Tare drăgălași sunt...

   Bravo... felicitări!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- krisstinna
[23.11.18 12:49:15]
» mesaj pers

   @robert: Super!!!

   Sa vezi: berzele, iubitele mele...

   Barzoiul vine primul la cuib. Renovează, repara, cauta locuri pentru a găsi grană și... așteaptă.

   Barza, o puturoasă încrezută :) Vine când e mai cald afara, in același cuib de anul trecut, ca și mascului ei, vine când e gata renovarea. Se văd, se pupă, se iubesc, oua, clocesc, pui.

   Ea tot puturoasa e=)), el asigura hrana.

   Deci... sunt destui masculi “drăguți”=))

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- robert
[23.11.18 13:26:58]
» mesaj pers

   @tata123: exact așa ne gândeam și noi, că-i găsim pe o banchiză de gheață, zgribuliți, stând înghesuiți unul în altul. Da, uite că s-au adaptat și în locuri mai călduțe.

   Într-adevăr sunt ca niște jucării de pluș. Iar mersul ăla legănat e mortal. Cel puțin pentru mine a fost o experiență absolut unică!

   Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru comentariu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Carmen Ion
[23.11.18 13:29:30]
» mesaj pers

   @robert: Minunată pledoarie pentru natură și frumusețile ei uimitoare. Pinguinii se numără printre cele mai gingașe și simpatice creaturi de pe pământ.

   Un mare bravo pentru review și poze!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[23.11.18 13:29:59]
» mesaj pers

   @Rodel: și noi am fi vrut să-i mângâiem, dar apropierea asta foarte mare de oameni probabil nu le face bine. Așa ca de voie, de nevoie ne-am abținut.

   Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru comentariu! Mă bucur că-ți plac așa mult aceste animăluțe, atât de delicate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adrianbogdan
[23.11.18 13:39:21]
» mesaj pers

   Doamne ce scumpi sunt!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[23.11.18 13:43:36]
» mesaj pers

   @ANILU: când îți place ceva foarte mult, pui suflet și parcă iese mai bine. Pune-mă să-ți povestesc de biserici și nu-mi iese nimic.

   Special am deconspirat acest titlu în articolul anterior, ca să văd dacă se prinde cineva!!! =))

   Mă bucur tare mult, că ți-a plăcut mica mea poveste! mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- robert
[23.11.18 14:01:25]
» mesaj pers

   @krisstinna: ce ți-e și cu regnul ăsta animal! Ce nu fac băieții pentru o fată drăguță! Ginerele tot cu barza!? =)

   Mersi frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[23.11.18 14:16:42]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: ai dreptate sunt niste animaluțe superbe! Mulțumesc frumos pentru aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[23.11.18 15:52:06]
» mesaj pers

   @robert: Hop și eu cu superbonusul! :))

   Interesantă povestea cu reîntoarcerea băieților și fetelor pinguin în același loc, dar... mai interesant este că dacă omul, bărbatul-pinguin adică, nu face o casă solidă, protectoare, dama pleacă la altu'!

   Cam așa se întâmplă și la noi, oamenii! =)) (hei, nu e chiar o regulă!).

   Mi-a plăcut povestea cu pinguinii „tăi” magelani, de-aia am votat cu drag! ”! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- robert
[23.11.18 18:22:20]
» mesaj pers

   @doinafil: evident că se mai întâmplă și pe la noi! Mersi frumos pentru vizită si comentariu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[23.11.18 18:48:25]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[23.11.18 19:09:02]
» mesaj pers

   @webmaster: Mersi frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[24.11.18 11:09:40]
» mesaj pers

   @robert: Citit cu plăcere, iar de poze ce să mai zic... simpatici acești "domni galanți"! Am căutat pe Wikipedia să citesc despre armadillo, auzisem vag despre animalul tatu dar despre această denumire habar nu am avut... Frumoase sunt aceste călătorii în "lumea celor ce nu cuvântă", deosebit totul...

   Încă o dată felicitării, amintiri pentru o viață!...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- robert
[25.11.18 10:27:43]
» mesaj pers

   @mprofeanu: După cum am mai spus, tipul asta de călătorii în care ai posibilitatea să vezi animale sălbatice în mediul lor natural sunt de departe pe primul plan, în preferințele mele!

   Chiar că am strâns amintiri în această călătorie, cât pemtru o viață. Și mâine m-aș întoarce acolo, dar...

