69558 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Din viața comunității AmFostAcolo

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
27.06.2016
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
JUN-2016

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
N/A

   

NOTĂ: ARTICOL OFFTOPIC

Textul de mai jos face parte din categoria discuții libere, off-topic sau "de interes turistic TEMPORAR ori restrâns" - eventualele voturi sunt simbolice (+1/-1 PMA)

Vivat Augustus!

[Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele]

Iată că la doar un an după ce prima Doamnă a saitului a atins pragul celor 10 milioane de puncte – iulianic – altă Doamnă „sparge” bariera stabilită de AmFostAcolo.ro și primește titlul de Augustus. Cine trece la acea culoare/nuanță de bleu? MICHI.

Decanul de vârstă al saitului AmFostAcolo.ro este un exemplu pentru toți – prin ambiția și dorința de a călători cât mai mult, de a cunoaște locuri noi și vechi, de a împărtăși și altora din experiențele sale, de a petrece clipe minunate alături de utilizatorii AFA. Că a scris bine sau mai puțin bine, documentat ori pe scurt, cu un număr de fotografii mai mare sau mai mic – toate acestea s-au reflectat în voturile primite pe sait și în ecourile postate de ceilalți la articolele sale.

Primele articole le-a publicat în aprilie 2010 povestind destul de sintetic vacanța din Sicilia. Au urmat zeci și zeci de articole, oferindu-ne impresii din țară sau din afara granițelor României (chiar din afara Europei), de multe ori împletite cu fragmente din viața proprie.

Nu a uitat călătoriile de acum zeci de ani efectuate cu prima Dacie 1100 albastră și cortul (+ măsuță, scaune, tacâmuri, lampa poloneză și carnea cu untură la borcan) și fotografii făcute cu un aparat rusesc Smena, apoi cu un Kodak.

În 1956-1958 s-a angajat stagiară la Combinatul Chimic „I. V. Stalin” din orașul Victoria, lângă munții Făgăraș – aici aflăm câteva lucruri despre viața în fabrică din acele vremuri (vezi impresii). Ce petreceri în acele timpuri: raci fierți în găleată și cartofi copți în jar la Sâmbăta de Sus!

Câte incursiuni pe munte în tinerețe, câtă veselie și voie bună – timpurile nu mai contau. Acum excursiile pe munte și escaladările vârfurilor au fost înlocuite de priveliștea din balconul de la Sinaia, alături de o ceașcă de cafea și de binoclul moștenit de la tată său (care la purtat în ultimul război mondial). Dar nu numai la munte – Marea Neagră se afla în programul anual de vacanță al familiei. Campingul de la Năvodari a fost gazda cortului bleu cu argintiu, în care doamna Michi, soțul și copiii se retrăgeau după o zi de bălăceală. Veranda era sufrageria de la mare, locul unde se lua masa și se asculta la radio Albatros ceva muzică (vezi impresii).

După evenimentele din 1989 s-au deschis granițele și astfel lumea a putut călători pe tot Mapamondul. Mama Michi nu a făcut excepție, deși uneori problemele medicale i-au mai pus bețe în roate (vezi impresii).

Citiți și poveștile de viață ale Mamei Michi a cărei familie are o istorie importantă în spate: oameni distinși, cu carte, care au făcut ceva pentru comunitățile în care au trăit (vezi impresii).

Sunt prea multe amintiri împrăștiate prin articolele și ecourile de pe AmFostAcolo.ro. O viață de om oferită pe tavă cititorilor, o viață cu bune și cu rele. Dacă căutați veți găsi multe povestiri interesante din viața Mamei Michi.

Un bilanț scurt al activității lui Michi pe saitul AmFostAcolo.ro arată cam așa:

373 impresii publicate

•80 MiniGhiduri AFA

•179 articole despre România

•28 țări expuse în articole (inclusiv țara noastră)

•20 articole în rubrica zStratoferă

În decembrie 2015 Michi scria: Acum câteva zile am depăşit pragul psihologic de 8000000 puncte şi un gând nebunesc mă face să mergem înainte dacă vom mai avea picioare, ochi şi capul limpede, ˝cât de cât˝. Doamne Ajută! . Iată că în jumate de an ai trecut și pragul celor 10 milioane de puncte – „Augustus” felicitări!

