Category Archives: Anunturi

Black Friday la Tarom – bilete de la 119 € / 15 zboruri, 139 € / 7 orașe, 159 € / altele 6 — destinații super-tentante , toate!

Între 12 – 17 noiembrie, puteți cumpăra bilete TAROM la SUPER-prețuri – și nu pentru „ciurucuri”, ci pentru destinații ZUPER-tentante, precum Atena, Istanbul, Frankfurt, Munchen, Roma, Chişinău, Hamburg, Tbilisi, Tel Aviv, Salonic, Praga, Stockholm, Belgrad, Torino, Lyon; Budapesta, Amsterdam, Bruxelles, Barcelona, Erevan, Nisa; sau Paris, Cairo, Amman, Beirut, Madrid, Londra.

În plus, oferta include toate taxele , un bagaj de mână de 10 kg, un bagaj de cală de 23 kg (30 kg pentru Roma, Amman şi Beirut), checkin și catering la bord.

Perioadă de călătorie: 29 noiembrie 2019 – 31 octombrie 2020, data ultimului retur.

Oferta de BLACK FRIDAY detaliată – mai jos:

  • Tarif de la 119 EUR, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru călătorii între Bucureşti – Atena, Istanbul, Frankfurt, Munchen, Roma, Chişinău, Hamburg, Tbilisi, Tel Aviv, Salonic, Praga, Stockholm, Belgrad, Torino, Lyon
  • Tarif de la 139 EUR, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru călătorii între Bucureşti – Budapesta, Sofia, Amsterdam, Bruxelles, Barcelona, Erevan, Nisa;
  • Tarif de la 159 EUR, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru călătorii între Bucureşti – Paris, Cairo, Amman, Beirut, Madrid, Londra.

Sursa: https://tarom.ro/black-friday-la-tarom

Transfăgărășanul — închis sâmbătă, 7 septembrie (08.00-18.00)

Circulația rutieră se închide pentru desfășurarea unei competiții internaționale de triatlon.

În data de 07.09.2019 (sâmbătă), în intervalul orar 08:00 – 18:00, traficul rutier va fi închis pe drumul național DN 7C (Transfăgărășan), între Barajul Vidraru și Bâlea Lac, km 62+000 – km 116+808”, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Sursa citată a precizat că circulația va fi închisă pentru desfășurarea competiției de triatlon ”Transfier” organizată de Asociatia Club Sportiv No Stress, scrie News.ro. Porivit organizatorilor, competiția este în top trei cele mai grele triatloane pe distanțe lungi din lume, asemănător ca dificultate cu Savageman 70.3 si Wildflower 70.3.

Grevă majoră a piloților Ryanair la final de august și început de septembrie. Multe curse anulate. [update]: Ryanair are aprobarea tribunalului pentru a împiedica greva

Săptămâna trecut, piloții britanici ai Ryanair, membri ai sindicatului Balpa, s-au pronunțat în favoarea unei încetări a activității în zilele de 22 și 23 august, precum și în perioada 2-4 septembrie. Revendicările lor vizează salariile, pensiile și remunerația pentru perioada de maternitate.

Agenția Agerpress anunță însă o altă perioadă – și anume „o grevă de 498 de ore, începând de joi, 22 august, ora 00.01” – a ”piloților angajați direct de companie”.

O grevă a fost declanșată și în toamna anului trecut, când sute de curse au fost anulate și zeci de mii de călători au fost afectați.

Așa că dacă aveți zbouri Ryanair în perioadele 22-24 august și 2-4 septembrie – ar fi bine să verificați, eventual studiați reprogramarea…


UPDATE: Un tribunal superior irlandez a emis ieri (miercuri, 21 august) un ordin care permite companiei aeriene low-cost Ryanair să îi împiedice pe piloții irlandezi ai companiei să intre în grevă la finele acestei săptămâni, transmite Reuters.

Sursa: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/ryanair-are-aprobarea-tribunalului-pentru-a-impiedica-o-greva-a-pilotilor-irlandezi-19092969

Important! Bulgarii impun, în aceste zile, controale suplimentare în punctele de trecere a frontierei din cauza pestei porcine

Pentru limitarea răspândirii pestei porcine africane, cei care trec prin punctele de frontieră sunt trași pe dreapta cum ajung pe teritoriul Bulgariei.

Bulgaria a anunțat Poliția de Frontieră din România că a luat măsuri pentru limitarea răspândirii pestei porcine africane în regiunile de la graniță. Au fost interzise importurile de carne de porc, a informat Garda de Coastă. 

