Category Archives: Știri

Black Friday la Tarom – bilete de la 119 € / 15 zboruri, 139 € / 7 orașe, 159 € / altele 6 — destinații super-tentante , toate!

Între 12 – 17 noiembrie, puteți cumpăra bilete TAROM la SUPER-prețuri – și nu pentru „ciurucuri”, ci pentru destinații ZUPER-tentante, precum Atena, Istanbul, Frankfurt, Munchen, Roma, Chişinău, Hamburg, Tbilisi, Tel Aviv, Salonic, Praga, Stockholm, Belgrad, Torino, Lyon; Budapesta, Amsterdam, Bruxelles, Barcelona, Erevan, Nisa; sau Paris, Cairo, Amman, Beirut, Madrid, Londra.

În plus, oferta include toate taxele , un bagaj de mână de 10 kg, un bagaj de cală de 23 kg (30 kg pentru Roma, Amman şi Beirut), checkin și catering la bord.

Perioadă de călătorie: 29 noiembrie 2019 – 31 octombrie 2020, data ultimului retur.

Oferta de BLACK FRIDAY detaliată – mai jos:

  • Tarif de la 119 EUR, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru călătorii între Bucureşti – Atena, Istanbul, Frankfurt, Munchen, Roma, Chişinău, Hamburg, Tbilisi, Tel Aviv, Salonic, Praga, Stockholm, Belgrad, Torino, Lyon
  • Tarif de la 139 EUR, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru călătorii între Bucureşti – Budapesta, Sofia, Amsterdam, Bruxelles, Barcelona, Erevan, Nisa;
  • Tarif de la 159 EUR, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru călătorii între Bucureşti – Paris, Cairo, Amman, Beirut, Madrid, Londra.

Sursa: https://tarom.ro/black-friday-la-tarom

Timișorenii, clujenii, ieșenii ajung de-acum mult mai ușor pe Litoralul RO. În 2 ore de la plecare pot fi deja pe plajă!!

Pentru românii din Timișoara, Iași sau Cluj, drumul până la mare nu va mai fi o problemă. Se poate ajunge la mare cu avionul în aproximativ o oră.  În CEL MULT 2 ore puteți fi deja la plajă! :)

Și asta nu e tot – pot zbura GRATIS!

Turiştii, care achiziţionează până la 1 mai sejururi de 7 nopţi pe Litoralul Românesc printr-un mare tur-operator român pentru Litoralul românesc, vor zbura gratis cu avionul până acolo!

Paradis Vacanţe de Vis”, cel mai important touroperator  (de incoming) dedicat Litoralului românesc, a lansat pentru acest an, în premieră, pachete turistice pentru Litoral care includ zbor dus/întors, transferuri, servicii de cazare şi/sau masă.

Zboruri din Timișoara, Iași și Cluj

Pachetele turistice cu avionul către Litoralul românesc vor fi organizate, începând cu 18 iunie, dinspre Timişoara, Cluj Napoca şi Iaşi.

Cursele, operate cu o aeronavă de 120 de locuri a Blue Air, vor avea loc în fiecare duminică din Timişoara și Cluj-Napoca, iar în fiecare luni, din Iaşi.

 

Gratis cu avionul, la mare

În această campanie sunt incluse, în acest moment, 5 hoteluri de top de pe litoral, care oferă o calitate ridicată a serviciilor, dintre care amintim de: complexul Phoenicia (inclusiv Phoenicia Royal, care va fi inaugurat curând), complexul all inclusive Mera (Venus) şi Blaxy Resort (Olimp).

“Paşaport” (card turistic) pentru bisericile fortificate săseşti din Transilvania

În această săptămână a fost lansat pentru al doilea an consecutiv Paşaportul turistic al bisericilor fortificate din Transilvania, un instrument care şi-a dovedit valoarea anul trecut, când aceste obiective turistice au fost vizitate de aproximativ 500.000 de turişti, cei mai mulţi dintre ei din Germania şi Austria. Dacă în urmă cu un an cardul/paşaportul turistic cuprindea în jur de 40 de biserici fortificate din şase judeţe din Transilvania, anul acesta numărul lor a crescut cu zece, astfel încât turiştii se pot bucura de mai multe locuri dornice să-şi prezinte secretele.

s560x316_card

Stefan Cosoroaba, reprezentant Biserica Evanghelica: „Avem toate bisericile din orasele mari – Sibiu, Brasov, Bistrita, Sighisoara, Medias… Avem si cele mai interesante din punct de vedere UNESCO  cum ar fi Viscri.”

