79494 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperind China - o lume aparte

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.07.2017
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAR-2017
DURATA: 10 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Spectacolul străzii China


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Toți am fost spectatori odată, fie la un film la cinema, fie la o piesă de teatru, fie la un eveniment sportiv... dar spectacolul străzii o vedem zilnic. Da, chiar așa este un spectacol poate fi în orașul nostru, poate fi mai departe sau chiar în China acolo unde totul mi s-a părut interesant și aceste lucruri interesante cunoscute sau mai puțin cunoscute doresc cu nerăbdare să le împărtășesc.

Exact acum un an și ceva luni am scris un articol intitulat Spectacolul străzii din New York, mi s-a părut foarte interesant ceea ce am vazut atât de departe de casă așa că a ieșit de un articol. În acest an la fel, asa cum se spune ca mare este grădina domnului dar China e mai mare, așa să începem.

În imensa țară cu aproape 1,4 miliarde de locuitori și 9,6 milioane kmp suprafață chiar și cu ocazia unui sejur mai scurt de 10 zile este imposibil să nu observi câteva ciudățenii, curiozități pe care îți dorești ulterior să le povestești și la alții. Am atașat acestui articol câteva fotografii interesante care meită văzute.

Mărimea

Prima impresie personală a fost legată de mărime și asta încă în avion abia intrat în spațiul aerian al Chinei. Deci am intrat dimineața iar primul peisaj din China întinsă ca suprafață a fost Podișul Tibet și munții Himalaya zborul a durat totuși până la orele dupăamiezii, cât o Europă întreagă. Pe urmă după aterizare rularea încă o jumătate de oră, mersul cu trenul încă 15 minute și abia pe urmă am intrat în posesia bagajelor, deci no coment în privința mărimii. Dacă dezvoltăm puțin subiectul cu privire la mărime nici în marile orașe nu este altfel, există niște distanțe imense, și doamne ferește să-ți propui sa mergi undeva pe jos, drumeția e mai ceva decăt un drum pe Creasta Făgărașului (cunoscătorii știu despre ce este vorba)

Traficul rutier

Următoarea impresie (ieșind din aeroport și în următoarele zile) a fost traficul din China. Indiferent dacă e zi de lucru sau weekend este aglomerat acolo cel puțin în marile orașe. Dacă în timpul lui Ceaușescu se circula într-o duminică mașinile cu numar par și în altă duminică cu număr impar (era o combinație de cifre nu litere ca acum de ex 3-SB-123) iar într-o iarnă (dacă îmi aduc bine aminte 1985 sau 86) nu se circula deloc, în Beijingul anului 2017 înmatriculările sînt complet interzise și asta nu din cauze economice ci din simplul motiv că sînt depășiți de situție. În fiecare an se organizează o loterie sau bingo sau nu contează dar fericitul căștigător va primi o plăcuță de înmatriculare (contra cost bineinteles). Am vazut control deplin asupra obiectivelor turistice, în gări, pe stradă, din punct de vedere pietonal și ordine publică, dar cirulația rutiera??? Am descoperit punctul slab! Și totuși cum funcționează? Vă povestesc: de exemplu pe o arteră principală din Beijing pe cele 6 benzi de pe una din centurile Beijingului (are mai multe centuri ocolitoare) circulă 9 rânduri de mașini (vazut personal), primul ocupă ¾ de bandă, următorul unsfert plus jumatate din cealaltă bandă și așa mai departe. Semafoarele pentru pietoni și pokemonul cu mască care dirijează circulația din mijlocul intersecției este mai mult science fiction, pietonii fug pe trecere căt pot de repede (așa am făcut și eu și am scăpat cu viață) dacă mașinile se mai opresc pe roșu și acordă prioritate pietonilor bicicliștii tricicliștii și motorcicliștii nici vorbă, fac slalom printre pietoni. Legea acordării de prioritate există așa cum există în toată lumea dar dacă s-ar aplica ca în România (mi s-a luat permisul pe o lună în 2012 doar pentru că pietonul era aproape de carosabil și avea intenții să traverseze) s-ar bloca tot traficul din China într-o fracțiune de secundă... și adio tot...

