41522 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă sudul Irlandei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
29.07.2013
DE
Avatar DanCld
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Dublin, IE
înscris/ă în 28.07.08
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

O după-amiază în Cobh


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
- Botany Bay- The Sound of Irland


Cobh este un orășel din comitatul Cork, undeva în sudul insulei; prezentul ni-l înfățișează doar ca o destinație de weekend pentru irlandezi sau ca un punct de oprire în programul unor vase de croazieră. Acum 100 și mai bine de ani, pe vremea când se numea Queenstown (s-au ridicat niște sprâncene?), acest oraș era poarta de plecare a irlandezilor către America, fiind de altfel și ultima oprire europeană a vapoarelor cu destinația America de Nord, unul dintre ele ridicând ancora pe data de 11 aprilie 1912: celebrul Titanic.

Pentru a ajunge în Cobh trebuie în primul rând curaj: curajul de a nu lăsa ploaia să îți strice planurile. În Irlanda într-o zi pot fi 2-3 reprize de ploaie torențială intercalate cu un soare strălucitor; vremea imprevizibilă trebuie tratată ca atare, cu umbrelă și cu rucsac impermeabil. Dar altfel orice excursie în Cobh începe din gara din Cork: sunt trenuri cam din oră în oră, uneori destul de aglomerate. Un "day return" costă cam 7 euro, biletele fiind validate electronic la intrarea pe peron - asta în teorie fiindcă există și șansa de a nu fi verificate deloc.

Călătoria durează sub 30 de minute, una dintre opririle de pe traseu fiind la Fota Island, un parc-grădină zoologică, cel mai mare obiectiv de acest fel din Munster (sudul Irlandei).

În Cobh sunt destul de multe lucruri de făcut: se poate inclusiv pescui de pe marginea cheului, posibil cu șanse mai bune în timpul fluxului (când apa e mai înaltă). Însă prima oprire poate fi chiar în clădirea gării, o parte din ea fiind în prezent ocupată de Cobh Heritage Center - The Queenstown Story. Clădirea în sine este un monument de arhitectură victoriană, moștenirea imperială britanică fiind de altfel prezentă în tot orașul.

Acest prim muzeu se axează mai degrabă pe povestea imigranților irlandezi și pe rolul jucat de oraș ca poartă de plecare atât spre America de Nord cât și spre Australia. Subiectul "Titanic" este de asemenea atins, fiind prezente câteva obiecte de epocă (nu recuperate de pe epavă). Povestea se încheie oarecum brusc prin anii '50, odată cu dispariția curselor regulate transatlantice. În clădire există un mic restaurant cu specific mai degrabă pe fast food dar și un magazin de suveniruri de tip tourist trap.

Vis-a-vis de gară se poate urca pe niște scări până la Cobh Museum, un muzeu real, cu obiecte reale și mai puțin focalizat pe prezentări... sau pe povești. Nu l-am vizitat cu această ocazie - poate data viitoare.

De la gară spre centru primul obiectiv este galeria de artă Sirius (care împarte sediul cu oficiul local de turism de unde se pot lua broșuri și hărți gratis). În galerie se țin tot felul de expoziții de artă modernă, poate o destinație interesantă pentru cine gustă așa ceva. Imediat după acest obiectiv începe practic centrul orașului, dominat de o catedrală imensă spre care se urcă pe străduțe înguste printre case colorate amintind de epoca imperială britanică de secol 19.

În sediul fostului sediu al companiei White Star Line (proprietara vaporului Titanic) există un muzeu-poveste axat doar pe acest vas de croazieră: se prezintă îmbarcarea, pontonul original de la care au plecat ultimii pasageri, un model de cabină de clasa a 3-a și una de clasa 1. Experiența este interesantă dar nu justifică prețul de intrare de 9.5 euro, eventual redus cu 10% ca urmare a prezentării unui anume ghid turistic gratuit procurat de la oficiul de turism din zonă.