Preţul acestui card este de 50 de lei sau 11 euro, la fel ca anul trecut, însă spre deosebire de 2015, în acest an s-au încheiat parteneriate cu mai multe pensiuni, hoteluri şi restaurante, evenimente, etc. care oferă reduceri celor care aleg achiziţionarea acestor carduri  tip Transilvania Card, iar ghizii sunt pegătiţi să ofere asistenţă turiştilor în acest sens.

cetatea-si-biserica-de-la-prejmer-465x390

Valabilitatea lor este de aproape şase luni, între 27 aprilie şi 15 octombrie şi sunt de trei tipuri. Cel roşu se adresează partenerilor, acesta fiind în ediţie limitată, cel verde care se va vinde în punctele turistice sau la bisericile fortificate şi cel albastru, care poate fi achiziţionat doar de pe internet.

În 2015 cele mai vizitate biserici au fost Biserica Neagră din Braşov, Biserica Evanghelică din Sibiu urmată de cea mai mare biserică fortificată din sud-estul Europei Prejmer şi de Biserica din Deal, de la Sighişoara. În 2016 se speră ca şi alte biserici fortificate să fie promovate, în acest sens Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice adoptând o strategie de atragere a turiştilor români şi străini.

1-Cetatea-Sighisoarei

Dacă anul trecut, mai bine de jumătate dintre turiştii care au vizitat Bisericile Fortificate au fost cetăţeni străîni, în acest an se doreşte ca numărul lor să crească cu peste 20%, iar cetăţenii români să vină să cunoască istoria Transilvaniei în acelaşi procent ca al turiştilor străini, dacă nu mai bine.

Pentru mai multe informaţii legate de modul de achiziţionare al cardurilor, de orele de program ale Bisericilor Fortificate, de planificarea călătoriei pe hartă şi de obiectivele cele mai apropiate de zona  unde începeţi călătoria, vă invităm să accesaţi următorul link Transilvania Card.

Haideţi să descoperim împreună Sufletul Transilvaniei!

 

[shareB]

MAE: Grecia – Actualizare a situației blocajelor rutiere și a punctelor de frontieră

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să tranziteze teritoriul Republicii Elene cu privire la situația actualizată a blocajelor rutiere și frontaliere, astfel:

Frontiera cu Bulgaria:

  • Vama Promachonas este blocată pe durată nedeterminată;
  • Vama Exohis este blocată pe durată nedeterminată;
  • Vama Xanthi este blocata pe durată nedeterminată;
  • Vama Nymfea este blocată pe durată nedeterminată;
  • Vama Ormenio este blocată pe durată nedeterminată.

Frontiera cu Turcia:

  • Vama Kipi este deschisă numai pentru autoturisme şi autobuze.

Frontiera cu Macedonia:

  • Vama Evzoni este blocată în intervalul orar  20:00 – 23:30;
  • Vama Doirani este blocată în intervalul orar 18:30 – 23:30.

Au fost semnalate blocaje rutiere în:

  • Zona Bralos, pe DN Atena-Lamia şi zona Kileler, pe vechiul drumul naţional Larissa – Volos;
  • Zona Kefalovrysos-Aitoloakarnania, DN Antirio-Ioannina (pe durată nedeterminată);
  • Valea Tempi – Larissa, Autostrada Patra-Atena-Salonic (pe durată nedeterminată);
  • Intersecţia Nikea – Thessalia, pe DN Atena –Salonic (pe durată nedeterminată);
  • Zona Canalului Corint, pe DN Atena – Corint (pe durată nedeterminată);
  • Podul Evinou, de pe DN Antirrio-Mesologgi (blocat în intervalul orar 18:00-20:00);
  • Șoseaua Egnatia, în zona Kerdyllia (pe durată nedeterminată);
  • Zonele Thiva și Kastro Viotias, DN Atena – Lamia (pe durată nederminată);
  • DN Attiki Odos, spre Koropi (închis din data de 17.02.2016);
  • DN Atena –Lamia, Km 28 (blocat în intervalul orar 19:00-21:00);
  • Zona Mikrothives, pe DN Atena-Salonic (blocată până la ora 18:00);
  • Zona Derveni, la ieșirea din Salonic spre Kavala, este închisă circulația pe toate cele 3 benzi (ambele sensuri de circulație), urmând ca în intervalul orar 15.00 – 18.00 să fie deschis traficul pe o singură bandă (ambele sensuri de circulație).