Alte impresii despre trafic: la chinezi le plac SUV urile (doar cele chinezești) fără clase de poluare etc, mare să fie... În afara orașelor mari se circulă rezonabil dar nu se depășește viteza legală, blitzurile sint amplasate extraordinar de des, iar amenzile drastice. Pe autostrăzi se plătește taxă, drumurile au o calitate foarte bună nici în orașele mari nu am vazut nici o groapă sau denivelare. Cifra octanică este de 2 feluri 97 și 92 (cca 4 si 3 lei recalculat pe litru). Benzina cu cifra octanică mică se folosește predominant la motorete, și alte utilaje strict necesare pentru a duce economia Chinei mai departe. Motoarele cu trei roți cu platformă sau remorcă sînt extraordinar de populare de la marfa care o să vândă chinezul la tarabe sau piață până la copii sau adulti totul se poate transporta. O husă care se pune în fața picioarelor (sau pe scut) este foarte populară, protejează conducătorul motocicletei de curenti în sezonul rece)

Securitatea

Următoarea impresie am avut-o cănd am primit un mesaj de compania de telefonie (bun venit in China, tariful este... etc, etc) și încă un mesaj de la MAE unde mi s-a dat de înțeles foarte drăguț ca în acest stat infracțiunile legate de droguri sînt sancționate cu pedeapsa capitală și să nu transportăm pachete pentru alții, deja mă vedeam pe scaunul electric (au fost cateva cazuti cu romani). În orice caz la controalele dese stradale mi-am adus aminte de perioada dinainte de 89 din Romania. Am vazut X verificări de către forțele de ordine (buletin la control, sau documente scutere pt ca mai tot chinezul tânăr umblă cu așa ceva chiar și șoferul nostru a fost oprit de către un filtru de circulație din XI-an) inclusiv eu personal am fost verificat la pașaport într-o gară din Beijing, dar poliția a fost foarte amabilă și știa foarte bine engleză.

Poluarea

Dacă am tot povestit despre trafic, cred că un sfert din populație poartă o mască pe stradă care pare să fie una simplă. Foarte puțini am vazut cu o mască adevărată (cu filtre de carbon activ) deoarece acestea sînt mai scumpe iar cartușul se înfundă repede. Poluarea este totuși vizibilă și pentru turiști, în primul rând soarele se vede așa în ceață chiar și în cea mai senină zi, râurile sînt extraordinar de poluate cu mizerie vizibilă pe apă., de asemenea am văzut personal în zone rurale deșeuri și gunoaie vărsate în ape curgătoare!!! Degeaba au parcuri și zone verzi impresionante, poluarea cu fabricile, termocentralele pe bază de păcură, vehicule fără clase de poluare, fără anumite restrictii din punct de vedere ecologic si-a spus cuvăntul!!!

Chinezii se încălzesc iarna cu ajutorul centralelor termice care funcționează pe bază de păcură, au și gaz iar o mică parte folosește electricitatea și energia verde cum ar fi panourile solare. Mașinile electrice la fel sînt rare aici.

Din punct de vedere social

De la ghidul din Beijing am obținut cele mai multe informații privind aspecte sociale, caliatea vieții în China el fiind un vorbăreț și ii plăcea să povestească. Așa am aflat că un salariu mediu din orașele mari (Shanghai, Beijing de ex) poate să fie 5000 rmb (3000 ron) ceea ce este unul bun în China și nu vorbim aici despre salarii CEO care sînt mult mai mari și acolo. La țară în schimb este jale 1000 rmb (600 ron) este salariul celui care are un loc de muncă de multe ori în agricultură, condiții grele, dar există și șomaj aici. Personal am văzut în Xi-an un târg de zilieri unde se adună sute de persoane dimineața (și erau chiar mai mult de o sută) și așteaptă angajatori care ii angajează pe o zi!!!

Foarte mulți tineri în special din orașele mari după școlile primare urmează o universitate. Limba engleză este cea mai frecventată limbă aici, nu prea sînt tineri care să nu știe. De asemenea după studii mulți pleacă definitiv în străinătate, acest exod al materiei cenușii a devenit îngrijorătoare.

