86988 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Tanzania

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.07.2018
DE
Avatar glcitizen
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 21.02.16
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 5 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Biblia și pământul Africii


Urmare de aici

La micul dejun, am timp să mai schimb câteva cuvinte cu Dabaku, noul meu consultant pe teme africane, trecând sumar prin istoria prăfuită a continentului divizat și dijmuit de marile puteri europene. Îi văd ochii sclipind când pot deja anticipa că vrea să-mi propună o nouă șarjă marcă personală:

“Mai întâi, au venit misionarii... noi aveam pământul, ei aveau biblia. Ne-au pus biblia în mână. Apoi, ne-au spus să închidem ochii și să ne rugăm. Când am deschis ochii, noi am rămas cu biblia iar ei au rămas cu pământul. ”

Perlele lui Dabaku îmi provoacă un zâmbet amar și mă urmăresc aproape zilnic de la întoarcerea din Africa.

Micul dejun, cu bufet expres dar și cu deservire la masă, mă poartă prin toată istoria neagră a Tanzaniei, în care indienii, arabii, portughezii și localnicii dar, mai ales, pământul muribund, fărâmițat de săgețile de foc coborâte din cer, și-au adus propriul aport.

La o primă vedere asupra zecilor de meniuri expuse pentru micul dejun, nu poți să nu remarci cât de abundentă este oferta pentru o ora matinală. Dar și cât de importante sunt vinetele, roșiile, fasolea, usturoiul, cassava, făina de porumb, turmenicul, chapatti (un fel de pâine prăjită cu un amestec, de turmenic, chimen sau scorțișoare), pilaful de orez, sosurile de pește, ardeiul iute, cartoful dulce, sorgul, amidonul, gogoșile dulci și budincile de orez, vândute și la colț de stradă, sucurile de ananas, mango... papaya, trestia de zahăr dar și vestita Mbege, berea din banane, provenită tocmai de la poalele Masivului Kilimanjaro. Văd că racii se servesc la micul dejun tot în vinegretă și tarhon, la fel cum văzusem în restaurantele islandeze sau în cele din Țările Nordice. Dabaku ține să-mi amintească, într-un mod fair play, că ei datorează consumul de ceai englezilor și a celui de cafea germanilor, cam de prin secolul al 19-lea.

La o privire în jur, constat că majoritatea localnicilor se mulțumesc cu pîine și cu un ceai dulce cu lapte, numit Chai. Alții, optează pentru o pâine Uji, un porridge de mei și un chapatis. Dat fiind consumul mare de calorii, cu o zi înainte, mă limitez și eu la o variantă mai simplă de breakfast.

Scenariul se schimbă din nou când ies în stradă. De data asta, totul pare mai uniform iar peisajul aduce cu o petrecere mai temperată, unde-i vezi pe toți oamenii cu pielea întunecată, cu mărgele porțelan în gură, gesticulând și vorbind pe un ton mai scăzut, însă nu poți să distingi o iotă din ce ar avea să-și spună fiecare în parte. Șoferul și ghidul meu neoficial, Essien (al șaselea născut), închiriat cu opt euro pe oră, mă întreabă de ce nu merg și în Dodoma, noua capitală, mult mai modernă, sau în Arusha, la porțile junglei, de unde se pot face câteva expediții safari de toată frumusețea. Îi spun despre experiențele mele din Kenya, pe care nu are rost să le mai repet, date fiind asemănările, costurile, ca și despre interesul meu pentru cultura locală din Ad Es Salaam. Apoi, îi amintesc despre dorința mea de a ajunge în Zanzibar și în Mozambic.

Oprim la Centrul Cultural din Ohio Street, un fel de istorie a artei locale, la Centru Cultural Tangatinca, unde pictorul lor național, cu același nume, lucrează în aer liber și își expune lucrările peisagistice, cu iz impresionistic, la vânzare, într-o curte interioară. Continuăm drumul printr-un trafic haotic, cu străzi încărcate cu mărfuri la liber, pe mai toate spațiile verzi, cu lume ce cumpără și vinde cu o voluptate rar întâlnită în alte părți ale lumii. Totul aduce cu o luptă încrâncenată de supraviețuire.

