87220 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Tanzania

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.07.2018
DE
Avatar glcitizen
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 21.02.16
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 5 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Vocea neagră și răgușită a Africii


Urmare de aici

Îl întreb pe Essien unde aș putea mânca o plăcintă africană, despre care auzisem multe lucruri bune de la niște prieteni călători prin lume. Ajungem la parterul mallului, într-un restaurant express a cărui carte de vizită este tocmai promovarea mâncărurilor tradiționale din Africa. Chelnerii au gestica europeană și un fel de detașare ce îți creează un sentiment de liniște într-un butoi ce fierbe continuu și te împinge spre locuri cu aer condiționat. Într-o engleză perfectă ni se spune că va trebui să așteptăm vreo zece minute și ne recomandă un squash rece, din fructe locale.

Essein are grijă să mă întrețină cu poveștile legate de de tribul său Biloko... În credința lor, toți oamenii locuiau inițial sub pământ, dar, într-o bună zi, șapte bărbați și șapte femei, un leopard și un câine, au ieșit la suprafață printr-o gaură făcută de un vierme uriaș. La prima vedere a peisajului terestru, aceștia au fost îngroziți de spirite necunoscute, dar, Adu Ogyame, primul om ajuns la suprafață, părea să înțeleagă rostul vieții pe pământ. Apoi, el i-a atins pe toți cu mâna, dându-le puteri și organizându-i în grupe pentru a munci pământul și pentru a-și construi adăposturi de supraviețuire. Din păcate, un pom uriaș a căzut tocmai peste acest Adu Ogyane, omorându-l și lăsându-i confrații în voia sorții...

Tocmai atunci, frumoasa chelneriță ne scoate din transă și ne așează pe masă o bunătate de plăcintă africană preparată cu nectar de papaya, guava, amidon de porumb, toate pe coaja plăcintei peste care se mai pune cremă de alune și nucă de cocos. Din nou, îmi încarc rezervorul cu câteva sute de calorii, dar cum să-ți împaci curiozitatea într-o ocazie unică de a explora deliciile deserturilor africane?

Pentru Essien comandasem o plăcintă tanzaniană, coaptă foarte subțire și pregătită cu miere, zahăr și chimen, numită chapatti majis. În timp ce ne delectăm cu aromele africane, văd un ecran umbra albastră a Munților Kilimanjaro, un izvoraș ce iese ca o șuviță de petală albă, bolborosindu-se dintr-o rocă întunecată și scoțând norișori de aburi condensați.

Înainte de a mă îndrepta spre Muzeul Național de Istorie, Essien îmi spune că, dacă istoria recentă (1964) le-a adus tanzanienilor adevărata eliberare de sub dominația colonială, anul 1934 este cel în care s-a conturat mai mult ideea păstrării documentelor istorice în jurul cărora s-au conturat propriile sentimente naționale. Primul lor președinte numit și Marele Învățător, Mwalimu Julius Nyerere, veghează de pe un pereți mersul istoriei taiwaneze, ca un fost sfătuitor și tătuc pentru națiune, mângâindu-și poporul pe creștet, apoi, îndemnându-i la smerenie și muncă cinstită.

Aici, în cartierul Lalla, Muzeul Național de Istorie prezintă o expunere de fotografii cu secvențe istorice încărcate de tristețe, amenințare sau cu dragoste caldă, case de chirpici cu o zeiță la marginea unui pârâu, cu mirosuri de dafin și scoarță uscată... o adevărată voioșie a miresmelor ce se înalță din tainele pământului dar și o evoluție a omului pe continentul african. Urmează scene cumplite din comerțul cu sclavi sau cu exploratori ai Africii, având privirea pierdută prin alte vremuri... Chiar și în câteva secvențe idilice pe coasta unui deal, de sub lama aurită a unui fulger, dragostea a doi tineri pare atât de caldă și puternică, la fel ca o durere. Văd niște secvențe cu omul primitiv, pe lângă munții ce stau cu tălpile în ocean, furișându-se cu pași iuți prin desișul tufișurilor pe sub norii negri ce devorează cerul, ținând în mâini niște sulițe lungi, în încercarea de a încolți un tigru.