Și în China populația încearcă să tragă la oraș, și nu degeaba condițiile sînt net superioare. Ce însemană în prezent viața ideală unui tânăr din China? Loc de muncă stabil, un acoperiș deasupra capului, o soție. Plus restul... Ce înseamnă restul? O mașină, dacă se poate SUV la preț de China pe care își poate permite, tehnologie de ultimă oră în casă care este destul de accesibil pentru ei avănd în vedere că și noi avem cam aceleași lucruri în casă. O locuinta in Beijing de 3 camere costa cca 50000 euro, dar sint tot felul de rate si subventii avantajoase din partea statului. Ce nu prea își permite tânărul chinez? Există o oarecare restricție la libertate avănd în vedere că există un singur partid Partidul Comunist Chinez (ghidul mi-a dat și ceva cifre privind numarul membrilor de partid dar am uitat oricum sînt mai mult de 60%) De și se îmbracă după ultima modă nu prea am vazut tatuaje, piercing, blugi rupți (blugii rupti nu pot sa-i văd nici eu) Dar nu există chinez tânăr sau bătrân care să nu aibă un smartphone de ultimă generație și să nu butoneze toată ziua în special pe Facebookul lor creat doar pentru ei. Al nostru, și încă câteva motoare de căutare cum ar fi Google este interzis acolo. Pentru o adresă trebuia întotdeauna să încep cu www.adresă, viteza netului este așa și așa dar se dezvoltă tot mai bine. În China exista poliția internetului unde lucrează milioane de angajați. Orice adresa interzisa este ștearsa în secunde, am făcut căteva probe. Important este că AFA merge foarte bine în China, dovada sînt cele doua articole scrise de mine acolo.

Și chinezii au sărbătorile lor dar sâmbetele și duminicile sînt mai sfinte ca la noi. Nu se lucrează datorită productivității din timpul săptămânii își permit 2 zile libere pe săptămînă, nu zic sînt și excepții. Chinezii în timpul liber fac excursii, călătoresc (și în afara țării dovada mulțimea de turiști chinezi din România), se distrează în parcuri, fac sport sau orice altceva decât munca.

Mediul rural nu pare atractiv, cel puțin din ceea ce am vazut eu. Am vazut așezari asemănătoare unor ghetouri cu niște clădiri pătrate cu multe gunoaie în curte. Pe urmă am vazut și sate care seamană mai mult cu niște cartiere de vile dar acestea le-am vazut aproape de Shanghai. Aici clădirile sînt mult mai personalizate și am vazut piscine în curte. În alte locuri în plin câmp am vazut celebrele orașe fantomă. Niște blocuri de 20-30 etaje cu toată infrastructura cu mărimea unui mic oraș stau nelocuite. De vină este statul care a risipit bani pe proiecte nefezabile.

Contrastele sînt ceva obișnuit, în Shanghai de exemplu la minute distanță de cartierele financiare unde predomină bunăstarea am vazut personal cartiere extrem de sărace acolo unde muritorul de rând trăiește de pe o zi pe alta. Pe de altă parte credincioșii budiști (și de multe ori oameni săraci) cheltuie sume enorme pentru ofrandele depuse în temple în fața statuilor Budha, și cumpărând obiecte bisericești la suprapreț (am vazut prețurile și mi s-au părut enorme) din magazinele din temple.

Banii

Un subiect interesant sînt prețurile. Bancnota oficială este rmb (sau yuan) ul costă 62 de bani (atât a costat când am fost acolo). În China am folosit predominant cardul bancar (același pe care il folosesc acasă cumpărând o pâine de la Profi sau alt magazin) și a funcționat întotdeauna. În primele zile așteptam nerăbdător să apară tranzacția pe ecranul PC ului (internet banking) surpriza plăcută 0 comision, iar comisionul la scosul de cash de la bancomatele din China nu a fost mai mult decât dacă scoteam de la o altă bancă din România. Prețurile în general sînt mai mult decăt simțite, la un restaurant obișnuit nu se cheltuie mai mult decăt în Romănia (chiar mai puțin) iar la târguri se poate negocia până la extrem (extremul acela însemnând până la 10 ori mai puțin, dar pe urmă chiar te înjură, noroc că nu înțelegi o boabă) Prețurile nesimțite apar atunci când ghidul te duce la un loc aparent turistic dar de fapt este ori un magazin de bijuterii din jad sau perle unde totul începe de le 50 $, ori o ceainărie unde și ceaiul are prețul de 10 ori mai mult decăt în România sau magazinul de pe colț din China. Iar chinezii nu sînt deloc modești în a cere în aceste locuri sute/mii de dolari. noroc că mai și gândim puțin. În fine la finalul sejurului banii nu se scot din țară, în cazul în care totuși a rămas ceva se poate schimba înapoi în $.

