78843 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Albania

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.07.2017
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 10 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
345 euro
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 40

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
8.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Vacanță în Albania


Urmare de aici

Când a aflat că mi-am planificat o mică vacanță în Albania, o prietenă mi-a spus fără menajamente: "N-o să-ți placă în Albania!" Pe un ton ceva mai blând, o altă prietenă m-a întrebat: "De ce te duci în Albania când Grecia este atât de frumoasă?" Trebuie să spun însă că alegerea circuitului din care tocmai m-am întors - 10 zile dintre care 7 au fost de sejur pe țărmul însorit al Adriaticii - nu mi-a aparținut. Sunt câțiva ani de când sora mea avea în plan să facă plajă la Durrës, stațiunea albaneză în care fiica ei (totodată și nepoata mea) petrecuse o frumoasă vacanță în anii de studenție. Cum-necum și-a convins soțul, iar în ceea ce mă privește… știa că e suficient să spună doar "Hai!". La o simplă strigare ni s-a alăturat o veche prietenă și iată-ne în zorii zilei de 23 iunie prezentându-ne la îmbarcare în grup de patru.

Plecarea din București s-a făcut pe arhicunoscutul traseu Giurgiu - Ruse (cu trecerea Dunării pe Podul Prieteniei acum reabilitat în totalitate). Prin Sofia - Pernik - Kyustendil ne-am îndreptat spre frontiera cu Macedonia de unde am continuat până la Skopje unde ne-am și cazat. Bineînțeles, în timpul lungului drum din prima zi am făcut mai multe opriri, cele mai importante fiind la Veliko Târnovo și în centrul capitalei bulgare, Sofia, unde am vizitat - pentru a câta oară? - impunătoarea Catedrală Alexander Nevsky și împrejurimile ei.

După prima noapte petrecută la Hotel Continental din Skopje, nu puteam părăsi capitala Macedoniei fără un tur de oraș. Nu voi povesti nimic despre această plimbare pentru că - în urmă cu doi ani, atunci când am fost într-o minivacanță la Izgrev Hotel Spa & Aquapark Struga (Ohrid) am făcut și o excursie de O zi la Skopje despre care am scris deja. Voi menționa doar că în centrul capitalei macedonene se construiește mult, atât de mult încât mie mi s-a părut prea mult, prea înghesuit. Falnica statuie a lui Alexandru Macedon va fi în curând dominată de o clădire modernă care se înalță chiar lângă monument. Am revăzut Casa memorială a Maicii Tereza, Podul de Piatră vechi de secole, dar și pe cele noi, Piața Macedonia și toate statuile gigant care domină orașul până aproape de zidurile cetății.

Pe ruta Tetovo - Gostivar, apoi pe malul lacului Ohrid pe care l-am admirat și acum cu mare plăcere, am ajuns la frontiera cu Albania. Eram nerăbdători să ajungem pe țărmul mării, la Hotel Leonardo - gazda noastră pentru următoarele 7 nopți - așa încât am trecut prin Elbasan și prin Tirana fără a mai opri. Oricum vizitele în aceste orașe erau înscrise în programul vacanței în Albania. Plaja și baia în mare au fost activitățile cele mai importante în timpul sejurului nostru mai ales pentru că sfârșitul lunii iunie ne oferea zile toride, un nisip fierbinte și o apă mai mult decât plăcută. Nisipul fin și condițiile excelente oferite de Hotel Leonardo la acest capitol i-a făcut pe mulți să nu-și mai dorească și vizite în orașele albaneze. Situat la aprox. 10 km de Durrës, pe țărmul mării, la numai 100 m de apă, cu o plajă privată cu nisip fin, cu intrare lină în mare, hotelul oferă gratuit oaspeților săi umbreluțe și sezlonguri.

Poate că acum este momentul să spun că am avut 7 nopți de cazare cu demipensiune în Albania la Hotel Leonardo 4* (în accepțiunea albaneză a clasificării) și 2 nopți de cazare cu mic dejun la Hotel Continental - Skopje 3* și Hotel Anesis - Kastoria 2*.

