ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.06.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Cluj Napoca
ÎNSCRIS: 08.06.13
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
MAY-2013
DURATA: 6 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 4 MIN

    Roma - Napoli - Capri - Amalfi in 6 zile (II): Pompei & Vesuvio

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Pompei

    A doua zi in Campania am pornit spre Napoli cu trenul. Calatoria a inceput din Statione Centrale din Napoli de pe linia de tren denumita generic Circumvesuviana. Acest tren pleca din Napoli in fiecare ora costa 12 euro si merge in jurul Vulcanului Vezuviu. Trece prin mai multe locatitati printre care si Erculano unde este alt sit antic si anume cel al orasului Herculano.

    Ajunsi in Pompei - Scavi - Villa dei misteri statia de tren am pornit spre orasul antic aflat foarte aproape de gara. Dupa o coada de circa 20 de cetateni (majoritatea peste 40 de ani si englezi) am platit biletul de intrare 5 euro pentru cetatenii europeni sub 25 ani si 11 euro pentru cei aflati peste 25 ani.

    Odata intrati in orasul antic am descoperit un oras antic foarte bine pastrat datorita eruptiei si cenusei care l- a acoperit . Orasul este mai mare decat ma asteptam, casele sunt mici si sunt lipite unele de celelalte

    Este impartit in 9 zone care se pot vedea cam intr-o zi. Tururile recomandate sunt cele care vizeaza zona 7 si 8 mai precis Porta Marina si Piaţa Esedra.

    Orasul avea amfiteatru, bai romane, restaurante si chiar un sistem de canalizare (direct pe strada), strazi cu trecere pentru pietoni. Orasul a fost acoperit de cenusa Vezuviului care a erupt in 79 d Hr si este bine conservat spre bucuria noastra. Orasul reda modul in care traiau romanii bogati (Pompei a fost un oras al industriasiilor avuti).

    Orasul Pompei recomand sa fie vazut impreuna cu muzeul National de arheologie din Napoli deoarece multe piese descoperite au fost duse la muzeu pentru o mai buna pastrare.

    Casele ce pot vazute de-a lungul straziillor perpediculare sunt Casa del Citarista, Casa dei Ceii, Casa del Fauno, Casa del Poeta Tragico, Casa del Menandro, Casa del Larario di Achille. Pe aceste case poti sa vezi diverse fresce foarte bine pastrate celebra inscriptie Cave Canem (atentie la caine). Alte frece ce bineinteles atrag atentia vizitatorilor sunt cele erotice din lupanar (camerele fara mobilier destinate prostituatelor si clientiilor). Aceste fresce prezinta pozitii sexuale explicite.Noi ne-am amuzat de acest Red District al romaniilor.

    Celor interesati de istoria locului recomand ghizi locali prezenti la caserie intrarii din Pompei - merita din plin. Exista si o expozitie unde se pot gasi obiecte ramase in oras in urma eruptiei corpuri pietrificate si chiar si caini pietrificati in aceasta zona din apropierea forului am gasit si un restaurant cu cafeterie si magazin de unde se pot cumpara atat mancare cat si suveniruri.

    Impresionati de maretia vulcanului am luat decizia de a urca si a vedea craterului. Din apropierea garii Pompei am cumparat o excursie pe muntele Vesuvio. Pretul platit pe aceasta excursie a fost 20 euro.

    Excursia s-a facut cu niste autobuze pana la intrarea in Parcul National Vesuvio de acolo am schimbat cu niste Jeepuri imensia folosite de armata care ne-au dus pana aproape de crater. Drumul a fost foarte intortochiat si dificil iar privelistea era una covarsatoare se vedea o parte buna din golf. Jeepul ne-a lasat intr-o parcare de unde mai aveam aproximativ 15 min de mers pe jos pana la marginea craterului. Temperatura era mai mica cu aproximativ 10 grade decat la baza vulcanului. In varf erau 12 grade in acea zi si datorita suflui emanat de vulcan era ceata.

    Pe marginea craterului ne astepta o doamna salvamont care era foarte bine echipata spre deosebire de noi turisti care eram cam dezbracati. Doamna ne -a zis o scurta istorie a vulcanului etapele prin care a trecut si faptul ca vulcanul este inca unul activ si exista o statie de monitorizare permanenta pentru a prevedea o eventuala erupere si a putea evacua zona. In aceea zona locuiesc aproximativ 3 milioane locuitori si o eventuala erupere majora ar insemna evacuarea lor. Eruperea ar putea fi prezisa cu 3 zile inainte.

    Pe langa crater putea sa gasesti si 2 buticuri de unde putea sa cumperi bautura, dulciuri sau chiar suveniruri. Erau unele suveniruri facut cu pamant de pe vulcan.

    Pe mine m-a fascinat povestea vulcanului mai ales ca era prima data cand facea o asemenea expeditie.

    Dupa 2 ore friguroase dar frumoase petrecute pe marginea craterului am coborat la Jeep care ne-a dus in Pompei dupa care am luat trenul inapoi spre Napoli unde aveam cazare.

    A fost o zi placuta si prolifica.

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de holidaydreamer in 13.06.13 01:18:24
    Validat / Publicat: 13.06.13 05:55:06

    VIZUALIZĂRI: 4445 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (holidaydreamer); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Pompei
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8100 PMA (din 10 voturi)

    ECOURI la acest articol

    1 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [15.06.13 10:29:59]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Anticul Pompei" (deja existentă pe sait)

    Articolul e mult mai util aici - mai ușor de găsit pentru cei care se documentează despre această destinație.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂExcursie Pompei şi/sau Vezuviu:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044713973999023 sec
    ecranul dvs: 1 x 1