Oamenii

Chinezii în general sînt harnici, dar nu mi s-a părut că se omoară cu munca. Poate se organizează bine, dar în puținele interacțiuni nu mi s-a părut că ceea ce fac este extrem. O să dau exemplu întreținerea unui parc (cel de lăngă Shanghai Museum) Inainte să intru în muzeu o armată de muncitori (cca 40 bărbați și femei) s-au apucat de tuns gazon, gard viu, arbuști, plivit, curățat, plantat, reparat și după vizita muzeului totul era ca în revistă, ei în pauză, butonau pe smarthone, no coment. Iar am rămas uimit atunci cănd este vorba despre curățenia unui obiectiv, stradă, sau mijloc de transport. Exemplele mele: complet fără grafitti pe pereți, gunoaie sau gumă pe stradă, și un tren spălat cu mopul de 5 ori în 5 ore de călătorie. Probabil la țară nu arată așa bine, asta era în orașele mari.

N-aș vrea să fiu pisică în China

Chinezii mănâncă orice mișcă, să zicem că este parțial adevărat chiar dacă nu prea am avut asemenea experiențe culinare. Dar nu am uitat faptul că chinezii mănâncă anual milioane de pisici, de fapt singura pisică văzută în Shanghai a fost foarte speriată și s-a ascuns imediat de mine. Dar lăsând la o parte pisicile, bucătăria chinezească este foarte diversă, picantă și chiar pe gustul meu.

Spectacolul stradal suprem este oferit totuși de oameni de mulțimea colorată văzută ori pe stradă, ori în metro ori în gară. Iar dacă doriți un spectacol adevărat mergeți seara în parcuri sau piețe și vedeți cum mai au energie chinezii după o zi de muncă să danseze ore în șir.

Ce să mai povestesc de și aș putea incă ore în șir dar va trebui să inchei aici, aștept prin ecouri câteva completări de la colegii AFA care au fost acolo și au văzut acest spectacol al străzii din China, o seară faină.

Rog și WM să atașeze, mulțumesc

https://www.youtube.com/watch?v=q-Wxw_WH9_0

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 22.07.2017 00:55:32

Validat / Publicat: 22.07.17 08:57:13


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CHINA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2001


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35300 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dan&Ema
[22.07.17 09:30:07]
» mesaj pers

   @AZE:

   Start vot pentru spectacolul strazii chinezesti. Foarte reusita aceasta radiografie ca examineaza o alta lume si este un ghid cu sfaturi in acelasi timp care te face sa intelegi mai bine alta lume. Felicitari

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[22.07.17 09:40:47]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[22.07.17 09:45:42]
» mesaj pers

   @AZE:

N-aș vrea să fiu pisică în China

   Chinezii mănâncă orice mișcă, să zicem că este parțial adevărat chiar dacă nu prea am avut asemenea experiențe culinare. Dar nu am uitat faptul că chinezii mănâncă anual milioane de pisici, de fapt singura pisică văzută în Shanghai a fost foarte speriată și s-a ascuns imediat de mine.

   Nici eu nu aş vrea :D.

   Pe lângă zborul foarte lung şi extrem de obositor, un alt motiv pentru care nu sunt momentan interesată să vizitez această ţară deosebită este acela că mie îmi place să ştiu ce mănânc. Oare câinii au o viaţă mai lungă în această ţară? :))

   Mi-a plăcut poza P20 :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Rodel
[22.07.17 10:12:01]
» mesaj pers

   Nu pot să scriu un ecou-completare la articolul tau, dar pot sa spun ca este foarte interesant ce ai scris. Imi plac review-urile despre destinații indepartate, din țări cu o cultura diferita, locuri in care eu nu voi ajunge. Felicitari pentru excursie si impresiile postate! Am fost si eu spectator la spectacolul străzii din China.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dan sorin
[22.07.17 17:52:50]
» mesaj pers

   @AZE: bravo . FAIN ARTICOL

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[22.07.17 20:40:26]
» mesaj pers

   @AZE: Nu am ce să adaug la ceea ce ai scris. Deși am stat 18 zile în China nu am avut timp să observ toate lucrurile pe care le-ai observat tu, nu am mers în cartiere mai sărace, am vizitat punctual anumite obiective și cam atât.

