FILTRE:2023

Poze Descoperă Oslo / OSLO — by geani anto / 2023 [pg. 2 / 5]

total [255] fotografii încărcate de geani anto în această destinație
P27 [AUG-2022] Din turnul central al castelului medieval, numit Vågehalsen, a ramas zidul de piatra gri pe trei dintre peretii camerei. Interesanta este povestea coroanei de pe peretele din dreapta, dedicata lui Harald, primul fiu al printului mostenitor Olav.
[0 PMA, fără bonus]
P28 [AUG-2022] Din turnul central al castelului medieval, numit Vågehalsen, a ramas zidul de piatra gri pe trei dintre peretii camerei. Interesanta este povestea coroanei de pe peretele din dreapta, dedicata lui Harald, primul fiu al printului mostenitor Olav.
[0 PMA, fără bonus]
P29 [AUG-2022] Aripa de est este mai spectaculoasa, incepand cu incaperea in care se depozitau instrumentele folosite pentru gatit. Astazi, aceasta este intrarea principala in incaperile oficiale din castel. Steagurile care impodobesc zidul, sunt ale regimentelor de dragoni norvegiene din Marele Razboi Nordic.
[0 PMA, fără bonus]
P30 [AUG-2022] Sala Christian al IV-lea, denumita în onoarea celui mai longeviv monarh al Danemarcei, care a fost si rege al Norvegiei timp de 60 de ani, ofera puncte de belvedere asupra orasului Oslo si fiordului, pe trei dintre laturile sale. Portretul lui Christian al IV-lea atarna îi mijlocul peretelui sudic.
[0 PMA, fără bonus]
P31 [AUG-2022] Cele trei tapiserii de pe peretele de nord au fost tesute la Bruxelles la mijlocul secolului al XVII-lea. Au motive din scoala spaniola de echitatie din Viena si sunt printre cele mai valoroase obiecte din castel de astazi. Astazi, sala este destinata receptiilor organizate de guvern la Castel.
[0 PMA, fără bonus]
P32 [AUG-2022] Camera Printului si Camera Verde sunt doua incaperi ce apartineau apartamentelor regale din vremea lui Christian al IV-lea, care au functionat ca dormitoare. Cu toate acestea, nu a fost recreat interiorul initial original.
[0 PMA, fără bonus]
P33 [AUG-2022] Camera Printului si Camera Verde sunt doua incaperi ce apartineau apartamentelor regale din vremea lui Christian al IV-lea, care au functionat ca dormitoare. Cu toate acestea, nu a fost recreat interiorul initial original.
[0 PMA, fără bonus]
P34 [AUG-2022] Camera Printului si Camera Verde sunt doua incaperi ce apartineau apartamentelor regale din vremea lui Christian al IV-lea, care au functionat ca dormitoare. Cu toate acestea, nu a fost recreat interiorul initial original.
[0 PMA, fără bonus]
P35 [AUG-2022] Romeriksalen (Sala banchetului), ce poarta numele fermierilor din Imperiul Roman care au reparat aceasta aripa dupa un incendiu major in 1527 si care, conform povestilor cu fantome, inca o bantuie. Astazi, aceasta este sala de banchet a castelului cu spatiu pentru aproximativ 180 de invitati.
[0 PMA, fără bonus]
P36 [AUG-2022] Sala Margareta situata in partea cea mai veche a castelului, aripa de nord. Sala poarta numele reginei Margrete I, care a fost casatorita cu Håkon al VI-lea. In ultima vreme, sala a fost folosita atat ca sala de judecata, cat si ca sala de petreceri.
[0 PMA, fără bonus]
P37 [AUG-2022] Sala Margareta situata in partea cea mai veche a castelului, aripa de nord. Sala poarta numele reginei Margrete I, care a fost casatorita cu Håkon al VI-lea. In ultima vreme, sala a fost folosita atat ca sala de judecata, cat si ca sala de petreceri.
[0 PMA, fără bonus]
P38 [AUG-2022] Sala Margareta situata in partea cea mai veche a castelului, aripa de nord. Sala poarta numele reginei Margrete I, care a fost casatorita cu Håkon al VI-lea. In ultima vreme, sala a fost folosita atat ca sala de judecata, cat si ca sala de petreceri.