Sănătate și putere de a călători cât mai mult!

---
Impresii încărcate de tata123 in 27.06.2016 11:19:50

Validat / Publicat: 27.06.16 12:33:10


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în zSTRATOSFERA.
VIZUALIZĂRI: 1520


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

DA [1 PMA]  -  NU [-1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  2046 PMA (din 46 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- tata123
[27.06.16 11:25:57]
» mesaj pers

   @all - Fotografii preluate din articole publicate pe AmFostAcolo.ro

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[27.06.16 12:50:39]
» mesaj pers

   @tata123 - Obișnuită de mult să nu mai urmăresc mișcările în punctaje și clasamente, acest moment a trecut neobservat pentru mine. Îmi pare bine că prin articolul tău mi-ai făcut cunoscut faptul că Mama Michi este noul nostru Augustus. Mă grăbesc să o felicit. Nu uit că ea a fost cea care în decembrie anul trecut m-a împins de la spate și m-a încurajat ca pe un sportiv aflat pe terenul de competiție să scriu și iar să scriu pentru a trece de linia de 10 milioane înainte de a suna gongul trecerea în noul an.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 3 PMA1 (din 3 voturi)]
- NAZARICA
[27.06.16 13:01:19]
» mesaj pers

   Articolul pe care l-ati scris despre "AUGUSTA MICHI" este un cant de slava sau o livada in floare, (sau amandoua la un loc) pentru distinsa doamna, pe care noi, cei multi, o iubim, o admiram si o respectam.

   FELICITARI! Felicitari ca ati marcat momentul cu cu atata competenta si i-ati dat o incarcatura afectiva si emotionala deosebita.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mihai18
[27.06.16 14:05:12]
» mesaj pers

   Emoționant reviewul.

    Citesc de mult timp ce scri, mi-au plăcut reviewurile tale iar cu acesta te-ai întrecut pe tine. Spună alții ce-or vrea. Eu spun că ești un user de vârf pe acest sit, prin calitatea reviewurilor.

    Și acum despre d-na Michi. Eu nu-i spun mama Michi pentru că nu sunt departe de dânsa, dar nu-mi permit să mă adresez la persoana 2-a în dialogurile cu dânsa.

    Felicitări stimată doamnă pentru dobândirea titlului suprem în ierarhia AFA.

    Din nou spun. Să vă țină Dumnezeu sănătoși pe amândoi.

    Cu respect te salut @ Tata 123 pentru inspirația de a alege acest subiect și felul cum l-ai redactat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1 PMA1 (din 1 voturi)]
- Michi
[27.06.16 14:43:48]
» mesaj pers