   Despre mâncare mai citisem și într-adevăr chinezii mănâncă tot ce mișcă. Poate de aceea nu am vrut să experimentez prea mult mâncarea lor...

   Dintre orașele văzute în China, Beijingul a fost cel mai vizitat de turiști. Parcă îi văd cu grupul și cu ghidul cu steagul sau pe chinezi având pe cap șepci diferite...

   Interesant și documentat review! Interesante și pozele!

   Ai fost harnic, eu mai am multe restanțe și nu știu când le voi scrie sau dacă le voi mai scrie vreodată deși ar fi fost de ajutor celor care vor să meargă mai ales pe cont propriu!?.....

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- AZE
[22.07.17 21:58:15]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Multumesc pentru acest prim vot.

   Pai nu este chiar o alta lume, sint ca si noi, au multe obiceiuri comune, din toate punctele de vedere, pana la urma este normal sint oameni si ei si nu extraterestri.

   In articol am incercat sa subliniez cateva lucruri diferite si poate interesante pentru noi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[22.07.17 22:09:59]
» mesaj pers

   @nicole33: Multumesc

   Daca totusi te hotaresti sa mergi in China sa stii ca nu sint probleme cu necunoasterea originii alimentelor din restaurante. Mai ales in restaurantele vizitate de turisti straini sau unde te duce ghidul (in cazul unei excursii organizate). Orice restaurant care se respecta specifica clar in meniu din ce este facuta mancarea.

   In ultima perioada prezenta unor organizatii internationale de protectie a animalelor fac viata grea celor care sacrifica pisicile in restaurantele de lux. Nici cainii nu au viata mai buna, de asta se si spune ca chinezii mananca orice misca. Pai daca au ajuns sa falsifice deja si salata si ouale (sint filmulete pur si simplu te uimeste) nu-i de mirare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- AZE
[22.07.17 22:15:58]
» mesaj pers

   @Rodel: Multumesc

   Am dorit neaparat sa scriu acest articol. Anumite lucruri mi s-au parut interesante si am dorit sa povestesc si la altii.

   Sincer ar mai fi multe de povestit dar chiar si asa s-a lungit articolul, asa ca am finalizat ceea ce am scris. Daca aveam un sejur mai prelungit in mod sigur observam mai multe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[22.07.17 22:23:13]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Multumesc

   Articolele tale despre calatoria ta pe cont propriu in China sint deja foarte utile. Care vrea sa mearga pe cont propriu trebuie sa noteze articolele tale si... drum bun.

   Iar dupa cum zici ca ar mai fi cateva de scris... sa stii ca noi le asteptam, si eu am restante inca cu articole despre Franta, dar urmeaza.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sunflower
[22.07.17 22:48:18]
» mesaj pers

   Super! Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[25.07.17 10:02:46]
» mesaj pers

   @AZE: Stiam eu ca am sarit un articol, asa incat mai bine mai tarziu decat niciodata. Ca sa "comentez" si eu articolul citit am sa iau fiecare paragraph in parte, si am sa incep cu transportul deoarece de traficul rutier m-am "bucurat" si eu din plin:

   - in 2014 am avut "placerea" sa fac de la aeroport (in Beijing) si pana la hotel 2 ore si asta desi in acea perioada si la ei se circula o zi vehiculele cu nr impar, urmatoarea zi numar par (mai putin transportul in comun si alte autovehicule de transport utilitar). Aceasta decizie fusese luata deoarece incercau sa reduca poluarea (deja inchisesera pe o perioada determinate si mai mult de 1000 fabric in zona) avand in vedere ca peste o luna urma sa fie o mare intalnire internationala la care urmau sa participe Putin si Obama.

   - se circula intradevar haotic si cu toate astea nu prea am vazut accidente

   - cand voiam sa traversam strada (pe dreptul nostru) imi luam colega de mana si spuneam hai, traversand si uitandu-ne precum girofarul in toate directiile si rasuflam usurate cand ajungeam pe trotuarul celalalt.

   - in ceea ce priveste educatia si locurile de munca, cred ca si la noi sunt diferente mari intre urban si rural, limba engleza acum in ultimii ani a inceput sa fie predate in scoli in clasele gimnaziale (in mediu rural) si in clasele primare (in mediu rural), in urma cu aproximativ 10 ani sau poate ceva mai mult se preda abia in liceu (si asta stiu de la discutiile mele cu cei de acolo).

