ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.04.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.07.08
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
APR-2014
DURATA: 6 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Makaza

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Dupa cum bine stiti cu totii anul trecut s-a deschis cu surle si trambite noul punct de frontiera intre Bulgaria si Grecia: Makaza –Nimfea, mai bine cunoscut la noi ca Makaza.

Nu aveam de gand sa o iau pe aici niciodata pentru ca, in obtuzitatea mea nu vedeam nici un avantaj, insa de Paste, acum in aprile 2014, am avut de facut un drum spre Igoumenitsa, cu vadita intentie de a trece in Kerkyra, impreuna cu alti prieteni.

Inainte de a pleca unul dintre ei (@Costi) imi scrie si apoi ma suna, ulterior reusind sa ma convinga sa o luam prin Makaza. Intrucat depindeam de ferry-boat trebuia sa ajungem cat mai repede in Igoumenitsa si am ales drumul cel mai scurt ca timp.

Cum a reusit @Costi sa ma convinga? Pai mi-a zis intra pe google maps si vezi si tu diferentele, apoi mai vorbim.

Am intrat: google.com/maps/dir/Bucha ... d39.5061499!3e0 , am vazut si am decis sa mergem cu totii pe aici, mai ales prinzand incredere pentru ca google recunostea punctul de frontiera (alte instrumente de calcul nu recunosc inca PTF Makaza) si chiar si devierile de la Petrich si Kulata de pe drumul de Sofia.

Traseul a inceput din Bucuresti, sector3, am mers pana la Giurgiu unde am pescuit o familie de prieteni cu tot cu bagaje catel si purcel, apoi am trecut celebrul pod spre Russe, pentru care am platit 13 lei la noi si 2 euro, la intors, la bulgari.

In Russe trebuie cumparata vigneta, eu am hotarat ca sa merg direct la ultima benzinarie pe dreapta, imediat langa metro, un luk-oil, de unde cumpar mai mereu, am luat pentru 7 zile cu 10 leva, pe care in prealabil ii cumparasem din Bucuresti.

Drumul nostru a continuat pe traseul deja cunoscut Russe – Veliko Turnovo – Gurkovo – Dimitrovgrad – Haskovo – Kardjali – Makaza – Komotini – Salonic – Igoumenitsa.

Drumul a fost foarte bun, curat, fara aglomeratii si absolut fara o masina de politie.

Intre Giurgiu si Makaza am facut exact 6 ore, am dovada smsurilor de pe telefon, de bun venit in Bulgaria si apoi in Grecia, insa cred ca puteam scoate un timp si mai bun daca nu ar fi plouat, cam non-stop, si am fi fumat mai putin.

Am lasat intentionat o pauza in traseu, intre Gurkovo si Dimitrovgrad, pentru ca pe aceasta portiune sunt mai multe posibilitati si ramane la latitudinea fiecaruia pe unde o va lua.

Eu am mers pe traseul deja facut si in trecut: Gurkovo – Magliz – Stara Zagora, dar se poate merge si pe Gurkovo – Nova Zagora – autostrada – Stara Zagora – Dimitrovgrad.

A doua varianta nu imi place, datorita a 3-4 km de piatra cubica si in plus a 11 km mai mult pe traseu, eu eram contratimp, ferry-boatul nu asteapta mai ales cand e aglomeratie maxima cum ar fi de Paste.

Stara Zagora si Haskovo se pot: fie traversa prin centru, fie ocoli pe centuri. Dimitrovgrad se taie direct fiind mai micut.

Kardjali este un punct important al drumului, se merge prin centru dupa indicatiile GPS-ului, pentru ca spre iesire din oras exista ultima benzinarie de firma, un OMV, unde se poate alimenta cu combustibil si plati cu cardul si se poate face o mica pauza de masa, toaleta, tigara.

Dupa Kardjali incep sa apara semnele de Makaza, o sa va rog sa fiti atenti la ele, pentru ca dupa cativa kilometri doar, se va face drepta, e semn mare de tot, pe drumul 5, nou construit care duce direct in vama, deci nu se mai merge prin Momchilgrad, Podkova, pe unde drumul era foarte prost...

Acest drum nou este foarte bun si foarte rapid, se ajunge imediat in vama si nu sunt probleme absolut deloc.

