#I#D
69190 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Sfaturi utile pentru vacanța la Roma

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.06.2016
DE
Avatar lilica2001
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Fălticeni [SV]
înscris/ă în 10.11.15
MEMBRU: GOLD
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
1000 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.62
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Roma în 7 zile


  Urmare de aici

  Sunt foarte multe și bune sfaturi pentru o călătorie la Roma pe acest site. Singurul site românesc care adună atât de multe informații despre atât de multe locuri, informații filtrate de personalitatea călătorului român. Însă din experiență, oricât de multe ar fi, parca tot nu sunt îndeajuns, așa încât m-am hotărât să scriu primul meu review pe AFA, după ultima noastră vacantă, petrecută la Roma în mai 2016 (pe care am văzut-o prima data).

  Cred că și datorită multiplelor informații a fost și cea mai pregătita și planificată vacanță pe care am avut-o pana acum. Dar oricât de multe calcule si planuri am făcut, acestea nu s-au potrivit întocmai datorita neîncadrării in timp, sau a vremii, sau a oboselii. Este bine totuși să-ți faci planuri, măcar în mare. Te ajută mult, câștigi timp prețios.

  Roma am găsit-o așa cum ne așteptam! Nu am fost extraordinar de entuziasmați, însa ne-au încercat de multe ori emoțiile: atunci când am ajuns la Vatican, în imensa piață din fața impresionantei biserici San Pietro, atunci când am văzut Columna lui Traian si ne-am gândit la badea Cârțan cât de patriot a fost, de a străbătut el distanța dintre Cârțișoara și Roma ca să vadă Columna, când am ajuns la Forumul Roman, când am mâncat portocale din gradina cu portocali de pe dealul Palatin, când am savurat prima înghețată la Roma, când am ajuns în romantica Piazza di Spagnia, când am intrat in biserica Santa Maria in Trastevere, când am atins Marea Tireniană, când am intrat in Colosseum si ar mai fi câteva zeci de emoții...

  Și acum sfaturile pe care vi le dau:

  1. Căutați cazare cat mai aproape de centru, la Termini cred că ar fi ok (ca prețuri). Noi am stat la Hotel Lux, un hotel de 4 stele situat la cca 600m de gara Termini. Pentru un sejur la Roma cred ca e ok si un hotel de 2 stele, având in vedere că la hotel nu prea stai, decât ca să dormi. Deci trebuie sa ai un pat bun, curățenie și un mic dejun decent. Roma se face doar la pas si toate obiectivele care nu trebuie ratate sunt apropiate unul de altul.

  2. Achiziționați cardul Roma Pass. Noi am luat câte unul, e valabil pentru 3 zile, cu intrări gratuite la 2 muzee/obiective, reduceri la alte muzee și transport gratuit timp de 3 zile pe toate mijloacele de transport in comun (autobuz, metro, tren), cu excepția trenului de la aeroport la Termini. Pass-ul costa 36 euro de persoana și cele 3 zile încep să curgă din ziua în care folosiți cardul pentru un mijloc de transport sau muzeu. De reținut ca cele 3 zile nu înseamnă 72 ore. Spre exemplu daca activezi cardul in prima zi la ora 20, el mai este valabil doar pana in a treia zi la ora 24. Deci activați-l cât mai devreme in prima zi! Cardul poate fi cumpărat de la orice tonetă unde sunt ziare, țigări. Noi l-am achiziționat de la un magazin de pe aeroport. Și l-am folosit pentru intrarea ”gratuită” la Colosseum plus Forumul Roman (același bilet pentru ambele obiective - 12 euro) și pentru intrarea la Galeriile Borghese (11 euro).

  Este de reținut că biletul pentru Colosseum este valabil 2 zile, astfel că vă puteți programa Colosseum-ul pentru o zi, iar Forumul Roman pentru a doua zi.