   - programul de lucru depinde in functie de companie si de obicei se lucreaza cu o pauza de pranz de 2 ore (timp in care lumea se odihnea sau chiar plecau acasa cate unii) iar ca program am intalnit si situatia in care angajatul era departe de casa, lucra 3 saptamani non stop si o saptamana pleca acasa.

   - disciplina lor nu este una voita ci impusa prin reguli si cred ca asa reusesc sa tina lucrurile in frau, si pot spune ca m-am lovit de cateva ori de regulile lor si am realizat ca altfel ar fi haos.

   Cred insa ca am comentat suficient si nu-mi ramane decat sa te felicit si pentru acest articol si sa-l votez cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[51] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2017] In tara lui Mao Zedong e spectacol... in fiecare zi -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879000">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879000"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879000">Şterge vot</a></div><span id="v9879000" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879000)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879000Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879000MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2017] In tara lui Mao Zedong e spectacol... in fiecare zi
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2017] Forte de ordine in piata Tienanmen -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879001">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879001"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879001">Şterge vot</a></div><span id="v9879001" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879001)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879001Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879001MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2017] Forte de ordine in piata Tienanmen
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2017] ... si oameni care viziteaza bucurosi piata Tienanmen -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879002">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879002"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879002">Şterge vot</a></div><span id="v9879002" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879002)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879002Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879002MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2017] ... si oameni care viziteaza bucurosi piata Tienanmen
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAR-2017] Tarabe cu marfa pe zidul chinezesc -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879003">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879003"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879003">Şterge vot</a></div><span id="v9879003" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879003)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879003Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879003MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2017] Tarabe cu marfa pe zidul chinezesc
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2017] cu cortul pe zidul chinezesc (plus selfie cu postare pe FB chinezesc in timp real) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879004">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879004"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879004">Şterge vot</a></div><span id="v9879004" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879004)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879004Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879004MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2017] cu cortul pe zidul chinezesc (plus selfie cu postare pe FB chinezesc in timp real)
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2017] Gunoaie pe zidul chinezesc -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879005">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879005"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879005">Şterge vot</a></div><span id="v9879005" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879005)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879005Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879005MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2017] Gunoaie pe zidul chinezesc
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2017] Un vehicul foarte popular (mai ales in mediul rural) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879006">Şterge vot</a></div><span id="v9879006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2017] Un vehicul foarte popular (mai ales in mediul rural)
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2017] Vehicul bun la toate -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879007">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879007"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879007">Şterge vot</a></div><span id="v9879007" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879007)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879007Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879007MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2017] Vehicul bun la toate
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2017] Filtru de politie (circulatie rutiera) in Xian -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879008">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879008"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879008">Şterge vot</a></div><span id="v9879008" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879008)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879008Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879008MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2017] Filtru de politie (circulatie rutiera) in Xian
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2017] Masina de politie -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879009">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879009"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879009">Şterge vot</a></div><span id="v9879009" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879009)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879009Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879009MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2017] Masina de politie
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2017] Aici se plateste taxa de autostrada -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879010">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879010"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879010">Şterge vot</a></div><span id="v9879010" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879010)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879010Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879010MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2017] Aici se plateste taxa de autostrada
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2017] Un trafic... normal in Beijing -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879011">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879011"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879011">Şterge vot</a></div><span id="v9879011" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879011)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879011Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879011MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2017] Un trafic... normal in Beijing
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2017] In afara oraselor se circula bine -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879012">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879012"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879012">Şterge vot</a></div><span id="v9879012" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879012)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879012Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879012MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2017] In afara oraselor se circula bine
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAR-2017] Credinciosi budisti -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879014">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879014"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879014">Şterge vot</a></div><span id="v9879014" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879014)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879014Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879014MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2017] Credinciosi budisti
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2017] Oare cine mananca ofrandele? -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879015">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879015"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879015">Şterge vot</a></div><span id="v9879015" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879015)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879015Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879015MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2017] Oare cine mananca ofrandele?
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAR-2017] Tot chinezul butoneaza -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879016">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879016"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879016">Şterge vot</a></div><span id="v9879016" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879016)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879016Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879016MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2017] Tot chinezul butoneaza