Vama e foarte mica si comuna celor doua state, exista o singura cosmelie de plastic, o baraca cu doua geamuri. La primul iese un bulgar pe geam si iti cere buletinele. Intra la el si le baga in sistem, sau nu, apoi le da grecului si iti face semn sa inaintezi 2m pana la urmatoarea fereastra a aceleiasi baraci, de unde apare grecul zambitor cu buletinele in mana si iti ureaza Kalo Taxidi!

De aici, din vama, pana in Komotini drumul e bun si rapid, nu sunt mai mult de 15 km, iesirea in autostrada e putin complicata, dar respectand indicatiile pretioase ale Ioanei in 2 minute se ajunge pe autostrada Egnatia, care va duce pana unde aveti nevoie.

Pana la Salonic sunt doua puncte de taxare, fiecare in valoare de 2.4 euro.

Mentionez ca iesirea spre Thassos, de la Zarkadia, este acum bine semnalizata, conform UE, cu desen mare si semn catre ferry Thassos , Chrisoupoli si Zarkadia: la dreapta.

Restul drumului a fost floare la ureche, mergand doar pe autostrada, taxele in total au fost 15.6 euro, de 6 ori cate 2,4 euro si odata 1.2 euro. Mergand prin Makaza am scurtat, ca timp, drumul cu aproximativ o ora si am evitat ceva nervi prin Sofia.

La intoarcere am facut marea greseala sa o luam pe Sofia, drumul a fost cumplit de aglomerat si am ajuns dupa 1 noaptea, din mai multe motive, subiective dar si obiective.

Costuri : pentru ca reprezinta un aspect important am decis sa scriu doua vorbe si despre acest lucru. Drumul prin Makaza este mai scump , pentru ca sunt cele doua puncte de plata de pe Egnatia de 2.40 euro x 2 si in plus consumul de combustibil e mai mare pe aici , comparativ eu am consumat 6.3 la suta prin Makaza si 5.8 la suta prin Sofia , motorina.

In acest moment consider ca cel mai usor si rapid drum spre Grecia, pentru mine, locuitor al capitalei, este drumul ce trece prin Makaza. Va recomand tuturor sa incercati acest traseu cu variantele sale si pana la terminarea autostrazii Sofia – Kulata sa va ganditi bine pe unde o luati spre Grecia.

Vacante frumoase tuturor in vara lui 2014!

Va rog fara pma!


[fb]
---
Trimis de ionescunic in 27.04.14 09:25:46
Validat / Publicat: 27.04.14 10:40:32
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 27727 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

86 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionescunic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 22099 PMA (din 99 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 3

86 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 86
webmaster0
[27.04.14 10:17:53]
»

OK, la cererea autorului am retras PMA standard.

În compensație, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

MCM
[27.04.14 10:54:02]
»

În sfârșit, mai aude omu' de tine! Nici nu-mi fac probleme, în momentul în care îmi voi lua inima în dinți și voi pleca în Grecia, îmi voi printa rews tale, ale lui Motăneața, JRL, Costi și în mod sigur nu voi avea nevoie de hărți sau "gipiese". )

ionescunicAUTOR REVIEW
[27.04.14 11:03:11]
»

@webmaster0 si @ MCM: multumesc frumos!

Pentru exactitate am sa pun coordontele catorva puncte vitale din traseu:

1. OMV Kardjali: 41.629738 si 25.377775

2. Locul unde se face dreapta, pe noul drum spre vama, de dupa Kardjali: 41.570307 si 25.389459

3. Punctul de frontiera Makaza -Nimfea: 41.265381 si 25.428637.

educlass
[27.04.14 12:51:33]
»

@ionescunic: Intrebari pentru portiunea Gurkovo - Stara Zagora

1. Cand te-ai dus spre Maglizh ai facut la stanga si te-ai dus spre Tulovo in dreptul orasului Maglizh sau ai trecut si te-ai dus pana la intersectia cu drumul 5 si acolo ai facut la stanga?

google maps alege prima varianta, dar imi e frica sa nu fie praf drumul

2. Google Maps da implicit o varianta mai scurta cu 6 km prin Lyulyak, problema e ca ala e un drum de 30 km cu alb pe harta. Oare l-a incercat cineva, desi nu prea cred? E vorba de drumul 5007

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
educlass
[27.04.14 12:56:25]
»

@ionescunic: Mai am in intrebarea 3. Tu cum ai luat-o in Stara Zagora si Haskovo, prin oras sau pe centura?

ionescunicAUTOR REVIEW
[27.04.14 13:48:45]
»

@educlass: 1. Ar fi trebuit sa fac stanga mai devreme conform GPS-ului, dar am ratat si am mers stanga prin Tulovo, asa am facut si acum 5 ani sigur.