   @tata123 - Sunt pur şi simplu copleşită de emoţie. Bănuiam că la un moment dat cineva mă va felicita dar nu astăzi, nu mâine, ci la o parcurgere întâmplătoare a clasamentului saitului. A fost lung şi greu urcuşul pe Everestul celor 10000000 puncte şi fără aprecierea voastră n-aş fi reuşit. Vă mulţumesc din tot sufletul. Acum pot să vă spun că de câteva ori am vrut să abandonez. La vârsta noastră nu mai avem energia de deplasare de la tinereţe, mersul cu maşina e mai obositor, retina nu mai înregistrează detalii, memoria încărcată ca un burete cu informaţii în decursul a zeci şi zeci de ani, nu mai reţine. Fiecare excursie este un efort dar şi o mare satisfacţie. În ultimii ani am trăit fiecare excursie cu mare intensitate, ca şi cum ar fi ultima.Şi totuşi ce aş fi putut face cu timpul enorm pe care-l aveam la dispoziţie, cum mi-aş fi satisfăcut nevoia de cunoaştere, cea de comunicare? Alternativa ar fi fost o bătrâneţe fără perspectivă în care fiecare zi să repeţi automat mişcările pe care le-ai făcut ieri şi alaltăieri şi răsalaltăieri. V-am mai spus de câteva ori: la bătrâneţe trebuie să ai un hobby care să te pasioneze, să te absoarbă, să te desprindă de realitate, altfel eşti terminat. În viaţa oamenilor există câte un tren pe care dacă îl prinzi, ţi se schimbă existenţa cu totul. În 2010 scriam pe un forum al femeilor senzaţionale. Eram o mână de useriţe devenite prietene virtuale şi transpuneam poveştile vieţii de zi cu zi, despre nurori şi soacre, bărbaţi şi copii, sănătate şi vacanţe. Într-o zi, Dragoş mi-a propus să-mi fac un cont pe Afa şi să scriu aici. Pot spune că este trenul pe care l-am prins. M-am trezit într-o lume necunoscută mie, neştiind ce şi cum să scriu. Am fost încurajată de la început de Cornel şi de Dragoş care iniţial mi-a ghidat paşii. În curând scrisul pe Afa a devenit dependenţă, critic privind prea multă dependenţă. În acești şase ani, cu excepţia perioadelor de excursie, aproape nu a fost după amiază în care să nu citesc măcar un review sau să scriu un ecou.Din păcate nu ajung să citesc tot ce se scrie şi asta este o nedreptate care se face mai ales noilor veniţi. Există însă unii care străpung această barieră. Doamne, cât de dragi îmi sunteţi, cum mă bucur de fiecare întâlnire cu voi, cum vă trăiesc excursiile! Cu toată diferenţa de vârstă pot spune că per global (că tot se poartă globalizarea) îmi sunteţi din cei mai apropiaţi prieteni.

   Despre Tata 123 nu pot spune decât că sunt uluită de memoria şi capacitatea lui de sinteză. O observasem din ecouri când pentru tot ce scria făcea trimitere la surse dar să ţină minte sau să ştie unde să caute ce a scris un user timp de 6 ani, este fenomenal. Dacă înmulţim asta cu cel puţin 50 de nume, capacitatea de reţinere este excepţională. Nu vreau să nominalizez dar am avut ce învăţa de la zeci de useri, unii cu un stil literar deosebit, alţii cu precizia tehnică a detaliului turistic, unii pragmatici, alţii romantici, fiecare cu modul lui specific de exprimare. Fiecare cu o mare dragoste de AFA. Aici e momentul să-i mulţumesc părintelui AFA Cornel care a avut ideea acestui sait extraordinar şi care a strâns în jurul lui atâţi oameni de valoare. Şi-a asumat o sarcină grea, care-i ocupă tot timpul dar a reuşit să creeze un sait de elită. Mulţumesc Cornel, fără tine nu aş fi putut trăi bucuria de azi.

   De mâine intru în concediu AFA. Joi luăm nepoţeii cu noi la Sinaia pentru mai mult timp şi voi intra cu dragoste şi emoţie în rolul de bunică. Doamne Ajută!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 20 PMA1 (din 20 voturi)]
- Mitica49
[27.06.16 16:07:40]
» mesaj pers

   @Michi - Felicitări Doamna Michi. La și mai multe puncte primite la review-uri care să ne încânte.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[27.06.16 16:11:46]
» mesaj pers

   @tata123 - Felicitări pentru articol. Se pare că, așa cum se întâmplă în redacții, sunteți ceea ce se numește "cap limpede".

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[27.06.16 16:28:40]
» mesaj pers

   Michi, asa cum am mai scris de cateva ori, ultima oara cu prilejul Intalnirii AFA de la Cincis, esti un exemplu pentru noi, astia mai "tinerei". Indarjirea cu care nu te dai batuta, energia, bucuria si placerea cu care calatoresti si ne povestesti si noua pe unde ai umblat si ce ai vazut sunt senzationale. Iar cele 10 milioane de puncte adunate reflecta aprecierile de care te bucuri printre noi. Ma rog pentru sanatatea ta si a sotului. Sa va dea Dumnezeu puterea de a calatori si mai mult, spre marea satisfactie a celor care te citim!

