#I#D
42668 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă sudul Irlandei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.08.2013
DE
Avatar DanCld
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Dublin
înscris/ă în 28.07.08
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Blarney: pietre magice, zâne și spiriduși


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Loreena mckennitt - To the fairies they draw near


Urmare de aici

Undeva în spatele dealurilor care mărginesc orașul Cork se ascunde o bucată din istoria pre-britanică a Irlandei: castelul Blarney, un loc în care legendele și istoria documentară se amestescă în prezent cu o profitabilă întreprindere comercială. Primele construcții se spune că ar fi fost ridicate prin secolul 11; ce a supraviețuit până în ziua de azi este castelul de secol 15 împreună cu ruinele construcțiilor adiacente ridicate până aproape de secolul 19.

În istoria asta romanțată se vorbește de bătălii, asedii, comori cu care s-ar fi fugit prin tuneluri secrete, incendii, pietre cu efecte magice... realitatea din 2013 ne prezintă doar ruina unui castel nu foarte mare, câteva turnuri din care au rămas doar pereții exteriori, vreo 15 metri dintr-o peșteră înfundată precum și un conac de secol 19 care seamănă foarte bine cu casele bântuite de prin filmele de un anume gen. De jur împrejur există însă un domeniu imens, o adevărată grădină botanică - de la arbori seculari la plante aduse și aclimatizate chiar și din Australia.

La Blarney se ajunge cu autobuzul din Cork; cursa durează mai puțin de 30 de minute. Lângă stația de autobuz se află un complex pe nume "Blarney Woolen Mills", înființat acum 200 de ani sub forma unei fabrici. Undeva în anii '70 afacerea a dat faliment, fiind înlocuită de un centru compus în prezent dintr-un hotel, un restaurant și un magazin imens, toate situate în halele renovate ale fostei fabrici. Magazinul se laudă că ar fi cel mai mare "Irish Shop" din lume; mie mi s-a părut a fi totuși un tourist trap supradimensionat, cu produse sensibil mai scumpe decât în oraș - oricum ceva optimizat pentru a lua banii turiștilor debarcați eventual de pe vasele de croazieră și aduși cu autocarul la pupat de pietre magice.

La castel se ajunge trecând prin parcarea acestui complex sau ocolind pe stradă; primul lucru care te frapează este aglomerația de la intrare și de pe alei, faptul că în parcare opresc multe autocare, semn clar al interesului pentru castel și pentru legenda pietrei care - contra unui sărut - îți oferă anumite puteri magice (e vorba de "the gift of eloquence", puterea de a-i convinge pe alții). Acum ce să spun - inclusiv Discovery Channel are o listă cu 99 de lucruri de făcut într-o viață, sărutatul pietrei acesteia fiind unul dintre ele. Nici măcar nu e scump - 12 euro plus 40 de minute din viață pierdute la coadă pe scările înguste ale castelului. Dar despre asta un pic mai târziu.

Ordinea este la ea acasă aici: inclusiv copacii sunt plantați într-un anume fel, iarba e perfect tunsă, sunt plante înflorite peste tot. Drumul șerpuiește pe lângă un fir de apă iar castelul apare încetișor din spatele copacilor: e ca într-o poveste cu zâne și spiriduși. La baza terasei pe care e ridicat castelul e intrarea în celebrele tuneluri - legenda menționează că ar fi 3, vizitatorii văd doar o mică peșteră iar de la intrarea ei se poate urca până sus la castel sau se poate începe o plimbare prin pădure. Dacă ar fi să dau timpul înapoi... m-aș plimba direct prin pădure!