Drumul e ok, am mers pe centura Stara zagora, in trecut am mers si prin centru, nu e chiar asa de rau dar se mai pierd minute bune cu semafoare si cocoase pe sosea.

2. Nu am fost dar stiu ca am privit drumul si mi s-a parut destul de ingust si dezastruos, asa ca nu am intors ca sa o iau pe acolo.

3. Daca la Stara Zagora imi amintesc bine ca am mers pe centura, la Haskovo imi e foarte neclar daca am mers pe centura sau prin centrul orasului. Imi aduc insa aminte ca in urma cu 5 ani am traversat toate orasele si nu a fost nici unul asa de mare incat sa puna probleme, sunt orase mici de provincie neaglomerate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
nils1
[27.04.14 17:17:25]
»

Salut,

Ai putea sa faci o scurta comparatie cu partea bulgara a traseului prin Zlatograd? Este la fel de virajat pe ultima parte sau este mai rapid (precum Svilengrad) ?

ionescunicAUTOR REVIEW
[27.04.14 18:17:49]
»

@nils1: Zlatograd si Svilengrad numai exista, cred ca am spus totul.

Drumul e foarte usor si nevirajat, sau nu excesiv, nici nu simti, iar munti nu sunt decat putin dupa Veliko daca si aia sunt munti.

nils1
[27.04.14 18:39:45]
»

@ionescunic: Multumesc fff mult. Clar, voi merge pe Makaza in iulie la Neos Marmaras, dar mai ales in septembrie, in Thassos!!!

motaneata
[27.04.14 21:27:46]
»

Nicu:

foarte utile informatiile, mai ales ca peste putin timp toate drumurile duc in... Grecia!

Ma bucur ca, de la an la an, drumul spre frumoasa Ellada este din ce in ce mai scurt si mai usor de parcurs. Practic, de la Ruse si pana la Komotini sunt acum mai putin de 400 de km, floare la ureche pentru cei ce iubesc Grecia.

Asa ca peste o luna si ceva voi schimba si eu "macazu' " si voi merge prin... Makaza.

Vad ca si taxa la "Podul Prieteniei" (pe partea romaneasca) este acum mai mica, dar cred ca este doar o scapare de moment a guvernului "care se da cu barca", cu siguranta ea va fi "regandita" in cel mai scurt timp, ca, vorba aia, incep campaniile electorale si tara are nevoie de bani

Un lucru nu am inteles din expresia:

"... daca... am fi fumat mai putin. "

te-ai apucat de fumat, sau doar te antrenezi pentru... Turcia?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
webmaster
[27.04.14 22:02:46]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[28.04.14 05:58:28]
»

@motaneata: N-a fost singur... Știi cum e când ești în gașcă, te mai iei cu una, cu alta...

ionescunicAUTOR REVIEW
[28.04.14 06:35:42]
»

@motaneata: Eu fumez destul de mult insa cand am de facut un drum lung in scurt timp ma cam abtin si fumez maxim 2 sau 3 tigari in 12-14 ore pentru limitarea cat mai mult posibil a timpului facut pe drum.

In acest caz nu a fost posibil asa ceva, fiind 3 fumatori inraiti si care nu de fiecare data au fumat in acelasi timp.

Sa stii ca grecii fumeaza mult mai mult decat turcii, in ultima vreme, ma gandeam ca pe ferryboatul turcesc abia am vazut doua persoane fumand cu fereala, e si interzis la ei fumatul pe ferry, in timp ce pe ferry grecesc de Kerkyra toata lumea fuma intr-o veselie, de parca se ieftinisera tigarile la jumatate.

Nu zic ca nu e bine sau e rau, intr-un fel sau altul dar incorsetarile si limitarile, interzicerile de orice fel ma fac sa ma gandesc de doua ori daca mai calc in tara aia sau nu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
ionescunicAUTOR REVIEW
[28.04.14 06:43:22]
»

@webmaster: Multumesc mult pentru dedicatia muzicala!

