Din ciclul „Cu stângu’n dreptu’” sau noile realizări al D-nei Ministru delegat al Turismului

După ce la Târgul de Turism de la Viena, unde România figura printre parteneri, am reușit „la mustață” să fim reprezentați – a venit și această nouă ‘realizare‘ a doamnei Ministru: retragerea României de la Târgul de Turism de la München!!!

Ministrul delegat pentru IMM si Turism, Maria Grapini, a anulat luni participarea României la târgul de turism de la München, care a început miercuri, informează Mediafax. Potrivit unei scrisori transmise de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) ministrului Maria Grapini, hotelierii și agenții au fost informați de decizie cu câteva ore înainte. Operatorii care au plătit deja biletele de avion și camerele la hotel acuză ministerul pentru pierderile suferite, informează Mediafax.

În urmă cu numai câteva ore am aflat cu uimire ca România nu va fi prezenta la târgul de turism de la München, eveniment care face parte din lista târgurilor aprobate și anunțate de către ministerul pe care îl coordonați, așa cum am fost informați anterior, chiar de către minister“, se arată într-o scrisoare trimisă miercuri de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) ministrului Maria Grapini.

Grapini a decis luni sa anuleze prezenta României la târgul de turism de la München, după ce evenimentul a fost inclus anterior pe lista târgurilor agreate de ministerul pentru IMM și Turism.

Astfel, cea mai mare parte a firmelor care urmau să fie prezente la eveniment și să își prezinte ofertele în standul României, fără sa plătească taxa de participare la târg, au fost nevoite să renunțe. Având în vedere că unii turoperatopri aveau deja întâlniri importante stabilite cu multă vreme înainte, au fost nevoiți cu o zi înainte de începerea evenimentului să achiziționeze la prețuri ridicate un spațiu de discuții.

În acest moment ne aflam în situația stânjenitoare de a răspunde acuzațiilor membrilor ANAT și hotelierilor care și-au rezervat din timp bilete de avion și cazare, cheltuind sume semnificative în acest sens, inclusiv pentru materialele de promovare nu doar a imaginii proprii, ci și a imaginii României“, se mai arată în scrisoarea ANAT.

La târg sunt prezente aproape toate țările din Europa, printre care Albania, Cipru, Ungaria, Ucraina, Serbia, Polonia, Turcia, Cehia, Austria, Bulgaria, Marea Britanie, Grecia, Italia, Croația, Franța, Olanda și Spania.

Ne este dificil sa înțelegem de ce lista modificată a prezentei României la târgurile de turism nu a fost transmisă din timp și către ANAT. În acest sens, vă solicităm, stimată doamnă ministru delegat, un punct de vedere oficial asupra acestei regretabile situații, cu care nu ne-am mai confruntat anterior“, se arată în scrisoarea ANAT.

Maria Grapini a declarat pentru Mediafax că târgurile și orice eveniment finanțat sau cofinanțat de la buget se realizează doar dacă există eficiența demonstrată a ediției anterioare și dacă este solicitată de un număr important de firme.

În cazul târgului internațional F.R.E.E de la München, direcția de specialitate nu a putut fundamenta eficiența participării la ediția 2012 (s.n.[*])“, a spus ministrul.

Întrebată dacă pe segmentul marketing ia decizii de una singură sau se consultă cu cineva, Grapini a răspuns că există un corp de consultanți care discută cu direcția de specialitate, precum și o firmă de consultanță care asigură consultanță în marketing.

(sursa)

* Nota noastră: din spusele D-nei ministru eu am înțeles că o direcție din cadrul ministerului NU și-a făcut treaba și ăsta a fost motivul disfuncționalității. Dar nu a dat nicio explicație fenomenului, nici scuze n-a prezentat – dimpotrivă.
Oare cu un astfel de ministru va prospera turismul de la noi?!?

Vedeți și un reportaj pe această temă:

Îmi permit să citez aici doar un scurt fragment din discursul D-nei Ministru Maria Grapini:

“… nu este relevant să cheltuim bani ca cinci firme să se ducă să ocupe un stand, care analizându-le nici nu au în obiectul de activitate profilul târgului“.

Și asta din gura unui Ministru din onor Guvernul ROMÂNIEI oameni buni… Păi dacă nici limba țării nu o cunoaște/stăpânește cât de cât, ce pretenții să mai avem la profesionalism?!?
Ca să nu mai vorbim de faptul că susține că firmele noastre s-ar fi înscris la târg cu doar două zile înainte de începerea acestuia. Păi dacă s-au înscris așa din scurt, atunci cum or fi reușit să aibă ȘI rezervări la hotele, ȘI bilete de avion, ȘI prospecte/pliante/etc. gata pregătite în germană?!? Știți cum se spunea pe vremuri la chestii din astea? „Hai, las-o jos că măcăne”!!!

 

[shareB]

3 thoughts on “Din ciclul „Cu stângu’n dreptu’” sau noile realizări al D-nei Ministru delegat al Turismului

  1. La Viena delegaţia României a fost retrasă cu doar două zile înainte de începerea Târgului. Austriecii ne-au făcut un stand pe banii lor, doar pentru a evita o situaţie jenantă ca ţară parteneră care eram. Dar acum?
    Avem nevoie de profesionişti pe funcţii corespunzătoare, altfel nu vom putea promova un turism de calitate.

  2. Ovidiu – am mai adăugat articolului câteva remarci personale, la final. Aseară n-am apucat, și așa l-am scris printre picături și pregătiri, înainte de plecarea la Odorhei.

  3. Nu am nimic cu ministrul delegat de la Turism dar daca privim mai atent de aproape un an Guvernul Ponta 1 si 2 a avut cica 127 de schimbari din functii de ministri, secretari de Stat, susecretari de Stat – Prefecti, subprefecti, Directori Generali de Agentii Guvernamentale. Nici Guvernele anterioare nu aveau specialisti ci politruci in frunte dar Ponta a depasip pe cei… 11 sau 15000 de … specialisti in ghilimele din operioada 1996-2000. Ce sa-i faci.Ne credem desteptiI DESTEPTILOR CAND ESTE VORBA DE VOTARE si nu ne ducem la votare sau daca ne ducem stampilam gresit – ORI stampilam mai multi, ORI depunemin alb buletinele sau sciem ce vrem pe ele. Incultura consta in faptul ca nu intelegem ca LA VOTARE chistiga cine aduce mai multi PARTICIPANTI la votare si stampileaZa corect buletinele.Bravo ROMANI,Bravo Cetateni Europeni de mana… 29 (sunt 27 plus Serbia) dar noi suntem in cei 27 numai cu numele si cu Basescu care chiar DACA ESTE BUN APARE UN PONTA, un SI MAI DESTEPT ANTONESCU, O FUFA DE NORICA nICULAI SI UN PUSCARIABIL DE FENECHIU CARE DAU CU… mucii IN FASOLE???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.