Dacă includem serviciile unui ghid român aflat în permanență la dispoziția noastră, transportul cu autocar cu aer condiționat, toate taxele stradale și de parcare, precum și 4 excursii de câte o jumătate de zi fiecare (Tirana, Durrës, Lezhe și Elbasan) vi se pare mult 345 euro/persoană? Dar dacă v-aș mai spune că am beneficiat și de o reducere substanțială - contribuția noastră fiind de numai 240 euro/persoană? Cu toate minusurile remarcate și pe care le voi aminti la momentele potrivite, eu cred că vacanța în Albania a meritat. Taxele pentru vizitarea obiectivelor turistice au fost puține și aproape nesemnificative în bugetul noastru de vacanță - 100 leke/persoană la mormântul lui Skanderbeg din Lezhe, de fapt doar un cenotaf, iar în Grecia, la Vergina, la situl arheologic și mormântul lui Filip al II-lea, 12 euro/persoană (pentru cei cu vârsta de peste 65 ani doar 6 euro).

Întoarcerea în România s-a făcut prin Grecia după ce am parcurs spre sud întregul litoral albanez. Traseul dintre Vlorë și Sarandë este de o neasemuită frumusețe. Munții înalți, crestele golașe, zonele bogat împădurite cu pin, drumurile sinuoase pe lângă care vezi din loc în loc ițindu-se asemenea unor ciuperci faimoasele cazemate albaneze, o mare spectaculoasă, de un albastru ireal, Golful Porto Palermo - o fostă bază a marinei militare în care încă se mai vede intrarea în adăpostul din munte, plaje sălbatice și sate izolate pe coastă, toate fac frumusețea acestui traseu dificil, lung de 125 km. Popasul la Sarandë acest Monte Carlo albanez, a fost doar pentru masa de prânz și pentru relaxare. Nu s-a vizitat nimic, iar eu m-am văzut nevoită să le povestesc alor mei ceea ce văzusem în urmă cu doi ani, în excursia de o zi pe care am făcut-o cu plecare din Parga. Nici despre Parcul Național și Butrint - orașul cu o istorie de două milenii nu s-a amintit nimic. Despre o vizită acolo… ce să mai spun? Nu era timp!

Toate trecerile de frontieră s-au făcut simplu și rapid. Doar controlul documentelor de identitate, uneori nici măcar asta. La intrarea în Grecia (din Albania), la punctul de frontieră Kakavia - Ktismata, vameșii greci au perceput o taxă de intrare în țară de 45 euro pentru autocar și grup. Nu mai auzisem de așa ceva, de aceea toți (în frunte cu ghidul) am primit vestea cu suspiciune. Taxa a fost plătită, dar nouă, turiștilor, nu ni s-a pretins nimic în plus.

Drumurile au fost bune, în mare parte pe autostradă, cu taxele de rigoare. În Grecia, Egnatia Odos a fost o surpriză plăcută pentru cei care nu au mai trecut niciodată pe acolo. Cele 34 de tuneluri care străpung munții pe kilometri întregi până la ieșirea spre dreapta pentru Kastoria, au făcut ca drumul lung, obositor mai ales pentru că se apropia seara, să pară mai ușor de străbătut. Se întunecase atunci când am ajuns la Kastoria. Proprietarul (sau administratorul?) Hotelului Anesis a sunat de vreo trei ori să vadă de ce nu mai ajungem. Abia dimineață, în zori, o dată cu trezitul gâștelor și a celorlalte păsări de baltă am putut vedea Lacul Kastoria cu apele lui destul de tulburi în care nu știu dacă mai trăiește vreun castor.

În drumul de întoarcere spre țară, ultima vizită a fost la Vergina, lângă Veria, la situl arheologic cu mormântul lui Filip al II-lea, rege al Macedoniei antice, tatăl lui Alexandru cel Mare.