IoanaV
[28.04.14 14:52:13]
»

Multumesc penrtu articol este foarte util. As mai vrea cateva detalii daca se poate, am inteles ca intre Giurgiu si Makaza ati facut 6 ore, pe ploaie si cu pauze. As vrea sa stiu cat ati facut apoi pana in Igoumenitsa, cum e autostrada, daca ai unde sa opresti etc. Noi vrem sa plecam la inceputul lui iulie (Parga) cu 2 copii mici si ma intereseaza daca se poate face drumulk intr-o zi. Nu suntem chiar novici, am mai fost in Halkidiki si Thassos in aceeasi formatie dar pana in Parga sunt 200km in plus, vreau sa ma lamuresc daca autostrada din Grecia si noul punct de frontiera compenseaza aceasta distanta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
Costi
[28.04.14 15:21:10]
»

@IoanaV:

Îmi permit să răspund eu, pentru că am făcut același traseu și pentru că sunt acum ”prin preajmă”.

Da, drumul se poate face într-o zi, dar, având în vedere că sunteți cu copii mici, nu vă recomand deloc acest lucru.

Cu siguranță ar fi prea obositor pentru ei și nici pentru șofer nu e ușor.

Eu am făcut drumul Pitești-Igoumenitsa în aproximativ 14 ore, plecând la ora 3 dimineața, ca să prindem feribotul de la ora 17:00. L-am prins!

Nefiind fumători, deși le-am dat prietenilor un avans (au plecat la aceeași oră, dar din București), am ajuns înaintea lor, conducând numai eu.

Am mai oprit totuși și noi, în alte scopuri, decât fumatul.

Autostrada, de la Komotini la Igoumenitsa, are vreo 570 km lungime, dar nu poate fi parcursă tot timpul cu viteza maximă admisă (care, în cea mai mare parte e de 120 km/h), pe de o parte din cauza punctelor de plată, unde, vrând-nevrând trebuie să oprești câteva minute și, pe de altă parte, pentru că, mai ales în a doua jumătate, drumul este de munte, cu numeroase tuneluri și pante.

Pe marginea autostrăzii sunt, din loc în loc, parcări, locuri de popas, ca la orice autostradă, dar mult mai rare decât în Austria, sau Germania. Pe de altă parte, doar o parte din ele au și stație de carburant. În rest, dacă ai nevoie de așa ceva, trebuie să ieși de pe autostradă. Oricum însă, sunt panouri care semnalizează foarte bine aceste lucruri.

Dacă vrei amănunte în detaliu despre autostrada A2 Egnatia Odos, le găsești aici. Vei constata că există o singură Service Area (undeva, după ce treci de Salonic) prevăzută cu stație de carburant.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
Nasshu
[28.04.14 15:31:19]
»

Eu anul trecut cand m-am intors din Zakynthos intre Ioanina si Salonic (prin munti pe A2/E90) nu am vazut nici o statie peco la marginea autostrazi - erau semne de iesire insa la 3-4 km.

Singura, care avea si ceva posibilitati de servire a mesei cred ca este la cca 50-60 km de Salonic. (si pe un sens si pe celalalt).

Deci mare atentie la carburant sunt cca 300km de facut fara posibilitate de alimentare.

Asa daca nu o fi aparut vreo statie peco in astea 7-8 luni de cand am trecut eu pe acolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
Dragoș_MD
[28.04.14 15:40:26]
»

@IoanaV: și eu am venit anul trecut dintr-o bucată din Parga - și nu prin Makaza, ci prin Sofia (varianta „clasică” a traseului, prezentată tot de colegul ionescunic mai demult). Deci se poate. Dar numai tu decizi, cunoscându-ți și restul „echipei”; nu toată lumea rezistă cu stoicism la o zi întreagă de zăcut prin mașină.

educlass
[28.04.14 15:45:53]
»

Apropos de benzina. In Romania e mai scumpa motorina si decat in Grecia si Bulgaria asa ca nici nu mai conteaza de unde alimentezi. In grecia e 1.36 si la bulgari e 1.31. La noi e 1.41. Asa ca daca aveti masina diesel bagati de unde gasiti si nu riscati sa ramaneti fara motorina doar ca sa alimentati de la omv-ul ala de la Kardjali din Bulgaria, care sigur e mai scump decat media aia de 1.31

fuel-prices-europe.info

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
Costi
[28.04.14 16:32:24]
»

Pentru cei cu mașină pe benzină, trebuie avut în vedere faptul că lucrurile prezentate mai sus, de către educlass despre motorină sunt aproape identice și la benzină, cu o excepție: Grecia, unde prețul benzinei este destul de măricel, undeva în jur de 1,7 €, față de 1,4 € la noi (1,28 - Bulgaria, 1,3 - Serbia, 1,29 Macedonia).

