43213 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă sudul Irlandei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.08.2013
DE
Avatar DanCld
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Dublin, IE
înscris/ă în 28.07.08
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Youghal: la festivalul medieval


Urmare de aici

La marginea estică a comitatului Cork se află un oraș care ar putea concura (greu de spus cu ce succes) cu stațiunile de la Mediterana... asta dacă Marea Celtică ar fi o Mediterană a nordului Europei. În fond are toate ingredientele potrivite: plajă cu nisip, promenadă pe faleză și un relief de tip "munte-mare" (știu, deal); din păcate temperatura aerului depășește doar excepțional 20 de grade iar apa mării ajunge de-abia în august la 15 grade, cam ca în România la mare în pre-sezon, prin mai sau pe la început de iunie.

Cu toate acestea, istoric, Youghal a fost până spre sfârșitul anilor '80 o stațiune preferată de irlandezi pentru vacanțe "la mare și la soare". Din păcate "descoperirea" stațiunilor spaniole a schimbat complet direcția vântului iar în zilele noastre liniștea orașului este tulburată poate doar de turiștii de weekend din Cork sau din Waterford dar și cu ocazia vreunei sărbători anuale gen "zilele orașului". Un astfel de eveniment m-a făcut și pe mine să mă sui în autobuz într-o duminică: e vorba de festivalul medieval, parte a "săptămânii tradițiilor" care are loc în fiecare august în comitatul Cork.

Orașul în sine nu este foarte mare; poziția geografică la marginea unui estuar e oarecum responsabilă pentru forma foarte alungită pe direcția nord-sud. Ca și restul localităților de pe coasta sudică, istoria sa este legată în mod direct de perioada imperială britanică, majoritatea centrelor locuite din ziua de azi fiind practic "capetele istorice de pod" ale "colonizării britanice" a Irlandei. Istoria a lăsat în urmă un număr mare de biserici (catedrale) anglicane, multe dintre ele fiind acum monumente istorice trecute în ghidurile turistice. Aici în Youghal există "Collegiate Church of St Mary", în prezent monument național al Irlandei dar care funcționează în continuare ca și biserică pentru minoritatea anglicană din vecinătate.

Din epoca britanică au supraviețuit însă multe alte clădiri vechi, construite în epoci diferite: pe o parte a străzii poate fi o clădire tipic olandeză de secol 18 (construită pentru familia unui comerciant local) iar pe partea cealaltă o clădire de secol 15, de facto o ultimă rămășiță a epocii feudale. Peste tot sunt semne care îți atrag atenția asupra obiectivelor pe lângă care ai putea să treci fără să bagi de seamă; sunt și câteva trasee turistice, plimbări care te pot duce poate prin cimitirul istoric sau chiar până pe coama zidului cetății medievale - ce a mai rămas din el, de fapt. În cimitir plăcuțele informative spun lucruri chiar și despre floră sau despre faună (de exemplu posibilitatea ca în zonă să fie o familie de vulpi), detalii pe care altfel nu le-ai remarca, obosit fiind după escaladarea dealului care pe vremuri marca marginea orașului.

Liniștea patriarhală a orașului a fost (oarecum) tulburată în cursul zilei de duminică, 18 august, de către festivalul medieval ținut într-o grădină publică din imediata vecinătate a cimitirului istoric și a bisericii St Mary. Grădinile publice din Irlanda sunt cu totul altfel decât în România: iarba nu este doar pentru decor, nu există asfalt pe alei și cel mai adesea nici bănci. Natura este acolo pur și simplu pentru tine, vizitatorule: să te duci unde ai chef, să faci picnic, să dormi pe iarbă - dar să iei gunoiul cu tine la plecare.

Pe un astfel de petec de iarbă s-a ținut și festivalul: o trupă de reenactment și-a pus cortul medieval în centru, au scos armele de panoplie la vedere, au stat de vorbă cu toți vizitatorii despre săbii, buzdugane, scuturi, arcuri sau armuri; ulterior au simulat o bătălie medievală iar la sfârșit au dat săbii de jucărie copiilor și i-au lăsat pe ei să se alerge. Nu puteau lipsi din zonă "tarabele" cu fast food, clătite sau comercianții de jucării sau de suveniruri; de asemenea într-o laterală a fost amenajată o expoziție de păsări de pradă "domesticite" aduse de către o fundație pentru o campanie de raising awareness dar și pentru a colecta eventual niște donații. La un moment dat a venit și o formație locală de muzică scoțiană în costumele specifice: păreau oameni cât se poate de normali, cu slujbe normale - dar cântăreți de duminică care își luau rolul extrem de în serios.

