ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.08.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Craiova
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2010
DURATA: 6 zile
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

China - Tara superlativelor si a puterii de a invinge

TIPĂREȘTE

Am fost, pentru numai 6 zile, in tara tuturor posibilitatilor... in China.

Nu, nu este o greseala, nu am fost in USA, ci in China.

Pentru mine, care am simtit pana in utima celula senzoriala dezamagirea cumplita a unei prime vizite in USA, la New Orleans, experienta chineza a fost la polul opus. Am sa ma explic imediat.

Cand am plecat catre China, in 14 iunie, aveam o serie de prejudecati a caror chintesenta se poate exprima simplu: "chinezisme".

Eram convinsa ca voi gasi o tara supraaglomerata, murdara, cu locuitori suspiciosi si inchistati in normele unui comunism mai vechi decat cel din Romania, magazine cu marfuri de proasta calitate si obiective turistice in ruina, caci reprezentau trecutul imperialist al Chinei, nu?

Ei bine, NU!

Nimic din ce am crezut aici, nu s-a adeverit acolo, iar socul a fost atat de mare, incat, iata, mi-a luat peste o luna sa pot sedimenta impresiile si sa le pot asterne pe hartie...

Am calatorit cu KLM-ul, prin Amsterdam. Zborul intre Amstedam si Beijig a durat 9 ore. Nota 10 companiei aeriene care incercat sa ne faca zborul cat mai suportabil, stewardesele servindu-ne aproape non-stop cu cate ceva, pana s-au stins luminile avionului si ne-am culcat. Ne-au trezit pentru micul dejun, si la ora 9 am aterizat la Beijing, unde formalitatile nu au fost nicidecun greoaie (cand au vazut ca suntem multi, au deschis inca 3 puncte de control ale pasapoartelor, pe langa cele 5 existente deja).

Am recuperat cu totii bagajele si am iesit in afara aeroportului unde primul lucru care m-a izbit a fost caldura extrem de umeda, care aproape iti taia respiratia. In general, nu am probleme cu sanatatea, dar m-am speriat putin de perspectiva disconfortului termic.

Aerul conditionat din autocar ne-a reanimat rapid si am plecat impreuna cu ghida noastra, o chinezoaica draguta al carei pseudonim european era TINA in marea aventura chinezeasca. Drumul pana la hotelul situat in centrul Beijingului, la aproximativ 1 km de Piata Tien An Men a durat relativ putin, cam 45 de minute. Hotelul, Novotel Peace, catalogat de chinezi ca avand 3 stele, in Romania ar fi putut avea, cu siguranta 5.

Hol si scari de marmura, palmieri naturali, piscina interioara, sauna, restaurant cu preparate chinezesti si europene, camere de 25-30 mp, moderne, cu mobila noua, pat matrimonial si canapea, aer conditionat, frigider, televizor si, important, apa plata gratis in camere (in Beijing apa de la chiuveta nu e potabila).

Apropo de bauturi si alimente, cred ca un capitol separat ar trebui sa il dedic servirii mesei in China. Sunt prea multe de spus ca sa trec atat de repede peste subiect.

Am fost placut impresionati de hotel si am decis sa mergem sa vizitam orasul imediat dup dejun, ceea ce s-a dovedit o idee neinspirata; era mult prea cald.

-va urma-

Excursie China / Capitolul II


[fb]
---
Trimis de liviadavidescu in 08.08.10 00:11:48
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CHINA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3932 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (liviadavidescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 scarile de marmura din hol catre etajul 2, cu piscina, fitness, maaj
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7700 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

24 ecouri scrise, până acum

lizuk
[08.08.10 09:24:29]
»

Eu cu siguranta astept cu mult interes continuarea! Si da, cred ca ar fi util sa scrii un capitol separat despre servirea mesei in China. Spor la treaba!

Diaura*
[08.08.10 09:36:45]
»

Si eu imi doresc de ceva vreme sa vizitez China (ma rog, ... o farama, atat cat poti devea intr-o saptamana sau doua), da in afara ca banii nu sunt niciodata suficenti, ma sperie si un drum atat de lung cu avionul. In pretul acestei vacante, au intrat si intrarile la diverse obiective (ma gandesc ca ceva ati vizitat) ?

romanitzaa
[08.08.10 12:09:06]
»

Astept continuarea!

ancamariagadea*
[08.08.10 15:00:16]
»

Imi place felul in care povestesti si astept si eu continuarea!

liviadavidescuAUTOR REVIEW
[08.08.10 17:01:20]
»

Promit ca maine scriu din nou, dar e mult de povestit si vreau sa atasez si poze, conform principiului ca o imagine inseamna mai mult decat 1000 de cuvinte...