Prețul benzinei diferă destul de mult de la o stație la alta, iar în Corfu, contrar celor afirmate de cineva pe aici, prețul este categoric mai mare decât pe continent.

De exemplu, eu am luat benzină de pe autostrada Egnatia Odos undeva înainte de Grevena (am ieșit pentru asta vreo 50 m de pe autostradă) cu 1,64 €, în timp ce pe insulă, benzina nu era nicăieri sub 1,73 €.

În Bulgaria, eu nu am alimentat la OMV-ul de la Kardjali (Kărgeali, cum îi spun bulgarii), ci la ieșirea din Dimitrovgrad, unde am oprit la o stație Gazprom. De fapt, am oprit acolo să-mi spăl parbrizul, dar prețul era mai mic decât la celelalte stații, așa că am făcut plinul acolo. În plus, mi-au dat gratis, la promoție, și un baton Snickers și o apă plată de 0,5 l.

Benzina vândută de cei de la Gazprom era de la Niș Petrol, benzină de care am luat și la întoarcere, din Serbia (Svrljig) și din care mai am și acum în rezervor. Pot să vă asigur că e mai bună decât cea românească (de la Petrom), sau cea grecească. De ce spun asta? Cu cea românească, sau cea grecească, am un consum cu cel puțin 0,5 l mai mare decât cu cea sârbească. Parcă și motorul trage mai greu...

Mă gândeam că voi mai completa până la ieșirea din Bulgaria, pentru că mai aveam ceva mai mult de 100 km până la graniță, dar nu am mai făcut-o, pentru că nu merita să mă mai opresc pentru vreo 5 l.

În orice caz, mai sunt destule stații de carburant până la graniță, după acel OMV, dar este de preferat să luați benzină de la firmele cunoscute (în afară de cele două pomenite aici, ar mai fi Lukoil și Rompetrol). În primul rând, aici sigur puteți plăti cu cardul. În al doilea rând, aveți și o garanție mai mare a calității carburantului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
nils1
[28.04.14 16:54:22]
»

@Costi: Ai niste coordonate ale statiei Gazprom de la Dimitrovgrad? Mai stii cam cat era motorina si daca benzinaria are POS? La dimitrovgrad stiam doar de Shell.

ionescunicAUTOR REVIEW
[28.04.14 17:06:03]
»

@educlass: M-am uitat acum pe GPS si Ioana m-a bagat prin centrul Haskovo dar, orasul nu e mare deloc.

Motorina este un pic mai ieftina in Bulgaria si Grecia, dar nu pentru toata lumea, eu pun motorina de la Kardjali pentru ca sa imi ajunga pe toata autostrada si pentru ca pot plati sigur cu cardul de credit in lei.

Normal ca am mai pus si in Grecia, exista la 50km de Salonic, spre Igoumenitsa un Rest Aria mare, acolo gasiti de toate, magazin, toalete care au si dusuri, cafenea cu terasa mare, wifi, ceva carciuma mica si benzinarie.

Oriunde vedeti un Rest Aria sa va ganditi daca opriti sau nu, pentru ca e un loc unde te poti relaxa cateva minute la un frappe sau o placinta specifica, poti alimenta cu carburant si poti merge la o toaleta foarte civilizata.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
motaneata
[28.04.14 17:26:00]
»

@johnnyredlabel:

N-a fost singur... Ştii cum e când eşti în gaşcă, te mai iei cu una, cu alta...

Aaaaaaa!!! Ai fost si tu, Johnny?

Hristos anesti!

De regula mai primeam si eu cate un mesaj de genul "Stau pe balcon, beau o cafea si privesc cu drag Marea Ionica"!

@educlass:

... daca aveti masina diesel bagati de unde gasiti si nu riscati sa ramaneti fara motorina doar ca sa alimentati de la omv-ul ala de la Kardjali din Bulgaria.