[0 PMA, fără bonus]
P39 [AUG-2022] Sala lui Olav al V-lea, care se presupune ca ar fi fost sala mare a castelului in Evul Mediu, dar intregul etaj a fost mai tarziu aproape complet distrus intr-un incendiu. Sala de astazi a fost creata in timpul secolului XX, inspirata de modelele norvegiene si englezesti din secolul al XIV-lea.
[0 PMA, fără bonus]
P40 [AUG-2022] Sala lui Olav al V-lea, care se presupune ca ar fi fost sala mare a castelului in Evul Mediu, dar intregul etaj a fost mai tarziu aproape complet distrus intr-un incendiu. Sala de astazi a fost creata in timpul secolului XX, inspirata de modelele norvegiene si englezesti din secolul al XIV-lea.
[0 PMA, fără bonus]
P41 [AUG-2022] Sala lui Olav al V-lea, care se presupune ca ar fi fost sala mare a castelului in Evul Mediu, dar intregul etaj a fost mai tarziu aproape complet distrus intr-un incendiu. Sala de astazi a fost creata in timpul secolului XX, inspirata de modelele norvegiene si englezesti din secolul al XIV-lea.
[0 PMA, fără bonus]
P42 [AUG-2022] Biroul lui Henrik Wergeland de la Akershus, primul arhivar national al Norvegiei. In 1971, camera a fost reconstruita pe baza listelor de inventar si a descrierilor.
[0 PMA, fără bonus]
P43 [AUG-2022] Biroul lui Henrik Wergeland de la Akershus, primul arhivar national al Norvegiei. In 1971, camera a fost reconstruita pe baza listelor de inventar si a descrierilor.
[0 PMA, fără bonus]
P44 [AUG-2022] Biroul lui Henrik Wergeland de la Akershus, primul arhivar national al Norvegiei. In 1971, camera a fost reconstruita pe baza listelor de inventar si a descrierilor.
[0 PMA, fără bonus]
P45 [AUG-2022] Biroul lui Henrik Wergeland de la Akershus, primul arhivar national al Norvegiei. In 1971, camera a fost reconstruita pe baza listelor de inventar si a descrierilor.
[0 PMA, fără bonus]
P46 [AUG-2022] Biroul lui Henrik Wergeland de la Akershus, primul arhivar national al Norvegiei. In 1971, camera a fost reconstruita pe baza listelor de inventar si a descrierilor.
[0 PMA, fără bonus]
P47 [AUG-2022] Poarta din zona turnului Munk, care si-a primit numele de la nobilul danez Christiern Munk, guvernator la Akershus. Acesta a demolat „Turnul de apa” anterior si a ridicat in locul sau un turn combinat pentru tunuri si o poarta.
[0 PMA, fără bonus]
P01 [AUG-2022] Catedrala din Oslo, initial se numea Biserica Mantuitorului Nostru, fiind sfintita in 1697. A fost ridicata pe ramasitele unei biserici baroce in forma de cruce, in a doua jumatate a sec. al XII-lea, de catre regele Sigurt I al Norvegiei. Catedrala are o semnificatie istorica deosebita si foarte importanta, fiind prima biserica din Norvegia.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [AUG-2022] Un maestru danez anonim a proiectat altarul catedralei si amvonul cilindric, constructia fiind realizata de sculptori in lemn norvegieni. A fost reconstruita si renovata de nenumarate ori, turnul sau a fost reconstruit in 1850, iar interiorul a fost renovat imediat dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2022] Peretii interiori sunt varuiti in alb, contrastand cu tavanul bogat decorat si cu stranele regale in stil baroc. Vitraliile sale unice, sunt realizate de Emanuel Vigeland, fratele sculptorului Gustav Vigeland, cel care a construit parcul. Altarul este impodobit cu o pictura ce reprezinta Cina cea de Taina si cu un Crucifix, simboluri ale bisericii.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2022] Catedrala este locul in care se desfasoara casatoriile regale si evenimentele nationale importante, alaturi de slujbele din fiecare duminica. Poate fi vizitata zilnic, fara taxa de intrare, iar orga gazduita aici este folosita cu precadere in lunile de vara.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [AUG-2022] Catedrala este locul in care se desfasoara casatoriile regale si evenimentele nationale importante, alaturi de slujbele din fiecare duminica. Poate fi vizitata zilnic, fara taxa de intrare, iar orga gazduita aici este folosita cu precadere in lunile de vara.