N-aș fi amintit despre traversarea Bulgariei cu deja știutele popasuri între care nelipsitul "La Bomboane", acolo unde toată lumea cumpără nu știu ce fel de bomboane și ulei grecesc de măsline mai ieftin decât în Grecia. Ploaia care a început cu fulgere și tunete mai înainte de a ajunge la Ruse s-a transformat într-un adevărat torent, apoi - mai potolită - ne-a însoțit până în București. Oh! Cât ne-am dorit un nor sau chiar câțiva stropi de ploaie în arșița din Albania!

Concluzii

Cred în continuare că Albania este o țară ieftină, în care poți petrece o vacanță frumoasă. Cu toată sărăcia, Albania se străduiește să se ridice în plan turistic. Ar fi și păcat să nu o facă având o rivieră atât de frumoasă. În sudul țării, de la Vlorë până la Sarandë, de-a lungul șoselei litorale, vezi sate tradiționale, castele și biserici vechi, plaje izolate cu ape limpezi, prea puțin știute, trecători și canioane, golfuri și râuri care se pierd în mare, peșteri și plantații de citrice și măslini.

Am aflat că în această zonă există locuri de campare asaltate în special de tineri, dar și case de oaspeți și căsuțe din lemn. Plajele îmi par totuși cam îndepărtate, iar pe terenul accidentat deplasarea până la țărm nu se poate face decât la picior. Nu-mi doresc o vacanță acolo. Stațiunile cu tradiție oferă totuși condiții mai bune.

Ce altceva să mai spun?

Despre bani. Plățile se fac în moneda locală - leke (1 euro = 131,8 leke) sau în euro. Plata cu euro este însă dezavantajoasă, convertirea făcându-se "după ureche". De exemplu o înghețată care costă 90 leke poate fi cumpărată și cu… 90 de eurocenți. Dacă ai de primit rest, îl vei primi în leke. Plata cu cardul nu este posibilă la comercianți. Doar în Tirana, la un supermarket am putut achita cumpărăturile cu cardul. Faimosul coniac albanez Skënderbeu (o sticlă de 700 ml) costă în supermarket 650 leke, iar la comercianții din stațiuni 700-750 leke. Țigările au prețuri de 200-230 leke/pachet, iar pizza - în funcție de sortiment - costă 350-600 leke. Cireșele au prețuri de 250 și 300 leke, înghețata la pahar 30 leke/cupa, iar o pereche de sandale de calitate mai bună 5800 leke.

O mențiune importantă. În Durrës, în zona Hotelului Leonardo unde am fost găzduiți, nu există bancomat și nici casă de schimb valutar. Așadar, asigurați-vă cu cash înainte de a ajunge acolo. De asemenea, nu există loc de promenadă. Dacă nu vrei să-ți petreci toate serile la terasă sau privind la televizorul din cameră, singurul loc potrivit pentru plimbare este țărmul mării. Cu picioarele goale, prin nisip sau chiar prin apă, poți să te plimbi până obosești sau te doboară somnul. Dar, despre toate astea cred că mai potrivit este să povestesc atunci când voi face referiri la hotel.

Despre circulația în Albania, subiect abordat de mulți automobiliști români, oaspeți ai Albaniei, nu pot spune mare lucru pentru că nu eu am fost la volan. Am remarcat totuși că în Albania sunt și drumuri bune, foarte bune, dar și drumuri proaste. Semnalizarea lasă de dorit în multe locuri. Șoferul nostru - om cu experiență în domeniu, dotat cu GPS - a fost indus în eroare de vreo două ori. Nu mi-a plăcut faptul că autostrada și calea ferată trec chiar prin stațiune. Mă credeți dacă vă spun că am văzut două femei care făceau autostopul pe autostradă?

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 05.07.2017 09:32:50

Validat / Publicat: 05.07.17 12:54:02


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ALBANIA. A mai fost în/la: Sarande, Butrint
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1399


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32600 PMA (din 34 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- tata123
[05.07.17 13:50:36]
» mesaj pers

   @iulianic: Mulțumim pentru informațiile postate, este un articol util celor care doresc să petreacă o vacanță în Albania. Și într-adevăr prețul a fost foarte bun, 240 Euro pentru atâtea zile de cazare și călătorie (cu bune și rele - vom afla probabil cum au fost în articolele viitoare) nu reprezintă o sumă atât de mare. Aștept articolele care ne vor prezenta o parte din cele văzute pe meleaguri albaneze.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- iulianic
[05.07.17 15:15:59]
» mesaj pers

   @tata123: Mulțumesc și eu pentru ecou! Prețul a fost într-adevăr mic și de neratat, dar fiind negociat pentru grup, a trebuit să suportăm și unele capricii inerente grupurilor. Cu toate cele 4* ale hotelului din Durrës - cu un lobby frumos și cu multe facilități - camerele sunt la nivel de 2*.