Trecem pe lângă piață de pește Kivakumi Fish Market, de unde căldura sufocantă îmi trimite câteva miresme de pește alterat. În timp ce mă plâng de arșiță de fiecare dată când cobor din mașină, Essien se amuză și-mi spune că, pentru el, soarele fierbinte și pământul Africii înseamnă poftă de viață și sursă de fericire. Apoi, așteptând la cozile lungi de pe lângă semafoare, aflu că Essien provine dintr-un trib de Massai, unde fiecare bărbat poate avea mai multe femei... Îl întreb dacă lui i se pare o afacere bună și îmi răspunde că pentru el totul pare ceva firesc și că nu se vor schimba niciodată obiceiurile lor tribale...

Îm timp ce ne îndreptăm spre Mwenge Craft Market, chiar pe Șoseaua Mwenge, Essien îmi detonează și știrea pentru care chiar merită să străbat infernul fierbinte de aici, tocmai de la marginea lumii: Cum că cei din triburile Massai, ar fi mai toți dezertori din armata romană, sau, cel puțin, o legiune de elită, grație abilităților militare, a portului și a tipurilor de arme pe care le folosesc și astăzi. Îi răspund că, dacă informațiile ar fi confirmate, asta ar însemna că avem câteva puncte comune în istoriile noastre naționale.

Suntem deja în cartierul Kigamboni, cu un peisaj ce vine ca un duș rece peste toate imaginile primelor două zile petrecute aici, în „Casa Păcii”. Ei bine, mă aflu într-un primetru de business, cu clădiri moderne de birouri, cazinouri, restaurante și firme, ce-ți vorbesc despre cei doi mari investitori în economia tanzaniană: China și Japonia. Reclamele despre Serenghetti Safari, Coco Beach, Bangoyo Island, Mwenge Carver Village, sau Satul sculptorilor în lemn, Bagomoyo Town, unde poți vizita centre de artă arabă sau indiană. Urmează reclame cu ascensiuni pe Muntele Kilimanjaro, două zile la Cascada Viktoria, care domină peisajul, adresându-se turiștilor sau, în orice caz, unei lumi mai bine situată decât majoritatea covârșitoare a Tanzaniei.

Și, pentru ca șocul să mai aibă câteva reverberații, mai oprim aproape de Muzeul Național de Istorie, în Mayfair Plassa, la Slipway Mall, unde ne propunem să zăbovim puțin. Cred că am trecut într-o altă dimensiune când văd un mall taiwanez cu spații verzi, pâraie de apă, capelă de rugăciune, departamente luxoase de modă, cu un ușor iz local, restaurante, locuri de recreere, un spa în toată regula, conceput după o nouă filozofie a spațiilor publice aglomerate de mare interes și construit după un proiect american (!!!).

Oare mă aflu chiar în inima neagră a Africii!?

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de glcitizen in 06.07.2018 18:55:17

Validat / Publicat: 06.07.18 21:08:43


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în AFRICA [alte locuri].
VIZUALIZĂRI: 593


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (glcitizen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35300 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[06.07.18 21:07:45]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Tanzania, #CĂLĂTORII DIVERSE - TANZANIA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[06.07.18 22:00:15]
» mesaj pers

   @glcitizen:

   Amară cugetarea lui Dabaku! Şi foarte plină de adevăr.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ghisor
[06.07.18 22:42:16]
» mesaj pers

   @glcitizen: Mi-a placut tare mult articolul si mai ales cugetarea lui Dabaku. Extrapoland putin, cred ca putem spune fara sa exageram ca si un titlu de articol "Biblia si Pamantul " ar putea contine istoria crestinarii tuturor popoarelor care au avut proasta inspiratie sa gazduiasca papistasii veniti in vizita, "in numele Domnului".

   Sau am putea vedea, daca ne-am da putin ochelarii de cal la o parte, cam ce se intampla cu o parte din taxele si impozitele noastre, ce se duc imperturbabil spre construirea Catedralei Megalomaniei Neamului. Asta in timp ce-n spitale se moare pe capete.

   Mda, cred ca m-am cam infierbantat si-am inceput sa bat campii, asa ca ma opresc aici.

   Felicitari pentru articol.