  Trebuie sa știți că pentru a vizita Galeriile Borghese (superbă galerie de artă!) este bine să vă faceți rezervare cu cel puțin o săptămână înainte on-line (mai ales in sezon). Sunați la numărul de telefon de pe site-ul lor și puteți face rezervare spunând că veți folosi Roma Pass, deci fără să faceți plata cu cardul în momentul rezervării. Vizitele încep la 9 dimineața și durează fix 2 ore (deci puteți face programare pentru orele 9,11,13 s. a. m. d.). Daca nu gestionați bine timpul nu reușiți să vedeți tot. Noi am zăbovit mai mult in fata unor sculpturi și cred că nu am văzut 20% din muzeu. E un motiv să revenim!

  3. Luați autobuzul de la aeroport (Fumiccino). E mai ieftin decât trenul (mult mai ieftin). Sunt mai multe companii. Nu vă luați bilet on line, găsiți foarte ușor la ieșirea din aeroport. Vedeți care e primul autobuz care pleacă. Luați bilet dus-intors, costă mai ieftin (8 euro), altfel veți plăti minim 10 euro. Călătoria de retur la aeroport puteți să o faceți în termen de 5 luni cu aceeași companie.

  4. La Roma nu cumpărați apa, doar câteva sticle la început, pe care le veți putea reumple la fântânile care sunt la tot pasul în Roma. Apa este potabila și este foarte bună!

  5. La Vatican nu ratați urcarea pe cupola Bisericii S. Pietro, proiectată de Michelangelo Buonarroti în 1546. Și nu ezitați să alegeți varianta în care urcați toate treptele (551 pentru 6 euro) ! Mai este o varianta (8 euro pentru plecare cu liftul și 320 de trepte la partea superioară. Satisfacția este mare dacă alegeți prima variantă, am întâlnit și ”tineri” de peste 70 de ani care urcau pe scări! . De sus priveliștea este de neegalat! Am mai urcat și pe alte clădiri (Vittorio Emanuele – 7 euro/pers), dar panorama este mult mai ofertantă de pe biserica S. Pietro. Vederea este spectaculoasa și pentru că se văd într-un mod unitar și de ansamblu vestitele grădini ale Vaticanului. La coborâre o să vă relaxați pe terasa intermediară, situată la nivelul statuilor de pe frontispiciul Bisericii, unde veți găsi și un mic local cu sandviciuri, cafea, sucuri și suveniruri. De acolo veți cobori cu liftul in interiorul bisericii.

  6. Evident, nu ratați Muzeele Vaticanului, sunt fabuloase! Este aglomerat la intrare în fiecare zi. Noi am ales să mergem luni, pentru că am înțeles că lunea este cel mai degajat, și… am stat circa 2 ore la rând. Dar a meritat! Dintre toate muzeele vizitate la Roma, în opinia noastră, acesta este cel mai mare, mai complex, mai divers și mai plin de bogății! Si trebuie să vă rezervați măcar 5 ore pentru un tur rapid (cam cât credeți că vă veți bucura privirea în Capela Sixtină? Știați că dimensiunile Capelei sunt identice cu cele ale Templului lui Solomon?).

  7. Atenție! Dacă mergeți la Vatican cu metroul veți vedea în toate trenurile pe harta de deasupra ușilor, în dreptul stației LEPANTO, un abțibild pe care scrie VATICAN. NU aceasta este stația cea mai apropiată de Vatican, dimpotrivă! La ieșirea din stație așteaptă o grămadă (la propriu) de ofertanți de tururi rapide și ghidaje, iar pe jos mai e mult de mers. Stațiile următoare sunt cele mai apropiate: OTTAVIANO ”SAN PIETRO” (pentru Basilica San Pietro) și CIPRO ”MUSEI VATICANI” (pentru muzee).

  Atenție la hoți! Sunt peste tot și mai ales în locurile cele mai aglomerate și pline de turiști. Eu aproape că am pățit-o! La Forumul Roman m-am așezat pe o banca cu soțul meu si ne uitam pe tabletă, iar rucsacul l-am așezat lângă mine (nu între noi), și în timp ce stăteam cumva cu spatele la rucsac, am simțit (al șaselea simț) că rucsacul se mișcă. M-am întors și chiar în spatele meu era un personaj destul de colorat, cred că era albanez, și, care in momentul când m-am întors s-a retras ușor, prefăcându-se că vorbește la telefon. M-am speriat grozav numai la gândul că putea să-mi strice frumoasa și planificata vacanță! Chiar și așa, nu vă faceți griji! Luați la voi doar strictul necesar.