Nu lipsesc fosilele celor din tribul Bantu, primii locuitori din Rift Valley, apoi arabii stabiliți în apropiere de Ad Es Salaam și în Zanzibar, dar nici Vasco da Gama (Diavolul), spaima localnicilor năpăstuiți de comerțul cu sclavi. Mai apar britanicii și germanii, stăpânii ceva mai soft ai Africii, care i-au deposedat de bunuri cu metode mai ortodoxe, punându-i la muncă și predicându-le o viață mai bună sub zodia bibliei.

În curtea interioară a muzeului, este prezentat un re-make al unui atentat terorist ce a avut șoc la Ambasada Indiei din Ad Es Salaam, cu un jeep făcut țăndări si cu alte urme ale exploziei împrăștiate aiurea prin iarbă, tocmai pentru a conștientiza lumea că pericolul unor noi atacuri nu este exclus.

Trebuie sa vă spun că biletul de intrare a costat cam opt dolari, dar, în lipsa ghidului am avut-o drept interlocutoare pe o femeie de serviciu care își făcea conștiincioasă treabă, bombănindu-mă cu vocea ei răgușită mai tot timpul să mai termin cu pozele. Din spirit civic sau din lipsă de timp, femeia voia să-și continue munca ei importantă. Mai mult, la ieșire am văzut că nu sosise nici fata de la magazinul de suveniruri, lăsându-mă fără câteva reproduceri minuscule dar expresive, pe care le văzusem prin geam. Mi-am zis, până la urmă, că am venit în Africa să dau o mână de ajutor, plătindu-mi biletul. Da, dar care bilet? Pentru că, deși îl plătisem, nu l-am văzut nici cum arată.

Vocea neagră și răgușită a Africii se aude în tonalități mai vesele la Muzeul Satului din Ad Es Salaam, următoarea mea destinație turistică.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de glcitizen in 13.07.2018 15:49:37

Validat / Publicat: 14.07.18 09:30:49


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în AFRICA [alte locuri].
VIZUALIZĂRI: 528


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (glcitizen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33950 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[14.07.18 09:26:05]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Tanzania, #CĂLĂTORII DIVERSE - TANZANIA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[14.07.18 10:41:55]
» mesaj pers

   @webmasterX:

   Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[14.07.18 11:02:56]
» mesaj pers

   @webmasterX:

   OK. Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[14.07.18 20:12:25]
» mesaj pers

   @glcitizen:

   Interesant, am citit despre Vasco da Gama, Diavolul. Aveau dreptate când l-au numit aşa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[14.07.18 20:30:23]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Multumesc. elviramvio. Și pe mine ma uimeste cita smerenie si democratie vezi la popoarele care, odata, vandalizau lumea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[15.07.18 20:00:14]
» mesaj pers

   @glcitizen:

Din nou, îmi încarc rezervorul cu câteva sute de calorii, dar cum să-ți împaci curiozitatea într-o ocazie unică de a explora deliciile deserturilor africane?
normal, trebuie sa cunosti totul, nu doar din citite :).

   Frumoasa povestea, m-a captivat si me mine daramite pe tine care o ascultai acolo.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- glcitizen
[15.07.18 20:34:09]
» mesaj pers

   @mishu:

