44217 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă sudul Irlandei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
04.09.2013
DE
Avatar DanCld
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Dublin, IE
înscris/ă în 28.07.08
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
SEP-2013
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Jameson Experience - Midleton


Urmare de aici

Istoria pe care o învață toți vizitatorii - sau consumatorii de whiskey Jameson - este că totul a început la 1780 odată cu prima distilerie deschisă de John Jameson în Dublin pe Bow Street. În zilele noastre acolo este unul dintre cele două "muzee-experiență" care poartă marca Jameson, al doilea fiind în Midleton, în apropiere de Cork. Numele anglicizat al orașului nu spune nimic și poate doar lipsa unei litere "d" în plus se poate spune că l-a ferit de o asociere mult prea explicită cu ducesa de Cambridge. Numele irlandez ("Mainistir na Corann") poate provoca hohote de râs ținând cont de prezența distileriei deși traducerea e mult mai benignă: abația de la stăvilar.

Asocierea distileriei din Midleton cu marca Jameson este de dată recentă, odată cu consolidarea producătorilor de whiskey din Irlanda într-o singură entitate comercială la sfârșitul anilor '60. Producția industrială de whiskey din Midleton datează se pare de pe la 1600; în prezent aproape tot ce înseamnă whiskey irlandez este distilat acolo, fie că e vorba de Jameson, Tullamore Dew, Paddy sau Powers. Distileria modernă a fost inaugurată în 1975 în imediata vecinătate a celei istorice, transformată în prezent în muzeul "Jameson Experience".

În Midleton se poate ajunge din Cork cu trenul sau cu autobuzul; trenul este varianta mai ieftină dar mai incomodă, dat fiind că linia istorică de secol 19 a fost construită inițial pentru transportul de mărfuri, ocolind orașul de atunci. Gara din ziua de azi este într-un cartier rezidențial la mai bine de 1km distanță de centru: o plimbare a fost oricum binevenită. Autobuzele au o frecvență mai bună decât trenurile și au stația chiar în dreptul aleii care intră în muzeu: o variantă bună pentru cei care ies de la "vizită" pe trei cărări.

Nu există posibilitatea unei vizite individuale, printre exponate; sunt tururi cu ghid la oră fixă, de asemenea se organizează tururi speciale (programate în avans) pentru grupuri numeroase. Programul de vizitare începe și se termină în zona comercială, compusă dintr-un pub și dintr-un magazin cu diverse obiecte pe care scrie Jameson și de asemenea orice tur se termină cu o degustare de whiskey: toți vizitatorii primesc câte un pahar iar câțiva voluntari sunt aleși pentru a face "comparații" dintre mai multe tipuri de whiskey/whisky/scotch din care să rezulte că Jameson e cel mai bun. Bine, ți se spune de la început ce marcă e în fiecare pahar însă din punctul meu de vedere în "celelalte pahare" poate fi orice, inclusiv vinars românesc distilat pe aragaz, colorat chimic și învechit în boxa de la bloc.

Turul începe cu un film de 15 minute cu un scop evident publicitar: John Jameson a folosit semințe selecționate, apa cea mai pură și a avut multă răbdare, cam ca în reclamele la bere de la televizor din România. Mă gândesc însă că și pușcăriașul care își prepară matrafoxul din apă de colonie, pastă de dinți sau din fructele primite la masă folosește cele mai bune ingrediente pe care le are la dispoziție... dar să trecem mai departe.

După film ghidul ne-a plimbat prin mai multe clădiri, urmărind procedeul de fabricație de la colectarea orzului până la depozitarea distilatului în butoaie pentru învechire. Întreg procesul mi s-a părut extrem de bine organizat, reflectând inclusiv progresul tehnic care a intervenit în timp. De exemplu silozul - cea mai mare dintre clădiri - a fost echipat la un moment dat cu un elevator, scutind astfel munca fizică, urcarea și coborârea cu spinarea a sute de kilograme de cereale cale de 4 etaje. O parte din orz se lăsa la germinat - de asemenea părea să fie un întreg proces pentru asta, excesul de apă din malț fiind îndepărtat ulterior prin încălzire.