Am vizitat Marele zid, Palatul de vara, Piata Tien An Men, Orasul Interzis, Templul Cerului.

Am fost la o fabrica de prelucrare a jadului, alta fabrica de prelucrare a matasii, la o "crescatorie" de perle.

Am asistat la ceremonia ceaiului , ne-am targuit in Silk Market si Pearl Market..

De aceea spun ca e mult de povestit.

dar vreeau sa va conving ca orice efort in directia vizitarii Chinei va fi rasplatit...

Nimeni, din grupul nostru de 72 de persoane,nu a fost dezamagit.

Mai vorbim

liviadavidescuAUTOR REVIEW
[08.08.10 18:51:45]
»

China - Tara superlativelor si a puterii de a invinge - Cap II

Am gasit folderul cu pozele din China mai repede decat ma asteptam, asa ca revin acum cu impresiile mele despre locurile si oamenii de acolo.

Am plecat asadar din hotel catre Piata Tien An Men la ora 13 [...] ecoul a fost postat apoi ca reveiw de sine statator (?!), aici: click aici - nota webmaster

dananecula
[08.08.10 20:45:50]
»

iar socul a fost atat de mare, incat, iata, mi-a luat peste o luna sa pot sedimenta impresiile si sa le pot asterne pe hartie...

Iti dau perfecta dreptate in ceea ce priveste socul pe care l-ai avut

La fel am patit si noi dupa o saptamana de stat in Japonia. Pot spune ca dupa ce am revenit in tara, ne-a trebuit cam 2 saptamani sa ne acomodam si sa reintram in normal.

Cat despre sedimentarea impresiilor, sincer, mie mi-a trebuit o luna sa m-apuc de scris (deocamdata 2 review-uri) si nici acum, dupa 2 luni n-am reusit sa ma mobilizez sa scriu tot ce am vizitat. Inca mai savurez pozele si pliantele ce-mi amintesc de frumoasa Tara Soarelui Rasare.

adrianazenoni
[03.09.10 22:08:24]
»

ok, ma bucur ca ti-a placut hotelul... dar stii ceva? sunt plictisita de turistii care vad doar atractiile turistice obisnuite si nu intorc capul din directia in care priveste turma sa vada cu adevarat cum e tara respectiva... china nu inseamna numai circuite turistice obisnuite, frumoase de altfel... daca ai fi avut macar o data curajul sa iei mijloace de transport in comun... poate nu mai erai atat de extaziata... china inseamna si multa saracie, foame, mizerie.

mihaelafifi
[14.09.10 11:33:54]
»

Pe 20 oct voi pleca intr-o excurisie de 12 zile in China-Hong-Kong.

Va rog, daca aveti timpul necesar, pentru cateva detalii:

- cum a fost zborul, mai ales ca-i cu escala la Amserdam, la ducere (KLM), si la Paris, la intoarcere (Air France) ? S-au pierdut bagaje, s-au deteriorat, (Amserdamul si Beijingul neavand un nume prea bun in acest sens) ?

- care era rata de schimb USD/ YUAN

si unde se pot schimba banii? Am inteles ca nu sunt probleme in ceea ce priveste operatiunea de schimb;

- cantitatea de bagaje este aceiasi, respectiv 20 Kg bagaj de cala si 10 kg la purtator?

- recomandati mancarea internationala in defavoarea celei chinezesti, desi si ei folosesc carnea de pui si porc (eu nemancand care de vita, miel);

- v-ati adaptat usor la schimbul de fus orar?

- preturi: oriunde, ma refer la orice tip de magazin, "trebuie" facuta negocierea, indiferent de ce vrei sa cumperi?

Multumesc f. mult & o zi buna!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
liviadavidescuAUTOR REVIEW
[14.09.10 13:30:48]
»

@mihaelafifi,

Zborul cu KLM-ul nu a pus absolut nici o problema, dimpotriva, am fost rasfatati de stewardese, aproape non stop cu cate o gustare, o bautura sau cu servetele calde...