Ce mi s-a părut însă impresionant a fost gradul de civilizație: chiar și după câteva ore nu am sesizat gunoi aruncat pe jos, nu am auzit voci ridicate și nici nu am văzut vreo prezență vizibilă a vreunor forțe de ordine: oamenii au venit pur și simplu să se simtă bine cu familia și cam atât. Evenimentul în sine mi s-a părut bine organizat: făcut de comunitate pentru comunitate, ceva ce în România în orașele mai mari nu cred că ar fi posibil.

Odată cu festivalul s-a încheiat și excursia, avantajul autobuzelor din oră în oră în timpul după-amiezei devenind evident. Youghal a fost cândva legat și el la rețeaua de căi ferate din sudul Irlandei; pe vremuri oamenii veneau cu trenul și coborau direct pe plaja cea mare din sudul orașului, relativ departe de centrul istoric. Însă într-un fel nu mă miră faptul că trenul a intrat și aici în istorie, ținând cont de faptul că m-am intersectat cu puțini călători pe acest traseu; pe de altă parte avioanele zilnice din Cork către țări mai calde pleacă și revin probabil pline...

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de DanCld in 20.08.2013 23:01:37

Validat / Publicat: 21.08.13 12:06:44

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1573


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (DanCld); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  16400 PMA (din 17 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[21.08.13 12:06:35]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sunflower
[21.08.13 13:22:09]
» mesaj pers