Având în vedere că situația blocajelor de trafic este în permanentă schimbare, se recomandă persoanelor interesate de tranzitarea teritoriului Greciei să verifice individual situația pe fiecare rută de călătorie.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situații speciale.

 

În ceea ce priveşte comunicarea publică, încă din 26 ianuarie 2016, dată la care au fost primite din partea autorităţilor locale elene primele informaţii legate de blocarea unor puncte vamale la frontiera dintre Grecia şi Bulgaria, Ministerul Afacerilor Externe a transmis presei şi a actualizat constant pe website-ul MAE (http://www.mae.ro)  atenţionările de călătorie referitoare la situaţia blocajelor de trafic.

MAE precizează că aceste informații sunt transmise public imediat şi în măsura în care ele sunt primite de la autoritățile elene competente.

Având în vedere că nu pot fi prevăzute evoluţiile situaţiei din teren, Ministerul Afacerilor Externe recomandă insistent cetăţenilor români să se informeze asupra situaţiei înainte de a porni la drum şi, în măsura în care este posibil, să urmeze rute ocolitoare sau să evite tranzitarea zonelor afectate de blocajele existente la punctele de frontieră.

sursa: http://www.mae.ro/node/35858

 

[shareB]

Via Diagonalis – O plimbare pe drumurile civilizației [P]

image001           ViaDiagonalis - EN         OPRD_en

Zona în jurul orașelor Plovdiv și Asenovgrad, precum și în apropierea munților Rodopi, se numește „Via Diagonalis“, pentru că poartă atât atmosfera antichității, cât și a vremurilor noastre moderne. Plovdiv este un oraș în care poți “atinge” istoria și totodată să trăiești preocupat de viața cotidiană de astăzi, fiind un loc care îți permite să pășești prin străzile trecutului și în același timp să privești spre viitor, un oraș în care orice individ poate găsi solitudinea dorită sau o adevărată inspirație.

Plovdiv este un amestec între farmecul antic din trecutul milenar al localității și doze mari din tradițiile Lonely_Planet_Logo-Vector-Imagemeșteșugărești din epoca Renașterii. Orașul este situat pe o padină înconjurată de șapte dealuri, aflându-se pe drumul antic „Via Diagonalis” care făcea legătura între Roma și Constantinopol. Aici, peste 8 000 de ani au interacționat și au conviețuit diverse civilizații, devenind un centru dezvoltat intercultural.

ATHEATRE

Conform clasamentului pentru anul 2015, făcut de Lonely Planet, acesta este al șaselea oraș din lume care merită să fie vizitat. Plovdiv este al doilea oraș după mărime din Bulgaria, având 500 000 de locuitori, este un centru universitar, având peste 40 000 de studenți. Orașul se poate lăuda și cu cea mai lungă zonă pietonală din Europa – de 1750 m, chiar mai lungă decât cea din Copenhaga.

Vizitatorii pot admira o arhitectură din perioada Renașterii bine păstrată, specifică zonei Europei de Est, având atmosfera orașelor balcanice de dinaintea secolului al XX-lea. În partea centrală a orașului Plovdiv au fost descoperite monumente culturale care datează din epoca tracică și romanică. Una dintre perlele orașului este Teatrul antic, care este un mare succes al artei de conservare-restaurare din Bulgaria. Un alt obiectiv turistic impresionant este Stadionul antic al orașului străvechi Filipopol. Aici vizitatorii pot asista la o atracție excepțională: animarea 3D intitulată „Plovdiv în secolul al II-lea”. Orașul, fiind ales pentru Capitală Culturală Europeană în 2019, atrage mulți vizitatori și datorita numărului mare de mozaici multicolore, geometrice, din cele două Bazilici – Mică și Mare.

