ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.08.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Arad
ÎNSCRIS: 15.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 3 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 11

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Cascada Vălul Miresii - Un 'must see! '

Ilustrație video-muzicală
Gheorghe Zamfir - Bolero


TIPĂREȘTE

Cascada Vălul Miresii este una dintre cele mai frumoase căderi de apă din România. Apa cade în două trepete de la o înălţime de aproximativ 35 de metri iar forma pe care o creează apa în cădere conferă denumirea cascadei deoarece seamănă foarte mult cu voalul, sau trena, unei mirese.

Cascada se află localizată în Munţii Apuseni cam la o distanţă de aproximativ 5 km de localitatea Răchiţele. La Răchiţele se ajunge din centrul localităţii Huedin urmând indicatorul către localitatea Mărgău, care are şi statut de comună. Din Mărgău se continuă drumul către Scrind-Frăsinet, după aceste două localităţi urmând Răchiţele. Distanţa de la Huedin la Răchiţele este cam de 33 - 35 km drumul fiind relativ bun exceptând cele câteva gropi imense de pe asfalt în care cu uşurinţă poţi să-ţi rupi maşina. Dar cu atenţie ai toate şansele să ajungi cu bine. În centrul localităţii Răchiţele, urmând un indicator pe care scrie „Cascada Vălul Miresei” se face un drum forestier, pietruit, pe care se poate circula cu orice tip de maşină nefiind necesară o maşină de teren, care drum şerpuieşte pe Valea Stanciului şi ajunge exact la cascadă. Dar până a ajunge la cascadă, tot pe Valea Stanciului, mai este Peştera Lespezi, Peştera Piclău şi chiar aproape de cascadă este Peştera cu 5 intrări.

De cum te apropii de cascadă se aude vuietul căderii apei şi se simte o boare de răcoare care vine dinspre căderea de apă. Cascada nu se vede de pe drum ea fiind ascunsă între stânci. Chiar la intrare în zona acesteia se află un panou mare, foarte util, care prezintă toate atracţiile zonei precum şi locul în care te afli, lucru pe care-l consider deosebit de util pentru toţi excursioniştii.

Căderea de apă este impresionantă şi cum am mai spus se realizează în două trepte. În partea de jos, unde apa „se odihneşte” după o aşa cădere, sunt câteva pietre, buşteni şi nişte lespezi pe care vizitatorii se pot căţăra, plimba sau sta pentru a admira minunea. Pentru cei curajoşi se poate urca până aproape de jumătatea cascadei, prin partea dreaptă a acesteia pe nişte stânci, având astfel posibilitatea de a realiza câteva fotografii mai spectaculoase.

Deoarece căderea de apă este destul de mare, se formează perdele de apă care cad peste vizitatori, mai ales când adie vântul, făcându-i să tresară surprinşi de vălul de picături fine şi să scoată strigăte de bucurie. Totuşi atenţie la aparatele foto care nu se prea împacă cu apa iar de aveţi un aparat mai sensibil este recomandat să păstraţi distanţa sau să utilizaţi o husă de protecţie.

De la cascadă, drumul forestier se continuă într-o urcare foarte abruptă şi duce deasupra ei acolo unde începe căderea de apă. Vă recomand să urcaţi până sus, distanţa nefiind mare, cam 200 de metri, dar priveliştea va fi încântătoare având posibilitatea de a fotografia căderea de apă din partea de sus.

Un obiectiv ce nu trebuie ratat!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Utube in 11.08.12 16:34:00
Validat / Publicat: 11.08.12 17:52:18
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3374 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Utube); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmaster [11.08.12 17:51:52] »

Mutat, la reorganizare, in rubrica "Rachitele, un colt de rai din Apuseni" (deja existenta pe site)

webmaster13 [11.08.12 18:34:25] »

Melodia postata se poate sterge/schimba!

Alina Morar [11.08.12 23:39:18] »

In acele pesteri ai fost? Nu am stiut de ele si m-ar interesa mai multe detalii.

adryana [12.08.12 07:56:57] »

este un loc frumos in care imi doresc sa ajung. Ma bucur ca avem la noi in tara o alta ,,Krimml'', felicitari pt. impresii si poze, mi-ai rascolit multe amintiri.

Utube [18.08.12 16:39:00] »

@Alina Morar: Din păcate am aflat şi eu târziu de ele dar sigur sunt neamenajate pentru că lipsesc indicatoarele. În faţa uneia dintre ele era prăvălit un bolovan pentru a bloca accesul.

dartax [19.11.12 14:34:19] »

Distanţa de la Huedin la Răchiţele este de 25 km.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, Alina Morar, dartax, Utube
Alte impresii din această RUBRICĂRăchițele, un colț de rai din Apuseni:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058973073959351 sec
    ecranul dvs: 1 x 1