GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Continuarea la "China - Tara superlativelor si a puterii de a invinge"
Am gasit folderul cu pozele din China mai repede decat ma asteptam, asa ca revin acum cu impresiile mele despre locurile si oamenii de acolo.
Am plecat asadar din hotel catre Piata Tien An Men la ora 13, pe o caldura destul de suparatoare, caci, datorita umezelii, percepeam cele 30 de grade de afara ca fiind cel putin 40. Initial, la umbra cladirilor de peste 10 etaje din zona unde eram cazati, nu am resimtit fenomenul foarte acut.
Mai tarziu, cand am mers prin zone neprotejate de cladiri masive, a trebuit sa cumparam de urgenta apa, care era exact 2 euro o sticla de 1l.
Am mers, orientandu-ne pe harta cam 1 km, pana in Piata Tien An Men.
Precizez ca am fost fara ghid, doar 4 persoane, din dorinta de a vedea cat mai multe, ceilalti preferand sa se odihneasca.
In paranteza fie spus, grupul care a facut escala la Londra, cel cu British Airways, a fost defavorizat, caci si durata zborului Bucuresti -Londra a fost mai lunga, si intervalul dintre cele 2 zboruri a fost mult mai mare-5, 5 ore, ceea ce i-a obosit teribil si i-a facut indisponibili pana seara, la cina.
Revenind, noi am mers, orientandu-ne destul de usor, catre Soare-Apune, pt a ajunge in Piata.
Citisem despre aceasta ca este cea mai mare piata publica din lume, dar nu mi-o imaginasem chiar asa de vasta.
Drumul pana acolo a trecut pe langa un parculet racoros, extrem de curat si de bine intretinut. Abia acolo am putut sa fac cateva poze, era incredibil de placut, parca afara erau doar 25 de grade.
Aceste parcuri, intens frecventate de chinezi sunt adevarate oaze de relaxare si socializare. E o placere sa le strabati, iar efectul relaxant este dat nu numai de bogatia de forme si culori, cat si de confortul termic pe care il ofera.
Am inaintat catre Piata pe langa parculet, cateva sute de metri, pe un trotuar marginit de flori si garduri vii.
O prezenta obligatorie erau maturatorii, a caror munca se reflecta permanent in aspectul ingrijit al strazilor centrale.
Am ajuns la destinatie si, acolo, am avut pentru prima data impresia de aglomeratie. Pana atunci, pe drumul catre hotel si apoi spre punctul 0 al orasului, Beijingul, oras cu peste 16 milioane de locuitori ne-a parut neasteptat de lejer din punct de vedere al aglomerarii umane.
Am contatat aceasta aglomeratie numai la obiectivele turistice, ea fiind generata, de altfel, de vizitatoriii straini, in numar foarte mare.
Am facut cateva fotografii, am savurat momentul intalnirii cu MAO dintr-o fotografie destul de mica plasata, culmea, pe intrarea in Orasul Interzis (Casa Imparatilor Chinezi, ) si, am plecat, stiind ca vom reveni cu ghidul peste o zi sau doua.
Ne-am retras in parculetul unde am admirat albia pietruita impecabil a unui parau, pestii rosii dintr-un bazin, covorul de flori rosii si tulpinile de bambus...
Intoarcerea la hotel mi s-a parut apoi infinit de lunga, poate oboseala incepuse si la noi sa isi spuna cuvantul, dar, am descoperit cu uimire, ca, mergand pe strada, te izbea uneori un val binefacator de aer rece.
Am identificat sursa: magazinele centrale aveau usile deschise, iar la 7-8 m de intrare simteai aerul conditionat, atat de puternica era instalatia interioara
Idee f. buna, de altfel, caci, picioarele erau tot mai grele si transpiratia tot mai abundenta...
Ne-am intors la hotel, unde dupa vreo doua ore de odihna am plecat la cina, la vreo ora si 15 min de mers cu autocarul, traversand Beijing, pe drumul spre Marele Zid.
Dar a meritat cu prisosinta asteptarea, a fost cel mai frumos restaurant traditional, cu specific manciurian.
Cred ca am povestit prea mult si nu vreau sa plictisesc, asa ca ne mai vedem si maine.
-Va urma-
Episodul trei il puteti citi facand click aici - nota webmaster
Trimis de liviadavidescu in 08.08.10 19:51:03
- A fost prima sa vizită/vacanță în CHINA
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (liviadavidescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@liviadavidescu
Interesante impresiile tale dintr-o locatie deosebita, unde intr-adevar putini dintre noi putem ajunge sa admiram atatea minunatii.
Te asteptam cu noi poze!
Te rog sa ne lamuresti vis a vis de costurile acestei excursii: 4000 EURO cu sau fara transport?
In primul tau review despre China scrie 4000 EURO ,,cu'', iar in acesta 4000 EURO ,,fara''. Noi pentru deplasarea in Japonia am platit 750 EURO/persoana dus-intors cu taxe incluse...
Am completat neatent a doua oara, nu sunt f. familiarizata cu topicul, de aceea.
Si pozele noi le-am atasat aiurea, apar ca si cum nu ar fi ale mele. Mii de scuze!!!
Avionul a costat 1000 de Euro de persoana dus- intors, cu taxe incluse, deci din 4000 de Euro, 2000 au fost biletele de avion. A fost mai scump pt ca in perioada aceea era Congres Mondial la Beijing.