Nu am pierdut bagajul, desi, ai sa razi, cand ne-am intors, la plecarea din Beijing ne-am fi dorit sa il fi ratacit, ca sa putem cumpara cat mai multe lucruri de acolo. Un prieten regreta ca nu si-a lasat in hotel hainele cu care venise (vorbea f serios) ca sa poata face loc matasurilor, camasilor, cuverturilor, tablourilor... ai sa vezi, tentatii sunt multe.

Ia-ti numai strictul necesar, eventual lucruri pe care sa le poti lasa acolo fara regrete... noi, femeile, intelegem la ce ma refer...

In privinta greutatii bagajelor, fiecare companie are politica ei, KLM are 20kg, sau 25, nu mai stiu exact. La bagajele de mana nu s-au uitat decat ca sa vada materialele interzise.

Nu au cantarit sau masurat sau verificat.

de schimbat schimba numai la hotel sau la banca, altfel pot sa iti dea bani taiwanezi, ce seamana cu yuanii, dar au valoare mult mai mica.

nu mai stiu exact cat era cursul valutar, dar il poti afla destul de exact din Romania (m-am uitat eu pt tine-1 ron=2,03 yuan).

De mancat, nu pot sa nu iti recomand mancarea lor, sigur o sa iti placa... sosurile hot erau separate, carnea de porc nu era grasa, si, noi cel putin, am avut la hotel si optiunea mancarii europene.

Cat despre negocieri, in Silk market si in Pearl Market, fara negocieri nu ne-am fi permis sa cumparam mai nimic. Trebuie sa fii intransingenta si sa nu cedezi, caci ei stiu ca nu isi permit sa piarda un client. Daca vezi ca nu vrea sa cedeze, treci la altul (de preferat sa negociezi cu femeile, nu cu barbatii, sunt mai inflexibili. Atentie la magazile Fabricilor... de jad... da perle... de matase... preturi nejustificat de mari, si prea putin negociabile.

Cat despre fusul orar, ce sa spun, m-am acomodat aici mult mai reprede decat in USA.

Nu te teme, va fi super. presupun ca ai ghid in excursie... O sa va ajute mult...

Daca crezi ca te ajuta, citeste ce am scris despre China pana acum.

Pana pleci, am de gand sa mai scriu doua capitole, cel cu cumparaturile si cel cu China Contemporana

Te invidiez si imi doresc din inima sa ma intorc acolo! Apropo, ce traseu ai?

Daca am uitat ceva, scrie-mi!

PS nu uita aparatul de fotografiat, ai de vazut imagini incredibile!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mihaelafifi
[14.09.10 16:09:28]
»

Multumes f. mult.

Traseul este urmatorul: Beijing - Xi'an-Shanghai (transportul facandu-se cu avionul/zboruri interne) - Hong-Kong (numai aici transp. se face cu autocarul).

Hotelurile sunt de 4* & 5*, cu mic dejun, pranz si cine incluse.

In pret sunt incluse, de asemenea, tururile, vizitele si excursiile cf. itinerariu, cu autocarul pus la dispozitie.

Pretul total este de 1.899 Eur / pers+ 70 Eur taxa viza (chiar azi am platit).

Revin maine cu detaliile suplimentare referitoare la obiectivele de vizitat din fiecare oras.

O dupa-amiaza placuta!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mihaelafifi
[16.09.10 14:53:48]
»

Buna ziua Livia,

Revin si trebuie sa-ti spun ca am printat cele expuse de tine, chiar, inainte de a te contacta pentru detalii.

Astept si urmatoarele doua capitole.

Intre timp m-am edificat atat asupra ratei de schimb: 1 CNY ~0,97 le (azi), cat si asupra cantit. de bagaje: 23kg in cala si 12 kg de mana.

Avem ghid insotitor de la agentie, normal, c-alminteri...

Obiective:

1. Beijing, cred ca deja le cunosti: Templul Soarelui, Piata T, Palatele Imperial si de Vara (cu toate dinastiile lor Ming, Qing, etc) Stadionul Olimpic&Centrul National Acvatic, Marele Zid.

2. Xi'an: Orasul vechi datand din timpul dinastiei Ming, Pagoda Gastii Salbatice (locul de unde s-a raspandit budismul in CN) si bineinteles, celebra Armata de teracota; apoi Izvoarele Fierbinti Huaqing? !