În curte se poate admira o roată antrenată de râul din zonă, energia mecanică necesară în cadrul anumitor etape fiind obținută în acest mod. Ghidul ne-a atras atenția și asupra soluției de rezervă pentru cazul în care debitul ar fi fost mult prea redus - un motor cu aburi, înlocuit ulterior cu un motor diesel.

Spre sfârșitul turului se vizitează partea cea mai interesantă a complexului - alambicul imens din cupru, considerat a fi cel mai mare din lume (și tind să îi cred). Whiskey-ul irlandez presupune o distilare triplă - în clădire mai sunt prezente încă două alambicuri mai mici. O întrebare care s-a pus a fost cum de alcoolul aproape pur după cele 3 episoade de distilare ajunge la 40 de grade în sticle însă nu cred că mai e nevoie de răspuns ci doar de precizări referitoare la calitatea apei ("apa cea mai pură"... probabil distilată și ea). Altă întrebare a fost legată de culoarea whiskey-ului - aspectul gălbui provine de la butoaiele în care este depozitat pentru învechire, whiskey-ul mai vechi având evident o culoare mai închisă.

Turul s-a încheiat în "pub" odată cu degustarea și cu concluzia unanimă că Jameson e cel mai bun - măcar cât să se simtă gazdele bine. Ieșirea din "pub" este oricum prin magazinul cu produse Jameson; ce mai contează că poți cumpăra aceeași sticlă de whiskey din oraș sau din aeroport cu mai puțini bani. Produsele mai ieftine se găsesc și în supermarket în România la prețuri chiar mai mici, de aceea nu aș recomanda cumpărarea de whiskey comun dintr-un astfel de loc ci poate cel mult o investiție într-o sticlă mai valoroasă (eventual dintr-o serie limitată) pentru ocazii speciale.

Cam asta a fost vizita la Jameson Experience; ca un ultim "tip", se poate economisi 10% din prețul de intrare de 13eur cu un flyer care se poate lua de pe la birourile de informare turistică din Cork sau din alte locații din zonă.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de DanCld in 04.09.2013 23:42:09

Validat / Publicat: 05.09.13 00:53:38

VIZUALIZĂRI: 2526


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (DanCld); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  13250 PMA (din 14 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Diaura*
[05.09.13 09:28:12]
» mesaj pers

   Dupa degustare ai primit certificat sau diploma de degustator?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DanCld
[05.09.13 09:55:58]
» mesaj pers