   Tocmai mă gândeam cât de cuminte stă bufnița din P14, apoi mi-am dat seama că era legată de picioruș...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2013] Youghal / Marea Celtica la Youghal, fotografie din autobuz -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457842">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457842"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457842">Şterge vot</a></div><span id="v9457842" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457842)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457842Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457842MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2013] Youghal / Marea Celtica la Youghal, fotografie din autobuz
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P02 [AUG-2013] Youghal / The Red House, arhitectura olandeza de inceput de secol 18 -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457844">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457844"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457844">Şterge vot</a></div><span id="v9457844" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457844)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457844Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457844MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2013] Youghal / The Red House, arhitectura olandeza de inceput de secol 18
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P03 [AUG-2013] Youghal / St Mary's Collegiate Church, monument national al Irlandei -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457846">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457846"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457846">Şterge vot</a></div><span id="v9457846" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457846)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457846Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457846MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2013] Youghal / St Mary's Collegiate Church, monument national al Irlandei
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]P04 [AUG-2013] Youghal / St Mary's Collegiate Church: am ajuns in timpul slujbei de duminica... -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457848">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457848"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457848">Şterge vot</a></div><span id="v9457848" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457848)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457848Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457848MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2013] Youghal / St Mary's Collegiate Church: am ajuns in timpul slujbei de duminica...
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P05 [AUG-2013] Youghal / Dealul de la marginea orasului: cimitirul istoric si zidul de aparare -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457849">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457849"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457849">Şterge vot</a></div><span id="v9457849" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457849)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457849Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457849MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2013] Youghal / Dealul de la marginea orasului: cimitirul istoric si zidul de aparare
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P06 [AUG-2013] Youghal / De pe zid, gradina unde s-a tinut festivalul, inainte de start -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457851">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457851"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457851">Şterge vot</a></div><span id="v9457851" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457851)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457851Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457851MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2013] Youghal / De pe zid, gradina unde s-a tinut festivalul, inainte de start
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P07 [AUG-2013] Youghal / Orasul vazut de pe zid, cu estuarul. Vis-a-vis este comitatul Waterford. -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457853">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457853"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457853">Şterge vot</a></div><span id="v9457853" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457853)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457853Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457853MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2013] Youghal / Orasul vazut de pe zid, cu estuarul. Vis-a-vis este comitatul Waterford.
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P08 [AUG-2013] Youghal / Alta perspectiva de pe zid, profitand de un pic de soare -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457856">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457856"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457856">Şterge vot</a></div><span id="v9457856" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457856)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457856Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457856MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2013] Youghal / Alta perspectiva de pe zid, profitand de un pic de soare
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P09 [AUG-2013] Youghal / Turnul cu ceas din Youghal: ca si la Sighisoara, a fost folosit candva ca puscarie. -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457858">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457858"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457858">Şterge vot</a></div><span id="v9457858" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457858)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457858Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457858MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2013] Youghal / Turnul cu ceas din Youghal: ca si la Sighisoara, a fost folosit candva ca puscarie.
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P10 [AUG-2013] Youghal / O plaja mica din centru; in sudul orasului exista o plaja mai lunga cu iesire directa la mare, nu doar la estuar -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457861">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457861"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457861">Şterge vot</a></div><span id="v9457861" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457861)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457861Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457861MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2013] Youghal / O plaja mica din centru; in sudul orasului exista o plaja mai lunga cu iesire directa la mare, nu doar la estuar
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P11 [AUG-2013] Youghal / La pescuit... -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457866">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457866"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457866">Şterge vot</a></div><span id="v9457866" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457866)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457866Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457866MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2013] Youghal / La pescuit...
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P12 [AUG-2013] Youghal / Posibil sa fi fost principalul eveniment anual din oras -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457867">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457867"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457867">Şterge vot</a></div><span id="v9457867" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457867)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457867Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457867MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2013] Youghal / Posibil sa fi fost principalul eveniment anual din oras
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P13 [AUG-2013] Youghal / O afacere profitabila -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457871">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457871"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457871">Şterge vot</a></div><span id="v9457871" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457871)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457871Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457871MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2013] Youghal / O afacere profitabila
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P14 [AUG-2013] Youghal / Pasari aduse de o fundatie pentru raising awareness si colectare de donatii -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457873">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457873"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457873">Şterge vot</a></div><span id="v9457873" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457873)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457873Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457873MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2013] Youghal / Pasari aduse de o fundatie pentru raising awareness si colectare de donatii
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P15 [AUG-2013] Youghal / Omul a stat si a discutat cu toata lumea despre soimi, bufnite sau vulturi 'domesticiti' -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457874">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457874"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457874">Şterge vot</a></div><span id="v9457874" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457874)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457874Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457874MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2013] Youghal / Omul a stat si a discutat cu toata lumea despre soimi, bufnite sau vulturi "domesticiti"
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P16 [AUG-2013] Youghal / Cu un pic de pricepere si cu ocazia potrivita... -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457875">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457875"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457875">Şterge vot</a></div><span id="v9457875" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457875)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457875Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457875MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2013] Youghal / Cu un pic de pricepere si cu ocazia potrivita...
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P17 [AUG-2013] Youghal / Prezentari de arme si armuri medievale -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457876">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457876"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457876">Şterge vot</a></div><span id="v9457876" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457876)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457876Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457876MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2013] Youghal / Prezentari de arme si armuri medievale
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P18 [AUG-2013] Youghal / Concert de muzica scotiana: vorbim de cantareti de duminica, amatori... -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457877">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457877"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457877">Şterge vot</a></div><span id="v9457877" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457877)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457877Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457877MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2013] Youghal / Concert de muzica scotiana: vorbim de cantareti de duminica, amatori...
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P19 [AUG-2013] Youghal / Punctul culminant, batalia! -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457878">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457878"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457878">Şterge vot</a></div><span id="v9457878" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457878)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457878Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457878MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2013] Youghal / Punctul culminant, batalia!
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P20 [AUG-2013] Youghal / In Cork exista un oarecare spirit nationalist; unii sustin ca aici ar fi capitala reala a Irlandei, Dublin fiind mult prea anglicizat. Eu zic ca nu s-au uitat destul in oglinda, dar bine... -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 20.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av457880">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv457880"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=457880">Şterge vot</a></div><span id="v9457880" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(457880)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f457880Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e457880MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2013] Youghal / In Cork exista un oarecare spirit nationalist; unii sustin ca aici ar fi capitala reala a Irlandei, Dublin fiind mult prea anglicizat. Eu zic ca nu s-au uitat destul in oglinda, dar bine...
foto DanCld [20.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0958690643311 sec