86822 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Tanzania

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.07.2018
DE
Avatar glcitizen
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 21.02.16
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 5 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Tanzania, așa cum este


Urmare de aici

Se spune că, atunci când călătorești prin ținuturi îndepărtate, este bine să-ți păstrezi câte o bucățică de viață pentru mai târziu. Așa am procedat și eu, petrecându-mi două ore pentru odihnă și pregătindu-mi planurile pentru prânz, ca apoi să merg spre Muzeul de Istorie și Muzeul Satului, pe care îmi propun să le drămuiesc în funcție de timp. Dar în Africa, discul fierbinte al soarelui îți poate ușor schimba socotelile.

Chiar dacă nu sunt un colecționar de curiozități, sunt într-o țară africană ce-și împarte același imn național (God Bless Africa} cu alți doi vecini: Africa de Sud și Kenya, fără a împărtăși exact aceleași valori și tradiții naționale, cu excepția câtorva mituri, ritualuri magice, ființe cerești și spirite ancestrale. În credința tanzanienilor, Zeul Suprem Huveane, care, după ce a creat omul, cerul și pământul, s-a oprit asupra păsărilor și a albinelor, pe care le privea încântat. În cele din urmă, zgomotul acestora l-a determinat să-și construiască o scară pe care a început să urce la cer, aruncând câte un băț în neant, pentru a nu fi urmat. A lăsat, în schimb, nume de zeități pentru pământ, ape, animale și pentru cam tot ce mișcă.

Acestea sunt coordonatele în care ne orientăm prin Tanzania, cam cu o jumătate de secol în urmă devenită stat liber, după ce s-a unit cu Tanganika, Zanzibar și două insule mici din Oceanul Indian, una din ele fiind Insula Mafia... Masivul Kilimanjaro, Lacul și Cascada Viktoria, leii cățărători din junglă, au atras nume mari, ca Doctor Livingstone, primul explorator al junglei tanzaniene și pe romancierul american Ernest Hemingway. Statul a devenit recent pluripartidic, după un soi de democratizare în stil african, cu 90% populație rurală iar lumea se întreabă dacă imensele resurse de diamante descoperite pe teritoriile triburilor bushimane vor avea soarta celor din Africa de Sud.

Căldura excesivă pentru un european (42 de grade Celsius) îmi taie apetitul, astfel că, doar pe la ora 15 mă hotărăsc să fac o încercare la restaurantul hotelului, un loc dichisit în toată regula. Mesele albe ca varul și paharele transparente contrastează cu pielea neagră ca tăciunele a comesenilor și a ospătarilor, care se mișcă tiptil pe culoare. Un ospătar mic de statură, dar cu o față rotundă și expresie bonomă, a cărui dantură albă ca zăpada pare un pepene deschis atunci când zâmbește, îmi oferă amabil meniul pe o tavă cu un șervețel brodat. Îl întreb dacă la restaurantul hotelului m-aș putea servi cu o friptură de crocodil sau cu balenă, moment în care zâmbetul său se transformă într-un râs prietenos, cu o ușoară jenă: „Domnule, îmi pare rău că nu avem în meniu așa ceva... oricum, nu putem arde plapuma pentru un singur purice, dar sper să vă delectați cu una din mâncărurile noastre tradiționale. Vă recomand... ”

Expresia de o plasticitate rară, aici, în pustietatea Africii, mă face să izbucnesc într-un râs greu de controlat, cu foarte mare poftă. Aflu că Dabaku (al 11-lea născut), care avea să-mi devină cel mai bun prieten și sfătuitor din Tanzania, provine din comunitatea tribală Mpumalanga, unde Zeița Ploii, Mudjadji, face legea. Îi spun că, în cazul acesta, el poate să-mi divulge timpul probabil pentru următoarele zile. Dabaku râde din nou și îmi spune cum el nu înțelege de ce oamenii de aici au doar trei anotimpuri, de ce vremea nu mai este previzibilă, ca odinioară, și se plânge că nimeni nu o poate desluși cu adevărat. Apoi, iarăși scoate o perlă de o rară gingășie:

“Nimeni nu știe unde a plecat adevărul… ”

Până la urmă, Dabaku îmi recomandă, pentru acomodarea cu meniurile africane, o supă din coajă de nucă de cocos ce vine într-un castronel mai oval decât știm noi, cu arome de lapte de cocos, chimen și roșii, puțintel dulceagă și însoțită de ugali, pâinea locală, cu gust de usturoi. Îl asigur pe noul meu prieten că dacă încă nu am murit, poate să-mi aducă felul doi. Urmează, deci, Ndizi Kaanga, adică banane prăjite în unt, pe care, pur și simplu, le devorez. Închei cu un expresso din cafea africană hibrid, Peaberry, urmată de un nectar de tamarind, cu un gust seducător și sălbatic.