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2017] Asta da bloc, gratare de fier pana la varf... -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879017">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879017"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879017">Şterge vot</a></div><span id="v9879017" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879017)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879017Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879017MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2017] Asta da bloc, gratare de fier pana la varf...
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2017] Harnicia chinezilor (zidul a fost gata la intoarcere) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879018">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879018"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879018">Şterge vot</a></div><span id="v9879018" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879018)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879018Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879018MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2017] Harnicia chinezilor (zidul a fost gata la intoarcere)
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2017] Pisica speriata din Shanghai -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879019">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879019"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879019">Şterge vot</a></div><span id="v9879019" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879019)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879019Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879019MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2017] Pisica speriata din Shanghai
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAR-2017] O fi ajuns astia de la digi pana aici? (centru Xian) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879020">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879020"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879020">Şterge vot</a></div><span id="v9879020" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879020)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879020Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879020MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2017] O fi ajuns astia de la digi pana aici? (centru Xian)
foto AZE [22.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [MAR-2017] astia cred ca nu stau la suplimentare de mai au chef sa danseze -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879021">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879021"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879021">Şterge vot</a></div><span id="v9879021" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879021)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879021Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879021MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAR-2017] astia cred ca nu stau la suplimentare de mai au chef sa danseze
foto AZE [22.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAR-2017] Money, money, money... -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879022">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879022"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879022">Şterge vot</a></div><span id="v9879022" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879022)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879022Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879022MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAR-2017] Money, money, money...
foto AZE [22.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAR-2017] si chinezul va supravietui... daca dă nebunul de nord corean cu bombe... -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879023">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879023"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879023">Şterge vot</a></div><span id="v9879023" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879023)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879023Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879023MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAR-2017] si chinezul va supravietui... daca dă nebunul de nord corean cu bombe...
foto AZE [22.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAR-2017] Asta da traditie:colanti, adidasi si smartphone -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879024">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879024"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879024">Şterge vot</a></div><span id="v9879024" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879024)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879024Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879024MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAR-2017] Asta da traditie:colanti, adidasi si smartphone
foto AZE [22.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAR-2017] inca un vehicul popular... la tara -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879025">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879025"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879025">Şterge vot</a></div><span id="v9879025" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879025)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879025Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879025MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAR-2017] inca un vehicul popular... la tara
foto AZE [22.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAR-2017] bloc de locuinte in Shanghai -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879026">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879026"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879026">Şterge vot</a></div><span id="v9879026" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879026)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879026Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879026MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAR-2017] bloc de locuinte in Shanghai
foto AZE [22.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAR-2017] Cartier sarac langa zgarie norii din Shanghai -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879027">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879027"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879027">Şterge vot</a></div><span id="v9879027" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879027)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879027Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879027MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAR-2017] Cartier sarac langa zgarie norii din Shanghai
foto AZE [22.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [MAR-2017] si un cartier bogat in Shanghai (Xujiahui) cu 5 randuri de sarma electrificata... -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879028">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879028"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879028">Şterge vot</a></div><span id="v9879028" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879028)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879028Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879028MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [MAR-2017] si un cartier bogat in Shanghai (Xujiahui) cu 5 randuri de sarma electrificata...
foto AZE [22.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [MAR-2017] Gara de metrou in Shanghai (nu este ora de varf) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879029">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879029"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879029">Şterge vot</a></div><span id="v9879029" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879029)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879029Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879029MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [MAR-2017] Gara de metrou in Shanghai (nu este ora de varf)
foto AZE [22.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [MAR-2017] Inscriptie intr-un wc din hotel (faci un pas inainte iar toaleta ramane curata...) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879030">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879030"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879030">Şterge vot</a></div><span id="v9879030" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879030)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879030Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879030MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [MAR-2017] Inscriptie intr-un wc din hotel (faci un pas inainte iar toaleta ramane curata...)
foto AZE [22.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [MAR-2017] Invazie de barci de agrement... in palatul de vara din Beijing -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879031">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879031"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879031">Şterge vot</a></div><span id="v9879031" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879031)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879031Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879031MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [MAR-2017] Invazie de barci de agrement... in palatul de vara din Beijing
foto AZE [22.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [MAR-2017] Peisaj cu orasul interzis -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av879033">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv879033"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=879033">Şterge vot</a></div><span id="v9879033" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(879033)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f879033Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e879033MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [MAR-2017] Peisaj cu orasul interzis
foto AZE [22.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[51] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.146685838699 sec