Mai multe regiuni din partea de nord a Bulgariei au fost declarate zone calamitate. În consecință, au fost luate măsuri pentru limitarea răspândirii acestui virus pe teritoriul național, spun oficialii bulgari.

În acest sens, autoritățile bulgare interzic importurile de materii prime sau produse alimentare de origine animală care conțin carne de porc.

Cetățenii români care se prezintă la punctele de trecere a frontierei româno-bulgare pentru a intra în Bulgaria sunt atenționați că pot fi supuși controlului fizic al mijlocului de transport, urmărindu-se identificarea materiilor prime și a produselor de origine animală, în vederea confiscării acestora.

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă recomandă turiștilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Pe raza județului Constanţa, de exemplu, la graniţa cu Bulgaria, sunt cinci puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total, fiind disponibile 9 benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv 10 benzi pe sensul de ieşire, astfel:  PT. Vama Veche – Durankulak; PTF Negru Vodă-Kardam, PTF Ostrov-Silistra, PTF Lipnița –Kanardja și PTF Dobromir-Krushari. Ultimele două fiind pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00.

Atenționări călătorie: Amsterdam & Croația

Confruntată cu afluxul din ce în ce mai copleșitor de uriști (18 milioane pe an, într-un oraș de 800 mii locuitori), municipalitatea din Amsterdam  a anunțat un set de măsuri de urgență.

  • închiderea străzilor care devin prea aglomerate
  • în Cartierul Roşu, municipalitatea va impune o “pauză de curăţenie” în serile foarte aglomerate şi va închide pe termen scurt accesul pe străzi în scopul salubrizării acestora.
  • autorităţile vor primi un cititor pentru cartelele cu microcipuri cu ajutorul căruia vor putea colecta amenzi, pedepsind astfel mai aspru comportamentele inadecvate. Consumul băuturilor alcoolice în spaţiul public va fi amendat cu 95 de euro, în timp ce urinarea în public, tulburarea liniştii publice şi aruncarea gunoiului pe stradă vor fi amendate cu 140 de euro fiecare.

Primarul Femke Halsema a instituit măsurile după ce un raport alarmant al Avocatului Poporului a detaliat creşterea turismului de masă.Documentul avertiza asupra pericolului ca oraşul să devină “o junglă”, în special pe timpul nopţii, când poliţia şi autorităţile locale se simt neputincioase.

–Sindicatul piloților Companiei Croația Airlines /HSPP/ și Sindicatul personalului de deservire și auxiliar al Croația Airlines /OCRA/ au decis să intre în grevă pe o durată nelimitată, începând cu 8 august 2018, ora locală 06:00 (ora 07:00, ora României).Dacă în perioada următoare urmează să zburați cu Croația Airlines – informați-vă de urgență asupra zborului dvs.MAE e mis un comunicat, unde puteți afla informații de contact utile dacă vă veți nimeni, cumva, “blocați” în Croația – http://mae.ro/node/46627

GRECIA: incendii majore PLUS, între 24-26 iulie, înrăutățire accentuată a vremii. Ambele afectând zone turistice MAJORE

MAE a emis azi o atenționare de călătorie pentru turiștii români care sunt sau se vor deplasa în Grecia, în perioada următoare. Sunt afectate regiuni de interes turistc MAJOR, precum Epir, unele insule foarte frecventate de români, Tracia și Macedonia, Halkidiki!

Redau mai jos comunicatul integral (sublinierile îmi aparțin)

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, în ultimele zile, capitala Atena se confruntă cu incendii de vegetație, declanşate şi în contextul unui val de căldură, care s-a abătut asupra ţării, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius, iar Serviciul de Meteorologie grec a anunțat o înrăutățire a vremii pentru perioada 24-26 iulie 2018. Sunt prognozate ploi și furtuni puternice la nivel local, însoțite de căderi de grindină, vânt puternic și scăderea semnificativă a temperaturii.

Vor fi afectate următoarele regiuni: Epirul, insulele din nordul Golfului Ionic, vestul Greciei continentale, Tessalia, insulele Sporade și insulele din nordul și estul M. Egee, estul Macedoniei, Tracia, Evia, Macedonia Centrală (în principal Halkidiki).

Detalii suplimentare despre evoluția vremii se pot obține accesând portalul www.meteoalarm.eu.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Modificări IMPORTANTE ale legislației rutiere în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă cu privire la modificările aduse de Noul Cod Rutier elen, privind sancțiunile și aplicarea acestora în cazul nerespectării prevederilor legale.

MODIFICĂRI ADUSE CODULUI RUTIER AL REPUBLICII ELENE

1. Neutilizarea centurii de siguranță sau a căștii de protecție pentru motociclişti se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile.