   Multumesc pentru ca-mi dai ocazia sa iau contact cu o alta cultura.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- glcitizen
[07.07.18 02:25:38]
» mesaj pers

   @webmasterX:

   Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[07.07.18 11:08:42]
» mesaj pers

   @ghisor: Multumesc pentru ecou. Da, armatele de misionari au fost mai eficiente decit cele de militari. Supune sufletul unui popor si l-ai cucerit.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[07.07.18 11:11:52]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Multumesc pentru eco. Da, asa este, dar omul are si un umor duios, stil Bourville.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[08.07.18 21:15:49]
» mesaj pers

   @glcitizen: Ai un fel deosebit de a prezenta oamenii si locurile. Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[09.07.18 00:17:59]
» mesaj pers

   @mishu:

   Multumesc din nou, Mishulica.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[19] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2018] Un om ocupat... -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981701">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981701"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981701">Şterge vot</a></div><span id="v9981701" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981701)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981701Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981701MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2018] Un om ocupat...
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2018] O frumusețe discretă de musulmană. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981703">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981703"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981703">Şterge vot</a></div><span id="v9981703" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981703)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981703Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981703MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2018] O frumusețe discretă de musulmană.
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2018] Murele și căpșunii, la fel de aromate ca și ale noastre. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981708">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981708"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981708">Şterge vot</a></div><span id="v9981708" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981708)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981708Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981708MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2018] Murele și căpșunii, la fel de aromate ca și ale noastre.
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2018] Pe bicicletă prețurile scad dramatic față de tarabă. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981711">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981711"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981711">Şterge vot</a></div><span id="v9981711" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981711)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981711Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981711MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2018] Pe bicicletă prețurile scad dramatic față de tarabă.
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2018] Un bloc de locuit din preajma pieței. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981713">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981713"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981713">Şterge vot</a></div><span id="v9981713" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981713)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981713Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981713MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2018] Un bloc de locuit din preajma pieței.
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2018] Toată lumea așteaptă să se întâmple ceva ce nu mai vine. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981716">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981716"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981716">Şterge vot</a></div><span id="v9981716" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981716)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981716Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981716MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2018] Toată lumea așteaptă să se întâmple ceva ce nu mai vine.
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2018] Capul femeii africane poate duce mai orice. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981718">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981718"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981718">Şterge vot</a></div><span id="v9981718" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981718)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981718Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981718MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2018] Capul femeii africane poate duce mai orice.
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2018] Trei fete în drum spre casă. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981721">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981721"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981721">Şterge vot</a></div><span id="v9981721" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981721)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981721Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981721MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2018] Trei fete în drum spre casă.
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2018] Nici școlarii harnici nu lipsesc din peisaj. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981723">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981723"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981723">Şterge vot</a></div><span id="v9981723" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981723)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981723Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981723MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2018] Nici școlarii harnici nu lipsesc din peisaj.
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2018] O reacție ostilă la aparatul foto. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981725">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981725"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981725">Şterge vot</a></div><span id="v9981725" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981725)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981725Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981725MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2018] O reacție ostilă la aparatul foto.
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2018] Două femei indiene trecând agale prin fața hotelului meu. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981728">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981728"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981728">Şterge vot</a></div><span id="v9981728" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981728)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981728Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981728MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2018] Două femei indiene trecând agale prin fața hotelului meu.
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2018] Cu mămicile prin oraș. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981731">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981731"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981731">Şterge vot</a></div><span id="v9981731" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981731)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981731Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981731MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2018] Cu mămicile prin oraș.
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2018] - Nu-i așa că-ți place de profa nouă? -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981732">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981732"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981732">Şterge vot</a></div><span id="v9981732" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981732)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981732Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981732MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2018] - Nu-i așa că-ți place de profa nouă?
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2018] - Drăguță fată, ce zici? -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981734">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981734"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981734">Şterge vot</a></div><span id="v9981734" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981734)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981734Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981734MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2018] - Drăguță fată, ce zici?
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2018] O femeie gânditoare. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981736">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981736"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981736">Şterge vot</a></div><span id="v9981736" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981736)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981736Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981736MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2018] O femeie gânditoare.
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [FEB-2018] Șoferul și ghidul meu, Essien. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981738">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981738"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981738">Şterge vot</a></div><span id="v9981738" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981738)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981738Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981738MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [FEB-2018] Șoferul și ghidul meu, Essien.
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [FEB-2018] Un bloc din zona de business. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981741">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981741"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981741">Şterge vot</a></div><span id="v9981741" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981741)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981741Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981741MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [FEB-2018] Un bloc din zona de business.
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [FEB-2018] O clădire de birouri. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981743">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981743"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981743">Şterge vot</a></div><span id="v9981743" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981743)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981743Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981743MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [FEB-2018] O clădire de birouri.
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [FEB-2018] Altă viață în cartierul select. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981744">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981744"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981744">Şterge vot</a></div><span id="v9981744" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981744)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981744Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e981744MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [FEB-2018] Altă viață în cartierul select.
foto glcitizen [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[19] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.11142706871 sec