   @Diaura: Mie nu mi-au dat nimic pe gratis... cred totusi ca diplome au dat celor care au incercat mai multe bauturi si au concluzionat ca Jameson e cel mai bun!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2013] Unde am ajuns?? -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465320">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465320"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465320">Şterge vot</a></div><span id="v9465320" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465320)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465320Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465320MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2013] Unde am ajuns??
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P02 [SEP-2013] Cam atat e centrul orasului, de aici pana dincolo -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465321">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465321"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465321">Şterge vot</a></div><span id="v9465321" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465321)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465321Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465321MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2013] Cam atat e centrul orasului, de aici pana dincolo
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P03 [SEP-2013] Intrarea in distileria istorica, acum muzeu -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465322">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465322"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465322">Şterge vot</a></div><span id="v9465322" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465322)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465322Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465322MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2013] Intrarea in distileria istorica, acum muzeu
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]P04 [SEP-2013] Un alambic de la intrare, prezent pe toate fotografiile din ghidurile turistice -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465323">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465323"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465323">Şterge vot</a></div><span id="v9465323" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465323)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465323Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465323MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2013] Un alambic de la intrare, prezent pe toate fotografiile din ghidurile turistice
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P05 [SEP-2013] Candelabru din sticle de whiskey, imaginativ -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465324">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465324"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465324">Şterge vot</a></div><span id="v9465324" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465324)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465324Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465324MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2013] Candelabru din sticle de whiskey, imaginativ
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P06 [SEP-2013] Cam asta e legea in Irlanda -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465325">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465325"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465325">Şterge vot</a></div><span id="v9465325" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465325)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465325Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465325MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2013] Cam asta e legea in Irlanda
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P07 [SEP-2013] Utilaje agricole istorice -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465326">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465326"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465326">Şterge vot</a></div><span id="v9465326" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465326)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465326Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465326MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2013] Utilaje agricole istorice
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P08 [SEP-2013] Caramida speciala pentru uscarea maltului -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465327">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465327"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465327">Şterge vot</a></div><span id="v9465327" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465327)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465327Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465327MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2013] Caramida speciala pentru uscarea maltului
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P09 [SEP-2013] Silozul principal -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465328">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465328"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465328">Şterge vot</a></div><span id="v9465328" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465328)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465328Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465328MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2013] Silozul principal
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P10 [SEP-2013] Locuinta celui mai important personaj, 'The Master Distiller' -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465329">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465329"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465329">Şterge vot</a></div><span id="v9465329" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465329)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465329Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465329MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2013] Locuinta celui mai important personaj, "The Master Distiller"
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P11 [SEP-2013] Roata cea mare, antrenata de apa -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465330">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465330"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465330">Şterge vot</a></div><span id="v9465330" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465330)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465330Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465330MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2013] Roata cea mare, antrenata de apa
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P12 [SEP-2013] Cuva pentru fermentatie -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465331">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465331"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465331">Şterge vot</a></div><span id="v9465331" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465331)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465331Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465331MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2013] Cuva pentru fermentatie
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P13 [SEP-2013] Aici se depoziteaza 'berea', solutia usor alcoolica pentru distilare -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465332">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465332"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465332">Şterge vot</a></div><span id="v9465332" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465332)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465332Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465332MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2013] Aici se depoziteaza "berea", solutia usor alcoolica pentru distilare
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P14 [SEP-2013] Munca de birou in distileria istorica -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465333">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465333"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465333">Şterge vot</a></div><span id="v9465333" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465333)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465333Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465333MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2013] Munca de birou in distileria istorica
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P15 [SEP-2013] Camion istoric -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465334">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465334"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465334">Şterge vot</a></div><span id="v9465334" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465334)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465334Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465334MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2013] Camion istoric
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P16 [SEP-2013] Cel mai mare alambic din lume, spun ei - si tind sa cred -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465335">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465335"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465335">Şterge vot</a></div><span id="v9465335" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465335)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465335Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465335MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2013] Cel mai mare alambic din lume, spun ei - si tind sa cred
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P17 [SEP-2013] Cosul de fum - se consumau cantitati uriase de carbune pentru incalzirea alambicului -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465336">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465336"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465336">Şterge vot</a></div><span id="v9465336" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465336)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465336Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465336MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2013] Cosul de fum - se consumau cantitati uriase de carbune pentru incalzirea alambicului
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P18 [SEP-2013] Butoaiele de whiskey - de la stanga la dreapta culoarea lichidului in timp, de la transparent la galbui -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465337">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465337"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465337">Şterge vot</a></div><span id="v9465337" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465337)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465337Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465337MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2013] Butoaiele de whiskey - de la stanga la dreapta culoarea lichidului in timp, de la transparent la galbui
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P19 [SEP-2013] Jameson e cel mai bun! -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465338">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465338"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465338">Şterge vot</a></div><span id="v9465338" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465338)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465338Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465338MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2013] Jameson e cel mai bun!
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P20 [SEP-2013] Distileria moderna -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 04.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av465339">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv465339"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=465339">Şterge vot</a></div><span id="v9465339" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(465339)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f465339Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e465339MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2013] Distileria moderna
foto DanCld [04.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.106133937836 sec