Castelul este destul de ruinat; multe plafoane s-au prăbușit de mult, camere cândva situate la etaje diferite fiind acum unite. La intrare este vizibil un șemineu situat deasupra înălțimii unui om, semn al degradării în timp a construcției. Nu mai există vreo mobilă originală și nici măcar resturi ci doar incinte pe care oamenii din ziua de azi le-au atribuit diverșilor ocupanți - dormitorul nobiliar, camere de oaspeți, sala de banchet etc. Ah, și zeci de inscripții pe pereți: foarte mulți viziatori și-au lăsat semnătura în piatră. Scările interioare sunt în spirală și sunt extrem de înguste: de la peste 1.90m înălțime sau cu obezitate poate nu chiar morbidă există anumite riscuri reale pe care prefer să nu le numesc.

Pe acoperiș există celebra Blarney Stone, acum șlefuită de la atâtea săruturi primite în ultimele vreo 200 de ani. Din cauza poziției delicate e necesară prezența unui asistent; de asemenea trebuie renunțat pe moment la geantă, la haina desfăcută sau la ochelari. Momentul sărutului e evident imortalizat de un aparat foto "oficial" prins într-o cutie metalică (ploaia...) și declanșat din exterior printr-o apăsare de buton; dovada documentară se poate obține ulterior de la intrarea în castel contra a 10 euro. Mie însă nu au vrut să-mi dea niciun premiu pentru faptul că am stat la coadă și am trecut pe lângă piatră fără să o sărut.

Odată ajuns jos am pornit la plimbare prin grădini; chiar lângă ziduri există o plantație cu "poisonous plants" unde la loc de cinste - dar ascunsă bine în spatele unor gratii - era planta care în unele țări e legală iar în altele te bagă la pușcărie. Fără gratii erau plante - zic ei - ceva mai inofensive, gen Castor Oil Plant (laxativ puternic) sau regina nopții (pe care o știam ca plantă uzuală de grădină, dar nu...). Ceva mai departe începe pădurea cu tot felul de luminișuri și arbori deosebiți; aproape că mă așteptam să apară vreo ființă magică de după vreun colț. Chiar de magie nu am dat însă la un moment dat mi-a trecut un iepure prin față; poate era una dintre zâne, m-a simțit cu suflet rău și s-a transformat în iepure. Știu și eu?

Într-un colț al pădurii, într-o mică vale dintre câteva movile am găsit amenajată o grădină cu plante din Australia, un soi de ferigi arborescente. De asemenea acolo exista și o cascadă, efectul vizual și auditiv fiind absolut deosebit; m-am gândit imediat la Madeira și la grădinile de la Monte însă acolo cascada era cât se poate de naturală. Aici conductele erau cât se poate de vizibile... dar poate doar intenția contează.

Domeniul Blarney este totuși imens; din păcate se apropia ora închiderii și a trebuit să plec. O să revin poate în altă zi să explorez restul de grădini precum și lacul din spate. Și poate chiar o să mă întâlnesc cu vreo ființă magică pe acolo, mai știi?

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de DanCld in 14.08.2013 00:13:39

Validat / Publicat: 14.08.13 01:42:26

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1785


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (DanCld); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  13700 PMA (din 14 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[14.08.13 01:42:16]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[14.08.13 09:00:47]
» mesaj pers