AFORTRESS

O destinație obligatorie este și cartierul Kapana – o zonă unică pentru țara noastră, dedicată industriilor creative, având o atmosferă formidabilă, îmbinând atmosfera retro cu cea modernă. Seara sau în timpul nopții, Plovdiv oferă vizitatorilor săi o viață nocturnă activă, cu multe posibilități de divertisment. Veniți aici cu anturajul dumneavoastră de prieteni!

Tourist information: +35932/620229,656794 web: www.visitplovdiv.com e-mail: [email protected] f: https://www.facebook.com/VisitPlovdiv

 


 

Regiunea a fost redescoperită și prezentată pentru dumneavoastră mulțumita proiectului „Pe drumurile civilizației”, care este implementat cu sprijinul financiar al Programului operațional „Dezvoltare regională” 2007 – 2013, cofinanțat de Fondul European pentru dezvoltare regională. Toată responsabilitatea pentru conținutul documentului este purtată de Municipalitatea Plovdiv și în niciun caz nu se poate considera că acesta reflectă opinia oficială a Uniunii Europene și a Autorității contractante.“

Reduceri pentru toate zborurile Blue Air

Blue Air ți-a pregătit REDUCERI pentru toate biletele de avion!

promo_RO_logo9

Intră pe www.blueairweb.com între 5-7 iunie și prinde promoția: 14,99% reducere pentru toate destinațiile Blue Air.

Perioada de călătorie este 5 iunie – 24 octombrie 2015.

Grăbește-te și rezervă-ți biletele pe www.blueairweb.com, la Call Center sau la Agențiile Blue Air și cele partenere.

Blue Air, zbori așa cum îți dorești!

 

[shareB]

PROMOȚIE PUZZLE ROOMS: 30 de lei pentru 31 de zile! – în luna mai

PROMOȚIE: 30 de lei pentru 31 de zile! Puzzle Rooms vă așteaptă în luna
mai cu o ofertă specială. Cei care își fac programări în intervalul 1
mai – 31 mai plătesc prețul unic de 30 de lei de persoană! Așadar, timp
de 31 de zile, puteți profita pentru a ne face o vizită în sediul nostru
din strada Grigore Cobălcescu numărul 36, acolo unde veți putea
participa la unul din jocurile noastre de evadare, Apartamentul 13 și
Piramida Egiptului.

_ALX4183
Apartamentul 13 – Misterul unei crime de rezolvat, o cheie de găsit. Totul în 60 de minute.

Cum se joacă

Deși sunt nou apărute în țara noastră, jocurile de evadare (Room Escape)
au devenit apreciate extrem de rapid deoarece sunt distractive și
provocatoare. În principal, e nevoie de logică, simț de observație și de
o echipă de prieteni care să te însoțească în aventura ta. Echipele pot
avea între două și cinci persoane și, cu cât sunt mai mari, cu atât
crește și distracția. Odată intrată în cameră, echipa se va vedea
blocată înăuntru și va avea 60 de minute la dispoziție pentru a evada.

_ALX3895
Egypt – Pe urmele lui Indiana Jones, evadare din piramida egipteană. Și acesta tot în 60 de minute.

Jocuri de adulți și de copii

La Puzzle Rooms nu doar adulții se distrează, ci și copiii. Aceasta
deoarece jocurile noastre de evadare se adresează și celor mari, și
celor mici, Puzzle Rooms fiind singura firmă de acest tip din România
care are și niveluri adaptate pentru vârstele fragede. Inițial, noi am
conceput scenariile pentru adulți. Însă aceștia veneau de multe ori
însoțiți de copii, iar micuții ardeau de nerăbdare să intre în camere,
acolo unde, din cauza dificultății jocurilor, nu puteau să se implice
activ. Drept urmare, am conceput diverse variante, mai ușoare, adaptate
pentru diferite vârste, iar acum copiii joacă și părinții îi asistă. :)

Vă așteptăm cu drag!

 

[shareB]

București – Bruxelles la doar 9,99 euro/sens

Zilele acestea compania aeriană low-cost Ryanair are o ofertă imbatabilă pe ruta București – Bruxelles: doar 9,99 euro/persoană/sens.

Prețul de 19,98 pentru un zbor dus-întors (care include toate taxele și un bagaj de cabină mare) este mai mult decât rezonabil pentru cei care-și doresc un city break în capitala Belgiei. Despre ce are de oferit acest oraș puteți citi impresii AICI.