3. Shanghai: Bd. Nan Jing Road, Bund-ul (asta am vazut la TVR la emisiunea lui Marc, BIZBAZAR? !), cladirile futuriste (turnul oriental TV -al III lea ca h din lume si pe care il si vizitez, Grand Hyatt), etc; croaziera pe raul Huangpu, gradina Yuyuan, Tempulul Taoist;

4. Shenzhen: locul unde s-a inventat si plecat Ipod-ul si Muzeul Satului;

5. Hong Kong: turul insulei: Varful Victoria, Portul Aberdeen (cu locuinte plutitoare), golful Repulse Bay, Stanley market si excursie optionala la Macao, ~95Eur/per, pranz inclus; referitor HK trebuie sa ma mai documentez, caci nu prea cred ca se potriveste cu ceea ce am citit in Nobila Casa& Shoghun. ;

Zborul de intoarecere este cu Air France, via Paris, perechea lui KLM.

O sa iau si camera si aparatul foto si, asa cum mi-ai recomandat, strictul necesar de imbracat si incaltat (la art. de igiena si cosmetice nu se face rabat, insa) desi or sa fie lucruri mai groase tinand cont ca media temp. in perioada aceea este de ~19 gr. C, cu exceptia HK unde media este de ~30 gr. C.

Acum, te rog spune-mi daca ai vazut si cumparat magneti, ptr ca la noi, astia-s la mare pret, alaturi de suvenirurile specifice locurilor respective, de filme si foto.

De fapt, cu astea ramai si cu ce s-a imprimat pe retina (cum spui si tu).

Cand scriu toate astea, stau si ma tot intreb daca la anul mai putem sa ne facem vacanta sau nu, pana acum permitandu-mi si 3 calatorii pe an, date fiind conditiile actuale.

Tu ce crezi?

Treaba cu calatoriile astea este drog!

Zi buna in continuare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
liviadavidescuAUTOR REVIEW
[16.09.10 20:59:30]
»

@ doamna mihaelafifi,

Cred, in primul rand ca sunteti o mare norocoasa, caci raportul pret/calitate al excursiei este extrem de bun si atingeti cele mai interesante puncteale Chinei.

Daca scadeti 1000 E avionul, realizati ca este extrem de convenabila cazarea atatea nopti la hoteluri de 4 si 5 stele, demipensiune, intrarea la obiectivele turistice...

Noua ne cerusera pentru un astfel de tur, 3000E in vara, in iunie.

Noi nu ne-am permis, dar prietenii care au fost, au venit marcati, in primul rand de Hog-Kong.

Prieteni care "fac" USA anual, Europa, de trei ori pe an, deci va inchipuiti ce au putut vedea in China ca sa ramana atat de impresionati...

Din punct de vedere al vremii, ghizii chinezi spuneau ca luna octombrie e cea mai propice vizitarii Chinei, deci aveti inca un atuu...

M-ati facut sa zambesc cu magnetii, caci nu asta o sa va tenteze acolo. Cand perlele naturale ajung la 10 Ron colierul (ati citit bine) in Silk Market...

Cand o sa aveti de cumparat cravate de matase naturala la 15 Ron, esarfe absolut superbe de matase la tot atat, evantaie, tablouri in ulei si alte minunatii EXTREM DE IEFTINE. Problema e ca nu stiu unde o sa va duca sa cumparati.

Noi la Beijing am fost in Silk Markrt si in Pearl Market unde am negociat la greu pana am ajuns la aceste preturi. Interesati-va va rog la agentie, daca au rezervat si shopping-ului un moment, sau trebuie sa mergeti pe cont propriu...

E important, caci in magazinele "de fite" era si la ei f. scump totul

Pe altceva nu mai aveti pe ce da banii, caci mesele sunt asigurate, iar la pranz, prinsa in valtoarea excursiei, va garantez ca veti uita de foame.

Atentie la apa, nu e potabila... si cursul valutar nu il inteleg prea bine. Mai verificati o data. e important sa faceti calculul aproximativ repede in cap, la cumparaturi, ca sa nu pierdeti timpul. ceretti-le si sa va arate si pretul in dolari, ca sa fiti sigura.

Mai vorbim. Adica dupa conferinta mea nationala mai scriem...

Abia astept sa aud impresii la intoarcere!

O seara buna!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
liviadavidescuAUTOR REVIEW
[16.09.10 23:01:17]
»

@ doamna mihaelafifi,

Revin. Amcum vad ca erau incluse si pranzurile. Atunci chiar ca e superbine ca pret.

Nu veti regreta, nici o alta calatorie nu se va compara cu asta, credeti-ma.

