ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.08.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Arad
ÎNSCRIS: 15.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 3 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Pietrele albe - ceva inedit!

TIPĂREȘTE

Pietrele Albe sunt o formaţiune stâncoasă amplasată în Munţii Apuseni, Masivul Vlădeasa. Se ajunge la ele din Huedin urmând indicatorul către comuna Mărgău, Scrind-Frăsinet, Răchiţele iar din centrul satului Răchiţele se urmează indicatorul către Cascada Vălul Miresii. Cam după 5 km de mers pe Valea Stanciului, spre cascadă, pe un drum forestier, se ajunge la căderea de apă, drumul fiind relativ bun. De la cascadă, în schimb, drumul devine, pe alocuri foarte rău, dacă mergeţi cu maşina, fiind necesar un autovehicol cu gardă la sol cel puţin echivalentă cu a unei Dacii Logan.

La 4-5 km de la cascadă, după ce se merge cu muntele pe dreapta şi pârâul în stânga, drumul coboară brusc, râul traversează pe dreapta şi muntele rămâne pe stânga drumului. Pe partea dreaptă se face o deschidere fără pomi, cu o pajişte mică cu iarbă şi nisip alb şi fin şi o stâncă pe lângă şi peste care care se face două potecuţe. Valea râului este jos iar numele ei este Valea Seacă deoarece pârâul trece pe sub pământ.

În zare, pe dreapta, se vede formaţiunea Pietrele Albe, partea stâncoasă. Mai sunt câteva formaţiuni de rocă albă dar sunt imposibil de văzut de acolo deoarece sunt ascunse de linia de brazi care creşte pe versantul muntelui iar pentru a le vedea trebuie să vă apropiaţi mai mult. Pentru a se ajunge la ele se urmează cărăruia de jos, de pe Valea Seacă după care se face dreapta până sus. Peisajul este spectaculos iar imaginea este foarte frumoasă, mai ales dacă aveţi noroc de vreme frumoasă fără nori. Noi am preferat să privim doar peretele de stâncă de la distanţă fără a ne mai deplasa până la pietre.

Ca şi bine de ştiut este faptul că în zonă sunt vipere. Aşa scria pe un indicator în limba engleză. Aşa că atenţie mare.

Drumul principal, pe care aţi ajuns de la cascadă, se continuă mai departe până la un canton părăsit iar acolo, coborând câţiva metri în partea din spate a lui, veţi ajunge la Peştera Vârfuraş. După canton, drumul urcă foarte abrupt, devine foarte rău şi cam după 2-3 km se termină.

Obiectivul merită vizitat fiind unic.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Utube in 17.08.12 21:14:16
Validat / Publicat: 17.08.12 22:34:18
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7810 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Utube); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 O potecă pe stâncă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11900 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Alina Morar [17.08.12 23:28:11] »

Ce ati mai vizitat prin zona? Inspre Padis nu ati mers?

Utube [18.08.12 16:35:52] »

@Alina Morar: Drumul spre Padiş este închis până în septembrie deaorece se lucrează. Se pare că vor să-l asfalteze. Am mai vizitat câte ceva şi am să le postez cum le termin de scris. Mulţumesc de întrebare.

Alina Morar [18.08.12 23:28:29] »

Drumul "e inchis" de vreo 3 ani... se tot lucreaza... e la fel de inchis ca si Transalpina

Pana la Padis si mai departe se poate ajunge fara probleme, DOAR ca-l mai inchid ei cand vor, nu conteaza ca e plin de turisti cu masini mai joase, care nu prea pot merge pe drumuri ocolitoare.

Sambata trecuta am fost la Padis (cand voi avea timp voi scrie despre Cetatea Radesei) si in Rachitele ne-au anuntat ca drumul se va inchide pana marti, urmau sa sape un sant pentru a face un pod... ceva de genul... si ne-au mai zis ca si mai sus e blocat, dar putem merge pe un drum, pe langa o stana... destul de rau si abrupt. Asa am si facut. La intoarcere tot intrebam muncitorii daca chiar e blocat drumul, ei spuneau ca e imposibil... ca acum au plecat spre Rachitele o parte din ei, ca sunt cazati la o pensiune... ca iau masa la cantina lui Boc... dar totusi l-au inchis si a trebuit sa ocolim Rachitele pe munte pe un drum ingust... unele masini nu cred ca puteau merge pe acolo, un drum care ne-a scos aproape de Casc. Valul Miresii.

Se lucreaza intens... desi in 2 ani de cand n-am mai fost, nu mi s-a parut ca au lucrat foarte mult, in schimb sus in Padis e o portiune de vreo 4-5 km asfaltati. Inspre Oradea am inteles ca e mai bun.

In concluzie... se circula spre Padis, ca si pe Transalpina, dar... il si blocheaza cand au ei chef. Nu puteau sapa luni?

In Padis erau foarte multi turisti si nu cred ca i-a anuntat nimeni ca drumul e sapat in Rachitele, ca sa poate merge pe Valea Ariesului, de exemplu.

Daca mai veniti prin zona sa nu ratati Padisul. E cel mai frumos loc din Apuseni.

dartax [19.11.12 14:32:30] »

Eu stiu ca acel drum de fapt nu se termina caci se transforma intr-o poteca larga care duce la Cabana Vladeasa.

Spre Padis se circula din ce in ce mai bine, din pacate ultimii km de la Ic Ponor nu sunt in lucru iar drumul e mai greu...

colind zona de mic si nu cred sa fie prea multe vipere, eu pana acum am vazut doar una acu' 30 de ani...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, dartax, Utube
Alte impresii din această RUBRICĂRăchițele, un colț de rai din Apuseni:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.095589160919189 sec
    ecranul dvs: 1 x 1