“Paşaport” (card turistic) pentru bisericile fortificate săseşti din Transilvania

În această săptămână a fost lansat pentru al doilea an consecutiv Paşaportul turistic al bisericilor fortificate din Transilvania, un instrument care şi-a dovedit valoarea anul trecut, când aceste obiective turistice au fost vizitate de aproximativ 500.000 de turişti, cei mai mulţi dintre ei din Germania şi Austria. Dacă în urmă cu un an cardul/paşaportul turistic cuprindea în jur de 40 de biserici fortificate din şase judeţe din Transilvania, anul acesta numărul lor a crescut cu zece, astfel încât turiştii se pot bucura de mai multe locuri dornice să-şi prezinte secretele.

s560x316_card

Stefan Cosoroaba, reprezentant Biserica Evanghelica: „Avem toate bisericile din orasele mari – Sibiu, Brasov, Bistrita, Sighisoara, Medias… Avem si cele mai interesante din punct de vedere UNESCO  cum ar fi Viscri.”

Preţul acestui card este de 50 de lei sau 11 euro, la fel ca anul trecut, însă spre deosebire de 2015, în acest an s-au încheiat parteneriate cu mai multe pensiuni, hoteluri şi restaurante, evenimente, etc. care oferă reduceri celor care aleg achiziţionarea acestor carduri  tip Transilvania Card, iar ghizii sunt pegătiţi să ofere asistenţă turiştilor în acest sens.

cetatea-si-biserica-de-la-prejmer-465x390

Valabilitatea lor este de aproape şase luni, între 27 aprilie şi 15 octombrie şi sunt de trei tipuri. Cel roşu se adresează partenerilor, acesta fiind în ediţie limitată, cel verde care se va vinde în punctele turistice sau la bisericile fortificate şi cel albastru, care poate fi achiziţionat doar de pe internet.

În 2015 cele mai vizitate biserici au fost Biserica Neagră din Braşov, Biserica Evanghelică din Sibiu urmată de cea mai mare biserică fortificată din sud-estul Europei Prejmer şi de Biserica din Deal, de la Sighişoara. În 2016 se speră ca şi alte biserici fortificate să fie promovate, în acest sens Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice adoptând o strategie de atragere a turiştilor români şi străini.

1-Cetatea-Sighisoarei

Dacă anul trecut, mai bine de jumătate dintre turiştii care au vizitat Bisericile Fortificate au fost cetăţeni străîni, în acest an se doreşte ca numărul lor să crească cu peste 20%, iar cetăţenii români să vină să cunoască istoria Transilvaniei în acelaşi procent ca al turiştilor străini, dacă nu mai bine.

Pentru mai multe informaţii legate de modul de achiziţionare al cardurilor, de orele de program ale Bisericilor Fortificate, de planificarea călătoriei pe hartă şi de obiectivele cele mai apropiate de zona  unde începeţi călătoria, vă invităm să accesaţi următorul link Transilvania Card.

Haideţi să descoperim împreună Sufletul Transilvaniei!

 

[shareB]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.