Pe durata mesei, văd multe familii cu copii, doamne îmbrăcate simplu dar elegant, din lumea bună a orașului, admirându-și reciproc pălăriile de soare și atrăgând, din când în când, atenția copiilor cum să mănânce cu mâna dreaptă.

Curând, prim planul este ocupat de patroana hotelului, o metisă portugheză, de o frumusețe proaspătă și intensă, cu părul ondulat și aranjat în stil belle-epoque, relativ tânără, cu o bluză albă transparentă și o fustă de mătase bleu-ciel ce i se lipea languros de piele, scoțându-i în evidență dosul țanțoș. Fiind singurul Mzungu (Om Alb) din încăpere și, probabil, ultimul nou sosit, o văd cum se îndreptă spre mine și îmi întinde măna… Mărturisesc că nu mai retrăiesc momentele de groază din stradă...

“Vă doresc un sejur plăcut și sper să reveniți în Tanzania! ” îmi spune ea, cu un mormăit catifelat.

Tocmai când mă pregătesc să-i mulțumesc, apare și soțul ei, un domn de culoare, uscățiv, dar cu un aer distins, care reia, ca pe o lecție învățată, formulele de politețe.

Era deja cinci după amiază. Soarele începea să împrăștie o sumedenie de nori mici și cârlionțați.

Aici, în Tanzania, în următoarele ore, cerul devine din ce în ce mai acoperit de un albastru închis, apoi negru, în doar câteva minute, și, dintr-o dată, noaptea se lasă ca o imensă pălărie întunecată pe deasupra oceanului.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de glcitizen in 02.07.2018 10:00:45

Validat / Publicat: 02.07.18 12:58:09


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în AFRICA [alte locuri].
VIZUALIZĂRI: 748


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (glcitizen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  36200 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[02.07.18 12:56:26]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Tanzania, #CĂLĂTORII DIVERSE - TANZANIA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adrianbogdan
[02.07.18 13:53:47]
» mesaj pers

   Bună! Chiar vroiau să mănânci o friptura de crocodil?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[02.07.18 14:41:34]
» mesaj pers

   @glcitizen: Iar ai scris atât de frumos... Conversația cu Dabaku și mai ales dejunul servit acolo... Am căutat pe net ce este tamarind... foarte frumoasă experiența africană!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[02.07.18 15:12:20]
» mesaj pers

   @adrianbogdan:

   Buna, adrianbogdan și-ti multumesc pentru ecou. Da, eram curios pt ca ratasem citeva ocazii si am aflat ca nu e tocmai rea. Pina la urma, estre o vietate care traieste in apa, probabil mai curata decit un porc mistreț.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[02.07.18 15:14:33]
» mesaj pers

   @mprofeanu:

   Multumesc, mprofeanu. Si eu iti admir acuratetea descrierilor, ca si sfaturile tale practice. Pe linga tine, cred ca sunt un visător.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[02.07.18 15:48:30]
» mesaj pers

   @glcitizen:

   Friptura de crocodil, Dabaku, supa in coaja de cocos, FASCINANT!

   Ufff! Vreau musia sa ajung si eu in Africa neagra si sa o cunosc!

   Povestile tale scurte nu fac decat sa incite si mai mult sa afli ce ai mai fi vrut sa citesti!

   Tanzania - o destinatie pe care mi-o doresc o data in viata!

   Felicitari pentru redarea acestei povestioare... reale.

   Numai bine!

    :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Carmen Ion
[02.07.18 17:34:49]
» mesaj pers

   @glcitizen: O poveste probabil la fel de savuroasă ca mâncarea. Am degustat-o cu maximă încântare

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[02.07.18 17:58:56]
» mesaj pers

   @Carmen Ion:

   Multumesc, Carmen. Sper sa-ti mai aduc surprize de savurat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[02.07.18 18:01:11]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

   Multumesc, Dan@Ema. Ziua cind vei ajunge in Tanzania nu e departe. Totul este sa ti-o doresti, cu adevarat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Tesaria
[03.07.18 02:38:19]
» mesaj pers

   Minunate povestile! Crocodilul e genial!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[03.07.18 07:35:51]
» mesaj pers

   @glcitizen:

   Superbă conversaţia cu flăcăul!

   Te învidiez, ştii bine. Vacanţe frumoase oriunde în lume!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[03.07.18 11:04:59]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Multumesc, și ție la fel.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[03.07.18 13:55:34]
» mesaj pers

   @glcitizen:

   Multumesc pentru ecou. Tocmai ti-am citit review-urile despre Japonia si ti-am trimis și eu un ecou.