   Când pleci în Albania nu trebuie să ai așteptări prea mari pentru ca să nu fii dezamăgit. Dar, dracul nu este chiar atât de negru precum îl descriu unii conaționali care au mai fost pe acolo. La banii ăștia eu cred că Albania merită vizitată. Merită până nu-și termină toate amenajările și măresc prețurile.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Michi
[05.07.17 15:54:15]
» mesaj pers

   Bine ai revenit! Merita să încerci şi acest colţ al Europei rămas în urmă (chiar şi a noastră) dar care se străduie să recupereze. Noi am fost o singură zi în ALBANIA pornind din Ulcinj Muntenegru. La nici 50m de graniţă am întâlnit o cazemată din vremea lui Enver Hodja. Încolo, peisaje superbe, potenţial turistic enorm, rămâne să fie fructificat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster
[05.07.17 19:25:03]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DORICA
[06.07.17 08:09:42]
» mesaj pers

   Si noi am fost in ALBANIA, 280 de euro-doua persoane-6 zile-demipensiune. Hotel Lukove Palace, Lukove. Rewiev-ul foarte bun. Datorita bolii si a nestudierii unei sugestii, bine intentionate, de altfel, ,,am sarit calul''cum se spune. Imi cer scuze pentru incident. Stiu, ca in decursul istoriei, bogatul n-a crezut saracului, nici sanatosul-bolnavului, sper, totusi, ca imi veti accepta scuzele. Speranta, moare ultima, nu? Mii de scuze. Cornel.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- iulianic
[06.07.17 09:03:46]
» mesaj pers

   @Michi: Mulțumesc pentru urare, doamna Michi! Într-adevăr, Albania merită încercată fie că o faci într-un sejur sau numai în trecere spre alte zări și mai frumoase, și mai turistice. Cât despre cazematele lui Enver Hodja... țara e plină de ele.

   @webmaster: Mulțumesc!