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [AUG-2022] ,,Am facut cunostinta” cu o familie de troli simpatici, care nu m-au refuzat atunci cand i-am rugat sa se fotografieze cu mine. Ce sunt trolii? In mitologia nordica, sunt fiinte gigantice, cu o inteligenta redusa, care vaneaza oameni noaptea, pentru ca la lumina soarelui se transforma in stana de piatra. Mai sunt descrisi ca gnomi zburdalnici, care traiesc in paduri si munti, intruchipand fortele rele ale naturii.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2022] ,,Am facut cunostinta” cu o familie de troli simpatici, care nu m-au refuzat atunci cand i-am rugat sa se fotografieze cu mine. Ce sunt trolii? In mitologia nordica, sunt fiinte gigantice, cu o inteligenta redusa, care vaneaza oameni noaptea, pentru ca la lumina soarelui se transforma in stana de piatra. Mai sunt descrisi ca gnomi zburdalnici, care traiesc in paduri si munti, intruchipand fortele rele ale naturii.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2022] ,,Am facut cunostinta” cu o familie de troli simpatici, care nu m-au refuzat atunci cand i-am rugat sa se fotografieze cu mine. Ce sunt trolii? In mitologia nordica, sunt fiinte gigantice, cu o inteligenta redusa, care vaneaza oameni noaptea, pentru ca la lumina soarelui se transforma in stana de piatra. Mai sunt descrisi ca gnomi zburdalnici, care traiesc in paduri si munti, intruchipand fortele rele ale naturii.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [AUG-2022] Astazi, trolii norvegieni sunt probabil mai multi in magazinele de suveniruri decat au fost in natura, devenind figuri simpatice, cu ochii lor mari, parul moale ciufulit si nasul mare, mascote ale Norvegiei.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2022] Astazi, trolii norvegieni sunt probabil mai multi in magazinele de suveniruri decat au fost in natura, devenind figuri simpatice, cu ochii lor mari, parul moale ciufulit si nasul mare, mascote ale Norvegiei.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [AUG-2022] Parlamentul Norvegiei domina capatul estic al aleii care vine dinspre centrul orasului, arhitectul suedez care a proiectat cladirea, combinand stilurile norvegiene si italiene ale vremii, cu un edificiu central si doua aripi principale.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [AUG-2022] Anual, in seara de 10 decembrie in fata Grand Hotel se incheie o parada cu torte in onoarea castigatorului Premiului Nobel pentru Pace, multimea asteptand ca acesta sa salute si sa accepte ovatiile si aplauzele, de la balconul apartamentului unde acesta este cazat intotdeauna, inainte de a reintra in hotel pentru a participa la banchetul Nobel, evenimentul care se desfasoara in aceasta locatie.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [AUG-2022] Anual, in seara de 10 decembrie in fata Grand Hotel se incheie o parada cu torte in onoarea castigatorului Premiului Nobel pentru Pace, multimea asteptand ca acesta sa salute si sa accepte ovatiile si aplauzele, de la balconul apartamentului unde acesta este cazat intotdeauna, inainte de a reintra in hotel pentru a participa la banchetul Nobel, evenimentul care se desfasoara in aceasta locatie.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [AUG-2022] Anual, in seara de 10 decembrie in fata Grand Hotel se incheie o parada cu torte in onoarea castigatorului Premiului Nobel pentru Pace, multimea asteptand ca acesta sa salute si sa accepte ovatiile si aplauzele, de la balconul apartamentului unde acesta este cazat intotdeauna, inainte de a reintra in hotel pentru a participa la banchetul Nobel, evenimentul care se desfasoara in aceasta locatie.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [AUG-2022] Mareata cladire a Teatrului National, prima scena a tarii, deseori numit ,,al lui Ibsen”, dupa numele dramaturgului norvegian. Cladirea are elemente de inspiratie baroca, deasupra intrarii aparand numele celor trei autori si dramaturgi ale caror piese au fost jucate in seara deschiderii, respectiv Ibsen, Holberg si Bjørnson. Pe laturile intrarii principale se afla statuile lui Ibsen si Bjørnson.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [AUG-2022] Cu o arhitectura eleganta si cu multe flori la balcoane, Teater Caffeen, este o cafenea in stil vienez construita in aceeasi perioada cu teatrul si decorata in interior cu portete ale celebritatilor culturale norvegiene din toate timpurile.