Catedrala din Cobh se poate vizita și este (cred) singurul obiectiv unde nu se percepe taxă de intrare; par să existe uneori și tururi organizate care să acopere zonele care nu sunt de obicei deschise publicului. Amatorii de vitralii au însă oricum cu ce să își delecteze privirea.

Ce se mai poate face în Cobh? Există vaporașe care pleacă la ore fixe către una dintre insulele din golf (Spike Island), locația unui fort transformat ulterior în închisoare și mai recent în muzeu. Povestea Titanicului este prezentă și în acest context: se spune că s-ar urma exact traseul șalupelor care au transportat emigranții irlandezi din port până pe transatlantic. De asemenea există un trenuleț urban ca la noi la mare care face un mic circuit al orașului, cu opriri pe vârful unui deal pentru poze precum și lângă catedrală. Dar au rămas pentru o dată viitoare.

Lângă "Titanic Experience" (muzeul-poveste) există un mic parc se pare chiar popular printre localnici, duminica având loc aici mici concerte sau poate chiar evenimente mai importante. Un turist grăbit s-ar putea ca nici să nu îl bage prea mult în seamă; un pic de soare, o bancă și un pic de muzică (bună) te pot face să îți reconsideri însă prioritățile.

Concluzie? Ne mai vedem; cu toate astea cred că totuși e cam departe de traseele turistice pe care umblă de obicei românii.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de DanCld in 29.07.2013 00:25:19

Validat / Publicat: 29.07.13 01:30:21

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2360


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (DanCld); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  14600 PMA (din 14 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[29.07.13 01:29:57]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[29.07.13 07:05:49]
» mesaj pers

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Diaura*
[09.08.13 10:01:04]
» mesaj pers

   @DanCld:

   Iralandezii si acum dupa o sute cincizeci de ani, mentin vie amintirea anilor negrii din perioada marii foamete si povestile impresionante ale emigrantilor din acea perioada. In multe orase exista statui care amintesc tinerilor irlandezi si turistilor, prin ce experienta traumatizanta a trecut un milion de irlandezi, nevoiti sa faca mari eforturi financiare pentru a-si cumpara un bilet pe unul din vasele care ii duceau departe de casa, peste ocean, in Lumea Noua.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- DanCld
[29.08.13 21:58:47]
» mesaj pers