   Cred ca meriti mai multa atentie dar voturile se obtin si prin reciprocitate, din pacate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yolanda
[03.07.18 14:34:45]
» mesaj pers

   @glcitizen: interesante ar fi si fotografiile cu felurile de mâncare exotice, m-ar fi interesat cum arata supa din coaja de nuca de cocos, bananele prajite în unt ca un fel doi sau desert? Au fost satioase?

   Asteptam povestile urmatoare. Cred ca harta e completa acum si cartea poate fi scrisa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[03.07.18 15:14:08]
» mesaj pers

   @Yolanda:

   Multumesc, Yolanda, supa cu pricina este dulce amaruie iar banana preparata cu condimente are un gust mai parfumat si iti da senzatia de consistenta.

   Mai e ceva pina la carte. Mai am o expeditie in Botswana, Namibia si Africa de Sud, dar pe la anul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- hopyk
[04.07.18 10:20:29]
» mesaj pers

   Foarte frumos articol!! Am ras cu mare pofta! Ai un mod unic in care descrii toate locurile astea fascinante!! Felicitari!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yolanda
[04.07.18 11:00:56]
» mesaj pers

   @glcitizen: Si totusi insist! cartea nu ar fi completa fara câteva fotografii cu mâncarea specifica din fiecare tara africana vizitata, face parte din cultura lor... fara a intra în detalii culinare, pur si simplu fotografiezi ceea ce manânci. Se poate, maestre?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[04.07.18 12:40:50]
» mesaj pers

   @Yolanda:

   Sarut mâna pentru observație. Îmi însușesc critica. Totuși, dacă te uiți la primele articole, vei găsi și mâncăruri. Și multe detalii culinare.

   Promit sa fiu mai atent, oricum.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[04.07.18 12:47:20]
» mesaj pers

   @hopyk:

   Multumesc, hopyk. Scriu cam ceea ce simt pe moment. Câteodată chiar nimeresc...

   Adevărul este ca în fiecare seară petrecută acolo, ma silesc (trag de mine si de oboseală) să scriu și sa păstrez prospețimea informaței, ca și trăirile neprelucrate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[08.07.18 15:50:20]
» mesaj pers

   @glcitizen: Un articol in sticlul de neconfundat si care mi-a oferit momente de reala incantare (atat meniul cat si conversatia).

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[08.07.18 15:55:33]
» mesaj pers

   @mishu:

   Sarut -mâna, Mishulică. Sper să pot continua la fel.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[11] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2018] O anexă a unui templu indian, în plin centru orașului. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 02.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980147">Şterge vot</a></div><span id="v9980147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2018] O anexă a unui templu indian, în plin centru orașului.
foto glcitizen [02.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2018] O zonă rezidențială musulmană. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 02.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980148">Şterge vot</a></div><span id="v9980148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2018] O zonă rezidențială musulmană.
foto glcitizen [02.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [FEB-2018] O plantă ornamentală pe străzile din Ad Es Salaam. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 02.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980150">Şterge vot</a></div><span id="v9980150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2018] O plantă ornamentală pe străzile din Ad Es Salaam.
foto glcitizen [02.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [FEB-2018] Aspectul trist al locuințelor comune. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 02.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980151">Şterge vot</a></div><span id="v9980151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2018] Aspectul trist al locuințelor comune.
foto glcitizen [02.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2018] Apa și soarele dau viață Africii. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 02.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980152">Şterge vot</a></div><span id="v9980152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2018] Apa și soarele dau viață Africii.
foto glcitizen [02.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2018] O ofertă pe cinste. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 02.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980153">Şterge vot</a></div><span id="v9980153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2018] O ofertă pe cinste.
foto glcitizen [02.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2018] Fructele răscoapte se vând mai ieftin și aici. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 02.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980154">Şterge vot</a></div><span id="v9980154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2018] Fructele răscoapte se vând mai ieftin și aici.
foto glcitizen [02.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2018] Fasolea africană, un aliment vital. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 02.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980155">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980155"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980155">Şterge vot</a></div><span id="v9980155" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980155)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980155Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980155MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2018] Fasolea africană, un aliment vital.
foto glcitizen [02.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2018] Din nou în zona indiană. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 02.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980156">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980156"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980156">Şterge vot</a></div><span id="v9980156" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980156)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980156Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980156MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2018] Din nou în zona indiană.
foto glcitizen [02.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2018] În Africa, parcă toată lumea așteaptă să treacă timpul. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 02.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980157">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980157"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980157">Şterge vot</a></div><span id="v9980157" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980157)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980157Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980157MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2018] În Africa, parcă toată lumea așteaptă să treacă timpul.
foto glcitizen [02.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2018] De una singură, prin oraș. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 02.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980158">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980158"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980158">Şterge vot</a></div><span id="v9980158" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980158)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980158Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980158MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2018] De una singură, prin oraș.
foto glcitizen [02.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[11] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.124104976654 sec