Prefer sa ma uit ore in sir pe poze si sa retraiesc momentele de acolo, din cand in cand, decat sa incerc alte experiente tristice, nici pe departe la fel de seducatoare... (asta apropos de ce va mai permiteti sa vizitati dupa aceea).

Aveti perfecta dreptate, calatoriile creaza dependenta...

Dar numai pentru cei care VAD cu adevarat... lumea, dincolo de aparente si sloganuri turistice.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mihaelafifi
[17.09.10 14:18:31]
»

Buna ziua Dna Livia,

Multumesc ptr raspuns si sublinierile facute.

1. Aveti dreptate cu rata de schimb, am gresit eu ptr ca ma zoream.

Cursul BNR: 1 LEU ~ 2 CNY si prin extrapolare, 1USD ~ 6CNY, cred, o sa ma edific.

2. Am dedus logic (dar trebuie sa clarific asta ptr ca nu am apucat sa intreb inca) ca shopingul este denumit in felul urmator: "in pachet sunt incluse vizite reprezentative ptr cultura si civilizatia chineza, respectiv: vizitarea unui magazin de jad, secretul producerii matasii chiar la magazinul de matasuri, vizitarea unui magazin de perle si vizitarea unui magazin de ceaiuri." Acum nu stiu exact ce inseamna magazin in acest context (o fi vorba de magaz. vreunei fabrici) ptr ca datele privitoare la desfasurarea acestor vizite vor fi comunicate la sosire, de catre ghid, dar voi reveni cu lamuriri.

3. Am zimbit si eu cand ati spus ca ati zimbit la intrebarea mea despre magneti.

Dar sa va spun de ce sunt importanti ptr mine: locul meu la masa este vis-a-vis de latura frigiderului care este "tapetata" cu acesti magneti.

De cate ori stau acolo ca sa mananc ceva sau sa beau cafeaua (in week-end mai ales) ii privesc si ma revad in diferite ipostaze, ce faceam intr-un anumit loc la un moment dat. Sunt f. la indemana.

Cat despre filme si poze situatia este urmatoarea:

- filmele aferente fiecarei calatorii/vacante (astea-s specialitatea "omului") sunt trase pe casete, etichetate, si ptr siguranta si pe DVD;

- pozele (sunt in sarcina mea) sunt descarcate in PC, trase pe CD si apoi "executate" pe hartie (cred eu ca acest sistem clasic este si cel mai sigur, dar si cel mai frumos). De-altminteri baietii de la Auschan ma cunosc ca pe un cal breaz, dupa nr de buc: min 450 odata, dar am ceva noroc cu pretul de 0,35 lei/buc.

4. Si mai este ceva, nu stiu daca vi se intampla si Dvs: sa vedeti ce "nebunie" este si ce trairi sunt cand ma uit la Drumuri Europene, BIZBAZAR sau Atlals si revad parte din locurile, lucrurile, minuni ale lumii, pe unde am trecut si eu, le-am atins chiar... nu pot exprima in cuvinte. Si nu glumesc!

Oricum, merci frumos ptr ca ati avut rabdarea necesara de a citi, amabilitatea de a face observatii pertinente si, pur si simplu, de a face "conversatie" impreuna.

Sper ca va urma.

Va doresc un week-end de mare exceptie!

Cu consideratie,

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dananecula
[17.09.10 14:59:42]
»

@mihaelafifi

Referitor la amintirile de calatorie, ,,marcate'' pe hartie si eu am aceeasi ,,boala'': pozat, descarcat in PC, salvat pe CD s-apoi finalizat pe hartie fotografica. Si eu consider ca este cel mai placut sa ,,lecturezi'' un album de fotografii si sa rememorezi locuri dragi, pe unde ai umblat si ce-ai vizitat, pentru ca acestea raman atat in suflet, cat si pe retina... o vesnicie!

Ca un sfat, daca mai ai de executat ceva poze, vezi ca am mai vazut la cateva magazine (hipermarketuri) oferta 0,19 RON/buc. pana la 30 septembrie.

Si eu incerc week-end-ul acesta sa fac o selectie de ,,ceva sute'' de poze si sa le trimit spre procesare. Caci de la 0,35 RON/buc. la 0,19 RON/buc. e ceva diferenta.