   @Diaura: secretul lui Polichinelle este ca emigratia irlandeza continua si in zilele noastre. Conform comisiei lor de statistica, anul trecut au plecat 50,000 de irlandezi, majoritatea in UK si in Australia iar asta inseamna ceva mai mult de 1% din populatia (nativa) a republicii. Dar discutia deja depaseste scopul unui site de calatorii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[24] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2013] De aici incepe excursia... -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445327">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445327"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445327">Şterge vot</a></div><span id="v9445327" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445327)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445327Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445327MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2013] De aici incepe excursia...
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2013] Emigranti irlandezi in Queenstown Heritage Centre (corp comun cu gara). -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445328">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445328"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445328">Şterge vot</a></div><span id="v9445328" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445328)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445328Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445328MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2013] Emigranti irlandezi in Queenstown Heritage Centre (corp comun cu gara).
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2013] Tot in Queenstown Heritage Centre. -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445331">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445331"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445331">Şterge vot</a></div><span id="v9445331" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445331)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445331Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445331MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2013] Tot in Queenstown Heritage Centre.
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2013] Locul unde s-a construit vaporul Titanic (Belfast). -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445333">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445333"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445333">Şterge vot</a></div><span id="v9445333" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445333)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445333Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445333MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2013] Locul unde s-a construit vaporul Titanic (Belfast).
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2013] Cabina de pe vas de croaziera din anii '50. -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445334">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445334"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445334">Şterge vot</a></div><span id="v9445334" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445334)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445334Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445334MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2013] Cabina de pe vas de croaziera din anii '50.
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2013] Aici acosteaza vasele de croaziera; in stanga este corpul garii / muzeului Queenstown Heritage. -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445337">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445337"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445337">Şterge vot</a></div><span id="v9445337" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445337)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445337Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445337MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2013] Aici acosteaza vasele de croaziera; in stanga este corpul garii / muzeului Queenstown Heritage.
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2013] Golful cu Spike Island in spate-dreapta. -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445339">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445339"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445339">Şterge vot</a></div><span id="v9445339" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445339)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445339Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445339MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2013] Golful cu Spike Island in spate-dreapta.
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2013] Statuia emigrantei irlandeze care a fost prima persoana procesata pe Ellis Island (New York). -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445342">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445342"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445342">Şterge vot</a></div><span id="v9445342" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445342)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445342Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445342MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2013] Statuia emigrantei irlandeze care a fost prima persoana procesata pe Ellis Island (New York).
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2013] De aici incepe centrul... -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445344">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445344"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445344">Şterge vot</a></div><span id="v9445344" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445344)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445344Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445344MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2013] De aici incepe centrul...
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2013] Catedrala din Cobh -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445345">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445345"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445345">Şterge vot</a></div><span id="v9445345" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445345)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445345Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445345MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2013] Catedrala din Cobh
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [JUL-2013] Titanic Experience (muzeul-poveste), pozat de langa Catedrala. -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445346">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445346"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445346">Şterge vot</a></div><span id="v9445346" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445346)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445346Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445346MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2013] Titanic Experience (muzeul-poveste), pozat de langa Catedrala.
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2013] Golful si Spike Island. -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445347">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445347"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445347">Şterge vot</a></div><span id="v9445347" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445347)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445347Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445347MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2013] Golful si Spike Island.
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2013] Vitralii in catedrala -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445348">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445348"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445348">Şterge vot</a></div><span id="v9445348" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445348)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445348Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445348MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2013] Vitralii in catedrala
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2013] Interiorul catedralei -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445349">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445349"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445349">Şterge vot</a></div><span id="v9445349" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445349)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445349Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445349MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2013] Interiorul catedralei
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2013] Cred ca 'sudul' e mai relaxat peste tot... -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445350">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445350"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445350">Şterge vot</a></div><span id="v9445350" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445350)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445350Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445350MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2013] Cred ca "sudul" e mai relaxat peste tot...
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2013] Flori... multe flori prin oras -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445352">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445352"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445352">Şterge vot</a></div><span id="v9445352" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445352)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445352Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445352MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2013] Flori... multe flori prin oras
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2013] Titanic Experience - macheta vaporului, oricum altceva nu era de pozat sau oricum era interzis -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445353">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445353"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445353">Şterge vot</a></div><span id="v9445353" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445353)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445353Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445353MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2013] Titanic Experience - macheta vaporului, oricum altceva nu era de pozat sau oricum era interzis
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2013] Pontonul original de la care au plecat salupele cu emigranti spre Titanic -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445354">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445354"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445354">Şterge vot</a></div><span id="v9445354" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445354)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445354Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445354MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2013] Pontonul original de la care au plecat salupele cu emigranti spre Titanic
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2013] Un erou local, decedat in expeditia antarctica a lui Robert Scott -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445356">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445356"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445356">Şterge vot</a></div><span id="v9445356" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445356)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445356Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445356MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2013] Un erou local, decedat in expeditia antarctica a lui Robert Scott
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2013] Ghidul care mi-a economisit 1 euro la Titanic Experience. -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445357">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445357"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445357">Şterge vot</a></div><span id="v9445357" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445357)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445357Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445357MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2013] Ghidul care mi-a economisit 1 euro la Titanic Experience.
foto DanCld [29.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2013] Asa-zisul bilet de intrare la Titanic Experience; la sfarsit se putea verifica daca e vorba de un supravietuitor sau nu (al meu n-a fost) -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 29.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av445359">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv445359"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=445359">Şterge vot</a></div><span id="v9445359" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(445359)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f445359Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e445359MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2013] Asa-zisul bilet de intrare la Titanic Experience; la sfarsit se putea verifica daca e vorba de un supravietuitor sau nu (al meu n-a fost)
foto DanCld [29.07.13]
# [0 PMA, fara bonus]

[24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.102938890457 sec