  8. Este foarte ușor de ajuns la mare de la Roma, pe plaja orașului Lido. Mai ales daca stați mai multe zile, e păcat să o ratați! Dacă mergeți vara puteți să profitați de câteva ore de plaja! Se ajunge cu metroul linia B, și la stația PIRAMIDE schimbați cu trenul care merge înspre Ostia și Lido – nu ieșiți din stație, sunt indicatoare pentru tren. Mergeți cu același bilet cu care ați circulat și cu metroul. Biletul de metrou costă 1,5 euro și este valabil 100 minute. Puteți schimba mijloacele de transport de mai multe ori în acest interval de 100 minute. Ba chiar puteți merge într-un anumit loc, să vizitați în ritm accelerat și să vă întoarceți cu același bilet (cu condiția să vă încadrați în cele 100 de minute – așa am procedat la întoarcerea de la mare când am coborât în stația Basilica S. Paulo și am vizitat superba, de neratat! , biserică în care se află mormântul Sfântului Pavel. Aveți timp să vă încadrați în cele 100 de minute pentru a putea ajunge la Termini).

  8. Vizitați bisericile din Roma. Sunt peste 900, dar cel puțin 10 dintre ele merită văzute: Basilica Santa Maria Maggiore, Basilica San Pietro in Vincoli (Sf. Petru in lanțuri), Basilica Papale San Paolo fuori le Mura, Basilica di San Giovanni in Laterano, Basilica Santa Maria in Trastevere, Basilica San Andreea (lânga Pantheon) și oricare vă iese în cale pentru că, dincolo de aspectul religios, veți avea de admirat artă și istorie.

  9. Bucurați-vă de atmosfera energizantă, însuflețită și veselă din toate piețele și piațetele din Roma. Luați cina într-o astfel de piață. Chiar dacă ar costa mai mult, e de neuitat. Într-o seară, stimulați de foame și oboseală, am mâncat la terasa unui restaurant din Piazza della Madona dei Monti (lângă stația de metrou Cavour). A fost fabulos! Piața era plină de tineri veseli, cu o bere în mână, stăteau de vorbă pe marginea unei fântâni arteziene. Tot felul de artiști ambulanți făceau atmosferă. Unii au venit la noi la masă și, spre amuzamentul nostru, am aflat că sunt români. Ne-au cântat un cântec din Bucovina, apreciat și de niște americani de la o masă alăturată, i-am răsplătit cu câțiva euro și ne-am bucurat împreună că ne-am întâlnit.

  10. Încercați să ajungeți pe Isola Tiberina (insula din mijlocul Tibrului – se poate ajunge ușor pe jos și de la Vatican, pe malul Tibrului). E un loc romantic, ca orice insulă, nu?! Puteți și mânca aici, sunt 2 restaurante tradiționale! Pentru cei mai puțini romantici, în apropiere este și detectorul de minciuni din Piazza della Bocca della Verità, la intrarea în Basilica Santa Maria in Cosmedin.

  11. Catacombele Romei sunt un alt obiectiv de neratat! Noi am vizitat Catacombele Sfântului Sebastian. Sunt încă alte 4 catacombe vizitabile. Este uluitor cum puteau fi 65.000 de morminte, acum 2000 ani, doar în catacombele Sfântului Sebastian. În aceste catacombe a fost îngropat și Sfântul Sebastian, care mai târziu a fost mutat în Basilica Sf. Sebastian situată deasupra catacombelor. A fost singurul obiectiv turistic vizitat în care am avut ghid (în engleză, dar erau ghizi și în celelalte limbi de circulație) inclus în prețul biletului (7 euro prețul biletului). Obiectivul este privat si nu intra in rețeaua muzeelor acoperite de Roma Pass.