[50 PMA, +BONUS]
P17 [AUG-2022] Cladirile originale ale Universitatii din Oslo, unde functioneaza astazi Facultatea de drept.
[50 PMA, +BONUS]
P18 [AUG-2022] Bulevardul Karl Johans vazut de pe Bellevue Hill, locul unde se afla Palatul Regal
[50 PMA, +BONUS]
P19 [AUG-2022] Palatul Regal, simbol national al independentei Norvegiei din anul 1814. In anul 1825 regele suedez Karl Johans, a carui statuie se afla in fata intrarii principale, a pus piatra de temelie a palatului, urmand ca 24 de ani mai tarziu, regele Oscar I sa ii faca inaugurarea. Palatul Regal este resedinta familiei regale din Norvegia, aici au loc intalniri oficiale cu diferiti reprezentanti ai statului si totodata aici sunt gazduiti presedintii altor state cand vin in vizite de stat la Oslo.
[50 PMA, +BONUS]
P01 [AUG-2022] Palatul Regal din Oslo se afla in Piata Palatului, principalul loc de parada al Norvegiei si un important loc de intalnire intre rege si popor. La ora 13.30, aici are loc ceremonia schimbarii garzii.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2022] Palatul Regal din Oslo se afla in Piata Palatului, principalul loc de parada al Norvegiei si un important loc de intalnire intre rege si popor. La ora 13.30, aici are loc ceremonia schimbarii garzii.
[50 PMA, fără bonus]
P04 [AUG-2022] Cladirea care gazduieste Garda Regelui se afla in coltul din dreapta al pietei si este una dintre primele cladiri din Norvegia construita in stilul unei cabane elvetiene.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [AUG-2022] In timpul verii, membrii Garzii Regelui marsaluiesc pe strazile din centrul orasului Oslo, parada incepand la Cetatea Akershus la ora 13.10, continuand pe bulevardul Karl Johan, pana la Palatul Regal, unde ajunge la ora 13.30, pentru ceremonia de schimbare a garzii.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [AUG-2022] Uniformele bleumarin ale garzilor au ramas practic neschimbate de-a lungul timpului. Palaria melon cu pene a fost copiata dupa palariile unui regiment din Italia, care a impresionat-o atat de mult pe printesa suedeza Louise, incat si-a dorit ca si garzile norvegiene sa poarte pe cap o astfel de palarie. Insigna de pe palarie a regimentului este o rozeta in culorile regale ale Norvegiei, cu monograma actualului monarh.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2022] Parcul palatului inconjoara Palatul Regal pe toate partile. Inclus in acesta este si Parcul Reginei, care dateaza din 1751, cand a fost creat ca si gradina privata in stil rococo. Partea principala este deschisa publicului tot anul, iar Parcul reginei, doar din luna mai pana in octombrie.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2022] Parcul palatului inconjoara Palatul Regal pe toate partile. Inclus in acesta este si Parcul Reginei, care dateaza din 1751, cand a fost creat ca si gradina privata in stil rococo. Partea principala este deschisa publicului tot anul, iar Parcul reginei, doar din luna mai pana in octombrie.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [AUG-2022] Statuia reginei Maud este amplasata la intrarea in Parcul Reginei.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2022] Statuia din bronz a regelui Karl Johan, aflata in fata Palatului, il reprezinta pe rege intr-o uniforma de maresal suedez, avand privirea indreptata spre poarta Karl Johans. Calul pare ca tocmai porneste, cu piciorul stang ridicat pentru a pasi, in timp ce regele saluta tinand palaria intr-o mana. Pe partile laterale ale soclului statuii se afla inscriptiile: „Iubirea oamenilor, recompensa mea” si „Poporul norvegian a ridicat acest memorial”.