Nu ai cum sa ramai fara motorina, exista mai multe statii OMV pana la Kardjali: Ruse, Byala, Polikraishte, Stara Zagora (traseul prin oras), Dimitrovgrad, Khaskovo (prin oras), cat si Shell sau Lukoil. Sfatul lui @ionescunic era sa nu uitam sa alimentam la OMV-ul din Kardjali, aici fiind ultima benzinarie "de firma" din Bulgaria unde poti plati cu cardul. Pontul este important mai ales daca tinem seama ca pe Egnatia Odos benzinariile sunt foarte, foarte rare, plus ca motorina este ceva mai scumpa decat in Bulgaria.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
Costi
[28.04.14 18:30:37]
»

@nils1:

La Dimitrovgrad mai e și OMV, dar e chiar în oraș.

Nu am coordonatele GPS ale Gazpromului, dar este chiar pe marginea drumului, pe partea dreaptă cum mergi spre Grecia, este imposibil să-l ratezi.

Dacă vrei, îți pot da coordonatele OMV-ului din Kardjali: 41.630165,25.378034.

La vreo 100 m mai departe este și un Lukoil, cu prețuri bune (mai mici decât la OMV).

Atât OMV, cât și Lukoil, Gazprom și toate stațiile de benzină aparținând unor firme serioase (de altfel, singurele de la care merită să cumperi) au posibilitatea de plată cu cardul de debit (cel de salariu, de exemplu), sau, cu atât mai mult, cu cel de credit, fie Visa, Visa Electron, Mastercard. AmericanExpress-ul nu prea merge (oricum, nu cred că e cazul) și nu știu nici de Maestro.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
nils1
[28.04.14 18:39:28]
»

@Costi: Multumesc. In Kardzhali localizasem de anul trecut OMV si LukOil. Ma interesa Gazpromul, anul asta vreau sa alimentez de acolo.

Cei care vor sa se aprovizioneze in Kardzhali sau sa ia ceva de mancare au la dispozitie un magazin Lidl (langa OMV) si Billa (41.633227,25.380641) cu abatere de la traseu de doar 200 de metri.

nils1
[28.04.14 18:50:43]
»

Am localizat Gazprom-ul din Dimitrovgrad. A preluat locatia unei benzinarii Shell. Este aici 42.040756,25.579819.

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[28.04.14 23:02:58]
»

@motaneata: Eu am crezut că știi că am fost împreună... Scuză-ne că am mâncat mielul ăla gustos de la Spiros fără tine... Cât de vinul sec de Corfu... nu mai zic decât...

Alithinos Anesti!

educlass
[28.04.14 23:08:19]
»

@motaneata: Nu ai inteles ce vroiam sa zic. Exact tocmai pentru ca benzinariile sunt rare pe autostrada din Grecia am zis ca nu e cazul sa te mai uiti de unde alimentezi. Nu ma gandeam ca ramai in Bulgaria la dus fara motorina ci Grecia la intors cand tragi de motorina pe care o ai ca sa ajungi pana in Bulgaria sa alimentezi mai ieftin.

ebirsan
[30.04.14 01:09:29]
»

Chiar ma intrebam cind va aparea prima confirmare din 2014 despre functionalitatea punctului de frontiera MAKAZA.

Avantajul lui este evident in primul rind pt cei care vor ajunge in Thassos.

Legat de Thassos, cu parere de rau va anunt ca apetitul romanilor pt aceasta insulita a ridicat considerabil preturile zonei. De asemenea se zvoneste printre specialisti ca datorita unei agentii de turism romanesti (...), care a vindut mii de locuri de cazare in Thassos fara sa tina cont de locurile cu adevarat contractate va fi probabil un super overbooking in aceasta vara in Thassos.

Asa ca puneti si un cort in portbagaj pt orice eventualitate.

Ne vedem in iulie acolo!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
educlass
[09.05.14 20:05:59]
»

intreb si aici desi am mai intreabati si in alt topic. Cat de plauzibil e un timp de 8 ore bucuresti - keramonti?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
13 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
atlas3266, Bogdanmg, calatorul, cher-cher, drPain, ebirsan, educlass, gabri, IoanaV, lamadefoc, motaneata, nils1, oana c
Alte impresii din această RUBRICĂDrumul cu maşina spre Corfu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.080430030822754 sec
    ecranul dvs: 1 x 1