  12. Încercați să vă planificați sejurul pe zile, în funcție de ce obiective doriți să vizitați, de amplasarea acestora, de durata de vizitare alocată. Dacă nu luați un ghid local, luați-vă audio-ghid (costa 3,4 sau 5 euro in funcție de obiectiv). Sau descărcați pe telefon înainte de călătorie audio-ghiduri pentru obiectivele voastre. Pe noi ne-au ajutat. Și am mai avut și descrieri ale locurilor vizitate, pe lângă internetul fără de care nu se poate (o cartelă pentru 1 Gb este 5 euro) și care vă ajută, alături de fotografii, să vă amintiți că Ați Fost Acolo!

  13. Trebuie să aveți încălțăminte comodă. Am avut noroc cu niște pantofi sport super comozi! Roma, dintre toate călătoriile noastre, a fost cea mai solicitantă! Am parcurs pe jos zeci de km în fiecare zi! Ne-am bătut toate recordurile!

  14. Roma trebuie văzuta măcar o dată într-o viață! Ne-a făcut să ne simțim mândri ca ne tragem și din romani! Ori câte ori te vei întoarce la Roma, nu cred că poți reuși să vezi tot! Se spune că ”Roma non basta una vita” (Roma nu o poți vedea într-o viață), așa că mai avem multe de văzut și povestit!

  ---
  Impresii încărcate de lilica2001 in 13.06.2016 08:40:37

  Validat / Publicat: 13.06.16 10:16:48


  • A fost prima sa vizită/vacanţă în ITALIA
  articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
  VIZUALIZĂRI: 5934

  Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 5 useri

  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (lilica2001); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40249 PMA (din 45 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de lilica2001? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [13.06.16 10:16:32]
  » mesaj pers

     Excelente recomandările.

      Mutat, la reorganizare, în rubrica "Sfaturi utile pentru o vacanță reușită la Roma, ROMA" (deja existentă pe sait)

     -

     Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 94&ridAnt=69190

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - tata123
  [13.06.16 10:26:42]
  » mesaj pers

     @lilica2001 - Bine ai venit pe AmFostAcolo! Interesante concluziile-sfaturi adunate după o săptămână petrecută în „Cetatea Eternă”. Așteptăm și alte articole din călătoriile și vacanțele voastre.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
  [13.06.16 10:36:12]
  » mesaj pers

     @lilica2001 - Debut mai mult decăt promiţător, sfaturi pertinente, alegeri interesante. Felicitări şi te aştept cu alte articole.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - lilica2001
  [13.06.16 10:53:14]
  » mesaj pers

     @tata123 - Multumesc mult pentru aprecieri! Am descoperit ca imi place sa scriu despre locurile vazute! Si mai ales am descoperit o comunitate deosebita cu care am atat de multe in comun!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - lilica2001
  [13.06.16 10:55:23]
  » mesaj pers

     @Carmen Ion - Multumesc mult pentru incurajari! Ma ajuta sa trec mai usor peste tracul ”debutului”! Voi reveni si cu alte impresii!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - maria55
  [13.06.16 13:37:12]
  » mesaj pers

     @lilica2001, nu pot sa spun decat; excelent! Felicitari draga colega si un binemeritat... SB. !

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - irinad
  [13.06.16 13:40:25]
  » mesaj pers

     Ce pot să spun?! Un prim articol bine structurat, plin de informații utile, într-un cuvânt (de fapt în două😊): foarte bun. Felicitări!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - lilica2001
  [13.06.16 14:02:55]
  » mesaj pers

     @maria55 - Mulțumesc mult pentru aprecieri! Mai ales că vin de la o persoana cu experiență în ”ale scrisului” și cu multe recunoașteri ale meritelor!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - lilica2001
  [13.06.16 14:06:40]
  » mesaj pers

     @irinad - Mulțumesc din suflet! Chiar înseamnă foarte mult să primesc atâtea aprecieri, la care chiar nu m-am așteptat! Am vrut doar să întorc și eu din ”binele” primit! Informațiile citite de aici au fost de un real folos, poate chiar au contat în 100% atunci când am luat decizii cu privire la alegearea unui hotel, a unei destinații sau a unei companii aeriene!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - webmasterX
  [13.06.16 20:02:03]
  » mesaj pers

     @lilica2001 - Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [14.06.16 17:12:03]
  » mesaj pers

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - lilica2001
  [14.06.16 19:04:57]
  » mesaj pers

     @webmaster - Mulțumesc pentru aprecieri!!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - maria55
  [14.06.16 20:02:57]
  » mesaj pers

     Ma adresez userului @trigri! M-as bucura daca ar interveni si ar justifica notarea cu minus al acestui articol! Asta in cazul in care nu a facut-o dintr-o greseala!