   Mulțumesc frumos pentru vizită si comentariu! Anul viitor ce planuri mai aveți? Dacă le puteți deconspira!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- DOINITA
[25.11.18 18:28:44]
» mesaj pers

   Super articolul, minunati pinguinii! O excursie de vis...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[26.11.18 08:29:13]
» mesaj pers

   @DOINITA: Mulțumesc frumos pentru vizită si comentariu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[59] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034560">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034560"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034560">Şterge vot</a></div><span id="v91034560" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034560)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034560Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034560MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034562">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034562"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034562">Şterge vot</a></div><span id="v91034562" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034562)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034562Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034562MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034563">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034563"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034563">Şterge vot</a></div><span id="v91034563" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034563)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034563Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034563MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2018] pinguini cât vezi cu ochii -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034565">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034565"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034565">Şterge vot</a></div><span id="v91034565" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034565)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034565Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034565MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2018] pinguini cât vezi cu ochii
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2018] așa arătă căsuțele -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034566">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034566"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034566">Şterge vot</a></div><span id="v91034566" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034566)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034566Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034566MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2018] așa arătă căsuțele
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034568">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034568"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034568">Şterge vot</a></div><span id="v91034568" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034568)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034568Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034568MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034569">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034569"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034569">Şterge vot</a></div><span id="v91034569" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034569)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034569Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034569MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034570">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034570"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034570">Şterge vot</a></div><span id="v91034570" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034570)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034570Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034570MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034571">Şterge vot</a></div><span id="v91034571" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034571)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034571Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034571MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034573">Şterge vot</a></div><span id="v91034573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2018] si-a găsit perechea -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034574">Şterge vot</a></div><span id="v91034574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2018] si-a găsit perechea
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034575">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034575"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034575">Şterge vot</a></div><span id="v91034575" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034575)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034575Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034575MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2018] sunt mândrii nevoie mare -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034577">Şterge vot</a></div><span id="v91034577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2018] sunt mândrii nevoie mare
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2018] aici merg la baie -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034578">Şterge vot</a></div><span id="v91034578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2018] aici merg la baie
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2018] 10 cm ne despărțea -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034579">Şterge vot</a></div><span id="v91034579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2018] 10 cm ne despărțea
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2018] vin de la ștrand cu burta plină -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034580">Şterge vot</a></div><span id="v91034580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2018] vin de la ștrand cu burta plină
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034582">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034582"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034582">Şterge vot</a></div><span id="v91034582" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034582)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034582Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034582MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2018] eu cu partenerul de nani -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034585">Şterge vot</a></div><span id="v91034585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2018] eu cu partenerul de nani
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034587">Şterge vot</a></div><span id="v91034587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034588">Şterge vot</a></div><span id="v91034588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți
foto robert [23.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [SEP-2018] nu e drăguț? -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034590">Şterge vot</a></div><span id="v91034590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2018] nu e drăguț?
foto robert [23.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2018] am fost si io pe-acolo -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034591">Şterge vot</a></div><span id="v91034591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2018] am fost si io pe-acolo
foto robert [23.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034593">Şterge vot</a></div><span id="v91034593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți
foto robert [23.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2018] dragostea pluteste în aer -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034594">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034594"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034594">Şterge vot</a></div><span id="v91034594" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034594)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034594Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034594MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2018] dragostea pluteste în aer
foto robert [23.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2018] sunt si alte vietăți în acest areal, aici un armadillo -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034595">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034595"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034595">Şterge vot</a></div><span id="v91034595" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034595)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034595Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034595MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2018] sunt si alte vietăți în acest areal, aici un armadillo
foto robert [23.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034597">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034597"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034597">Şterge vot</a></div><span id="v91034597" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034597)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034597Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034597MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți
foto robert [23.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034598">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034598"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034598">Şterge vot</a></div><span id="v91034598" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034598)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034598Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034598MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți
foto robert [23.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2018] și un guanacos -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034600">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034600"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034600">Şterge vot</a></div><span id="v91034600" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034600)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034600Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034600MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2018] și un guanacos
foto robert [23.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034601">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034601"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034601">Şterge vot</a></div><span id="v91034601" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034601)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034601Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034601MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți
foto robert [23.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți -- foto by <b>robert</b> [uploaded 23.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1034603">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1034603"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1034603">Şterge vot</a></div><span id="v91034603" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1034603)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1034603Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1034603MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [SEP-2018] În vizită la niște domni galanți
foto robert [23.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[59] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.143596887589 sec