   Multumesc, mishule. Sigur, orice om sanatos cred ca ar fi nerăbdator sa guste câte o minune culinară, mai ales dacă nu va avea șansa să o revadă...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[18] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2018] Indiencele din Tanzania în pas cu moda locală. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984739">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984739"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984739">Şterge vot</a></div><span id="v9984739" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984739)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984739Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984739MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2018] Indiencele din Tanzania în pas cu moda locală.
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2018] Am rezolvat și cu piața pe ziua de azi! -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984742">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984742"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984742">Şterge vot</a></div><span id="v9984742" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984742)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984742Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984742MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2018] Am rezolvat și cu piața pe ziua de azi!
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2018] Și femeia tanzaniană urcă treptele emancipării. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984744">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984744"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984744">Şterge vot</a></div><span id="v9984744" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984744)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984744Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984744MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2018] Și femeia tanzaniană urcă treptele emancipării.
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2018] Un grup vesel de tineri pe străzile din Ad Es Salaam. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984746">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984746"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984746">Şterge vot</a></div><span id="v9984746" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984746)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984746Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984746MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2018] Un grup vesel de tineri pe străzile din Ad Es Salaam.
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2018] Nici o femeie din lume nu scapă de privirile bărbaților. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984750">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984750"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984750">Şterge vot</a></div><span id="v9984750" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984750)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984750Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984750MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2018] Nici o femeie din lume nu scapă de privirile bărbaților.
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2018] - Auzi dragă, că iar e la modă culoarea bleu. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984754">Şterge vot</a></div><span id="v9984754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2018] - Auzi dragă, că iar e la modă culoarea bleu.
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2018] - Când o să-ți spun eu ție una cu pozele tale... -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984757">Şterge vot</a></div><span id="v9984757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2018] - Când o să-ți spun eu ție una cu pozele tale...
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2018] - - Nu știu de ce ăștia cu pielea albă fac mereu poze! -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984761">Şterge vot</a></div><span id="v9984761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2018] - - Nu știu de ce ăștia cu pielea albă fac mereu poze!
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2018] Un copil al Africii privind mirat spre lume. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984764">Şterge vot</a></div><span id="v9984764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2018] Un copil al Africii privind mirat spre lume.
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2018] Femeia tanzaniană are un cuvânt de spus în economia țării. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984773">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984773"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984773">Şterge vot</a></div><span id="v9984773" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984773)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984773Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984773MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2018] Femeia tanzaniană are un cuvânt de spus în economia țării.
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2018] Intrarea la Muzeul de Istorie Națională -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984774">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984774"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984774">Şterge vot</a></div><span id="v9984774" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984774)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984774Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984774MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2018] Intrarea la Muzeul de Istorie Națională
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2018] Secvențe de supraviețuire ale celor din Tribul Bantu. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984775">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984775"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984775">Şterge vot</a></div><span id="v9984775" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984775)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984775Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984775MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2018] Secvențe de supraviețuire ale celor din Tribul Bantu.
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2018] Prim-plan cu cei doi membri ai Tribului Bantu. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984776">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984776"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984776">Şterge vot</a></div><span id="v9984776" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984776)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984776Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984776MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2018] Prim-plan cu cei doi membri ai Tribului Bantu.
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2018] Natura, prieten și dușman ai primilor locuitori aborigeni. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984777">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984777"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984777">Şterge vot</a></div><span id="v9984777" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984777)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984777Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984777MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2018] Natura, prieten și dușman ai primilor locuitori aborigeni.
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2018] Patul Șeicului Hussein din sec. al XVIII-lea. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984778">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984778"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984778">Şterge vot</a></div><span id="v9984778" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984778)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984778Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984778MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2018] Patul Șeicului Hussein din sec. al XVIII-lea.
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [FEB-2018] Sclavii folosiți la traficul de fildeș, la începutul sec. al XVI-lea. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984779">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984779"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984779">Şterge vot</a></div><span id="v9984779" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984779)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984779Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984779MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [FEB-2018] Sclavii folosiți la traficul de fildeș, la începutul sec. al XVI-lea.
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [FEB-2018] Un aborigen din inima junglei. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984780">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984780"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984780">Şterge vot</a></div><span id="v9984780" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984780)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984780Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984780MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [FEB-2018] Un aborigen din inima junglei.
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [FEB-2018] Intrarea de la Muzeul Național de Istorie. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 13.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av984781">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv984781"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=984781">Şterge vot</a></div><span id="v9984781" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(984781)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f984781Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e984781MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [FEB-2018] Intrarea de la Muzeul Național de Istorie.
foto glcitizen [13.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[18] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.112483024597 sec