     Ar fi injust ca un articol selectat de mai marii nostri, ca Mini Ghid AFA, sa fie depunctat... mai ales fara explicatie!

     Si ar mai fi si incorect fata de autoarea articolului, care desi la debut, a scris un articol atat de bine structurat si atat de bogat in informatii!

     Sunt zeci de articole peste care trecem cu vederea, fara noima, fara continut si "inchidem ochii" dar nu notam cu -1 :))

     Aici, de data aceasta chiar nu era cazul!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - Dana2008
  [15.06.16 06:51:35]
  » mesaj pers

     Felicitari! Foarte frumos articolul tau, plin de informatii utile pentru cei care vor sa ajunga la Roma.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - lilica2001
  [15.06.16 13:21:24]
  » mesaj pers

     @Dana2008 - Mulțumesc mult pentru frumoasele aprecieri!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - lilica2001
  [15.06.16 13:23:59]
  » mesaj pers

     @maria55 - Și eu sunt interesată de critici (întemeiate). Întotdeauna aceastea te fac să devii mai bun în ceea ce faci!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mishu
  [17.06.16 10:36:35]
  » mesaj pers

     Un articol exact asa cum a primit si clasificarea ca "Mini Ghid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie". Am descoperit ca atunci cand voi merge acolo pentru prima data va fi foarte potrivit sa-l printez si sa-l iau ca atare urmand pasii recomandati.

     Ce mi-a mai placut a fost ca pe langa recomandarile turistice au fost si recomandarile personale care prezinta de fapt personalitatea autorului.

     Pozele sunt de asemenea minunate astfel incat in final nu pot spune decat votat cu mare placere si trecut si la Favorite.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - lilica2001
  [23.06.16 19:09:52]
  » mesaj pers

     @mishu - Mulțumesc mult! Toate aceste aprecieri mă ”obligă” să continui ce am început! Pentru orice detalii necesare, atunci când veți vizita Roma nu ezitați să mă contactați!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - danutapop
  [27.06.16 00:38:06]
  » mesaj pers

     @lilica2001 - In septembrie am programata o mini excursie in Roma si am citit cam tot ce s-a scris aici... ce ai scris tu e ,,la obiect"' ca sa spun asa... o sa tin cont de sfaturile tale.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - lilica2001
  [27.06.16 08:28:08]
  » mesaj pers

     @danutapop - Multumesc pentru aprecieri! Pentru orice alte informatii legate de Roma va astept cu intrebari!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  #G#1

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
  #M#1

  [20] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAY-2016] Piramida din Roma! Situată foarte aproape de stația de metrou Piramide! -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748310">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748310"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748310">Şterge vot</a></div><span id="v9748310" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748310)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748310Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748310MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAY-2016] Piramida din Roma! Situată foarte aproape de stația de metrou Piramide!
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAY-2016] Fontana di Trevi, noaptea, asediată de turiști! -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748311">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748311"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748311">Şterge vot</a></div><span id="v9748311" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748311)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748311Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748311MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAY-2016] Fontana di Trevi, noaptea, asediată de turiști!
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAY-2016] Treptele Spaniole, în renovare până în septembrie 2016. Se poate ajunge la biserică pe marginile laterale ale treptelor, doar până la orele 20. -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748312">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748312"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748312">Şterge vot</a></div><span id="v9748312" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748312)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748312Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748312MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAY-2016] Treptele Spaniole, în renovare până în septembrie 2016. Se poate ajunge la biserică pe marginile laterale ale treptelor, doar până la orele 20.
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  #G#2