2. Utilizarea telefonului mobil de către conducătorul auto în mers, fără dispozitiv Bluetooth sau fără ca telefonul să fie plasat în loc special pentru activarea difuzorului se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile.

3. Conducerea autovehiculului de către o persoană având ο concentrație de alcool de:

– 0,50-0,80 g/l ȋn sânge sau de 0,25-0,40 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 200 euro și imobilizarea autovehiculului;
– 0,80-1,10 g/l ȋn sânge sau de 0,40- 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 700 euro, ridicarea permisului de conducere timp de 90 de zile și imobilizarea autovehiculului;
– peste 1,10 g/l ȋn sânge sau de peste 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioadă de 180 de zile, cu închisoare de minimum două luni, amendă de 1.200 euro, ridicarea plăcuțelor de ȋnmatriculare pentru o perioadă de la 10 zile până la 6 luni (ȋn baza deciziei instanței competente) și imobilizarea autovehiculului.

Conducătorii auto care recidivează în termen de 2 ani și care sunt depistaţi având o concentrație de alcool în sânge de peste 1,10 g/l sunt sancționați cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioadă de 5 ani, cu închisoare de cel puțin 6 luni, amendă de 2.000 euro, ridicarea plăcuțelor de ȋnmatriculare de la 10 zile până la 6 luni (ȋn baza deciziei instanței competente) și imobilizarea autovehiculului.

4. Depășirea limitei de viteză cu peste 30 km/oră se sancţionează cu amendă de 350 euro şi ridicarea pe loc a permisului de conducere timp de 60 de zile.

5. Nerespectarea culorii roşii a semaforului se sancţionează cu amendă de 700 euro și ridicarea permisului de conducere timp de 60 de zile.

6. Νerespectarea semnificației indicatorului „STOP la intersecţie” se sancționează cu o amendă de 700 euro, ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp 20 de zile.

7. Efectuarea de manevre periculoase se sancţionează cu amendă de 700 euro și ridicarea permisului de conducere timp de 30 de zile, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 10 zile.

8. Staționarea – parcarea ilegală se sancţionează cu amendă de 40-150 euro, după caz, și ridicarea permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 10 zile.

9. Blocarea rampelor de trecere destinate persoanelor cu handicap sau parcarea în locuri destinate persoanelor cu handicap se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

10. Utilizarea pentru deplasare a benzii de urgență, indiferent de durată, se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

11. Circulaţia constantă a camioanelor grele și a autobuzelor pe banda din stânga sau utilizarea acestei benzi pentru depăşiri care surprind șoferii care circulă de drept pe această bandă se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere timp de 60 de zile.

12. Aruncarea pe geam, ȋn timpul mersului, de obiecte sau substanțe care poluează sau pot provoca un incendiu sau accident, inclusiv țigările, se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

13. Plata a jumătate din cuantumul amenzii în termen de 10 zile a fost abrogată. Amenda se plătește în termen de 15 zile la Poșta Elenă sau la sediul primăriei pe raza căreia se află secția de poliție rutieră care aplică amenda.

sursa:  Consulatul României la Salonic – https://www.facebook.com/ConsulatulGeneralAlRomanieiLaSalonic/posts/1742468965868356

Insolvență agenția Terra Turism București

Recomandăm turistilor care au sejururi cumpărate de la Terra Turism să verifice urgent situația – contactând hotelurile respective.Se pare că agenția și-a anunțat prin email clienții afectați (în totalitate sau parțial).Redau mai jos emailul (a fost publicat pe pagina lor de FB de către un turist):”Cu părere de rău va anunțam ca Terra Tourism este începând de astăzi,22.06.2018, in imposibilitatea de a mai onora angajamentele asumate.

În consecință, vom declanșa procedura de insolventa.Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism va rugam sa va adresați asiguratorului societății ( polita de insolvabilitate seria BN, Nr 000000764 încheiata la City Insurance SA ) și sa faceți demersurile necesare pentru recuperarea sumelor.Regretam întreaga situație precum și neplacerile cauzate.Echipa Terra Tourism”-Pagina de Facebook a agenției a fost dezactivată.Am încercat – pe parcursul întregii dimineți – să luăm legătura cu agenția; până la această oră nu au răspuns la telefoane.

Albena: Noi reguli de trafic si parcare

Inspirată de ideea de a oferi tuturor oaspeților săi aer proaspăt, Albena susține în continuare dezvoltarea și protecția valorilor naturale. O mare parte a acestei acțiuni constă în sistemul de limitare a emisiilor de CO2, cauzate de vehicule.