Mai trebuie menționat că Ryanair aterizează pe aeroportul Charleroi, situat la distanța de aproximativ 55 de kilometri de orașul-capitală. De asemenea, aeroportul Charleroi poate fi folosit și ca nod de legătură pentru destinații mai speciale ca: Faro, Fuerteventura, Edinburgh, Montpellier sau Tenerife.

După stabilirea perioadei de călătorie și rezervarea zborului puteți apela cu încredere la reprezentanții AmFostAcolo Travel pentru sfaturi și oferte legate de cazare sau obiectivele turistice. Sau, vă puteți descurca pe cont propriu :))

Oferta este valabilă pentru călătorii în luna martie. Din luna aprilie prețul minim pe care-l puteți găsi este de 19,99 euro/sens.

 

Cozile de la Fetești = istorie? Vom vedea începând cu luna mai. Taxa se poate plăti de-acum prin SMS

Cozile lungi de kilometri au reprezentat o situaţie obişnuită vara trecută la staţia de taxare de la Feteşti. Ministrul Transporturilor a promis însă că situaţia nu se va repeta şi în acest an, dat fiind că a fost găsită o soluţie pentru ca taxa de pod să poată fi plătită electronic, chiar din primăvară.

Ioan Rus, a anunțat că taxa de trecere a podului se va putea plăti electronic sau prin SMS, începând cu 15 martie, scrie digi24.ro.

Din câte înţeleg, unele dintre “treceri” vor funcţiona în “regima automatizat” — cu verificare electronică, similar verificării rovignetei. Nu vor fi desfiinţate toate staţiile de taxare, ci va fi păstrată una pentru fiecare sens   — unde probabil se va putea plăti şi  numerar, evident, cu coada de rigoare (că va fi, pe pariu).  Acolo unde vor dispărea barierele, controlul se va face cu ajutorul camerelor de supraveghere, ca la rovinietă.„În acest moment am achiziţionat cele necesare şi suficiente ca să se facă plata electronică. Plătesc şi prin SMS”, a declarat Ioan Rus.

Eu zic să mergem împreună şi să vedem, pentru că nici eu nu mai cred. De fiecare dată am intervenit pompieristic. N-am mai cerut taxă, pentru ca nu eram în stare sa facem un sistem care să se mişte suficient de repede”, a declarat primul-ministru Victor Ponta.

Anul trecut, taxa de pod a fost suspendată toată luna august.

Marele test al noului sistem de taxare va avea însă loc odată cu mini-vacanţa de 1 mai.

10 ani Blue Air, 10 motive suplimentare să zbori cu Blue Air

Au trecut, iată, 10 ani de la primul zbor al companiei româneşti care ne-a adus aproape destinaţii de top la preţuri accesibile. Am primit din partea companiei un comunicat care anunţă reduceri aniversare, în perioada 12-14 decembrie – comunicatul îl puteţi citi mai jos

primary_RO

Blue Air împlineşte 10 ani de la primul zbor! Dorim să vă mulţumim dumneavoastră, pasagerilor noştri, pentru că în aceşti 10 ani aţi ales să călătoriți cu Blue Air!

Cu ocazia acestei aniversări, v-am pregătit 10 motive în plus pentru a zbura cu Blue Air:

  1. reducere de 10% la biletele de avion pentru Adult
  2. reducere de 20% la biletele de avion pentru Copii
  3. reducere de 20% la biletele pentru Copii 0-2 ani (Infant)
  4. reducere de 20% la bagajul de cală
  5. reducere de 50% la Blue Bistro
  6. reducere de 50% pentru locul in avion – Extra Legroom
  7. reducere de 100% pentru locul în avion, cu excepţia Extra Legroom
  8. reducere de 20% pentru Minor neînsoţit
  9. reducere de 20% pentru animale de companie transportate în cabină sau cală
  10. reducere de 20% pentru transportul bicicletei sau a altor echipamente sportive

 

Perioada promoţie: 12-14 decembrie 2014.

Perioada de călătorie: 12 decembrie 2014 – 24 octombrie 2015.

Rezervă-ţi acum biletul online, pe www.blueairweb.com, la Call Center sau la Agențiile Blue Air şi cele partenere.

Blue Air, de 10 ani aproape de inima ta

[shareB]