  P04 [MAY-2016] La Fontana della Barcaccia (Fântâna urâtă), din romantica piață, Piazza di Spagna -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748342">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748342"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748342">Şterge vot</a></div><span id="v9748342" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748342)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748342Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748342MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAY-2016] La Fontana della Barcaccia (Fântâna urâtă), din romantica piață, Piazza di Spagna
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAY-2016] Piazza San Pietro - vedere de ansamblu -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748343">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748343"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748343">Şterge vot</a></div><span id="v9748343" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748343)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748343Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748343MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAY-2016] Piazza San Pietro - vedere de ansamblu
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [MAY-2016] Un salut papal, la o mare sărbătoare (Rusaliile) -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748344">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748344"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748344">Şterge vot</a></div><span id="v9748344" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748344)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748344Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748344MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAY-2016] Un salut papal, la o mare sărbătoare (Rusaliile)
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAY-2016] Schimbarea gărzii elvețiene la Vatican -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748345">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748345"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748345">Şterge vot</a></div><span id="v9748345" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748345)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748345Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748345MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAY-2016] Schimbarea gărzii elvețiene la Vatican
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAY-2016] Vestitele grădini ale Vaticanului văzute de pe cupola bisericii San Pietro -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748346">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748346"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748346">Şterge vot</a></div><span id="v9748346" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748346)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748346Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748346MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAY-2016] Vestitele grădini ale Vaticanului văzute de pe cupola bisericii San Pietro
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [MAY-2016] Isolina Tiberina -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748347">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748347"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748347">Şterge vot</a></div><span id="v9748347" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748347)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748347Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748347MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAY-2016] Isolina Tiberina
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAY-2016] Coloseum - în vremuri înnorate -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748348">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748348"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748348">Şterge vot</a></div><span id="v9748348" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748348)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748348Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748348MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAY-2016] Coloseum - în vremuri înnorate
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAY-2016] Coloseum - scena -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748358">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748358"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748358">Şterge vot</a></div><span id="v9748358" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748358)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748358Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748358MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAY-2016] Coloseum - scena
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [MAY-2016] Lupoaica -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748360">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748360"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748360">Şterge vot</a></div><span id="v9748360" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748360)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748360Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748360MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAY-2016] Lupoaica
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P13 [MAY-2016] Columna lui Traian. Noaptea -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748363">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748363"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748363">Şterge vot</a></div><span id="v9748363" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748363)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748363Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748363MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAY-2016] Columna lui Traian. Noaptea
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [MAY-2016] Galeriile Borghese -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748364">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748364"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748364">Şterge vot</a></div><span id="v9748364" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748364)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748364Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748364MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAY-2016] Galeriile Borghese
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [MAY-2016] intrarea în catacombele Sfântului Sebastian (în interior fotografierea este interzisă) -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748365">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748365"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748365">Şterge vot</a></div><span id="v9748365" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748365)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748365Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748365MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAY-2016] intrarea în catacombele Sfântului Sebastian (în interior fotografierea este interzisă)
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [MAY-2016] Piazza Venezia - vedere de pe terasa monumentului Vittorio Emanuele II -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748367">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748367"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748367">Şterge vot</a></div><span id="v9748367" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748367)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748367Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748367MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAY-2016] Piazza Venezia - vedere de pe terasa monumentului Vittorio Emanuele II
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [MAY-2016] Pantheonul -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748368">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748368"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748368">Şterge vot</a></div><span id="v9748368" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748368)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748368Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748368MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAY-2016] Pantheonul
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P18 [MAY-2016] pe malul Mării Tireniene -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748369">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748369"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748369">Şterge vot</a></div><span id="v9748369" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748369)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748369Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748369MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [MAY-2016] pe malul Mării Tireniene
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [MAY-2016] Basilica Papale San Paolo fuori le Mura -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748370">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748370"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748370">Şterge vot</a></div><span id="v9748370" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748370)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748370Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748370MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [MAY-2016] Basilica Papale San Paolo fuori le Mura
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [MAY-2016] Pantheonul văzut de pe terasa monumentului Vittorio Emanuele II -- foto by <b>lilica2001</b> [uploaded 13.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748371">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748371"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748371">Şterge vot</a></div><span id="v9748371" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748371)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748371Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748371MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [MAY-2016] Pantheonul văzut de pe terasa monumentului Vittorio Emanuele II
  foto lilica2001 [13.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  #I#D2
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.143486976624 sec