[50 PMA, +BONUS]
P01 [AUG-2022] Cladirea primariei din Oslo este recognoscibila prin fatada de caramida rosie si cele doua turnuri, inalte de 63 si 66 de metri. Unul dintre turnuri are un set de 49 de clopote, care suna la fiecare ora, intre 7 dimineata si miezul noptii, de fiecare data cu o melodie diferita.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [AUG-2022] Situata pe Radhusplassen, primaria este locul in care anual, pe data de 10 decembrie se desfasoara ceremonia decernarii premiului Nobel pentru Pace. In partea opusa intrarii principale, spre port, se afla o piateta unde sunt amplasate fantani si scupturi, reprezentand femei si copii.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2022] Intrarea principala este pe partea nordica, pe fatada careia se afla un ceas astronomic. Pe laturi, sunt afisate 16 frize, panouri sculptate in lemn si frumos colorate, temele de inspiratie ale acestora fiind mitologia si legendele nordice.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2022] In fata acesteia este o frumoasa fantana in mijlocul careia doua lebede isi falfaie aripile in tandem, sculptura inspirata de o poezie a lui Hans E. Kinck’s, care descrie lebedele ca fiind „sufletul orasului
[50 PMA, +BONUS]
P05 [AUG-2022] Holul central (Radhushallen) are peretii imbracati in picturi murale spectaculoase. Aici are loc ceremonia de decernare a Premiilor Nobel pentru Pace. Pe peretele din fata noastra se desfasoara pictura „Munca, Arta, Sarbatoare” a lui Henrik Sørensen.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [AUG-2022] Pe peretele opus este fresca lui Alf Rolfsen ,,Sea and Fisherman”, fiind inclusi in peisaj si exploratorul Fridtjof Nansen (ca simbol al spiritului temerar) si dramaturgul Bjørnstjerne (ca simbol al evolutiei culturale).
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2022] Pe zidul estic, tot Rolfsen a pictat lucrarea „Okkupasjonsfrisen” cu scene din cel de-al doilea razboi mondial, onorand astfel rezistenta poporului norvegian in fata ocupatiei naziste.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2022] Holul central are inaltimea de 21 de metri, lungimea de 39 metri si latimea de 31 metri. Tematica picturilor este istoria, arta si cultura Norvegiei, oamenii fiind in centrul atentiei, iar materialele folosite la constructie sunt de origine norvegiana.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [AUG-2022] Holul central are inaltimea de 21 de metri, lungimea de 39 metri si latimea de 31 metri. Tematica picturilor este istoria, arta si cultura Norvegiei, oamenii fiind in centrul atentiei, iar materialele folosite la constructie sunt de origine norvegiana.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2022] Holul central are inaltimea de 21 de metri, lungimea de 39 metri si latimea de 31 metri. Tematica picturilor este istoria, arta si cultura Norvegiei, oamenii fiind in centrul atentiei, iar materialele folosite la constructie sunt de origine norvegiana.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [AUG-2022] Am urcat pe scara laterala pentru a vizita incaperile de la etaj, incepand cu o sala unde erau expuse diferite obiecte primite cadou cu ocazia vizitelor oficiale.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [AUG-2022] Am urcat pe scara laterala pentru a vizita incaperile de la etaj, incepand cu o sala unde erau expuse diferite obiecte primite cadou cu ocazia vizitelor oficiale.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [AUG-2022] Am urcat pe scara laterala pentru a vizita incaperile de la etaj, incepand cu o sala unde erau expuse diferite obiecte primite cadou cu ocazia vizitelor oficiale.
[50 PMA, +BONUS]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [63 - 124] din total 255 FOTOGRAFII Descoperă Oslo / OSLO — by geani anto / 2023
  • NOU! Toate pozele încărcate de geani anto pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066478967666626 sec