Si... uitam esentialul: Mihaela, vacanta placuta in China si te asteptam cu impresii la fel de frumoase ca ale Liviei, sa le postezi aici, pe site, la revenirea ta din concediu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mihaelafifi
[30.09.10 15:04:46]
»

Buna ziua,

Intrebare: poate sa-mi spuna cineva dintre Dvs daca s-a folosit de card, VISA, MASTER, etc. , pentru a efectua plati pe teritoriile Chinei, Hong-King si Macao?

Daca da, care a fost cardul acceptat, stiind ca la utilizarea VISA, pe teritoriile unor tari, sunt ceva probleme mergandu-se pana la refuz.

Multumesc.

liviadavidescuAUTOR REVIEW
[01.10.10 00:06:55]
»

@mihaelaifi,

Am folosit doar pe aeroport Visa. si am scris, in special pentru tine capitolul cu cumparaturile, pe care ti l-am promis. Sper sa iti fie de folos

liviadavidescuAUTOR REVIEW
[10.10.10 03:54:42]
»

@mihaelafifi,

Am postat gresit ecoul si nu a ajuns la tine.

Citeste, e special pt tine capitolul despre cumparaturi.

E bine sa stii cateva lucruri despre negociere...

mihaelafifi
[12.10.10 12:06:35]
»

Buna ziua Livia,

L-am primit, vazut, printat si insusit.

Multumesc.

Astept, inca, pasapoartele cu vizele si sper ca totul sa fie ok si aici dar... mai ales acolo.

Oricum multumesc mult pentru " indicatii" si te voi contacta la sosire pentru impresii.

O zi minunata in continuare!

badge®
[19.11.10 21:36:41]
»

Cu întârziere, pentru că acum m-am apucat de citit, mă bag și eu în discutie.

@liviadavidescu - foarte interesant, eu am plecat în China pe 15 iunie Ca să vezi, am fost în aceeași perioadă Abia aștept să citesc întreaga ta poveste.

@mihaelafifi - la fel de interesant, am avut același traseu (Beijing-Xian-Shanghai-Hong Kong). Shenzen-ul l-am văzut cu 6 ani în urmă (destinațiile principale au fost atunci HK și Macao). Sper că ți-a plăcut, pentru că eu am fost realmente dat pe spate, mai ales că am revăzut orașul pe care îl consider "best ever", Hong Kong. Întrebare de baraj: ai fost în Shanghai la World Expo 2010? Probabil că ai încercat cardurile și ai constatat că merg (eu am un Mastercard embosat, folosit fără probleme oriunde). Referitor la magneți, împărțim aceeași pasiune. Și eu alerg după ei peste tot în lume. Dacă vrei să-i studiezi îi găsești aici (lipsesc cei din China - am tot amânat postarea lor). Îți dau un pont: raiul magneților este in Australia

Noi am fost în China pe cont propriu. Bineînțeles că am o poveste (cred că o voi împărți pe capitole că e lungă), va ajunge către voi la vremea potrivită, însoțită de fotografii și tot tacâmul. Doar că primele 3 zile sunt despre Dubai (așa a fost să fie, am făcut o escală) și parcă nu aș vrea să renunț la acest capitol. Așa că pentru intro veți începe să citiți la capitolul Emirate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Michi
[28.11.10 11:11:12]
»

Livia, acum incep sa te citesc, dupa splendidele review-uri ale lui badge. Felicitari pentru informatiile utile pe care le dai.

liviadavidescuAUTOR REVIEW
[28.11.10 11:31:48]
»

@michi, acum ai posibilitatea de a compara: o excursie cu ghid, sau una pe cont propriu? Un hotel in centru sau un hotel in hutong? Un aranjament al agentiei sau propria ta alegere

Eu una am ales siguranta in locul aventurii... dar nu pot sa nu ii admir pe cei care risca...

Nu pot insa sa nu remarc diferentele pe care le-a facut excursia ghidata si norocul nostru a avea ghizi care ne-au dezvaluit informatii inedite... cele de dincolo de palierul... tristic

station5*
[11.02.12 17:16:21]
»

sunt aici!

livia, hotelul sa stii ca nu este acelasi cu cel la care am fost noi, din descriere par intr-adevar f. asemanatoare; mie mi se pare Novotel Peace, cel la care ai fost tu, chiar mai luxos! important este ca ne-am simtit bine!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
badge®, dananecula, Diaura*, liviadavidescu, lizuk, Michi, mihaelafifi, romanitzaa, station5*
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperind China - o lume aparte:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066064834594727 sec
    ecranul dvs: 1 x 1