GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Slanic Moldova - Localitate fara criminalitate
Dupa intilnirea de la Tirlungeni simteam nevoia de relaxare si am acceptat invitatia unor prieteni de a merge in statiunea Slanic Moldova, statiune pe care ei o viziteaza aproape in fiecare week-end, de la Craciun incoace, dat fiindca este un loc unde se relaxeaza si se distreaza in acelasi timp.
Statiunea se afla la o distanta de 250 km fata de buzau, dostanta strabatuta in doar 3 ore de mers cu masina, datorita "colegilor" care ne-au anuntat cam pe unde si daca sint radare pe drum. Din pacate am ajuns cu mult dupa apusul soarelui si nu am putut admira peisajul decit a doua zi. Am vazut doar niste cruci (3 la numar) luminate, asezate pe cite un pisc de munte, In rest, bezna totala.
Dimineata, de cum a rasarit soarele am putut admira muntii inzapeziti si brazii din fata hotelului (vezi impresii Complex Eurovacanta).
Am iesit la o plimbare prin statiune si asa am descoperit izvoarele, 15 la numar, care trateaza natural diferite afectiuni. Am gustat apa dintr-un izvor si nu erai tocmai placuta la gust. Normal, daca esti bolnav nu cred ca te mai intereseaza gustul apei atit timp cit speri in vindecare.
Statiunea e un amestec de cladiri vechi, lasate in paragina cit si de hoteluri si pensiuni in constructie, ansamblu care nu prea face placere ochiului. Peisajul natural in care este situat orasul face ca sa treci cu vederea acest aspect. Desi zapada masura mai bine de o jumatate de metru, soarele stralucea atit de tare incit mi-am permis sa fac plimbare imbracata nu prea gros.
Am vizitat pastravaria pe dinafara, caci nu era deschisa turistilor. De pe un pod am vazut doi pastravi plecati la plimbare pe pojghita de gheata a riului si i-am urmarit cu privirea pina au disparut pe sub pietris.
Am ajuns si la Cascada Slanic insa apa era inghetata si n-am avut parte de cine stie ce spectacol.
La intoarcere am admirat frumusetea parcului cu aleea poetilor, biserica din centrul acestuia, o cladire monument aflata in partea stinga. Nu stiu ce reprezenta, pe inscriptie scria doar ca e monument.
Un mare plus il acord acestui loc pentru faptul ca ziua, in amiaza mare, se auzea muzica in difuzoarele parcului si nu orice muzica. Una frumoasa, ca aceeea pe care eu am cintat-o in Biserica de la cetatea Prejmer. La fel si la toate restaurantele pe linga care am trecut si in cele in care am intrat Printre interpreti as aminti pe Mihaela Runceanu, Carmen Radulescu, Angela Similea, Alexandru Jula, Mirabela Dauer si multi altii.
Am auzit de pe la angajatii hotelului unde am fost cazati ca s-a inceput constructia unei pirtii de ski. Deja se defriseaza zone din padure.
Din pacate nu am putut ajunge la cele "300 de scari"- un alt punct turistic aflat in acea zona. Dar sint sigura ca o sa merg si o sa descopar si restul frumusetilor.
Cam atit pentru aceasta prima vizita.
Recomand acest loc celor ce doresc sa iasa din rutina zilei, ce vor sa se relaxeza intr-un decor frumos si aer curat. La intoarcere,pe malul Slanicului erau o multime de turisti iesiti cu gratarele la iarba verde,nu se stie pentru cit timp,caci acum apare legea care inerzice aprinderea focului in locuri neamenajate.
Trimis de adri-nico in 18.03.12 19:01:54
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adri-nico); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Review-ul tau mi-a trezit amintiri incetosate de trecerea a peste trei decenii (1978-1979) de cand am vizitat aceste locuri. Prima data am stat la un camping la circa 2 Km dupa statiune, anul urmator am stat la un hotel (cel mai mare pe vremea aceea), vis-a-vis de Cazino, la 50 metri mai sus. Nu mai tin minte numele acelui hotel, dar acum vad ca in acea zona figureaza hotelul Venus.
Printre nametii din pozele tale intrezaresc imagini cunoscute si retraiesc momentele minunate cu excursii la Grota ursului, urcusul celor 300 de trepte, serile de la Cazino si multe altele... de-ale tineretii! Multumesc!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2022 La Slănic, așa-ntr-o doară — scris în 14.02.22 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- May.2021 Stațiunea Slănic - 'Perla Moldovei' — scris în 14.06.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2021 Biserica Romano-Catolică - Slănic Moldova — scris în 08.06.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Traseul 300 de trepte — scris în 24.09.20 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Slanic Moldova — scris în 02.09.19 de ioanaf11 din BRAşOV - nu recomandă
- Nov.2018 Candva 'Perla Moldovei' — scris în 18.11.18 de iulix_73 din BARLAD - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Stațiunea Slănic Moldova - trasee turistice și alte informații — scris în 11.10.18 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