   @DORICA: Nu prea înțeleg la ce te referi și nu știu despre ce scuze poate fi vorba. Probabil că ecoul nu mi se adresează. Am citit articolul tău referitor la Hotel Lukove Palace din stațiunea Lukove. Textul pare scris de un bărbat, ca de altfel și ecoul de aici.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[45] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Veliko Târnovo - Primul popas important în drumul spre Albania. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av871988">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv871988"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=871988">Şterge vot</a></div><span id="v9871988" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(871988)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f871988Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e871988MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Veliko Târnovo - Primul popas important în drumul spre Albania.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2017] Veliko Târnovo - Popas pe platforma din spatele catedralei. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av871989">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv871989"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=871989">Şterge vot</a></div><span id="v9871989" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(871989)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f871989Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e871989MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] Veliko Târnovo - Popas pe platforma din spatele catedralei.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] Sofia - Biserica Sf. Sofia din piața catedralei. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av871990">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv871990"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=871990">Şterge vot</a></div><span id="v9871990" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(871990)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f871990Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e871990MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Sofia - Biserica Sf. Sofia din piața catedralei.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2017] Sofia - Catedrala Alexander Nevsky. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av871991">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv871991"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=871991">Şterge vot</a></div><span id="v9871991" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(871991)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f871991Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e871991MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] Sofia - Catedrala Alexander Nevsky.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2017] Skopje - Arcul de Triumf și împrejurimile lui. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av871992">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv871992"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=871992">Şterge vot</a></div><span id="v9871992" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(871992)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f871992Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e871992MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] Skopje - Arcul de Triumf și împrejurimile lui.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] Skopje - Monumentul lui Alexandru Macedon sufocat de noi construcții. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av871993">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv871993"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=871993">Şterge vot</a></div><span id="v9871993" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(871993)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f871993Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e871993MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] Skopje - Monumentul lui Alexandru Macedon sufocat de noi construcții.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] Skopje - Traversarea râului pe vechiul pod de piatră. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av871994">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv871994"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=871994">Şterge vot</a></div><span id="v9871994" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(871994)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f871994Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e871994MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] Skopje - Traversarea râului pe vechiul pod de piatră.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] Durrës - Leandrii în plină floare de lângă hotel. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av871995">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv871995"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=871995">Şterge vot</a></div><span id="v9871995" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(871995)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f871995Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e871995MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] Durrës - Leandrii în plină floare de lângă hotel.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2017] Durrës - Vegetație ornamentală la fiecare hotel. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av871996">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv871996"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=871996">Şterge vot</a></div><span id="v9871996" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(871996)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f871996Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e871996MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] Durrës - Vegetație ornamentală la fiecare hotel.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2017] Tirana - Moscheea din Piața Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av871997">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv871997"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=871997">Şterge vot</a></div><span id="v9871997" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(871997)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f871997Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e871997MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2017] Tirana - Moscheea din Piața Skanderbeg.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2017] Tirana - Catedrala ortodoxă cu o interesantă clopotniță. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av871998">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv871998"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=871998">Şterge vot</a></div><span id="v9871998" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(871998)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f871998Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e871998MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2017] Tirana - Catedrala ortodoxă cu o interesantă clopotniță.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2017] Durrës - Popasla Turnul Venețian. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av871999">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv871999"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=871999">Şterge vot</a></div><span id="v9871999" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(871999)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f871999Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e871999MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] Durrës - Popasla Turnul Venețian.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2017] Durrës - Amfiteatrul roman. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av872000">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv872000"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=872000">Şterge vot</a></div><span id="v9872000" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(872000)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f872000Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e872000MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2017] Durrës - Amfiteatrul roman.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2017] Durrës - Zona cu hoteluri din apropierea plajei. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av872001">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv872001"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=872001">Şterge vot</a></div><span id="v9872001" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(872001)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f872001Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e872001MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2017] Durrës - Zona cu hoteluri din apropierea plajei.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2017] Durrës - Plaja și Ventus 'hotelul plutitor'. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av872002">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv872002"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=872002">Şterge vot</a></div><span id="v9872002" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(872002)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f872002Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e872002MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2017] Durrës - Plaja și Ventus "hotelul plutitor".
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2017] Spre Lezhe sunt și drumuri cu porțiuni proaste. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av872006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv872006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=872006">Şterge vot</a></div><span id="v9872006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(872006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f872006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e872006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2017] Spre Lezhe sunt și drumuri cu porțiuni proaste.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2017] Lezhe - Cenotaful lui Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av872008">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv872008"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=872008">Şterge vot</a></div><span id="v9872008" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(872008)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f872008Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e872008MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2017] Lezhe - Cenotaful lui Skanderbeg.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2017] Elbasan - Unul din turnurile vechii cetăți. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av872009">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv872009"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=872009">Şterge vot</a></div><span id="v9872009" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(872009)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f872009Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e872009MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2017] Elbasan - Unul din turnurile vechii cetăți.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2017] Elbasan - Veșminte tradiționale într-o vitrină. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av872010">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv872010"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=872010">Şterge vot</a></div><span id="v9872010" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(872010)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f872010Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e872010MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2017] Elbasan - Veșminte tradiționale într-o vitrină.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2017] Elbasan - Un câine care doarme pe trotuar. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av872011">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv872011"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=872011">Şterge vot</a></div><span id="v9872011" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(872011)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f872011Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e872011MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2017] Elbasan - Un câine care doarme pe trotuar.
foto iulianic [05.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2017] Elbasan - Una dintre intrările în cetate. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 05.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av872012">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv872012"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=872012">Şterge vot</a></div><span id="v9872012" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(872012)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f872012Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e872012MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2017] Elbasan - Una dintre intrările în cetate.
foto iulianic [05.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[45] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.259923934937 sec