Daca va uitati pe booking, hotelul (Novotel Peace) e numai vreo 70 de Euro pe noapte, cu mic dejun inclus. Noi am avut o agentie care s-a ocupat de rezervari de hotel si bilete de avion si a colaborat cu o agentie locala pt a ne sprijini cu excuriile locale cu ghizi.
Ca si idee de preturi, un dolar era cotat la 6, 7 yuan
- un taxi ce mergea vreo 7-9 km costa 14-18 yuani, adica vreo 70 de RON, dar mergeam cate 3-4 cu taxiul si imparteam costurile
- o apa plata de 1 l era, in centru 2 Euro,
- cinele costau 30-35- 45 -75 de Dolari de persoana, depinde de restaurant.
- excursia la Marele Zid cuplata cu vizitarea fabricii de jad a costat 35 dolari, cea In Orasul interzis cuplata cu magazinul de perle tot asa si cea de la Palatul de Vara cuplata cu fabrica de matase vreo 28.
Restul banilor au fost cumparaturi.
Crede-ma, daca nu stiam ce ne asteapta cu reducerile de salarii in tara as fi cumparat o gramada de alte lucruri.
Pt o femeie tentatia matasurilor naturale, a perlelor, a bijuteriilor de jad, turcoaze, corali, e imensa. Ca sa nu mai vorbesc de tablouri si alte obiecte de arta.
Am sa prezint totul, pe indelete, pt ca, atunci cand am plecat, nu am intuit ce ma asteapta acolo.
Am trait extrem de intens si nu am regretat nimic.
Sper ca intr-o buna zi cineva sa imi multumeasca pt ca l-am facut sa traiasca, ca si mine, aceasta experienta
Ajustat pretul, acum arata "4000 euro, inclusiv transport" (la fel ca la primul review).
Cat priveste pozele, ele sunt atasate unui set de impresii distinct (review). Cum la prezentul review nu ai atasat poze si programul nu se asteapta la o defalcare nejustificata a aceleiasi povestiri in mai multe reviews-uri, el considera pozele atasate la ALTE reviews-uri ca apartinand altor utilizatori
Stiu ca esti nerabdatoare sa ne impartasesti experienta deosebita de acolo -- si noi suntem in ce priveste nerabdarea cu care asteptam sa citim! - insa as indrazni sa-ti dau doua sfaturi:
- nu te grabi, pe cat posibil (ultimul ecou l-ai trimsi in dublu exemplar)
- imparte povestirea in episoade distincte doar daca se refera la subiecte diferite (daca ai seturi de fotografii distincte pentru ilustrare - cu atat mai bine)
Aveti dreptate, dar ma grabesc sa povestesc 6 zile de experiente inedite pana duminica, cand plec in Grecia.
Am gresit si varsta, iar pozele, par ale altcuiva si nu stiu daca le mai pot face sa apara corectate.
Am trimis de 2 ori pt ca prima data am trimis ca ecou...
Incerc sa fiu utila si imi doresc sa fiu si eficienta.
Promit sa nu ma mai grabesc.
pot atasa si poze cu copii chinezi?
Nu stiu cum e cu mpozele minorilor.
Multumesc pt intelegere si mii de scuze!
iata dupa o lunga pauza avem sansa sa ascultam din nou o melodie din China, sper sa placa!
Am si eu o intrebare, auzisem de la un amic mai demult care a fost in China ca miroase ingrozitor pe strada acolo unde se face mancarea la vedere, ca ei mananca multa prajeala, e adevarat?
In orice caz, ai strabatut o tara interesanta!
Eu sunt fan mancare chinezeasca, iar la o masa din aceea rotunda am mancat de cateva ori!
@magdalena, in China am simtit cele mai ingrozitoare mirosuri in clipa in care am avut curiozitatea... morbida, zic eu acum, de a merge pe Food Street. E o strada cu tarabe pline cu tot felul de curiozitati culinare... dela gandaci la serpi...
Tineau marfa pe toneta, ore in sir pe o caldura inabusitorare, si o prajeau "la cerere" pe niste plite cu butelie...
Mirosul era atat de cumplit, incat, la un moment dat, mi s-a facut atat de rau, incat a trebuit sa plec. Mie, care in viata mea a trebuit sa suport cele mai cumplite mirosuri. Nu imi luasem apratul foto cu mine, asa ca imi propusesem sa revin ulterior, ca sa fac fotografii (iti inchipui ca ar fi fost absolut incredibile), dar nu am mai avut taria de a face asta.
NU se compara ce se prepara acolo cu ce se prepara in restaurante... E singura experienta pe care nu mi-as dori sa o mai repet in China.
Multumesc pentru precizari! Deci, de Food Street era vorba, nu stiam ca au o strada dedicata mancarii...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2017 Obiective turistice China - ceva mai comerciale... — scris în 24.07.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2017 Spectacolul străzii China — scris în 22.07.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2017 Calatorie cu trenul intre Beijing, Xi'an si Shanghai — scris în 20.05.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2017 China — vacanta standard (II) — scris în 26.03.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Oct.2016 China de la capatul pamantului — scris în 04.11.16 de gotty din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2016 Grandioasa Chină, văzută pe cont propriu — scris în 08.05.16 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2016 Excursie China - Primavara 2016 de la Beijing la Shangai — scris în 27.03.16 de cuapasul din BUCURESTI - RECOMANDĂ