Albena va introduce noi reguli de trafic și parcare, pentru a asigura atât curațenie și zone sigure pentru pietoni, cât și alternative pentru transportul intern.

Harta (disponibilă via link) ilustrează zonele de parcare și condițiile valabile pentru sezonul 2018.

Zona albastră oferă turiștilor mai mult de 1200 de locuri de parcare, în timp ce stațiile pentru autocare vor crește capacitatea până la 800 de locuri de parcare, cu shuttle autobuz electric gratuit pe doua rute.

Binecunoscutele atracții turistice – trenulețele electrice – vor fi puse la dispoziția oaspeților resortului la un preț special de 3 Leva /~1,5 euro.

O a doua scară rulantă catre zona de shopping și plajă va fi funcțională începând cu luna mai pentru confortul turiștilor cazați în zona parcului. Aceste facilități vor fi de folos oaspeților care au parcat în zona Lazur.

Costuri parcare:
– Parcare pentru autocare: 2,5 euro/ autocar/ zi, în limita locurilor disponibile
– Zona Lazur: gratuit, în limita locurilor disponibile
– Zona Albastră: 5 euro/ mașina/ zi, în limita locurilor disponibile
– Zona Verde: 10 euro/ mașina/ zi, în limita locurilor disponibile

Aceste noi reglementari vor intra în vigoare la data de 05.05.2018 iar zona verde va fi activă în perioada 25.05 – 30.09.2018.

SURSA: newsletter primit de la partenerul nostru / BULGARIA.

(1) Centralizator rente voiagere AmFostAcolo. (2) Voucherele „Consul” și „Augustus” SE CUMULEAZĂ!

Așa cum am anunțat în 2016, “rentele voiagere” (3 vacanțe ori sejururi în valoare de maxim 400 euro, pentru atingerea statutului CONSUL, respectiv 5 vouchere vacanțe/sejururi de până la 500 euro, la AUGUSTUS) s-au acordat pentru utilizatorii care au reușit să atingă acele statuturi până cel târziu în 31.12.2017.La final 2017, avem 13 AUGUSTUS — iulianic, traian.leuca, Michi, tata123, dorgo, Dan&Ema, crismis, mishu, elviramvio, nicole33, CrazyMouse, irinad, zlatnași 6 CONSUL – alinaro, mireille, Carmen Ion, Dragoș, AZE, AuriciAnul trecut, un an mai greu pt mine, nu am reușit să asigur toate voucherele celor care erau îndreptățiți;  am vorbit cu beneficiarii, le-am explicat situația și am stabilit că, dacă nu vor ajunge cumva la rând, în anul curent, voucherele oricum nu se pierd, ci se reportează.Oricum am acordat câteva – unele chiar duble.Este posibil ca nici în 2018 să nu reușesc să asigur 19 vouchere distincte (sunt aproape 10.000 euro) – deși eu, totuși sper într-un an mai bun; am început  oricum binișor, cu 2 vouchere deja concretizate (dintre care unul dublu), alte 2-3 sunt în curs de definitivare; asupra celorlalte o să mă concentrez după ce organizarea Întâlnirii 2018 intră pe un făgaș “fluent” (nu mai necesită aproape 100% din timpul meu).IMPORTANT: deși în Regulamentul de desfășurare am specificiat, la un moment dat, că  “voucherele de AUGUSTUS nu se pot cumula cu cele de CONSUL”, am hotărât că efortul celor în cauză – care au atins status  AUGUSTUS într-un interval mai scurt decât cel în care au putut valorifica bursele de CONSUL – merită totuși răsplătit, astfel căVoucherele de AUGUSTUS obținute înainte de consumarea celor de CONSUL se cumulează cu cele neconsumate la momentul obținerii noului status. Urmare a acestei precizări, foarte importante, evidența drepturilor la vouchere, în 2018, arată astfel (A = voucher “augustus”; C – voucher “consul”)

  • iulianic = 4A + 2 C
  • traian.leuca = 5A + 2C
  • Michi = 5A + 1C
  • dorgo = 5A
  • Crazy Mouse = 5A + 3C
  • tata123 = 5A + 2C
  • crismis = 5A + 1C
  • Dan&Ema = 5A + 1C
  • nicole33 = 5A + 3C
  • irinad = 5A + 3C
  • elviramvio = 5A + 3C
  • Mishu = 5A + 3C
  • zlatna = 5A + 3C
  • alinaro = 3C
  • Carmen Ion = 3C
  • Dragos = 3C
  • AZE = 3C
  • Aurici = 3C
  • mireille = 3C

Îi rog pe cei de mai sus să verifice corectitudinea evidenței – și să mă contacteze privat dacă sesizează inadvertențe.