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2013] Cum spun si ei, Blarney Woolen Mills... -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453535">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453535"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453535">Şterge vot</a></div><span id="v9453535" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453535)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453535Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453535MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2013] Cum spun si ei, Blarney Woolen Mills...
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2013] Castelul apare timid in spatele copacilor -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453536">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453536"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453536">Şterge vot</a></div><span id="v9453536" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453536)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453536Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453536MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2013] Castelul apare timid in spatele copacilor
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2013] Badgers Cave - legenda -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453537">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453537"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453537">Şterge vot</a></div><span id="v9453537" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453537)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453537Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453537MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2013] Badgers Cave - legenda
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [AUG-2013] Mica pestera de la baza castelului -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453539">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453539"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453539">Şterge vot</a></div><span id="v9453539" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453539)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453539Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453539MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2013] Mica pestera de la baza castelului
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2013] Niste camere mici de la baza castelului, se presupune ca ar fi fost 'dungeons' sau 'kennels' -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453540">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453540"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453540">Şterge vot</a></div><span id="v9453540" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453540)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453540Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453540MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2013] Niste camere mici de la baza castelului, se presupune ca ar fi fost "dungeons" sau "kennels"
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2013] Ochii ne urmaresc in timp ce urcam spre intrarea castelului -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453541">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453541"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453541">Şterge vot</a></div><span id="v9453541" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453541)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453541Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453541MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2013] Ochii ne urmaresc in timp ce urcam spre intrarea castelului
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2013] Acolo sus anumiti oameni pupa pietre... -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453542">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453542"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453542">Şterge vot</a></div><span id="v9453542" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453542)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453542Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453542MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2013] Acolo sus anumiti oameni pupa pietre...
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2013] Planta otravitoare in spatele gratiilor. Asta in Irlanda, ca la Amsterdam... -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453544">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453544"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453544">Şterge vot</a></div><span id="v9453544" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453544)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453544Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453544MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2013] Planta otravitoare in spatele gratiilor. Asta in Irlanda, ca la Amsterdam...
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2013] Avertismentul e clar -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453545">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453545"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453545">Şterge vot</a></div><span id="v9453545" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453545)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453545Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453545MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2013] Avertismentul e clar
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2013] De sus peisajul devine mai interesant -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453546">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453546"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453546">Şterge vot</a></div><span id="v9453546" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453546)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453546Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453546MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2013] De sus peisajul devine mai interesant
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2013] Peisajul vazut prin 'geamurile' castelului -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453547">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453547"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453547">Şterge vot</a></div><span id="v9453547" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453547)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453547Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453547MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2013] Peisajul vazut prin "geamurile" castelului
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2013] Asa se pupa piatra magica -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453549">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453549"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453549">Şterge vot</a></div><span id="v9453549" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453549)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453549Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453549MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2013] Asa se pupa piatra magica
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2013] Dupa 200 de ani de sarutari fierbinti in soare, ploaie, vant si poate si zapada... -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453550">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453550"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453550">Şterge vot</a></div><span id="v9453550" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453550)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453550Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453550MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2013] Dupa 200 de ani de sarutari fierbinti in soare, ploaie, vant si poate si zapada...
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2013] Gradina castelului pare potrivita si pentru evenimente -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453551">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453551"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453551">Şterge vot</a></div><span id="v9453551" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453551)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453551Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453551MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2013] Gradina castelului pare potrivita si pentru evenimente
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2013] Vandalism! Dar daca vandalul e de acum 120 de ani? -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453552">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453552"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453552">Şterge vot</a></div><span id="v9453552" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453552)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453552Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453552MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2013] Vandalism! Dar daca vandalul e de acum 120 de ani?
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2013] -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453553">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453553"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453553">Şterge vot</a></div><span id="v9453553" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453553)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453553Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453553MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2013]
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2013] 'Casa' construita pe domeniu in secolul 19. Nu as dormi in ea... -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453643">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453643"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453643">Şterge vot</a></div><span id="v9453643" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453643)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453643Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453643MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2013] "Casa" construita pe domeniu in secolul 19. Nu as dormi in ea...
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2013] O ciuperca? Un spiridus? Sau o bucata de lemn din trunchiul unui copac batran? -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453645">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453645"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453645">Şterge vot</a></div><span id="v9453645" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453645)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453645Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453645MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2013] O ciuperca? Un spiridus? Sau o bucata de lemn din trunchiul unui copac batran?
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2013] Gradinile din Monte (Funchal) cu alte specii si la alta latitudine -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453646">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453646"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453646">Şterge vot</a></div><span id="v9453646" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453646)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453646Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453646MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2013] Gradinile din Monte (Funchal) cu alte specii si la alta latitudine
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2013] Cascada din pacate artificiala -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 14.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av453648">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv453648"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=453648">Şterge vot</a></div><span id="v9453648" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(453648)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f453648Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e453648MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2013] Cascada din pacate artificiala
foto DanCld [14.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.105036973953 sec