   Cat despre taticul 123 pana la infinit: mult prea tinere domn, te felicit din toata inima pentru acest articol minunat si pentru respectul exemplar fata de userita noastra campioana. Si prevad ca nu peste mult timp, celor doua doamne auguste li se va alatura intre laureatii cu coronita si un al treilea personaj, de data aceasta de sex masculin. De ce nu ai fi tu acela?!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 3 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dana2008
[27.06.16 20:43:35]
» mesaj pers

   Felicitări pentru activitatea de pe forumul AFA! UIMITOR! Vă doresc multă sănătate și multe milioane de puncte de apreciere din partea membrilor comunității pentru articolele pe care le așteptam cu nerăbdare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- grecudoina
[27.06.16 20:54:46]
» mesaj pers

   d-na Michi, felicitari, sunteti intradevar un fenomen, determinata sa fiti mereu in frunte. Nu cred ca voi avea puterea sa ajung acolo unde ati ajuns. Daca nu incepeam sa scriu despre ultimele calatorii din iarna lui 2016, nu as fi descoperit cat de puternica femeie sunteti. Stiu cat de greu e sa ajungeti atat de sus, unde eu nici nu visez sa ajung. Stiu ca de cate ori ne-am intalnit, ati sustinut sa scriu mereu, dar tare greu incep sa o fac. Cu srisul sunt mult in urma excursiilor mele. Din oct 2015, am fost in Thailanda, Panama, Costa Rica, NYC, Corfu si tot imi propun sa incep sa scriu, dar de fiecare data gasesc altceva de facut, iar inceputul e f. greu. Va admir pt puterea pe care o aveti, asa cum d-voastra ma admirati pe mine, pt curajul cu care ma deplasez singura in cele mai indepartate colturi ale lumii. Eu mai repede plec intr-o excursie, decat sa scriu. Ce bine ar fi sa am langa mine pe cineva cu pasiunea scrisului. Felicitari si lui @iulianic, pe care eu o consideram de mult un Augustus, i-am anticipat scorul la punctaj, nu prea tin evidentele acestea. Ma bucur ca am cunoscut pe acest site, femei atat de puternice. Intodeauna, am zis ca femeile sunt mai puternice decat barbatii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 3 PMA1 (din 3 voturi)]
- tata123
[28.06.16 13:08:09]
» mesaj pers

   @all - Mulțumesc tuturor pentru gândurile frumoase adresate lui @Michi, dar și pentru cuvintele de apreciere la adresa mea.

   Vacanțe și călătorii reușite!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[06.07.16 13:20:18]
» mesaj pers

   RESPECT

   Este cuvantul definitoriu pentru Michi, careia asa am sa-i spun deoarece chiar daca ne despart niste ani buni daca i-ar citi cineva articolele fara sa o cunoasca ar zice ca sunt ale unei tinere.

   Este un model pentru noi toti astfel incat nu pot decat sa ma gandesc cu foarte mare drag la ea.

   Totodata este una dintre persoanele care m-au scos din amorteala si m-a incurajat sa scriu (asa-i trebuie, acum trebuie sa citeasca ce ma straduiesc sa scriu).

   Acelasi cuvant RESPECT este valabil si pentru tine, autorule, si nu numai pentru acest articol pentru care daca nu te superi cand o sa te cunosc te voi imbratisa, dar pentru tot ceea ce scrii, ai un fel minunat de a scrie si pentru asta te felicit.

   Din pacate nu-mi pot exprima admiratia decat printr-un modest vot, acordat insa cu foarte mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[07.07.16 22:51:03]
» mesaj pers

   @mishu - Mulțumesc :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[4] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] Mama Michi în top - Predeal.  -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 27.06.16] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av752955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv752955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=752955">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] Mama Michi în top - Predeal.
foto tata123 [27.06.16] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P02 [JUN-2016] O familie frumoasă!  -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 27.06.16] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av752957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv752957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=752957">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] O familie frumoasă!
foto tata123 [27.06.16] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P03 [JUN-2016] Membrii marcanți ai Comunității AFA!  -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 27.06.16] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av752959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv752959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=752959">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] Membrii marcanți ai Comunității AFA!
foto tata123 [27.06.16] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]P04 [JUN-2016] Iunie 2016 - „Augustus Michi”.  -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 27.06.16] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av752960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv752960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=752960">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016] Iunie 2016 - „Augustus Michi”.
foto tata123 [27.06.16] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

[4] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0965149402618 sec